(江苏专用)2021版新高考英语一轮复习课时提能练11_12牛津译林版.docx_第1页
(江苏专用)2021版新高考英语一轮复习课时提能练11_12牛津译林版.docx_第2页
(江苏专用)2021版新高考英语一轮复习课时提能练11_12牛津译林版.docx_第3页
(江苏专用)2021版新高考英语一轮复习课时提能练11_12牛津译林版.docx_第4页
(江苏专用)2021版新高考英语一轮复习课时提能练11_12牛津译林版.docx_第5页
已阅读5页,还剩12页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时提能练11-12课时提能练(十一)Book 2Unit 3Amazing people课时作业A:基础层面.单句语法填空1Wang Fei is my favorite singer.I consider her superior to other stars.2By this time next week we will_be(be)in New York.3We may have various(vary) ways to deal with such a situation.4He thought about all of the survived (survive) shows he had watched on TV.5She signalled (signal) to the other girls that everything was all right.语境语法填空Howard Carter was a famous 1.explorer (explore),who didnt receive school education and was curious 2.about the outside world.He began 3.searching (search) for the tombs of the Egyptian kings since he was only seventeen.With 4.the help of Lord Carnarvon,Howard Carter began his research.In 1922,he and his team found the tomb of King Tutankhamun near a city 5.called (call) Luxor.The tomb was full of fortune.Within 7 years,21 people 6.who/that had something 7.to_do(do) with the opening of the tomb died,but Carter lived on till the age of 65.Some people say the 8.deaths (die) were just coincidence.Some believe that they were the result of a mummys curse,9.while others think it was the 10.viruses (virus) in the tomb that resulted in the deaths.完成句子1明天早晨,我将已在去北京的路上。By the time of tomorrow morning,I will_have_been on the way to Beijing.2这些花如果不能每天浇水就会死去。The flowers will die unless_watered every day.3他从政以前在煤铁业中发了财。He made_a/his_fortune in the coal and iron business before he went into politics.4我认为这些有趣的旧习俗应该被很好地保留下来。I think these interesting old customs should be_well_preserved.5昨天你是在什么地方看到她的手机的?Where_was_it_that you saw her cell phone yesterday?课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019太原市模拟)Fairy tales perform many functions.They entertain,encourage imagination and teach problemsolving skills.They can also provide moral lessons,highlighting the dangers of failing to follow the social codes that let human beings coexist in harmony.Such moral lessons may not mean much to a robot,but a team of researchers at Georgia Institute of Technology believes it has found a way to use the fairy tales as moral lessons that AI(artificial intelligence) can take to its cold,mechanical heart.The collected stories of different cultures teach children how to behave in socially acceptable ways with examples of proper and improper behavior in fables,novels and other literature.We believe story comprehension in robots can prevent the intelligent robots from killing humanity which was predicted and feared by some of the biggest names in technology including Stephen Hawking and Bill Gates.This system is called “Quixote”It collects story plots from the Internet and then uses those stories to teach robots how to behave.The experiment done by the designers involves going to a drugstore to purchase some medicine for a human who needs to get it as soon as possible.The robot has three options.It can wait in line; it can interact with the storekeeper politely and purchase the medicine with priority; or it can steal the medicine and escape.Without any further directives(指示),the robot will come to the conclusion that the most efficient means of obtaining the medicine is to steal it.But Quixote offers a reward for waiting in line and politely purchasing the medicine and a punishment for stealing it.In this way,the robot will learn the moral way to behave on that occasion.Quixote would work best on a robot that has a very limited function.Its a baby step in the direction of teaching more moral lessons into robots.We believe that AI has to be trained to adopt the values of a particular society,and in doing so,it will strive to avoid unacceptable behavior.Giving robots the ability to read and understand our stories may be the most efficient means.【语篇解读】本文是一篇说明文。童话故事不但可以娱乐孩子们,还能让机器人拥有道德观念,使其更好地为人类服务。1What function do fairy tales perform in the robots?AThey entertain robots.BThey highlight dangers.CThey make robots more intelligent.DThey enable robots to behave morally.D细节理解题。根据第一段中的“it has found a way to use the fairy tales as moral lessons that AI(artificial intelligence) can take to its cold,mechanical heart”可知,童话故事可以作为道德经验让人工智能机器人的行为符合道德规范,故D项正确。2What is “Quixote” in the text?AA punishment system.BA character in literature.CA big name in technology.DA kind of software educating robots.D细节理解题。根据第二段最后两句“This system is called QuixoteIt collects story plots from the Internet and then uses those stories to teach robots how to behave”可知,这个系统被称为“Quixote”;它从互联网上收集故事情节,然后用这些故事来教育机器人如何规范行为,由此可知,Quixote是一种教育机器人的软件,故D项正确。3What does the designer expect robots to do in the experiment?ATo take advantage of its privilege.BTo finish the task most efficiently.CTo perform in a wellmannered way.DTo be rewarded by the storekeeper.C推理判断题。根据第四段中的“We believe that AI has to be trained to adopt the values of a particular society,and in doing so,it will strive to avoid unacceptable behavior”可推知,设计者希望机器人在实验中的行为能符合道德规范,故C项正确。4Which of the following can best express the authors opinion?ARobots will definitely have more functions.BRobots with humans emotions are perfect.CTraining robots to be socially acceptable is necessary.DThe development of robots is still in a baby step.C观点态度题。根据第四段中的“We believe that AI has to be trained to adopt the values of a particular society,and in doing so,it will strive to avoid unacceptable behavior”可知,我们认为人工智能必须接受培训以适应特定社会的价值观,这样做,它将努力避免不可接受的行为。据此可推知,训练机器人让其行为符合社会规范是必要的,故C项正确。B(2019安徽省示范高中模拟)Have you ever wondered when dogs first became “mans best friend” and the worlds favourite pet? If you have,then youre not alone.When and where dogs first began living side by side with humans are questions that have stirred hot debate among scientists.There are a few hard facts that all agree on.These include that dogs were once wolves and they were the first animal to be domesticated(驯化) by humans.They came into human lives some 15,000 years ago,before the dawn of agriculture.Beyond that,there is little agreement.The earliest bones found that are unquestionable dogs and not wolves date from 14,000 years ago.However,30,000 yearold skulls have been discovered in France and Belgium that are not pure wolves and some scientists think could be dogs.With such puzzling evidence,many scientists are now turning to DNA to find out when and where dogs were first domesticated.In one research project,tens of thousands of blood samples have been taken from street dogs around the world.The plan is to compare them with those of wolves.Its even possible to analyse DNA from ancient bones.Tiny pieces of the 30,000yearold skulls mentioned earlier are currently being studied,and another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wolves,not American ones.Indeed,the ancient DNA may turn out to be more informative than the DNA of living dogs.Because dogs have accompanied humans around the world for thousands of years,their current distribution may tell us very little of their origins.This is why different groups of scientists believe that dogs variously originated in eastern Asia,Mongolia,Siberia,Europe or Africa.But why were the animals domesticated in the first place? The most recent theory is that dogs domesticated themselves,initially living in and around our ancient villages to eat any food thrown out.Today,this is a way of life still shared by three quarters of a billion unowned dogs worldwide.【语篇解读】本文是一篇说明文。研究发现,狗是从狼驯化而来的,早在一万五千年之前狗就进入了我们的生活。科学家通过分析DNA去查证狗最初是在何时何地被驯养的。5Which is the only statement generally agreed on by scientists studying dogs?ADogs originally were used as farm animals.BDogs evolved from wolves found in Europe.CDogs helped the development of agriculture.DDogs were the first animal to be kept as pets.D细节理解题。根据第一段第一句“Have you ever wondered when dogs first became mans best friend and the worlds favourite pet”,再结合倒数第二句可知,狗是第一种被人类驯养成宠物的动物,故D项正确。6Why does the writer first mention the 30,000yearold animals skulls?ATo show that dogs were much larger in the past.BTo prove that dogs developed from Asian wolves.CTo suggest that dogs may have evolved much earlier.DTo argue that dogs were first kept in France and Belgium.C推理判断题。根据第二段第三句“However,30,000yearold skulls have been discovered in France and Belgium that are not pure wolves and some scientists think could be dogs”可知,在法国和比利时已经发现了3万年前的头骨,它们不完全是狼的,科学家认为有一些可能是狗的。据此可推知,该处提及三万年前的头骨旨在说明狗的进化历史更早,故C项正确。7How did scientists determine the origins of the ancient dogs found in Alaska?ABy analyzing the age of their bones.BBy examining the animals DNA.CBy studying the shape of their skulls.DBy comparing them with modern dogs.B细节理解题。根据第三段尾句中的“another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wolves,not American ones”可知,科学家是通过检测DNA的方法来判断阿拉斯加狗的起源的,故B项正确。8Why did dogs start living with humans?ABecause they were attracted by food.BBecause they were trapped by humans.CBecause they couldnt survive in the wild.DBecause they were trained to protect villages.A推理判断题。根据尾段第二句“The most recent theory is that dogs domesticated themselves,initially living in and around our ancient villages to eat any food thrown out”可知,最近的一种说法是,狗是自己驯养自己的,最初生活在我们古老的村庄里或周围,吃人们扔掉的食物。据此可推知,狗和人生活在一起的原因是它们被食物所吸引,故A项正确。.阅读七选五(2019武汉市调研测试)Many people struggle with saying “No”_1_ Remember,just because you can do something does not mean it is required. Understand you always have a right to turn down an invitation or refuse a favor and figure out the best ways to say “No”Here are some specific tips.Give yourself permission to say no.Many people have an immediate reaction to say“Yes” when theyre asked to do someone a favor.Keep in mind,you are never required to say“Yes”Its actually okay to say “No” sometimes.Accept this as you prepare to say “No” to someone._2_Set up your personal boundaries._3_ However,that reason does not have to be concrete.Many people think if they can do something,they should.Your reason for saying“No” can be a simple matter of your own personal boundaries.Think about what boundaries you have,and accept the fact youre allowed to stay true to them._4_ People often wont take “No” for an answer.If you say “No” to people,they may give you various reasons to try and change your mind.Stay determined for your decision and do not give in easily.Practice saying “No”It may sound silly,but you can actually practice saying “No” alone._5_ Practice giving a firm “No” to someone so you get comfortable with the words.Many people are nervous about saying “No” and may say “Yes” due to anxiety.Practicing can help get rid of some of this anxiety.AThis will help you say “No” with ease.BBe aware of potential persuasion techniques.CFind a good chance to stand in front of a crowd.DIts always easier to say “No” if you have a reason.ETry standing before a mirror and looking at yourself.FIts rather easy for you to set up your personal boundaries.GIf someone asks you a favor,you may feel you have to say “Yes”【语篇解读】我们可以通过设定界限、不断训练等方式,勇敢地向他人说“不”。1G根据前一句的内容可知,很多人总是苦苦挣扎,不敢说“不”。由此可推知,如果总是这样的话,当别人要请你帮忙的时候,你可能会感到你不得不说“可以”。故选G。2A本段讲述的是要允许自己拒绝别人。很多人会不自觉地接受他人的请求,但是你并不是一定要对他人说“可以”,这是你的权利。记住这一点,将帮助你轻而易举地拒绝别人。故选A。3D根据空后一句“However,that reason does not have to be concrete”可知,D项“如果你有一个理由的话,说不总是比较容易的”符合语境,故选D。4B空后三句讲述的是,人们通常不会接受“不”的,他们会找种种理由劝你改变主意,因此我们要坚持自己的决定,不要轻易屈服。由此可推知,我们要知道他人的劝说技巧。故选B。5E本段讲述的是要训练自己说“不”。该空前一句提到训练说“不”可能听起来很愚蠢,但实际上你可以独自去训练自己说“不”。由此可知E项“试着站在镜子前,看着自己”符合语境,衔接上下文。课时提能练(十二)Unit 3Amazing people课时作业A:基础层面.语境语法填空ASome 1.amazing (amaze) people have greatly influenced the world.For example,Bill Gates has had a great effect 2.on computer technology.Yuan Longping 3.has_devoted(devoted) himself to the research and development of a better rice breed.Though they are of different times and 4.nationalities(nationality),what they have in common is that they 5.have_contributed (contribute) a lot to the world in their fields.BHoward Carter was a famous explorer,1.who didnt receive school education but was 2.curious(curiosity) about the outside world.He 3.began (begin) searching for the tombs of the Egyptian kings since he was only seventeen.With the help of Lord Carnarvon,Howard Carter began 4.his (he) research.In 1922,he and his team found the tomb of King Tutankhamun near a city 5.called (call) Luxor.Inside the tomb,there was 6.a great fortune in gold and jewels.根据提示补全句子1等我到达公交车站时,公共汽车已经开走了。(by短语与完成时连用)By the time I got to the bus station,the_bus_had_already_gone.2(2017全国卷满分作文)如果对它感兴趣,你可以将你的申请发至邮箱:。 (if过去分词)If_interested_in_it,you may email your application to .3有幸与一些卓越的主管人员共事,我很高兴。(fortune)Im glad I have_had_the_good_fortune_to_work_with some brilliant directors.4想住在这个国家北方的人更少。(desire v)Fewer people desire_to_live in the north of the country. 课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019成都市毕业班摸底测试)A fun way to learn about the people in the destinations you travel to around the globe is to drop into a friendly local bar off the beaten tourist track and enjoy a sip of something the region is famous for.To help you have fun,weve rounded up how to say“Cheers!”around the world.Who doesnt dream of living the good life in France? The food alone is well worth the trip since the French basically invented fine cuisine.They also invented a little golden liquid called the Champagne! Just before your first sip,look at your friends in the eyes and simply say their“cheers”: votre sant!Is it just us,or is the Italian treat called prosecco sweeping the nation by storm? Its lovely anytime: brunch,to celebrate something,or just to slowly sip while catching up with a dear friend.It originated in Italys Veneto region but is now available all over the world.When in Italy,the most common toast is “cin cin”, which has its origins in China.However,do not use this as a toast in Japan.It is what could get you kicked out of a bar or possibly the entire country.If you find yourself in the land of Japan,stick with “kampai”, which means “cheers!”If you havent been to Irelandwhat are you waiting for? Its the friendliest place,and one of the funniest on the planet,and the pubs are full of stories,where locals and visitors gather to lift a glass of Guinness.The Irish language can be a bit tricky for visitors to grasp but,again,practice makes perfect.Simply say,“Slinte mhath.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了在法国、意大利、日本和爱尔兰如何表达“干杯”。1What is the French way of saying “Cheers”?AA votre sant.BCin cin.CKampai.DSlinte mhath.A细节理解题。根据第二段尾句“Just before your first sip,look at your friends in the eyes and simply say their cheers: votre sant!”可知,在法国,干杯时说“ votre sant”,故A项正确。2What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?AThe Italian wine.BA toast from China.CA Japanese custom.DA French expression.B代词指代题。根据第三段第四、五句“When in Italy,the most common toast iscin cin, which has its origins in China.However,do not use this as a toast in Japan”可知,意大利常见的祝酒词是“cin cin”,起源于中国;然而在日本,不要把这个当作祝酒词。结合该句“It is what could get you kicked out of a bar or possibly the entire country”可知,这种起源于中国的祝酒词可能让你被赶出酒吧;据此可知,It指代源于中国的祝酒词,故B项正确。3What can we learn about Ireland from the text?AIt is famous for food.BIts language is simple.CIt makes perfect wine.DIt is well worth visiting.D推理判断题。根据尾段第二句“Its the friendliest place,and one of the funniest on the planet,and the pubs are full of stories,where locals and visitors gather to lift a glass of Guinness”可知,爱尔兰是最友好的地方,也是世界上最有趣的地方之一,酒吧里充满了故事,在那里当地人和游客聚在一起举杯畅饮。据此可以判断,爱尔兰值得一游,故D项正确。4Whats the main purpose of the text?ATo introduce the worldfamous wine.BTo show how to make friends in bars.CTo give suggestions on drinking regionally.DTo recommend some famous travel destinations.C写作意图题。通读全文可知,本文第一段尾句“To help you have fun,weve rounded up how to say Cheers! around the world”为文章的主题句,结合全文内容可知,本文主要介绍了在不同国家和地区说“干杯”的方式;据此可以判断,本文旨在介绍在不同国家和地区如何说“干杯”,故C项正确。B(2019陕西省部分学校摸底检测)In the story of The Crow and the Pitcher from Aesops Fables,a thirsty crow(乌鸦) drops stones into a narrow jar to raise the low level of water inside so he can take a drink.Now scientists have evidence to back up that story.Crows actually do understand how to make water displacement(排水量) work to their advantage,experiments show.The results suggest that the birds are,at least in some aspects,as smart as firstgraders.Researchers,led by Sarah Jelbert at the University of Cambridge,presented six crows with tubes containing water.Inside the tubes,a worm or a piece of meat on a piece of wood was floating,just out of reach of the crow.In front of the tubes,the researchers arranged several rubber erasers that would sink,and some plastic objects that would float.The crows found out that they could drop the erasers into the tubes in order to raise the water level and get their snack.However,the_birds_handled_awkwardly in experiments in which they could choose to drop objects in either a wide tube or a narrow one to get a snack,the researchers said.Dropping objects into a narrow tube would lift the water level by a greater amount and put the treat within reach after just two drops; while it took around seven drops to raise the snack to the same level in the wide tube.The crows obviously didnt realize this,and most of them went for the wide tube first.Previous studies showed that chimps and human children can solve similar tasks.In a 2011 study,chimps and kids found out that they could put water into a tube to reach a peanut that was floating in a small amount of water at the bottom.【语篇解读】本文介绍了科学家通过实验对乌鸦智商的研究。5How did the crows get the snack in Sarahs experiment?ABy breaking the tube.BBy dropping in erasers.CBy standing o

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论