




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解。When it comes to friends, I desire those who will share my happiness, who possess wings of their own and who will fly with me. I seek friends whose qualities illuminate(照亮) me and train me up for love. It is for these people that I reserve the glowing hours, too good not to share.When I was in the eighth grade, I had a friend. We were shy and “too serious”about our studies when it was becoming fashionable with our classmates to learn acceptable social behaviors. We said little at school, but she would come to my house and we would sit down with pencils and paper, and one of us would say:“Lets start with a train whistle today.” We would sit quietly together and write separate poems or stories that grew out of a train whistle. Then we would read them aloud. At the end of that school year, we, too, were changed into social creatures and the stories and poems stopped.When I lived for a time in London, I had a friend. He was in despair(失望) and I was in despair. But our friendship was based on the idea in each of us that we would be sorry later if we did not explore this great city because we had felt bad at the time. We met every Sunday for five weeks and found many excellent things. We walked until our despairs disappeared and then we parted. We gave London to each other.For almost four years I have had a remarkable friend whose imagination illuminates mine. We write long letters in which we often discover our strangest selves. Each of us appears, sometimes in a funny way, in the others dreams. She and I agree that, at certain times, we seem to be parts of the same mind. In my most interesting moments. I often think:“Yes, I must tell”We have never met.It is such comforting companions I wish to keep. One bright hour with their kind is worth more to me than the lifetime services of a psychologist(心理学家), who will only fill up the healing(愈合的) silence necessary to those darkest moments in which I would rather be my own best friend.1. In the eighth grade, what the author did before developing proper social behavior was to _. A. become serious about her study B. go to her friends house regularly C. learn from her classmates at school D. share poems and stories with her friend 2.In Paragraph 3,“We game London to each other”probably means_. A. our exploration of London was a memorable gift to both of us B. we were unwilling to tear ourselves away from London C. our unpleasant feelings about London disappeared D. we parted with each other in London 3. According to Paragraph 4, the author and her friend_. A. call each other regularly B. have similar personalities C. enjoy writing to each other D. dream of meeting each other4. In the darkest moments, the author would prefer to_. A. seek professional help B. be left alone C. stay with her best friend D. break the silence5. What is the best title for the passage? A. Unforgettable Experiences B. Remarkable Imagination C. Lifelong Friendship D. Noble Companions【参考答案】1-5、DACBD阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A, B, C和D)中,选出最佳选项。 Ray Travers sat back at the large desk, and looked around his plush(豪华的)office. He was tired Rays eyes stopped at a painting on the wall. It was a gift given by an old friend,Bull,as a farewell gift when he left his hometown He recalled the life spent in that small town; pleasant times. The many hours he spent talking to his good friend, and the tales he was told about hunting in the Africa of old. Memories flowed back more than ten years; he remembered how he enjoyed hearing about the wonderful hunting,and how he wished he could have shared those times. Ray opened his desk drawer and brought out a wooden box. He opened the lid and exposed a work of art,a hand-made hunting knife. This was a gift from Bull,given to Ray more than 20 years ago. It was one of the first knives Bull had made, and Ray had called it Zambezi,the river where Bull had been so many times. He closed the box and sat upright at his desk;he was driving himself hard, and deserved a break. Things were going well with the business,everything running smoothly. He could afford a week off! He went back home. A week in the hometown would be like going back in history. Man, its going to be good,”Ray said aloud,as he turned onto the highway and watched the city lights fast disappearing,as he looked in the rearview mirror. The powerful car going its way through the night, headlights piercing(穿透)the darkness. Memories danced through the mans mind. Memories of good times,when he knew what it was to relax, to talk,and to really visit. Slowly entering town he looked around. Ray sat in his car, looking at the old building,smiling. Inside it was almost as though it was the same people as 15 years ago.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了Ray成为成功商人之后对以前的好朋友Bull及家乡生活的回忆。56. We learn from the text that _. A. Rays old friend, Bull, is a painting artist B. Ray visited Africa together with Bull many times C. Ray and Bull often went hunting togetherD. Ray left his hometown more than ten years ago57. Which of the following words can best describe Rays feeling about going back home?A. Worried B. Excited C. Calm D. Nervous【答案】B【解析】根据文章最后一段中的“Slowly entering town he looked around. Ray sat in his car, looking at the old building,smiling.”可知,作者微笑着看着旧建筑,所以推知作者高兴、兴奋。【考点定位】考查推理判断。58. It can be inferred from the text that_. A. Ray was a successful businessman B. Ray had a hard time in the hometown C. Rays hometown was a small remote mountain villageD. Ray was the first promising young man in the hometown59. What may the author talk about in the paragraph that follows the text? A. Rays childhood spent in his hometown. B. Why Ray left his hometown alone. C. The situation in Rays hometown.D. How Ray went into business.【江西省九江市2014二模】Firefighters had largely tamed a tower of flame and smoke that covered the sun and drove thousands from their homes in the foothill suburbs northeast of Los Angeles, but a week of dangerously windy wildfire conditions and a year of historic dryness meant that this fire and predictable ones to come remained a major threat.By nightfall Thursday, the wildfire that swept through about 2 1/2 square miles of brush in the San Gabriel Mountains and destroyed five homes early in the day had its progress stopped and was 30 percent contained. More than 700 firefighters were on the scene, along with 70 engines and a fleet of helicopters and air tankers dropping water and retardant(阻止物).But the National Weather Service said a red-flag warning of extreme fire danger in effect much of the week would remain in place until Friday evening because of low humidity and the chance of the regions infamous Santa Ana winds bursting to 30 mph in the foothills and valleys.Some 3,700 people from Glendora and Azusa evacuated at the height of the fire. Glendora residents were allowed to return home Thursday evening, but homes in Azusa remained under evacuation orders. It wasnt clear how many remained empty.Fire engines would stay in all the endangered neighborhoods through the night and helicopters were available to fly after dark if it became necessary. Nighttime bursts brought a few flame-ups, but they remained within fire lines.Two firefighters had minor injuries and a woman trying to fight the fire near her home suffered a minor burn. Seventeen structures were damaged, including homes, garages, barns and other buildings. At least 10 renters were left homeless when the fire destroyed rental units on the historic grounds of a retreat that once was the summer land of the Singer sewing machine family. Statues of Jesus and Mary stood unharmed near the blackened ruins. However, the main, 1920s house was spared.Three men in their 20s, including a homeless man, were arrested on suspicion of irresponsibly starting the fire by tossing paper into a campfire in the Angeles National Forest, just north of Glendora. They said they were trying to keep warm and the wildfire appears to have been an accident. They could face state or federal charges.61. Whats the purpose of the first paragraph? A. To introduce the topic.B. To arouse readers interest. C. To summarize the main idea.D. To share the writers opinion62. What do we know about the fire? A. It lasted a week.B. It started on a Thursday. C. It grew wilder at night.D. It flamed up high at first63. What led to the outbreak of the fire? A. Low humidity.B. Windy fire conditions. C. No timely warning. D. Careless campers.64. The underlined word “evacuated” in Paragraph 4 probably means _. A. sweptB. burstC. fledD. endangered65. The three young men were arrested because _. A. they were homelessB. they were to blame for the fire C. they wanted to keep warm by the fireD. they started the fire deliberately【参考答案】61-65 C D D C B 阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 Writer and teacher Yin Jianlis stories and thoughts about bringing up her daughter Yuanyuan have been a constant source of inspiration for parents over the past 16 years. Her book, A Good Mother Exceeds Good Teachers, published by Writers Publishing House, has been a bestseller on Dangdang and Amazons online platforms for the past three years. The book helped Yin make the Chinese Writers Rich List,with 4. 48 million yuan(710,000). Experts say Yins book provides practical guidance, which makes it popular among parents. When the majority of books are either full of bragging about(自吹自擂)theauthors children or outlining big theories that have no foundation in practice, I writebooks that are practical and easy to follow, Yin writes. For example, there was an occasion when Yuanyuan forgot to do her elementaryschool homework. In such a situation many Chinese parents show their anger and scold their kids,”says Yin, who made an agreement with her husband they would not overly criticize or push their daughter. Instead, Yin encouraged the daughter to make up the homework, which meant staying up until midnight. As a result, she learned to arrange her time better and did not have a harmful reaction to doing homework. Yins principle of no parental interference(干涉),and giving children the opportunity to learn from their mistakes is described in a number of real-life examples. Readers say Yins books improve their childrens performance at school, andencourage them to develop good personalities and habits. They believe her books are not only about being good parents but also about growing as parents and individuals. When Im reading books,I keep thin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江苏泰州市姜堰中医院招聘卫生专业技术人员30人模拟试卷完整答案详解
- 2025辽宁沈阳高新人力资源服务有限公司森林警卫队员储备岗招聘模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025江苏苏州市相城区教育系统招聘事业编制教师66人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025广西南宁市五象新区第一实验小学招聘5人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025年河北顺德投资集团有限公司公开招聘劳务派遣人员4名模拟试卷及答案详解(易错题)
- 2025贵阳学院人才引进15人模拟试卷(含答案详解)
- 2025年福建省福州地铁实业有限公司招聘1人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025中国雄安集团有限公司社会招聘50人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 美国旅游课件
- 2025合作协议书模板
- 2023-2024届高考语文复习诗歌专题训练-主题“羁旅行役”
- 经济与社会 思维导图式复习课件高中政治统编版必修二经济与社会
- 《系统工程与决策分析》全册配套课件
- DL∕T 2033-2019 火电厂用高压变频器功率单元试验方法
- 高中数学-斐波那契数列与黄金分割教学设计
- 数据驱动的教育决策
- 农作物植保员职业技能竞赛题库及答案
- T梁湿接缝及横隔梁施工方案
- (完整)易制毒化学品使用管理责任书
- 石群邱关源电路课件(第8至16单元)白底
- 个人增资入股合同
评论
0/150
提交评论