人教版必修一Unit 5 Nelson Mandela –a modern hero learning about language课时作业.docx_第1页
人教版必修一Unit 5 Nelson Mandela –a modern hero learning about language课时作业.docx_第2页
人教版必修一Unit 5 Nelson Mandela –a modern hero learning about language课时作业.docx_第3页
人教版必修一Unit 5 Nelson Mandela –a modern hero learning about language课时作业.docx_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 5 nelson mandelaa modern hero learning about language课时作业一、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。a:welcome to the zhoukoudian caves here in china. it is 1. great pleasure to meet you students from england, who are interested in archaeology. you must be aware that its here 2. we found evidence of some of the earliest people who lived in this part of the world. weve been excavating here for many years and.s1:im sorry 3. (interrupt) you but how could they live here? there are only rocks and trees.a:good questions. you are an acute 4.(observe).we have found human and animal bones in those caves higher up the hill as well as tools and other objects. so we think it is 5. (reason) to assume they lived in these caves, regardless of the cold.s2:how did they keep warm? they couldnt have mats, blankets or quilts like we do. it must have been very uncomfortable.a:weve discovered fireplaces in the center of the caves 6. they made fires. that would have kept them warm, cooked the food and scared wild beasts away as well. we have been excavating layers of ash almost six meters thick, which 7.(suggest) that they might have kept the fire burning all winter. we havent found any doors but we think they might have 8.(hang) animal skins at the cave mouth to keep out the cold 9. the freezing winter.s3:10. wild animals were there all that time ago?a:well,weve been finding the bones of tigers and bears in the caves, and we think these were their most dangerous enemies. now what do you think this tells us about the life of these early people?答案及剖析:1.a考查冠词。句意:这次遇到来自英国的学生是件高兴的事,故用a。2.that考查强调句。句意:你必须意识到就是在这里,我们发现早期人类的证据。由句意可知是强调句型,故应填that。3.to interrupt考查固定搭配。be sorry to do.非常抱歉做4.observer考查名词。此处用observe的名词形式observer。5.reasonable考查形容词。it is adj. to do sth.为常用结构。6.where考查定语从句。fireplaces作先行词,定语从句缺少地点状语,故选where。7.suggests考查动词的时态。表示客观事实,用一般现在时。8.hung考查动词形式。根据might have可知应用过去分词形式。9.during/in考查介词。during/in the freezing winter在寒冷的冬天。10.what考查特殊疑问词。根据下文提到weve been finding the bones of tigers and bears in the caves,and we think these were their most dangerous enemies可知在问这些野生动物是什么?二、阅读理解a阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。ugg boots have been a winterweather fashion for several years now, combining function, comfort, warmth and even some style. what many uggenthusiasts dont know is that their boots are a breeding ground for bacteria and cause foot problems.doctors believe the boots, which are particularly popular among young teenage girls, are leading to a rise in the number of people suffering pains in their feet and knees.dr. ian drysdale, head of the british college of osteopathic medicine, believes because the foot does not get the proper support on the inside, it will lead to more ankle, knee, hip and back problems. “these boots are not designed for outside wear. just because something becomes a trend or fashionable doesnt mean its good or right,” he said. “the particular problem with this type of footwear is that it is unsupported. its a slipper. you wouldnt normally expect to be doing outdoor activities from something thats indoor. if you decide to wear your pajamas outside all the time, someone will come up and say its not a good idea.” dr. drysdale explained that the feet issues become a particular problem among young teenage girls, whose bones are “plastic” and developing when they are growing. “if that structure is developing in an inappropriate way,” he said,“then the ultimate structure will be deformed.”mike oneill, a consultant surgeon, said,“as the foot slides around, you get wear and tear (磨损) on the joints on the inside of the foot. the ankle is in the wrong position, the thigh bone also changes position, and you get an abnormal movement in the pelvis, which leads to back problems.”ugg australia, who makes the designer version of the boots, told the daily wirror that their boots are “comfort” rather than “performance” footwear and consumers should be aware of “knockoffs (仿制品)” which lack reinforced heels in their boots.文章大意:本文是一篇议论文。文章介绍了雪地靴因它的时尚、舒适、保暖等特性而备受年轻女孩的青睐。但研究人员发现,在它时尚的外观背后,隐藏着一些不为人知的健康隐患。1teenage girls prefer to wear ugg boots because of the following except _.adesign bcomfortcquality dwarmth答案:c细节理解题。根据文章第一段第一句“. combining function, comfort, warmth and even some style.”可知,a、b、d三项都是年轻女孩喜欢雪地靴的原因。故c项正确。2according to dr. ian drysdale, _.athere is a possibility that bacteria will multiply in ugg bootsbwearing ugg boots will lead to more ankle and toe problemscits not a good idea to wear boots like ugg outside all the timedteenage girls bones are plastic enough to wear ugg boots答案:c细节理解题。根据文章第三段中“these boots are not designed for outside wear. just because something becomes a trend or fashionable doesnt mean its good or right, he said. the particular problem with this type of footwear is that it is unsupported.”可知,c项正确。3the underlined word “deformed” is closest in meaning to _.ashaped bstrengthenedcreformed ddamaged答案:d词义猜测题。由语境可知,年轻女孩子的骨头正在发育,具有一定的可塑性。如果骨骼结构以一种不合适的方式发育的话,骨骼就会损伤,发生变形。shaped合适的,有计划的;strengthened使加强的;reformed革新的;damaged损伤的,毁坏的。此处与倒数第二段中“back problems”相照应。故d项正确。4which of the following can be the best title for the text?apotential harm of ugg bootsbthe popularity of ugg bootscthe unique design of ugg bootsdbenefits of ugg boots答案:a标题概括题。通读全文可知,本文主要讲述了雪地靴对年轻女孩生长发育过程中所造成的潜在危害。故a项正确。b(2016高考任务型阅读选练)下面文章中有5个段落需要添加小标题(第15题)。请从以下选项(a、b、c、d、e、f)中选出适合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。how to train yourself to read morebetween work,a social life,your family,television and the internet,it can be difficult to find time to read more. reading is important,however,for a range of reasons:it improves cognitive (认知) ability,enriches vocabulary,helps with spelling and increases general knowledge. just having an intention to read more wont guarantee you actually do it,though. you need a series of strategies,exploring a way to train yourself to read more. 1. _you dont need expensive training programs or software to train to read more; all you really need is a timer. consider how much free time you have in a day,then set aside part of that time for reading. make sure this is a feasible (可行的) goalstart small,say,30 minutes. each day,use your timer and read for the amount of time you set. after a week,increase your time. the increase doesnt have to be much,perhaps an additional 15 minutes. as weeks go by,continue adding the same small amount to your reading time. before you know it,youll be reading for two or three hours per day. 2. _before you begin training to read more,take a week or two to measure how many pages you read on average per week. once youve gotten an idea of your baseline reading amount,increase it slowly. try to read at least an additional 510 pages per week. youll probably be able to sneak these pages into your normal schedule without too much effort. you could,for example,read when you find yourself waiting or during meals if youre alone. or you could try turning off the television a little earlier each day. keep track of how many pages youve read each week so you can see your progress. 3. _technology doesnt have to be the enemy of the written word; in fact,you can make use of your electronic devices. invest in an ereader,if you can,or use a tablet to read books. this will save you having to carry around a heavy book,and because you can put multiple books on an ereader or tablet,youll always have plenty to read. you can also load books onto your smart phone so that you can read when you have a few spare minutes. 4. _although you might begin training to read more with excitement or enthusiasm,these can quickly disappear if you dont devise a method of rewarding or motivating yourself. these rewards dont have to be large or expensive. you could reward yourself with something,such as chocolate or a small gift,each time you hit

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论