



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2 the united kingdom using language课时作业.阅读理解aeton college is a british independent school for boys aged between 13 and 18. all the pupils board (寄宿). founded in 1440 by king henry , the school is located in eton, near windsor in england, north of windsor castle, and is one of the original nine english public schools as defined by the public schools act 1868.the school has a very long list of famous former pupils, including 20 former prime ministers. eton has been referred to as “the chief nurse of englands statesmen (政治家)”, and has been described as the most famous public school in the world.most of etons 1,300 students enter the school at age 13. all candidates (参加考试的人) go through a preassessment (预评估) at age 11. the assessment includes an interview, a reasoning test and a report from the boys school he is in. those offered conditional places must then pass the qualifying examination at age 13, or do well in the more challenging kings scholarship examination.the school is usually able to offer conditional places to about one third of the candidates at age 11. others are placed on a waiting list to substitute anyone who may give up later. a small number of boys who have not got conditional places may enter at age 13 by winning a kings scholarship or music scholarship both scholarships are highly competitive.the schools major aim is to encourage each etonian to be a selfconfident, inquiring, positive young man, a wellrounded character with an independent mind, and someone who respects the differences of others. by the time he leaves school, the school wants each boy to have a purpose greater than himself, and in doing so to be of value to society.语篇解读:本文向我们介绍了排名全球第一的英国最著名的中学伊顿公学。1paragraph 2 is meant to show eton colleges _.adifferencesbachievementscbackground dteaching methods解析:选b段落大意题。由第二段的内容可知,本段主要描述了伊顿公学在培养学生方面所取得的成就。2what should one do in order to enter eton at age 13?atake a reasoning test.bgo through a preassessment.cprovide a report from his school.dtake a qualifying examination.解析:选d细节理解题。由第三段中的“those offered conditional places must then pass the qualifying examination at age 13”可知,应选d。3what does the underlined word “substitute” in paragraph 4 mean?aremove. bcompare.creplace. deducate.解析:选c词义猜测题。由画线词前面的“others are placed on a waiting list”以及画线词后面的“anyone who may give up later”可知,是用来“取代”那些人的。4what does eton expect its students to be?auseful to society. bproud of themselves.cgood at earning money. dhumorous and positive.解析:选a细节理解题。由最后一段中的“. in doing so to be of value to society”可知,学校希望学生将来对社会有用。blondoners are great readers. they buy large numbers of newspapers, magazines and books especially paperbacks (平装书), which are still cheap in spite of everincreasing rises in the costs of printing. they still continue to buy “proper” books, too, printed on good paper.there are many streets in london containing shops which specialize in bookselling. perhaps the best known of these is charing cross road in the very heart of london. here bookshops of all sorts and sizes are to be found, from the celebrated one which is said to be “the biggest bookshop in the world” to the tiny, dusty little places which seem to have been left over from dickens time. some of these shops stock, or will make efforts to get, any kind of book, but many of them specialize in secondhand books, in art books, in foreign books, in books on economics, politics or any other subjects about which books may be written. one shop in this area specializes only in books about ballet.although it may be the most convenient place for londoners to buy books, charing cross road is not the cheapest. for really cheap secondhand books, collectors must venture_off_the_beaten_track,_to farringdon road, in the east central district of london. here there is nothing so impressive as bookshops. the booksellers come along each morning and put lots of books onto small handcarts (手推车) which line the streets. the collectors, some professionals and some amateurs (业余爱好者), who have been waiting for them, run quickly towards the books. in places like this one can still, occasionally, pick up for a few pence an old book that may be worth many pounds.语篇解读:伦敦人酷爱读书。本文介绍了在伦敦能买书的一些地方。5“londoners are great readers” means that _.alondoners are great because they read a lotbthere are a great number of readers in londonclondoners are readers who read only great booksdlondoners read a lot解析:选d句意猜测题。根据文章大意及第一段中的“they buy large numbers of newspapers, magazines and books”可以推断出伦敦人喜欢阅读。故d项正确。6according to this passage, charing cross road _.ais in the suburbs of londonbis famous for its bookshopsccontains various kinds of shopsdis the busiest street in london解析:选b细节理解题。根据第二段中的一、二句“there are many streets in . in the very heart of london.”可知b项正确。7in this passage, what does the underlined part “venture off the beaten track” mean?abuy books in a most busy street.bmove away from a busy street.cwaste time looking for books.dtake a risk of losing ones life.解析:选b词义猜测题。由下文语境可知,在伦敦东部沿街有很多书商把书放在手推车上卖,在那儿花几便士就能买到价值很多英镑的书。也就是说要想买便宜的二手书,需要从繁忙的街道到僻静的地方,故b项正确。8the best topic for this passage is “_”abookshops in londonbthe biggest bookshop in the worldccharing cross roaddbuying books in london解析:选a主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述的是伦敦的书店,从出名的书店到街边小推车,故a项正确。cthe swiss army knife is a popular device that is recognized all over the world. in switzerland, there is a saying that every good swiss citizen has one in his or her pocket. but the knife had poor beginnings.in the late nineteenth century, the swiss army issued (发给) its soldiers a gun that required a special screwdriver (螺丝刀) to take it apart and clean it. at the same time, canned food was becoming common in the army. swiss generals decided to issue each soldier a standard knife to serve both as a screwdriver and a can opener.it was a lifesaver for swiss knife makers, who were struggling to compete with cheaper german imports. in 1884, carl elsener, head of the swiss knife manufacturer (maker) victorinox, seized that opportunity with both hands, and designed a soldiers knife that the army loved. it was a simple knife with one big blade (刀片), a can opener, and a screwdriver.a few years after the soldiers knife was issued, the “schweizer offizier messer”, or swiss officers knife, came on the market. interestingly, the officers knife was never given to those serving in the army. the swiss army purchasers considered the new model with a corkscrew (瓶塞钻) for opening wine not “essential for survival”, so officers had to buy this new model by themselves. but its special multifunctional design later launched (发行) the knife as a global brand. after the second world war, a great number of american soldiers were stationed in europe. and as they could buy the swiss army knife at shops on army bases, they bought huge quantities of them.however, it seems that “schweizer offizier messer” was too difficult for them to say, so they just called it the swiss army knife, and that is the name which is now known by all over the world.语篇解读:本文是一篇说明文。文章向我们介绍了瑞士军刀的起源。9what is the main purpose of the passage?ato explain the origin of the swiss army knife.bto introduce the functions of the swiss army knife.cto emphasize the importance of the swiss army knife.dto tell a story about the designer of the swiss army knife.解析:选a推理判断题。本文主要是围绕瑞士军刀的起源展开的,由此可推断作者写作的目的是向我们介绍瑞士军刀的起源。10what does “it” in the third paragraph refer to?athe swiss army needed a knife for every soldier.bevery good swiss citizen had a knife in his pocket.cswiss knives were competing with imported knives.dcanned food was becoming popular in the swiss army.解析:选a代词指代题。根据第二段最后一句“swiss generals decided to issue each soldier a standard knife to .”可知,it指代的是“瑞士军队的战士需要刀”这件事。故选a项。11why didnt the swiss army purchase the swiss officers knife?athe design of the knife was too simple.bthe knife was sold out to american soldiers.cthe army had no budget to make the purchase.dthe new design was not considered necessary for officers to own.解析:选d细节理解题。根据最后一段中的“the swiss army purchasers considered the new model with a corkscrew (瓶塞钻) for opening wine not essential for survival .”可知应选d项。12who gave the name “the swiss army knife” to the knife discussed in the passage?acarl elsener.bswiss generals.camerican soldiers. dgerman businessmen.解析:选c细节理解题。根据最后一段最后三句“after the second world war, a great number of american soldiers were stationed in europe . and that is the name which is now known by all over the world.”可知,是美国士兵称其为瑞士军刀的。故选c项。.阅读七选五life is just like a box. inside it are happiness and sorrow, failure and success, hope and despair. life is a learning process. experiences in it teach us new lessons and make us a better person.lovelove plays a key role in our life. love makes you feel wanted. without love a person could become cruel and violent. in the early stage of our life, our parents are the ones who show us with unconditional love and care. they tell us what is right or wrong, good or bad. _1_. it is only after marriage and having kids that a person understands and becomes sensitive to the feelings of others. kids make a person responsible and mature and help us to understand life better.happiness and sorrowmaterialistic happiness is shortlived, but happiness achieved by bringing a smile on others gives a certain level of fulfillment. _2_. no mind is happy without peace. we realize the true worth of happiness when we are in sorrow. sorrow is basically due to death of a loved one, failure and despair. but these things are temporary and will pass away.failure and success_3_. it helps us to touch the sky, teaches us to survive and shows us a specific way.hope and despairhope
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 小学四年级语文测试卷设计实例
- 酒店前台岗位职责与交接制度模板
- 人才招聘与面试技巧实操
- 一年级数学口算及应用题练习册
- 基于C-S架构的中小学教师工作管理系统的设计与实现:功能、安全与应用优化
- 不动产赠送协议书7篇
- 店铺转让模板合同6篇
- 智能物流竞品分析2025年可行性研究报告
- 房屋租赁合同电费收费标准变动的补充协议9篇
- 网上专利申请委托合同与网上交易合同5篇
- 思政家乡课件
- (2024版)小学道德与法治 一年级上册 教学设计
- 《质量管理理论方法与实践》课件-质量管理 ch5 质量功能展开
- 水运工程监理旁站方案(3篇)
- 2025年职业培训学校建设项目可行性分析与初步设计方案报告
- 2025年软件架构师专业技术考核试题及答案解析
- 八上语文第9课《天上有颗南仁东星》课件
- 2024年BRCGS包装材料全球标准第7版全套管理手册及程序文件(可编辑)
- 公考公共基础知识培训课件
- 2025年人保非车险考试题及答案
- 铁路工程试验检测员培训考试题土工试题及答案
评论
0/150
提交评论