已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
using language课时作业i. 完形填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从各小题所给的四个选项 (a、b、c和d) 中,选出最佳选项。shay and his father walked past a park where some boys were playing baseball.shay asked do you think theyll let me play? knowing that if his son were allowed to play, it would give him a much-needed sense of 1 in spite of his handicaps(肢体残疾), shays father approached one of the boys on the field and asked if shay could play, not 2 much. the boy looked around for guidance and a few boys nodded 3 , why not? so he said, welcome aboard!the father was really happy at his son being 4 . very excited to be able to play in the field, shay 5 over.at the end of the last period, shays team was one run(分) behind. now, shay was scheduled to take the 6 winning run. at this very moment, do they let shay bat and 7 their chance to win the game? 8 , shay was given the bat. everyone knew that a hit was all but impossible 9 shay didnt even know to hold the bat properly. 10 , as shay stepped up, the pitcher(投手), realizing the 11 team putting winning aside for this moment in shays life, threw the ball softly. so shay could 12 be able to make contact.shay swung clumsily and hit a 13 ground ball right back to the pitcher, who purposely threw the ball out of 14 of all team-mates. everyone started yelling, shay, run to first! run to first! never in his life had shay ever run that far but 15 to first base. and then, 16 his breath, shay awkwardly ran towards second, the third, the homeshay was cheered 17 the hero who hit the grand slam and won the game for his team! and for the first time, he was so 18 of himself making his father so happy. 19 a physically handicapped child like shay comes into the world, an opportunity to realize true human 20 presents itself, and it comes, in the way other people treat that child.1a. lossb. humorc. belongingd. direction2a. knowingb. expectingc. learningd. doubting3a. understandingb. greetingsc. thanksd. approval4a. acceptedb. possessed c. recognizedd. replaced5a. fellb. rushedc. marchedd. struggled6a. constantb. fantasticc. difficultd. potential7a. give awayb. give in c. give outd. give back8a. naturallyb. fortunately c. surprisinglyd. generally9a. even ifb. becausec. ifd. though10a. thereforeb. howeverc. anyhowd. instead11a. followingb. winningc. visitingd. opposing12a. at mostb. at allc. at leastd. at last13a. slowb. fastc. hardd. small14a. touchb. reachc. sightd. control15a. made the wayb. made contributionsc. made itd. made sense16a. catchingb. feelingc. wastingd. saving17a. forb. withc. liked. as18a. sureb. afraidc. proudd. fond19a. whenb. beforec. unlessd. whether20a. experienceb. naturec. healthd. creativityii. 阅读理解aparents who help their children with homework may actually be bringing down their school grades. other forms of parental involvement, including volunteering at school and observing a childs class, also fail to help, according to the most recent study on the topic.the findings challenge a key principle of modern parenting where schools expect them to act as partners in their childrens education. previous generations concentrated on getting children to school on time, fed, dressed and ready to learn.keith robinson, the author of the study, said, i really dont know if the public is ready for this but there are some ways parents can be involved in their kids education that leads to declines in their academic performance. one of the things that was consistently negative was their parents help with homework. robinson suggested that may be because parents themselves struggle to understand the tasks.they may either not remember the material their kids are studying now, or in some cases never learnt it themselves, but theyre still offering advice.robinson assessed parental involvement performance and found one of the most damaging things a parent could do was to punish their children for poor marks. in general, about 20% of parental involvement was positive, about 45% negative and the rest statistically insignificant.common sense suggests it was a good thing for parents to get involved because children with good academic success do have involved parents, admitted robinson. but he argued that this did not prove parental involvement was the root cause of that success. a big surprise was that asian-american parents whose kids are doing so well in school hardly involved. they took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives.1. the underlined expression parental involvement in paragraph 1 probably means _.a. parents participation in childrens educationb. parents expectation on childrens healthc. parents plan for childrens futured. parents control over childrens life2. what is the major finding of robinsons study?a. parents are not able to help with childrens homework.b. parental involvement is not so beneficial as expected.c. punishing kids for bad marks is mentally damaging.d. modern parents raise children in a more scientific way.3. the example of asian-american parents implies that parents should _.a. help children realize the importance of schoolingb. take a more active part in school managementc. set a specific life goal for their childrend. spend more time improving their own livesbmany years ago, when i was in high school and working weekends to pay for the extras that my folks couldnt really afford, i lost my wallet.my old car needed putting gas in the back. i prepaid and then put my wallet on the bumper(保险杆), and drove off . i hadnt even had time to miss it when our phone rang and a man asked me if i had lost my wallet. i checked my wallet and to my surprise, i didnt find it. he asked me to tell him how much money was in it. he then told me where to pick up my wallet.as i pulled into his driveway, i noticed his handicapped van(残疾人车)and the ramp(斜坡)going up to the house i was thinking that there was no way this man easily got out of his van and got my wallet off the street. he had to pull over, get in his wheelchair, lower the lift, and then pick it up. i was just surprised. i felt grateful.i knocked on the door and he told me to come in. i thanked him like 10 times for finding my wallet. i was stuck , though. i didnt want to insult him by offering money, i really felt like offering something. so i asked him if there was anything i could do to repay his kindness, and he said “just pass it on”. i said i would be certain to do that. i was raised to be honest in any circumstance(状况) and i would have done so, without promising this fellow i would, but i wanted to repay his kindness, so i willingly promised i would.4. what did the man ask the writer to do?a. he asked the writer to be carefulb. he asked the writer to pass his kindness onc. he asked the writer to repay his kindnessd. he asked the writer to be honest5. what can we learn from the mans action?a. where there is a will, theres a wayb. a friend in need is a friend indeedc. good is rewarded with goodd. help others, but not ask for anything6. which of the following can best describe the man who picked up the writers wallet?a. loyal b. honest c. noble d. promising. 七选五型阅读理解根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。what is fear?fear is a basic feeling arising when we fed threatened, and can have physical symptoms such as sweaty hands and an increased heart rate. 1 on the upside.fear means growth.fear tells us we are moving towards the edge of our comfort zone. we are doing something unfamiliar and learning new skills. this means we are growing, and growth means that once we go beyond the uncomfortable bit, we will be stronger, better and brighter than before! 2 things are never as bad as they seem.in most cases, the thing we fear is never as bad as we think it will be. when we are trying to make a decision to do something new, we lack the perspective to sec further than the familiar range. 3 no. if you look back on some of the scary things youve had to do in the past, you would now say. “what was so scary about this?!”we are always stronger than we think!fear can teach us so much about our personal powers. there is no other feeling like the victory you feel that makes you realize you won. 4 who cares? you made the leap! this will build your confidence! think of your yoga practice. we can stand on our hands, even though we sometimes doubted it. and it will make us realize that we are so strong!fear is part of lift, and doesnt need to be eliminated.zxx.k 5 we can welcome it; we can cope with it and proceed in spite of it. the best decisions in life art rarely the easiest ones. or rather, they may seem easy, bat often come with fear. to quit your job is not easy, but if you know its the right thing to do, you know what you need to do. following your heart will not come without fear, but it will come with big rewards.a. face the feeling of fear bravely.b. and everything unfamiliar is scary?c. catch every opportunity to be successful.d. we dont need to remove fear from our lives.e. so when you fed fear approaching, say thank you!f. you succeeded, even though not every try is perfect.g. but it can be a useful feeling when it comes to keeping us safe. 短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(/),并在其下面写出该加的词;删除:把多余的词用斜线()划掉;修改:在错词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。yesterday was my fathers birthday. we made many preparation for it. early in the morning, my mother and i set off for the department store to find gift for father. we chose very careful, eventually a warm sweater our eye but was purchased.to showing my love for my father, i made a birthday cake under the help of my mother. in the evening, we got together to celebrate her birthday. with candles lit, we sang happy birthday out loud and clapped, that made the room alive with the sound of cheering.then we take a family photo to record the happy moment. when i saw tears of joy in fathers eye, i wasfilled in with a feeling of accomplishment and happiness. 书面表达假如你是李华,你的英国朋友david 将来你校参加文化交流活动,请写信告诉他相关情况,内容包括:1. 时间:1月5日至11日;2. 具体内容:介绍中英节日习俗、参观城市博物馆、举办晚会等;3. 询问david来中国最期待的事情。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。3. 开头结尾已给出,不计入总词数。dear david,how are things with you?_looking forward to hearing from you soon.yours,li hua i. 完形填空【文章大意】本文讲述了一个这样的故事:在一次棒球比赛中,两队的男孩子在最后的决胜局把机会让给了一个肢体残疾的孩子。在大家的鼓励、帮助和自己的努力下,他终于完成了全垒跑,打了一个大满贯,为他的队赢得了比赛。两队的男孩子把真爱和人性的光辉带进了这个世界。 2b根据上句得知shay是个肢体残疾的人,所以他父亲问场上的一个男孩他的儿子是否能玩时,并不抱太大的希望(expect期望,指望)。故选b 。3d根据空后面的句子 why not? so he said, welcome aboard! (为什么不呢?欢迎上场。)可知几个男孩是点头表示赞成(approval )的。故选d。4a根据上句得知男孩们同意他的儿子加入球队。所以这位父亲因他的儿子被接纳 (accept接受,接纳) 感到真的很高兴。故选a。5d因为他很兴奋能在球场打比赛了,所以他就艰难地走过去(struggle over)。因为从上文得知他是个肢体残疾的人,所以走路一定很艰难。故选d。6d根据上句可知在球赛快结束的时候,shay的队落后一分。再根据本句now, shay was scheduled to take the _ winning run.现在shay被安排在有赢得往垒包跑的可能(potential潜能,潜力,可能)的这一棒。可知d项符合语境之意。故选d。7a根据本句 at this very moment, do they let shay bat and _ their chance to win the game?就在这个时刻,他们会让shay上场打击而失去(give away赠送,泄露,失去) 赢得比赛的机会吗? 的意思可知a项符合语境之意。故选a。8c根据上文得知这是个赢球的关键时刻,可是他们真的把球棒交给了shay (shay was given the bat),所以说非常令人吃惊(surprisingly令人惊奇的是)。故选c。9b根据前后句 everyone knew that a hit was all but impossible _ shay didnt even know to hold the bat properly.(大家都知道shay根本不可能打到球,因为(because)他甚至不知道正确地握球棒。) 的意思可知前后句是因果关系。故选 b。10b根据上文可知shay根本不可能击中球,再看下文投手的领悟和表现可知下文表转折,所以用however (然而)。故选 b。11d根据本句 _, as shay stepped up, the pitcher, realizing the _ team putting winning aside for this moment in shays life, threw the ball softly.然而当shay往前走的时候,投手意识到对方的(opposing)球队为了shay生命中重要的这一刻已经放下赢球的机会了,于是他就软软地投了这个球。的意思可知d项符合语境的意思。故选d。12c根据上句和本句 so shay could _ be able to make contact.(这样shay至少(at least)能碰一下球。) 的意思可知c项符合语境的意思。故选c。13a根据本句shay swung clumsily and hit a _ ground ball right back to the pitcher,shay笨拙的挥棒并且打出一个慢速的(slow)滚地球,直直的滚向投手。 的意思可知a项符合语境的意思。故选a。14b分析本句的句子结构shay swung clumsily and hit a _ ground ball right back to the pitcher, who purposely threw the ball out of _ of all team-mates. 可知who引导的是定语从句,它的先行词是 pitcher(投手),再根据从句 who purposely threw the ball out of _ of all team-mates. 这个投手故意地把球扔到所有的队友都够不着(out of reach够不着,达不到)的地方。 的意思可知b项符合语境的意思。故选b。 16a根据句子 and then, _his breath, shay awkwardly ran towards second, the third, the home然后shay喘口气(catch his breath)跌跌撞撞地跑向二垒、三垒、本垒的意思可知catch ones breath 喘口气(屏息)是固定搭配,且符合语境的意思。故选a。17d根据句子 shay was cheered _ the hero who hit the grand slam and won the game for his team! 大家为shay 大声喝采,把他当做(as 作为,当做)了打了大满贯并为他的球队赢得了比赛的英雄) 的意思可知d项符合语境的意思。故d。18c根据句子 and for the first time, he was so _of himself making his father so happy.他第一次为他自己感到那么自豪(proud),这使他的父亲那么高兴。 的意思可知be proud of 为感到自豪是固定搭配,且符合语境的意思。故选c。19a根据最后一段的句子 _ a physically handicapped child like shay comes into the world, an opportunity to realize true human _ presents itself, and it comes, in the way other people treat that child.当像shay这样有残缺的孩子来到这个世界的时候(when 当的时候),是一个展现人类真实本性(nature 本性,天性)的机会。而这一次体现在别人如何对待这个孩子。 的意思可知选a项。20b根据最后一段的句子 _ a physically handicapped child like shay comes into the world, an opportunity to realize true human _ presents itself, and it comes, in the way other people treat that child.当像shay这样有残缺的孩子来到这个世界的时候(when 当的时候),是一个展现人类真实本性(nature 本性,天性)的机会。而这一次体现在别人如何对待这个孩子。 的意思可知选b。【名师点睛】完形填空解题策略:1. 重视首句,要有推断意识完形填空一般不给出标题,但首句往往不设置空,通常是一个完整的句子,它是全文的关键句,也是主导句。考生要从这个窗口领悟文章的有用信息,根据有用信息推断文章的大意及主题,从此找到一个突破口展开思维,准确答题。2. 通读全文,要有作者意识完形填空不是单项选择,它必须建立在理解文章的基础上,因此要通读全文,从语篇的整体内容出发,根据具体语境,结合语言结构,全面考虑,把握文章的脉络,理解全文大意。在通读中,找出文章的主题,尤其是作者的观点,要有作者意识,与作者达成共鸣,把握全局,理清思路,抓住主线,按照作者的思路朝着正确的方向发展,根据特定情节,找到唯一正确的,合乎逻辑的答案。3. 瞻前顾后,要有结构意识做完形填空题时首先要做到瞻前顾后。完形填空题的选项一般从语法角度来看都可以选,但必须要根据文章前后的暗示词以及行文逻辑关系来选择。其次要注意词语用法上的细微差别,结合上下文辨析词汇的内涵、外延、褒贬以及修辞色彩。还要有结构意识,根据句子结构中所需的词汇做出恰当的选择。同时,也要注意一些惯用法,并结合英美生活常识等做出选择。4. 反复推敲,要有纠错意识填完所有空,还要复读一遍,从语法角度入手,仔细推敲时态、语态、语气、主谓一致、代词的格、非谓语动词的形式、形容词和副词以及名词的搭配,要有大胆的纠错意识。而且,还要克服定时思维,重视不同体裁的文章提供的任何细节,准确无误地做好完形填空题。 ii. 阅读理解a【语篇解读】本文是说明文。作者通过实例和数据说明,家长参与孩子的学校教育并不能给孩子带来预期的好处。家长应当让孩子意识到学校教育的重要性,从而使孩子能够积极主动地去学。1. a【解析】句义理解题。根据第一段other forms of parental involvement, including volunteering at school and observing a childs class, also fail to help,可知parental involvement指的是父母参与孩子的教育。所以选a。2. b【解析】细节理解题。根据第三段but there are some ways parents can be involved in their kids education that leads to declines in their academic performance.可知robinson的研究发现父母参与孩子的教育没有预料的那么有效。3. a【解析】细节理解题。根据文章最后一段的句子they took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives.可知美国父母的例子暗示父母应该帮助孩子意识到学校教育的重要性,故选a。b【语篇解读】本文章属于记叙文文体。作者丢失了自己的钱包,但幸运的是又被好心人重新找回了。拾包者是一位残疾者,虽处逆境,但是苦难的状况并没有摧毁他高尚的品格。于是作者心存感激并继续将善良这种高贵品质传递下去。5. d【解析】 推理判断题。根据原文的just pass it on指代的是把这种拾金不昧的精神传递下去,并不希望自己得到金钱上的回报或者其他有偿回报。言外之意是帮助他人不求回报,所以选择d项。6. c【解析】推理判断题。通过全文可以看出虽然拾包者虽然身残但是精神高贵,值得我们每个人学习,所以他是具备这种高贵品格的人,答案选择c项。【名师点睛】就本题的命题角度来讲,主要考察学生的细节理解和推理判断,具体策略如下:细节理解:该题命题原则主要是忠于原文,错误选项主要有张冠李戴,无中生有,夸大事实等。做此类题型要回归到原文进行一一对比,体会语句之间的细微差别。但是有的情况需要考生通过上下文来总结出答案。推理判断:这一类题型答案主要有两类特征,通过作者的情感态度倾向来总结出答案;另一类是整合上下文的信息推导出答案。该题主要考察考生是否读懂全文或重点句子,做此题切记不要犯了以偏概全错误,不能只读取文本的一小部分信息。. 七选五型阅读理解【语篇解读】本句是论说文。恐惧虽说让人手出汗,心跳加快等,但如果我们人身安全了,这就是一种有益的感觉,因为恐惧意味着成长,让我们比以前更强大,更好,更光,让我们比想象的要坚强!因此我们不必消除它,可以欢迎它,勇敢地面对它,总会有回报的。2. e【解析】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据第2小标题可知:恐惧让我们成长。及下文内容:恐惧让我们将比以前更强大,更好,更光明,因此我们要感谢它。故e符合本题。故选e.3. b【解析】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本空后的“no”可知应该是一个问句,因此通过对比可知,只有b and everything unfamiliar is scary?是符合题意的,故选b。4. f【解析】考查对上下文的理解和推理判断能力。本空前的“there is no other feeling like the victory you feel that makes you realize you won.”句意:没有任何其他的感觉能像胜利那样让你意识到你赢了。就是对you succeed 的解释,故选f。5. d【解析】考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段的小标题“fear is part of lift, and doesnt need to be eliminated”恐惧是提高的一部分,不需要被消除。而与d. we dont need to remove fear from our lives的意思是一致的,故选d。【名师点睛】七选五主要考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。该题型选项大致可分为主旨概括句(文章整体内容)、过渡性句子(文章结构)和注释性句子(上下文逻辑意义)三类。另外两个多余的干扰项也可以通过这三个特点来排除,例如主旨概括句要么过于宽泛要么以偏概全或偏离主题,过渡性句子不能反映文章的行文结构,注释性句子与上文脱节等。1、先看选项。我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文章中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。 2、再看空前空后。由于七选五空出的是整个句子,而这些句子与句子之间,必然有一种联系,因此我们可以通过选项中某个名词或动词跟空前或空后的一致性或者相关性来确定这两个句子之间有一种关联性,从而选择正确的答案。如第5小题与空前的小标题是一致的。故可确定是d。 3、注意代词或定冠词。因为我们知道,代词是指代一个名词或者一个句子的,然后通过代词在句子中所做的成分我们可以推断出它指代的句子的类型,我们要做的就是从选项中找这类句型就可以了。 4、注意一些特殊疑问词。如果选项中或空前出现特殊疑问词,因为对于不同特殊疑问词的回答方式是不一样的,比如对why的回答,后面要有because等表原因的词,等。如第3小题,根据空后的“no”可知应该是一个问句从而选定b。. 短文改错yesterday was my fathers birthday. we made many for it. early in the morning, my mother and i set off for the department store to find gift for father. we chose very , eventually a warm sweater our eye was purchased.to my love for my father, i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年数据安全分析师招聘面试参考题库及答案
- 2025年现场培训师招聘面试参考题库及答案
- 2025年压力测试工程师招聘面试题库及参考答案
- 2025年海外开发区项目经理招聘面试参考题库及答案
- 2025年质检员招聘面试题库及参考答案
- 2025年市场推广总监招聘面试参考题库及答案
- 2025年质量管理主管招聘面试参考题库及答案
- 教师招聘双减题库及答案
- 2025年饲料研发人员招聘面试题库及参考答案
- 2025年情感顾问招聘面试参考题库及答案
- 十巧手操(新版配乐)课件
- 钢结构焊接质量检验记录表
- 东北大学辅导员考试试题2023
- 小学英语词汇教学有效策略讲座
- 锁骨骨折课件
- 水生生物学课件 3.2 轮虫
- 结构加固改造之结构构件加固
- 气管导管气囊压力的监测
- YY/T 0031-2008输液、输血用硅橡胶管路及弹性件
- YC/T 280-2008烟草工业企业能源消耗
- GB/T 3836.1-2021爆炸性环境第1部分:设备通用要求
评论
0/150
提交评论