人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors using language课时作业 (6) (1).docx_第1页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors using language课时作业 (6) (1).docx_第2页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors using language课时作业 (6) (1).docx_第3页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors using language课时作业 (6) (1).docx_第4页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors using language课时作业 (6) (1).docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 5 meeting your ancestors using language课时作业.阅读理解(2018黑龙江海林朝鲜中学测试)black friday is the friday following thanksgiving day in the united states.it has been regarded as the beginning of the holiday shopping season.although its not an official holiday,millions of employers give their employees the day off,and many people use that day to get a jumpstart on their holiday shopping.a similar day in canada and great britain is called “boxing day”.black friday has become somewhat of a marketing sensation in recent years.since 2005,it has been the busiest shopping day of the year.to lure shoppers,retailers (零售商) routinely open their doors as early as 4 a.m.and offer special sales and promotions to the shoppers that arrive early.some of the special deals offered by stores are only available in limited quantities.that is why some shoppers intent on getting the best deals often camp out in front of stores overnight so that theyll be the first in line when the doors open.but why black friday? historians believe the name started in philadelphia in the mid1960s.bus drivers and police used “black friday” to describe the heavy traffic that would block city streets the day after thanksgiving as shoppers headed to the stores.businesses,however,didnt like the negative tone associated with the “black friday” name.in the early 1980s,a more positive explanation of the name began to circulate.according to this alternative explanation,black friday is the day when retailers finally begin to turn a profit for the year.in accounting terms(会计行业),operating at a loss is called being “in the red” because accountants traditionally used red ink to show negative amounts.positive amounts were usually shown in black ink.thus,being “in the black” is a good thing because it means stores are operating at a profit.recently,for those who are too busy to shop on black friday or who just dont want to fight the crowds,the monday following black friday has become known as cyber monday (网络星期一) for many online deals.1.on black friday,the americans .a.dont have to go to work as usualb.look exactly like the canadiansc.are usually busy doing shoppingd.stay at home and relax themselves2.the underlined word “lure” (in paragraph 2) probably means “ ”.a.protect b.attractc.persuade d.remind3.how do the retailers understand black friday?a.it is totally different from boxing day.b.they usually lose some money on the day.c.it never keeps them very busy.d.it probably brings them more money.4.the author writes this passage in order to .a.state the development of cyber mondayb.tell the difference between red and blackc.introduce black friday to the readersd.explain the meaning of boxing day.完形填空(2018广东湛江调研)this morning i saw an old man.a few months ago he was 5 cans and bottles from the recycle bins in my neighborhood.i was 6 to see and saddened by the fact that he had to do this to 7 .i thought about putting bottles in a bag for him with a note attached 8 that the bag was for him to take,but then thought it may not be the best 9 .so i let it go.one 10 day i saw him again riding his bike with bags of bottles 11 to his handlebars wearing a raincoat.my heart 12 .i felt 13 thinking i could never connect with him.so you can imagine my 14 when i saw him during my walk again.then i 15 the big bag of cans and bottles i had collected.“he can have those!”i thought.i walked 16 over to him and managed to whisper a very quiet “hi”.i was a little 17 .i had never approached anyone like him before.i asked him if he could wait there so that i could get him some more 18 .he said,“that would be very much appreciated.”i 19 my bag and came back in 5 minutes and there he was in the shade 20 .i handed the bag to him and 21 to him that it wasnt much.and then with a bright 22 he said,“every little bit 23 .thanks so much.”i wished him a great day and restarted my walk feeling a little 24 in my step.5.a.picking b.buyingc.gathering d.collecting6.a.shocked b.excitedc.annoyed d.disappointed7.a.work b.manage c.survive d.earn8.a.writing b.readingc.speaking d.telling9.a.idea b.experimentc.suggestion d.fact10.a.cloudy b.windy c.sunny d.rainy11.a.stuck b.attachedc.placed d.led12.a.went down b.broke downc.sank down d.fell down13.a.unlucky b.unsafec.careless d.powerless14.a.disappointment b.surprisec.doubt d.relief15.a.remembered b.remindedc.recovered d.regained16.a.patiently b.sharply c.quietly d.happily17.a.calm b.nervousc.generous d.curious18.a.rubbish b.bottlesc.money d.gifts19.a left b.foundc.moved d.fetched20.a.thinking b.sleepingc.counting d.waiting21.a.apologized b.shoutedc.argued d.reported22.a.look b.colorc.smile d.future23.a.helps b.meansc.depends d.goes24.a.stronger b.slowerc.lighter d.heavier.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。in 2002,an australian man went to his friends 21st birthday party.he got drunk,fell off some steps and cut his lip.he took a picture of his injuries and shared it with his friends online.“and sorry about the focus,” he wrote,“it was a selfie(自拍).” that was the first recorded use of the word “selfie”,according to some experts at oxford dictionaries.“selfie” was declared word of the year for 2013 by oxford dictionaries.in recent years,the act of taking a picture of oneself with a mobile phone,placing the subject centrestage,has won great popularity with everyone from britains queen elizabeth to the former us president barack obama joining in.but the rise of selfie photography in some of the worlds most beautiful,and dangerous places has also inspired a lot of risktaking behaviour,such as hanging from a tall building,standing in front of a rushing train and crossing a busy street.people who get addicted will never stop taking selfies,completely ignoring where they are.as a matter of fact,there have been several reports about people losing their lives while taking selfies.several governments have now begun treating selfie as a serious threat to safety,warning visitors to pay attention to the dangers when taking selfies.“walt disney world is also banning selfie sticks from its theme parks because selfie sticks have become a growing safety concern for our guests,”disney world spokeswoman kim prunty said.under the new policy,guests will be checked for the equipment during the routine bag check that happens near the parks entrances.they will make a choice of turning in their selfie sticks for pickup later or going back to their cars or hotel rooms to keep. 答案精析.语篇解读在感恩节后的第二天是黑色星期五,在美国这是一个忙碌的购物日。许多人在这天是放假的。1.c细节理解题。根据第一段第一、二句可知,在黑色星期五美国人通常忙着购物。故选c。2.b词义猜测题。根据画线词所在句可知,零售商们经常在凌晨4点开门,为早到的顾客提供特殊的折扣和促销,这是为了吸引顾客。故选b。3.d推理判断题。根据第四段第三句“.black friday is the day when retailers finally begin to turn a profit for the year.”可知,黑色星期五通常是零售商最终开始盈利的一天,也就是为零售商带来更多的钱。故选d。4.c写作目的题。纵观全文,特别是第一段的内容可知,本文的写作目的是在向读者介绍黑色星期五。故选c。.5.d由本空后的the recycle bins可推断,几个月以前,我见到他正从我住的街道的垃圾箱里捡(collect)废瓶子和罐子。下文第三段中的collect也是提示。故选d。6.a由常识和下文内容“他必须靠这生存(survive),我为这一事实感到很难过。”可知,此处指作者感到震惊(shocked)。故选a。7.c参见上题解析。8.b由空前的a note及空后的“that the bag was for him to take”可知此处指纸条上写着。read写着。故选b。9.a但是,之后我认为这可能不是最好的主意(idea)。故选a。10.d根据下文的wearing a raincoat,可知这是一个下雨(rainy)天。故选d。11.b一个下雨天,我又看见他穿着雨衣骑着自行车,车把手上系着一袋袋的瓶子。attach to系在上。故选b。12.c作者看到一个老人在雨中捡瓶子,心情肯定是低落的。sink down(人)心情低落,精神衰退。故选c。13.d作者想到自己可能永远不会联系到那个老人,对此感到很无助。故选d。powerless无能为力的。14.b上文作者认为自己再也见不到那个老人了,下文作者在散步时又看到他了。所以作者当时感到很惊讶。故选b。15.a作者又一次见到老人,自然是又记起之前收集好的易拉罐和瓶子。故选a。16.c由下文的“managed to whisper a ver

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论