




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)2019-2020学年小学英语四年级下册专项复习:阅读理解B卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共10题;共98分)1. (14分)读短文,判断句子正误。 Im Tom. Everyone in my family has a hobby. My father likes collecting stamps and he has lots of stamps. My mother likes reading. She has many books. My grandpa likes flying kites. He has some kites from China. My grandma likes flowers. She plants many flowers. I like taking photos. There are many photos in my room. (1)There are four people in Toms family. (2)Toms father likes collecting stamps. (3)Toms grandpa likes reading books. (4)Toms grandma likes planting trees. (5)Toms hobby is taking photos. 2. (10分)Fill in the blanks. 根据短文内容填空。 In the night, there was one little egg laying(平躺)on the leaf. On Sunday morning, there was a tiny(微小的)and very hungry caterpillar(毛毛虫). He started to look for some food. He ate one apple, but he was still hungry. He ate two pears, but he was still hungry. He ate three plums(梅子), but he was still hungry. He ate four strawberries, but he was still hungry. He ate five oranges, but he was still hungry. He ate a lot of things, then he became a big and fat caterpillar. He was full and felt sleepy(困乏的). Then he became a beautiful butterfly. At first, there was a little _ laying on the leaf, then he became a _ and very hungry caterpillar. Then he became a _ and _ caterpillar. At last, he became a _butterfly. 3. (10分)阅读短文判断正误 A picture is on my desk. This is a picture of Jims family. The man is Jims father. A woman is behind Jim. She is his mother. They are teachers. A girl is in the picture, too. She is Jims sister. Her name is Kate Green. Jim and his sister are in the same school. But they arent in the same grade. They look like their mother. They are English.(1)The man is Jims father. (2)Jims mother is a nurse. (3)Jim and his sister are in the same school. (4)They are in the same grade. (5)They look like their mother. They are English. 4. (10分)读短文,根据顺序给下面的图编号,并写出时间。 It is twenty past ten. Tommy and Billy are at City Park. They are playing near the pond. Quack! Quack! The ducks there are happy.At a quarter past twelve, they are having lunch. Tommy is having a hamburger and Billy is having some bread.It is one oclock. They are in the childrens playground. They are playing happily on the climbing frame (攀爬架).It is half past three. They are at the fountain. Tommy jumps into the fountain. Billy says, No! Look at the sign! You cant play in the fountain!It is ten past four. It begins to rain. They want to go home.They are tired, but they are happy._5. (10分)阅读理解 One day, my cousins and I are in the park. The park is very beautiful. There are many flowers and trees in it. And there is a lake, too. My cousins are playing games by the lake. And I am sitting under a tree. I look at the blue sky. The white clouds are like white sheep(绵羊). Oh, two birds are flying. One is yellow, the other is green. They look so beautiful and free.I have a dream now. I want to be a bird and I want to fly in the sky with my friends.(1)Where is the writer(作者) one day? He is _. A . in the dreamB . in the parkC . in the lake(2)Who is together with the writer? _. A . His brotherB . His classmatesC . His cousins(3)What are the cousins doing? They _. A . are sittingB . playing gamesC . flying a kite(4)What does the writer want to be in his dream? He wants to be _. A . a sheepB . a birdC . a cloud(5)What does the writer see in the sky? He sees_. A . sheepB . birdsC . a lake6. (8分)阅读理解 Mr. Black works on a farm. He and his wife grow a lot of plants and they have some cows. Every day they work hard from morning to evening. One day, Mr. Black says to his wife, Lets go to Portsmouth next Sunday. We can have a good lunch there and then we can go to the cinema. His wife is very happy when she hears this, because she doesnt like cooking. They go to Portsmouth by train. At 12 oclock, they want to have lunch. In front of a restaurant, they see a notice. It says, Lunch: 12:30 to 2:30. Price: 1.5 pounds. Well, thats good. Mrs Black says. We can eat for two hours with 1.5 pounds here! This is the place (地方) for us.(1)There are on their farm. A . plantsB . cowsC . A and B(2) doesnt like cooking. A . Mr. BlackB . Mrs BlackC . Miss Black(3)They go to Portsmouth .A . by trainB . on footC . by bus(4)In front of a restaurant, there is a .A . lunchB . noticeC . pound(5)Portsmouth is the name of a .A . placeB . dogC . man7. (10分)阅读短文,选择正确的答案 My name is Peter. Im 11 years old. Im 140cm. like winter very much because I can make a snowman and play with the snow. Its very interesting. My friend Mike is 1 year younger than me, but he is 5cm taller than me. He also likes winter because he likes ice skating. Next winter holiday, were going to Harbin to see the snow in the north of China. It will be very cold, and we can play with snow every day!(1)Peter is 1 year _ than Mike. A . youngerB . olderC . same(2)Peters favourite season is _ . A . summerB . fallC . winter(3)Mike is _ tall. A . 135cmB . 140cmC . 145cm(4)Harbin is _ in winter. A . warmB . coldC . hot(5)Peter likes _ and Mike likes _ . A . snow; skiingB . skiing; ice-skatingC . snow; ice-skating8. (8分)Look, read and order.阅读短文,根据短文内容用A, B, C, D, E给图画排序。 Seasons in CanadaI live in Canada. I love summer! In summer, the weather is usually very hot, and I can swim in the sea.Spring is beautiful, but in Canada it often rains. And it is hard to plant flowers in the rain. I love my garden! It is so nice to watch the flowers grow.In autumn I can pick apples. They are so delicious in the autumn. I also love to watch the leaves fall. Is that why we can call autumn fall?It usually snows in winter in Canada. When it snows, I can ski.I love all the seasons. They are all beautiful and I can find many things to do._9. (8分)阅读短文,用A、B、C、D给图片排序。 Its Saturday today. Its a fine day. The sun shines in the sky and the wind blows gently. Peter and his family go to the park in the morning. Tommy is Peters brother. He runs after a butterfly and wants to catch it. Peters father, Mr. Black, wants to take some photos in the park. At noon, Peter and his family have a picnic on the grass. They dont throw the rubbish on the grass. They put it in a bag and throw it into the bin. In the afternoon, Peter and his family go to the lake in the park. There are many different kinds of birds near the lake. They watch the birds happily. In the evening, Peter goes to the Sports Centre. He plays football with his friends. Its very exciting.What a happy Saturday! Peter and his family have a g
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025辽宁省机场管理集团有限公司拟聘人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025年江西省省直事业单位招聘工作人员笔试违纪违规处理意见模拟试卷有答案详解
- 2025年度中南大学湘雅二医院招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025年大庆油田有限责任公司春季高校毕业生招聘模拟试卷及完整答案详解
- 2025河南宋城水务科技发展有限公司招聘3人模拟试卷完整答案详解
- 2025金华金开招商招才服务集团有限公司招聘5人模拟试卷及参考答案详解一套
- 2025河南郑州城建职业学院招聘模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025内蒙古航开城市建设投资有限责任公司及子公司公开招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 2025年湖州德清县卫生健康系统公开招聘卫生专业技术人员37人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- 2025福建省市场监督管理局直属事业单位招聘高层次人才20人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 智能化设计资源管理-洞察及研究
- AI时代网络安全产业人才发展报告(2025年)-安恒信息
- 供电服务技巧培训
- 2025浙江大学医学院附属儿童医院膳食部劳务派遣后勤工人招聘(莫干山院区)备考模拟试题及答案解析
- 2024-2025学年广东省广州市花都区黄广中学八年级上学期10月考数学试卷(含答案)
- 2025-2026人教版(2024)七年级上册英语教学计划 (三篇)
- 绿色化学全套课件
- 自然辩证法复习重点讲义
- GB/T 31722-2025网络安全技术信息安全风险管理指导
- 电气自动化专业求职面试题目及答案
- 肝功能实验室指标解读
评论
0/150
提交评论