



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 5 first aid language points课时作业一、阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共12小题;每小题2. 5分, 满分30分)aan old man lives with his little grandson. every day the old man gets up early to read books. one day the grandson asked, “grandpa, i want to read books as you do. but i always forget what i read. what are the advantages of reading?”the grandfather didnt answer him, but said, “take this little basket to the river and bring me back a basket of water. ” the boy did as his grandpa said, but all the water leaked out before he got back home. the grandfather laughed and said, “youll have to walk faster next time. ”the next time the boy ran faster, but the basket was still empty before he returned home. the boy said, “see, grandpa, its no use!”“is it no use?” the old man said. “look at the basket. ”the boy looked at the basket and found that the basket was different. it was cleaner, inside and out. “thats what happens when you read books. you might not understand or remember everything, but when you read them, you will be changed, inside and out. ”1what does the old man do every day?a. he carries water. b. he reads books. c. he writes something. d. he does some chores. 答案b解析根据第一段第二句, 可知这位老人每天看书。2after the grandson read books, he . a. was too busy to do itb. got up latec. always forgot what he readd. slept late答案c解析根据第二段中的“but i always forget what i read. ”可知, 孙子读书后, 总是忘记他读的内容。3how many times did the grandson go to the river to get some water?a. once. b. twice. c. three times. d. four times. 答案b解析根据短文关键词“the next time”可知孙子一共取了两次水。4according to the grandpas words, what happens when we read books?a. we wont have any changes. b. we can understand everything. c. we will be changed, inside and out. d. we can never forget what we read. 答案c解析根据尾段爷爷的话“but when you read them, you will be changed, inside and out”可知, 当我们读书的时候, 我们的内在和外在都会变化。bi work in a nursing home and my job is to take care of the elderly. this year, a very sweet old lady that i cared for, alice, had gone through a difficult time. she got dementia and so she had been in the hospital twice. in november i was finally able to get her back to her “home”. alice had thought her daughter was coming to visit her on christmas day and that they were going to have the whole family together like the old days. when she finally realized that that happy moment was not going to happen, she was very sad. knowing that her daughter was coming after christmas was not enough to make her feel happy. i hated the idea of her being alone on the holiday!on christmas eve, i gave her a surprise by asking if she would like to go to a candlelight service at church that night. instead of taking her to my church, i took her to her old neighborhood church where all her friends were. we got there early and i got her a seat where her friends could see her as they came in. then soon some of her friends came to the church and they rushed over to greet her and sit with her. the candlelight service was beautiful and alice got a lot of love from her old and new friends there. the truth of the story is that i am the one who got the best gift:the smile on alices face. 5the underlined word “dementia” in paragraph 2 probably is . a. a houseb. a letterc. an illnessd. a plan答案c解析推理判断题。根据文章第二段中的“and so she had been in the hospital twice”可推断, 此处表示老人生病了, 住了两次院, 故选c项。6where did alice spend her christmas eve according to the story?a. in her old house. b. in her old neighborhood church. c. in the nursing home. d. in the hospital. 答案b解析细节理解题。根据文章第五段中的第一句“instead of taking her to my church, i took her to her old neighborhood church where all her friends were. ”可知选b项。7what was the best gift that the author got on christmas eve?a. the candlelight service. b. praise from alices friends. c. alices happiness. d. thanks from alices daughter. 答案c解析细节理解题。根据文章的最后一段“the truth of the story is that i am the one who got the best gift:the smile on alices face. ”可知, 作者得到的最好的礼物是alice脸上的笑容, 即她的快乐, 故选c项。8what is the best title for this passage?a. a special candlelight christmas eveb. the dream of all old lonely ladiesc. my special jobd. the true love答案a解析主旨大意题。本文讲述了作者帮助一位老人过了一个特别的烛光平安夜的故事, 故选a项。cmany people think the dinosaurs were the biggest animals that ever lived. they are wrong. the worlds biggest animal is still living and it lives in the ocean. it is called the blue whale. blue whales can be as long as 30 metres and weigh as much as 1, 000 kilos. the largest dinosaurs weighed only 500 kilos. the whale is not only the worlds biggest animal, it is also one of the smartest. we know that whales can communicate with each other, although we do not know what they are saying. perhaps one day we will learn how to communicate with whales, and then they will be able to tell us about themselves. although they live in the ocean, whales dont lay eggs like fish do. they are mammals. they give birth to babies and produce milk inside their own bodies to feed them. humans are also mammals. there are lots of stories about whales, but perhaps the most famous story is moby dick, which was written by an american writer named herman melville. in the book, a sailor named captain ahab spends a lot of time trying to find and kill an enormous white whale named moby dick. sadly, there are not many kinds of whales left. people have killed them for food and other things for thousands of years. however, there are now laws(法律) to stop people killing most kinds of whales. so perhaps there will be more of them in years to come. 9whales can . a. tell us about themselvesb. lay eggsc. communicate with each otherd. live on the land答案c解析根据原文第二段第二句可知, 鲸鱼之间可以互相交流, 虽然我们不知道它们在谈什么。10moby dick is . a. a story written by herman melvilleb. a sailorc. the name of a blue whaled. a famous dinosaur答案a解析根据第四段第一句可知, moby dick是由美国作家赫尔曼麦尔维尔写的关于鲸鱼的作品。11there are not many kinds of whales left because . a. they dont lay eggsb. people have killed themc. they live in the oceand. there are laws against them答案b解析根据最后一段可知, 由于人们捕杀鲸鱼, 鲸鱼的种类越来越少。12the passage is mainly about. a. the worlds biggest animalb. lots of stories about whalesc. laws to stop people killing whalesd. the differences between dinosaurs and whales答案a解析本文介绍了地球上最大的动物鲸鱼。第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways. 13 second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest. you will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. 14 whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process. 15the following methods may work best for you. read the text quickly to find the main facts and ideas in it. carefully read the text and watch for words that can show main points and su
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年及未来5年中国花生休闲食品市场运行态势及行业发展前景预测报告
- 团体心理辅导保密协议书6篇
- 2025贵州省文化和旅游厅所属事业单位第十三届人博会引进人才3人模拟试卷带答案详解
- 供应链风险预警-第35篇-洞察与解读
- 2025湖南益阳市资阳区教育系统下属学校公益性岗位招聘10人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(各地真题)
- 2025北京协和医院麻醉科合同制科研助理招聘模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025年河北衡水冀州区公开招聘留置保障队伍辅警人员12名模拟试卷及答案详解参考
- 2025安徽淮南联合大学招聘硕士研究生及以上人才14人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年河北石家庄教联高级职业中学公开招聘工作人员45名考前自测高频考点模拟试题及答案详解(各地真题)
- 班组安全生产培训目的课件
- 浙江省浙南名校联盟2024-2025学年高二上学期期中联考 化学试题
- 2024年-2025年《公路养护》知识考试题库与答案
- NB-T31052-2014风力发电场高处作业安全规程
- FZ-T 01158-2022 纺织品 织物刺痒感的测定 振动音频分析法
- 工程部造价管控手册
- 汽车销售三方协议
- 氧气吸入的注意事项课件
- 20以内加减法口算题(10000道)(A4直接打印-每页100题)
- 天惊牌中药消毒剂专家讲座
- 中国建设工程造价管理协会《建设工程造价鉴定规程》
- 中国新生儿复苏指南解读(2021修订)
评论
0/150
提交评论