已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
沪教版(浙江)备战2020年初中英语中考复习专项训练:任务型阅读(一) 信息匹配和选择标题(II )卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_一、 任务型阅读 (共10题;共136分)1. (6分)选择合适的选项补全短文。Tips for Keeping Your Body HealthyIt is not common for the human body to sit for a long time in the old days. But now sitting for a long time every day is common. Sitting for a long time is dangerous for your health. You can hurt your arms and your neck._People who work in offices often have health problems. People who travel many hours on planes often say they feel bad at the end of a long trip. The following tips can help you if you dont want any problems.Sit correctly. Keep your back straight and your feet on the floor. It is very necessary to have a comfortable chair._.Take breaks often. Dont sit for more than thirty minutes_. Having a break can help you do more work in the day._Water cleans your body and keeps healthy. Its good for you and gives you energy. But please dont drink lots of coffee or tea.Move your body. Stretching (拉伸) is a simple and quick way of moving your body while you are sitting down. Stretch your arms, your hands and your shoulders._.A. You can also hurt your backB. Drink waterC. Stand up and have a breakD. Dont stretch a lot if it hurtsE. The chair can help you sit correctly2. (25分)阅读下面短文,把AE五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。 Volunteering is fun and rewarding(有益的), but if you want to be a good volunteer, you need to learn more._Be well-trained. Know what youre doing as a volunteer. If you need to learn about your job. _If youre good at your job, it will be easier to help others._Work as part of a team and make sure everyone works together and shares the work. If someone asked for help, just give a hand. If you need some help, ask politely for it.Be understanding._Be friendly. _To be a volunteer, you might meet new people who want to make friends with. You might just meet someone who becomes a friend for the rest of your life.A. Treat others like friends, and theyll do the same for you.B. begin to do it at once.C. Try to understand what other people are facing.D. Heres some advice on how to do the volunteering jobs well.E. Dont try to do everything by yourself.3. (25分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出五个能填入空白处的最佳选项,并将选项的字母标号填写在对应的横线上。 _Its name is Price low._You can buy school things, like notebook, pens, rulers, pencils, erasers and pencil-boxes._You can also buy clothes. Some of the things there ate cheap._The supermarket is open every day from 7:00am to 8:00 pm .The worker there are very good._They will help you if you want to buy anything.A. They buy lots of things.B. It has lots of things in it.C. They are happy to answer your questions.D. There are many people oil weekends.E. But some of them are expensive.F. You can buy vegetables, fruit and all kinds of foodG. There is a supermarket near my home.4. (25分)根据表格内容补全短文。 ModuleTopicReadingCulture1FriendshipAnnes best friendFriendship in Rome2Wild worldAnimals in dangerSharks rights3Healthy livingProper exerciseThe tree of life4MusicGreat musicians of the pastVienna NewYears ConcertHeres a content table from Reading for Enjoyment. There are_modules in this books. Each module has three parts-_, Reading and Culture. The topics are Friendship, Wild world, Healthy living and_. The Reading part provides lots of fresh reading passages, which help students improve their_skills such as finding facts, and bring them great enjoyment as well. The_part provides rich cultural background through short stories. The book helps open up students eyes and improve their comprehension abilities.5. (6分)阅读短文,根据短文内容回答问题。How long does it take to build a new house? It usually takes about six months or more. But each year, thousands of people work together to build new homes in just four months! Who does this wonderful work? Habitat for Humanity. Habitat for Humanity is a group that builds homes for families in need. It has branches in different states around the USA. This group works all over the world, too. Volunteers help build the homes. They are unpaid workers. Volunteers can be builders and painters. They can be teachers or bankers. Some are students.Habitat for Humanity has built more than 300,000 houses. More than 1.5 million people live in these houses. Building a home is hard work. Volunteers learn how to put up walls. They use tools and machines. These selfless volunteers work with the family that will live in the house. Everyone works together to make the familys dream come true.Suruchi Srikanth has worked with Habitat for Humanity for four years. She began volunteering in high school. She has built many homes with other volunteers. She takes her responsibilities(责任) seriously. Volunteers know that if they dont help, homes might not get built. They are good citizens(公民) who care about other people.(1)What is Habitat for Humanity?_(2)Does Habitat for Humanity work all over the world?_(3)When did Suruchi Srikanth start working as a volunteer for Habitat for Humanity?_(4)How many houses has Habitat for Humanity built?_(5)What is the passage mainly about?_6. (9分)请阅读下列短文。根据短文内容从下面方框的七个选项中,选择五个适当的句子还原到原文中,使短文意思通顺、结构完整。Do you know Lisa King? _ She is from Australia. Her family are all in China now._Her mother is an English teacher in that school, too. Her brother, David, is student in our school, he is learning Chinese._His parents are studying Chinese history. They like China very much._ In this photo, Mr. King is sitting on the sofa. He is reading a Chinese book. Mrs King is watching TV. David is watering the flowers. Wheres Lisa? She is in the kitchen._A. Her father teaches English in No. 2 Middle School.B. This is a photo of her family.C. She is cooking.D. He often teaches us English and we usually teach him Chinese.E. She is my cousin.F. Her mother is a teacher.G. She is my good friend.7. (5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。 A. In Great Britain, there is a saying, All work and no play makes Jack a dull boy.B. Work hours are different from one country to another.C. Many people say that their vacations are too shortD. They dont have enough time with their families.E. Why do people work so many hours?F. Work comes first.Many people say that they are working too many hours._. They cant take care of things at home. They dont have enough time to relax or to stay with their family._. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2, 159 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker._. Some people work extra (额外的) hours because they want to make more money. However, many companies dont pay overtime. Their workers dont get more pay for more work. Some people think its their duty to work more hours. Some are afraid of losing their jobs if they dont work more hours._. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get four to six weeks, and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days._. If that is true, there must be a lot of dull people in the world.8. (5分)Ravi是保险(insurance)公司的一名业务员,公司安排他明天外出见一些客户。假设你是Ravi,请你根据公司要求和客户信息,对照市区地图设计合理的拜访路线,并把地名代号AE填入相应空格处。Requirements:Visiting time, 9:0017: 00.Each visit takes an hour including traveling timeNotes about customers:Can you visit Mr Green at Marshham?He needs house insurance.Available before 12:30Mr. White from Spixworth wants to make an appointment to talk about house Insurance.Only available at 10:0011:00Mrs Davids from Dilham needs car insurance. Only available at 12:30-13:30Visit Julie West at Beccks. Want to talk to you about house insurance.Available in the afternoon.Mr. Hunt at Colney phoned about car insuranceCan you make an appointment?Only available at 9:0010:00Ravis visiting route(路线):Ravis office_ _ _ _ _9. (5分)上栏是五个人的情况介绍,下栏是学习英语的一些建议。请根据这五个人的情况,选出最合适他们的建议。 _Lisa is not good at spoken English. She wants to find a pen friend and talk with him or her in English. _Betty doesnt know how to improve her English. Her parents ask her to tell the problems to her teacher._Sandy likes watching movies. She wants to learn English by watching English movies._Jenny likes Justin Bieber very much. She wants to remember all the words of his songs._David wants to join an English club. He wants to make conversations inEnglish with some students.A. It is a good place to practice your spoken English. In the English corner, you can talk with many foreign people in English.B. You can find pen friends on the Internet. Talk with them in English every day. Then you can improve your English.C. Do you want to improve your English? Join the English club! You can make some friends and talk with them in English.D. Do you like music? Listening to English songs is a good way to learn English. It can bring you lots of fun. In this way, you can also know many English words.E. Do you need help? You can ask your English teacher for help. The teacher knows you well and he or she will tell you some good ways to learn English.F. Are you a fan of movies? Watching English movies is a good way to learn English. You can choose some interesting English movies and watch them.G. If you are an English learner, its very important to have an English dictionary. When you meet a new word, you can look it up in the dictionary and find its meaning.10. (25分)表情包(emoticon)是现代流行的表达方式,你了解表情包吗?请将下列表情包与其所代表的意思相匹配,从A-E中选出对应的答案填入空白处。A. B. C. D. E. (1)A person is eating a piece of watermelon in the emoticon. Such kind of person just reads or listens to others opinions and doesnt show his or her own ideas. Usually he or she doesnt know exactly what has happened. So next time, if you dont know the truth, you can use this emoticon.(2)This emoticon is used to express you feel too tired t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 教师招聘考试试题及答案题完整版
- 教育法律法规试题及答案大全
- 施工质量安全相关试题及答案分享
- 月嫂时间管理试题及答案
- 构建稳定有效的国家金融监管体系
- 常见病各种应急预案(3篇)
- 普通财务个人述职报告
- 街道办事处半年工作总结
- 强化涉农资金管理
- 2025年南平浦城公安招聘警务辅助人员9人考试笔试模拟试题及答案解析
- 棉花各生长阶段田间长相图片
- 年金(复利)终(现)值系数表
- GB/T 32473-2016凝结水精处理用离子交换树脂
- GB/T 19494.3-2004煤炭机械化采样第3部分:精密度测定和偏倚试验
- 遗传学试题库及答案-(12套-)
- 硫酸包装说明和使用说明书
- 山东师范大学成人教育《新闻写作》期末考试题库
- DBJ53T-69-2014云南省建筑与市政基础设施工程施工现场专业(管理)人员配备标准
- 放射CT质控考核表
- 清淤工程施工记录表
- 名字由来作文-完整版PPT
评论
0/150
提交评论