




已阅读5页,还剩9页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
人教版备战2020年中考英语专题复习任务型阅读(真题)A卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_一、 任务型阅读 (共15题;共98分)1. (4分)Mr. Wang 正在国外旅行,这是他入住宾馆的房卡,请根据房卡上的信息,选择正确的字母编号完成下列各题。Mr. Wang lives in _.Its phone number is_.There are _ buses to the hotel.The hotel is on_.The supermarket is _ the hotel.AthreeBacross fromC07979- 70078012DKing Street E. Hotel Eiffel2. (5分)阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。One day last November, Liz Douglas went shopping. She spent hours at the supermarket. After she paid for all the things she bought, she went back to her car and put the shopping bags on the back seat (后座) of the car. Then she started to drive home.Ten minutes later, it began to rain heavily. Soon, Liz found it hard to see the road clearly. There was a lot of water on the road, so she drove slowly. Although Liz was an experienced driver, she felt afraid.突然,Liz看见她前面的一棵树并试图停车。But it was too late. Liz closed her eyes. She hoped that the airbags (气囊) in the car would work when the car hit the tree. Unluckily, they didnt.However, Liz was lucky. When the car hit the tree, a bag of bread flew out of one of the shopping bags. The car turned over, and the bread landed between Liz s head and the roof(顶部) of the car. It stopped her head from hitting the roof of the car.About half an hour later, firefighters (消防队员) helped Liz get out of the car. They sent her to the hospital, but she went home soon because she didnt get hurt badly. Her head was free and she only had a few cuts. Lizs son went to get the things Liz bought from the car and gave the bag of bread to her. She was going to keep it as a souvenir (纪念品) because it brought her good luck.(1)将文中划线的英语句子译成汉语。_(2)将文中划线的汉语句子译成英语。_(3)回答问题:Did the airbags in the ear work?_(4)回答问题:How long did firefighters spend helping Liz out ofthe car?_(5)回答问题:What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to(指的是)?_3. (5分)阅读短文,按要求完成各题。I was ten when I first sat with my grandmother behind the cashier(收银台)in her general store._I quickly learned the importance of treating customers politely and saying “thank you.”At first I was paid in candy._I worked every day after school, and during the summer and on weekends and holidays from 8 a.m. to 7 p.m. My father helped me set up a bank account._By the time I was 12, my grandmother thought I had done such a good job that she promoted me to selling cosmetics(化妆品). I developed the ability to look customers directly in the eye. Even though I was just a kid, women would ask me such things as “ What color do you think I should wear?” I took a real interest in their questions and was able to translate what they wanted into makeup(化妆)ideas._The job taught me a valuable lesson: to be a successful salesperson, you didnt need to be a Rocket scientistyou needed to be a great listener._Except they are no longer women purchasing cosmetics from me; instead, they are kids who tell me which toys they would like to see designed and developed.A. Later I received 50 cents an hour.B. Before long, she let me sit there by myself.C. I ended up selling a record amount of cosmetics.D. Today I still carry that lesson with me: I listen to customers.E. My grandmas trust taught me how to handle responsibility.F. Soon I found myself looking more beautiful than ever before.G. Watching my money grow was more rewarding than anything I could have bought.4. (5分)阅读短文,回答问题。One night, Mary saw a girl sitting by the road near her house. The girls coat was very old and thin. It couldnt keep warm at all. Mary thought a cotton coat may be helpful to the girl. So she opened the window and shouted to the girl, “Come to the front door of my house, please!” The girl was surprised, but she did as Mary said. She knocked at the door of Marys house. Mary opened the door and smiled warmly to the poor girl. She handed a cotton coat to the girl. Just then she saw a smile on the girls face. That night, Mary was very happy for what she had done.The poor girl had never appeared again since that night. Years later, Mary almost forgot the poor girl.One day, Mary got a call from a lawyer(律师)called Jack. Jack invited her to his office. After they met, Jack gave Mary a letter. It said, “Forty years ago, a beautiful girl helped me. In that winter, she gave me warmth and hope. Later I got through the hardest time in my life and then started a happy life.”After Mary read the letter, she remembered that homeless girl. “Where is she now?” asked Mary.“Mrs. Hope died two months ago,” answered Jack. “She left one of her houses to you. Besides, there is one more thing she left to you a cotton coat.”根据短文内容,回答下列问题。(1)What did Mary give to the girl that night?_(2)How did the girl feel when Mary asked her to the front door?_(3)Who gave Mary a phone call?_(4)Did the girl remember Marys help all the time?_(5)What do you think of Mary?_5. (5分)配对阅读,左栏是五位求职者的真实情况,右栏是七个空缺岗位的简要说明。请根据五位求职者的特点为他们选出最合适的职位。 _Amesa, 31, female Used to be a teacher, energetic and positive. Kindness is full of her heart. Having gone through an earthquake, in which her child dies, makes her know how cruel fate is and how to make a decision more bravely. _David, 19, male Just graduated from a high school, he has a realistic attitude to life, which is really rare among young persons never experiencing the society. Addicted to Math but a little obtuse(迟钝) to money, so he always feel strapped because of poor finance. _Melina, 29, female Rich experience about teaching college students Chinese causes her responsibility, careful thinking and excellent senses of language, but sometimes she is indecisive(犹豫的). Lived with a poor and weak family so she is in great need of money. _Andy, 32, male Being released from jail last year, living with low quality, feeling confused about life while good at analyzing amount and extremely fond of calculating. Give him a chance, sick for recognition of others, he will try his best. _Tedy, 38, male Watching this world from an incisive angle, pretty talented to be a magazine editor. But he is disabledonly one handof course it couldnt be the reason you turn him down.A. BOOK STORE LACK OF AN INTRODUCER Well, actually we just combine The boss died in an accident and our salary just got paid. Now we are setting up a new shop to sell books and something else about reading. As to start you need to go through a probation with 60 percent of salary, but if we find that you quite care for detail and show great enthusiasm to reading introduction, you will possibly get a promotion and have high pay.B. PROGRAMMER IN A NATIONAL COMPANY Our company is so famous that nearly every job seeker want to squeeze in. So at present here is a chance! Just now an important people in charge of amount-calculating left. We are eagerly searching for somebody new. This job surely needs rich experience and calm analyzing. It would be better if you have a sharp feeling of economy, but excellent character(人品) is the most important. C. HEAD TEACHER NEEDED Our primary school was founded not long ago so it is having a lack of a responsible head teacher. All your CV will be highly cherished. So come here! Have a try! If you are patient and careful with kids and know how to talk with a pupil, you are more likely to get the offer.D. COLLEGE TEACHER WANTED We are just going to say the importance. Long teaching career. Ability to make decisions decisively. Well versed in relaxed teaching methods. The shortage of our finance means that in a long time you wont get too much money. E. LOOK HERE, BE A NEWSPAPER EDITOR The editor is not only an editor. He also requires you to have exquisite writing style, keen insight and full energy. If you have enough confidence, come and have a try.F. MAGAZINE WRITER EAGERLY Know what is this? To be a magazine writer, you should have massive knowledge, sharp words and a lot of time to work with the courage like young people. This is a long-term task which you must be strongly responsible to make sure that your manuscript(稿件) will not default(拖欠), which is quite difficult for many people.G. DIGITAL(数字的) TESTER No other demands. Just interested in number, who wont be astonished when facing a huge number of digits. We often hold some tiny meeting with others, when it is time to fully and completely show your ability and quality. 6. (5分)任务型阅读_We must take care of it. We should keep the land, air and water clean. Pollution(污染) is a “dirty” word._Pollution comes in many forms. We can see it, smell it and drink it. Pollution harms our health and even our life.People have been polluting the Earth, such as made a fire, washed his clothes in the rivers and threw his rubbish on the ground. Many years ago, the problem was not so serious, because there were not so many people._But now the land was used up or the river was dirty in a place, man moved to another place. So now the whole world is slowly polluted.When talking about pollution, we once only meant the air pollution. Air pollution is the most dangerous now._We are glad that the public are paying more attention to the dangers of pollution._A. There still was lots of clean air, land and water.B. And more and more people are working hard to get rid of(消除) itC. The Earth is our home.D. but there still is water pollution and noise pollution and so on.E. Pollution means making things dirty.7. (4分)阅读下面的短文,根据短文内容完成表格(每空词数不限)。 My favorite animals are swans (天鹅). They are white. They can swim very well. I think they look like beautiful girls in white dresses (连衣裙). They have a pair of wings (翅膀) and they can also fly (飞) well. I believe (认为) they are angels (天使) from the sky (天空). They bring us love and make (使) us happy. They are always friendly to us. We cant kill them, because they are our friends. I love them! I also like dogs. They are not beautiful, but they are the best friends. They keep the thieves (小偷) away. Dogs have the best hearing and eyesight. They can hear (听见) in the noise (喧闹声) and see in the dark (黑暗). If we are in danger, they will help us at once (立刻). So, I love them. AnimalsWhy I likeCharacteristics (特征)Can doSwansThey are white, and look like _. They have a pair of wings. They are friendly. They can _. They can bring us love and make us happy. DogsThey are not beautiful, but they are the best friends. They have _. They can keep the thieves away. They can _. They can help us when _. 8. (25分)任务型阅读It was a little dark(黑) outside yesterday. When I was having dinner, _ .It was a child. He said he found a phone on the football field(场).He found the number in the phone and called. Soon, _.I asked the child to stay there. When I arrived, I saw a group of five children, aged about 7 to 9. _ .They told me how they found the phone. They also told me that some bigger children tried(试图) to take it, but they didnt give it to them.I was moved(感动) by their kindness(好意).When I saw a shop nearby(附近的), _ and asked them to buy something to eat. They looked surprised. And then they said “thank you” happily.They were so cute. There were another three dollars in my pocket(口袋).I said to them, “OK, three more dollars. _ .”“Oh, no!” they said. “Thank you, sir. We have enough.” When I left, they were still excited to talk about what to buy.从方框中选择恰当的句子填空,使短文意思完整:A. I gave each of them one dollarB. the telephone rangC. You can share(分享)themD. They came running over to meet meE. I knew it was my sons9. (5分)阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。 The Browns and Mary leave the train station for their home. After half an hour, they get to the Browns home. Mary sees her new home, and she is very happy. She puts her jacket on the bed. Then Mrs. Brown says, Mary, dont put your dirty jacket on the bed. Its time for lunch. Mary is happy because she sees her favorite food chicken on the table. She tastes it and says, Very nice. Then Mr. Brown says, Mary, you cant eat before your grandparents eat. And you mustnt talk when eating. After lunch, Mary goes into Peters room. Peter is not happy. He says, Mary, you cant come into my room without(没有) asking me. In the evening, the Browns go to bed but Mary doesnt. She is not happy because she thinks there are too many rules at the Browns home. With her jacket, Mary goes to the train station. She likes it because therere no rules there. (1)How long does it take Mary to get to the Browns home? (不超过5个词) (2)What food does Mary like best? (不超过5个词) (3)Why is Mary unhappy? (不超过15个词) 10. (5分)任务型阅读The speed and convenience of modern travel makes the faraway countries be reached quickly and easily now.Even though they now seem closer, they may still be different from your home country. So it is important to change your behavior so that you can get on well with local people. Following are some basic rules that will make communication easier, and your trip more enjoyable.First, never raise your voice in order to make yourself understood. If you dont know the word for something in the local language, try to draw a picture or point to the thing. Before you travel, you can also learn some basic words or phrases of the local language, such as words for please, thank you, and may I, as well as basic greetingsSecond, consider the culture of the country you plan to visit and read about the rules related to clothing. You ca bring some clothes such as shirts or T-shirts that cover your shoulders, and long trousers.Avoid topics(话题) that you think may be sensitive. If a topic is sensitive in your own culture, it will likely be the same in other cultures. Feel free to show interest in the history and customs of the place that you are visiting, but dont ask questions about why things are done a certain way, because you may make the local people unhappy.Keep in mind that in many cultures, showing affection in public isnt allowed. Kissing on the street or in public should be avoided. If you are unsure of how to behave, watch the local people and copy them.Finally, if you wish to take a gift, do some research. The idea of the perfect gift is different greatly from country to country, and one of the easiest ways to make someone angry is to give the wrong gift.题完成句子; 题简略回答问题; 题为找出并写下全文的主题句; 将文中划线句子译成汉语(1)Before you travel, you can learn some basic words or phrases of the local language and_. (2)Why shouldnt you ask questions about why things are done a certain way?_(3)What can you do if you are unsure of how to behave?_(4)找出并写下全文的主题句_(5)将文中划线句子译成汉语_11. (5分)根据以下信息,完成表格。 Basketball players are usually very tall. Because they need to put the ball into the basket. Other sports players may be shorter than them.Short people often have better balance (平衡) than tall people, so they dont fall over very often. In some sports the players must have good balance, for example, table tennis, they dont need to have long legs to run fast! Some of the fast runners in the world are not very tall. Some people are tall and some are short. The tallest man in the world is 2.41 meters tall. Today young people in many countries grow taller than their parents. This is because they eat better than their parents. Good food can help children grow.根据短文内容,回答下列问题。Are all sports players tall?_Is it better to be short than to be tall?_Do fast runners all have long legs?_How tall is the tallest man in the world?_Why do young people grow taller than their parents?_12. (5分)五位中国学生要去美国留学,他们想要找住家。请仔细阅读第1-5题中的学生的个人情况说明,并从A至F六个选项中,帮助他们选择最适合的住家(其中一项为多余选项)_Zhang Chao likes Chinese food. He hopes his host family speak a little Chinese._Li Wei likes doing sports. He wants to live near a park._Liu Yong hopes to live near his school-Reading School. He prefers a bed room with a bathroom_Chen Yao wants to live in a big bedroom cheaper than 350 a month. She cant stand pets._Hu Mei loves pets. She would like a bedroom cheaper than 220 a month.13. (10分)请阅读下面短文,在下面的横线上填入与文章意思最符合的内容,每空一词,所填不超过5个汉字。(D)According to the traditional Chinese custom, 2018 is just the year of Dog. Ranking as the eleventh animal in the Chinese zodiac - the Shengxiao, Dog is a symbol of loyalty (忠诚) and honesty.Self-mocker (自嘲)Words and phrases including dogs (Gou in Chinese) are commonly used by young people when telling jokes about themselves. For example, you can say “Valentines Day has nothing to do with me since I am a single dog.” It is believed that dog-related words and phrases usually have good humour.Close relationshipAmong some young people, adding “dog” to a friends name has the meaning of a close relationship. One of the most famous examples in China is that the actor Lin Gengxin is called Lin Gou by his close friends and beloved fans.Easy to raiseKids with pleasant names are easy to bring up, according to an ancient Chinese saying. Parents in the countryside prefer to give nicknames including Gou Sheng and Gou Dan to their kids in the hope that they are as easy to be raised as dogs.Metaphor (隐喻)Since dogs are considered to have many goo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 协议书合同护士
- 2025年新能源行业质量认证技术创新与产业融合报告
- 2025年新能源汽车动力电池回收利用产业链政策支持与挑战报告
- 教育行业教育行业教育行业教育信息化设备供应商2025年市场策略研究报告
- 2025广东珠海市香洲区招聘卫生健康系统事业单位人员10人及完整答案详解
- 2025广西桂林市住房和城乡建设局所属事业单位桂林市市政工程管理处直接考核招聘高层次专业技术人员1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025年深度学习在互联网广告精准投放中的应用效果评估报告
- 2025河南郑州市新密市国开投资集团有限公司招聘管理人员和专业技术人员9人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 1.3人口容量第1课时教案高一地理湘教版必修二
- 食安学堂从业人员考试题及答案解析
- 圆锥曲线大单元教学设计
- 光缆敷设检验批质量验收记录通用表
- 平舌音和翘舌音学习资料课件
- 型钢混凝土结构钢筋施工
- 石群邱关源电路(第1至7单元)白底课件
- GB/T 40529-2021船舶与海洋技术起货绞车
- GB 31603-2015食品安全国家标准食品接触材料及制品生产通用卫生规范
- 关于公布2016年度中国电力优质工程奖评审结果的通知
- 送达地址确认书(诉讼类范本)
- 三坐标测量基础知识(基础教育)
- 宜家战略分析(课堂PPT)
评论
0/150
提交评论