已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
备战2020年中考英语专题复习任务型阅读(真题)A卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_一、 任务型阅读 (共15题;共98分)1. (4分)阅读表达阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。In the village of Kila Raipur, people would like to take part in their unusual Olympics. Even though the villagers dont spend millions of dollars on the sport, these games seem to be much more fun than the real Olympics!Now in its 77th year, the sport took place in the village Kila Raipur in an Indian state from January 31st to February 3rd. A villager by the name of Inder Singh Grewal wanted to organize an event which would allow farmers to show their skills, keep their culture and just have a good time.Over the years, it has become popular and now includes not just the farmers, but also some of the worlds finest athletes from 7 to 70 years of age. In keeping up with times, there are different modern sports, such as hockey and race and traditional ones such as tug-of-war and even Kabaddi.However, the ones that interest the biggest crowds are the special sports like the bull(公牛)races. In the races, bulls run at high speed against each other, with athletes balanced on small carts(手推车). Then there is the game that challenges athletes to lift bicycles with their teeth. Another sport is using their teeth to pull a car. If that is not special enough for you to get excited about this, there is a competition that allows a tractor(拖拉机) to run over an athletes body!All in all, the sport not only tests the skills and strength of its athletes, but also cheers up people. The best part is that everyone, old or young, can take part in the sport. So its no wonder that over 4,000 athletes and over a million watchers run into the small village of Kila Raipur, each year!(1)Where do the unusual Olympics take place? (答案不超过6个词)_(2)How long does the sport last? (答案不超过6个单词)_(3)How many kinds of sports are mentioned in the fourth paragraph? (答案不超过2个单词)_(4)What do many athletes take part in the sport for? (答案不超过10个单词)_(5)How do you like the village Olympics? (答案不超过4个单词)_2. (5分)阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。Its a must-eat fruit in Southeast Asia. People there call it King of Fruits Many love it so much that they eat it at every meal. whats it? you may ask. It is the durian (榴莲).The durian can only grow in hot places. Its name durian comes from the Malay word duff. It means thorn (刺).The durian is the most famous fruit in Southeast Asia. It looks big and dangerous and has a very strong smell (浓烈的气味).有许多不同种类的榴莲 They come in different sizes. A durian can grow up to 30cm long, and usually it can be as heavy as 1 to 3kg.The greatest thing about the durian is its inside (内部). When you open it up, a very strong smell comes out. Some people love this smell, but others dont like it! In Singapore, people cannot bring a durian into a hotel room or onto a city train. And they cant bring a durian onto some planes either.Although the durian has a strong smell, it tastes quite good. It tastes soft (软的) and sweet. Some animals living in the forest like it!(1)回答问题:What do people in Southeast Asia call the durian?_(2)回答问题 。What does the underlined word “It” in the second paragraph refer to(指的是)?_(3)将文中划线的汉语句子译成英语。_(4)将文中划线的英语句子译成汉语。_(5)回答问题:How does the durian taste?_3. (5分)任务型阅读维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读第1-5题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,匹配需要补充该种维生素的人。_Vitamin AWhat can high-vitamin A foods do for you?be great for night visionhelp you see in colorhelp your grow properly and aids in healthy skin vitamin A in carrots helps you see at night_The B vitaminsWhat can the B vitamins do for you?help make energy(能量) and set it freehelp make red blood cells(细胞) which carry oxygen(氧气) throughout your body The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy._Vitamin CWhat can vitamin C do for you?keep body tissues(组织) in good shapehelp you heal when you get hurthelp your body resist infection Vitamin C in oranges helps yourself heal if you get a cut_Vitamin DWhat can vitamin D do for you?help keep your bones(骨头) strong and healthyhelp keep your teeth strong and healthyhelp your body absorb吸收) the amount of calcium(钙) Vitamin D in milk helps your bone and teeth._Vitamin EWhat can vitamin E do for you?protect your skin from ultraviolet(紫外线) lightprotect your lungs from becoming damaged by polluted air help make red blood cells Sunflowers seeds are the richest in Vitamin EA. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sunburnt.C. Kate has poor eyesight and she cant see clearly at night.D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.E. Linda feel nervous before the new people.F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound to heal.4. (5分)阅读下面的短文,然后用英语回答问题。Mom! Get my annoying(令人讨厌的)brother off me, I shouted. I woke up because of my brother. It happens almost every day. I got out of bed and put on my clothes hurriedly. Then I realized a huge problemit was the first day of high school! It meant I had to go to the same school as my brother. But I didnt want to go there. At that exact moment, a thought came into my mind. I had never thought of it before.I had to go to school in 30 minutes. I had to eat, pack and think of a plan to get my brother embarrassed(尴尬).20 minutes later, I got my bag and slowly walked out of my bedroom. I saw my mom taking the school uniform downstairs and in exactly a second I had a great plan. I quickly ran after my mom and followed her downstairs. Like a cat I hid behind a couch, seeing her put the uniform on the couch and make her way back upstairs. I only had one chance. I quickly wrote something that would make my brother embarrassed on the back of a shirt as my brother ran downstairs. We put on out clothes right away and we wore the same size. It was quite a cold day, so I took a jacket and put it on.A couple of minutes later, we were in the car and were almost at school. I was secretly waiting for my great plan to happen. I got out of the car and ran to my classroom. I unpacked and decided to take off my jacket, because the day was heating up. Once I took my jacket off, everyone started laughing. I had no idea why everyone was laughing until suddenly I realized what had happened.(1)When did the story happen?_(2)What did the writer realize at the end of the story?_(3)Do you think the writer will do such kind of thing again? Why or why not?_5. (5分)维生素对人体很重要,大家了解他们吗?请仔细阅读题中的五种维生素的介绍和A至F材料说明,找出需要补充的维生素的每个人,其中有一项是多余的。_Vitamin AWhat can high-vitamin A foods do for you?be great for night visionhelp you see in colorhelp your grow properly and aids in healthy skin Vitamin A in carrots helps you see at night_The B vitaminsWhat can the B vitamin do for you?help make energy and set it freehelp make red blood cells which carry oxygen(氧气) throughout your body The B vitamins in leafy green vegetables help your body make protein(蛋白质)and energy._Vitamin CWhat can vitamin C do for you?keep body tissues(组织) in good shapehelp you heal when you get hurthelp your body resist infection Vitamin C in oranges helps your body heal if you get a cut_Vitamin DWhat can vitamin D do for you?help keep your bones strong and healthyhelp keep your teeth strong and healthyhelp your body absorb the amount of calcium(钙) Vitamin D in milk helps your bones and teeth._Vitamin EWhat can vitamin E do for you?protect your skin from ultraviolet(紫外线) lightprotect your lungs from becoming damaged by polluted airhelp make red blood cells Sunflowers seeds are the richest in Vitamin EA. Emily often feels tired and seems to be lack of energy.B. Jeff spent his summer vacation on the beach and got serious sun-burnt.C. Linda feel nervous before the new people.D. Tony sometimes feels pains in his bones and he has loose teeth.E. Kate has poor eyesight and she cant see clearly at night.F. Luke is so careless that he often gets hurt. And it takes a long time for his wound(伤口) to heal.6. (5分)任务型阅读,左栏是五个人的介绍,右栏是七份工作,请为左栏的每个人选择一个与之感兴趣的工作。 _Amy majors in English in college. She wants to be an English teacher in a middle school after graduation. She hopes to find a school which can provide accommodation (住处). _Dan will graduate from college this July. He wants to work in a supermarket after graduation because he wants to have his own supermarket one day. _Linda is a student who majors in international relations (关系). She likes to read books on politics (政治) and would like to choose a job about politics. Her English is very good. _Jack likes animals a lot. Though his major in college is math, he wants to work in a zoo. He is happy as long as he stays with animals. _Julie is an outgoing girl. She likes to be with children. She wants to be a teacher in a kindergarten (幼儿园) after graduation. She once worked in a garden during her summer holiday. A. Our zoo is looking for a person to take care of some animals. It doesnt matter what your major is and how old you are. If you like animals and you are patient enough, you can get the job. B. Our school is an international high school. Now we are looking for some English teachers. You neednt have working experience, but you must love teaching. We can provide a room for each teacher. C. Are you looking for an exciting job? Are you an energetic boy? Are you creative about selling? If you answers are yes, you can be a member of our supermarket. D. Yaolan Kindergarten is the biggest kindergarten in the city. Now we need about 10 teachers. Youd better have some working experience. If you want to join us, call 5643378. E. Nikun Middle School needs an English teacher. Anyone who majors in English can apply for the job. The school lies in the center of the city. It is easy for you to rent an apartment near the school. F. Now we provide an opportunity for the people who are interested in politics. Your task is writing reports and organizing matters for the major (市长). You must be good at English. G. Haojiao Bar has just opened in the centre of the city. Its a big bar and needs several parttime singers now. You need to work at night and you must be under 35 years old. Of course, you must do well in singing. 7. (4分)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的五个选项中。选择适当的句子还原到原文中,使短文意思通顺、结构完整。 Learning to play an instrument can be one of the most exciting ways to spend your free time. There are many different kinds of instruments to choose from: guitar, piano, violin There is always one thats right for you. The following may help you make it. Make a choice (选择).First, you need to choose an instrument that you would like to learn to play._This may be the kind of music that you also enjoy listening to.Get your instrument.When you finish choosing your instrument, you need to buy it. _Some schools will lend students instruments. Or you can buy a second-hand instrument and its usually much cheaper.Get ready to learn.After you get your instrument, you should then make a learning plan. You can have personal(个人的) lessons with a music teacher or go to a music school. _Play for others.After you learned to play a song for some time, you should start playing for others. _Then you can try to play for larger groups of people.Keep going._Keep learning as much as you can and practice often. As you learn more, you will get better and better.A. You can also choose to learn on your own.B. If it is very expensive, you can borrow one.C. It is a good idea to start with your family or friends.D. To become a good musician, you have to keep playing.E. You could also think about the kind of music youd like to play.8. (25分)阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it is harmful to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you to live a green life.Remember these three words; reduce, reuse and recycle.Reduce means use less. Dont waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think if it is really necessary or maybe the old one will be just as good! When we do buy thing, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.Reuse mean use again. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should take care of them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Dont use a paper cup or a paper bag. Its better to use a china cup(瓷杯) and a lunch box because you can use them again.Recycle means change things into something else. Although it takes energy to change something into something else, its better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighbourhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.Title:_to Live a Green LifeWe produce waste every day and it is _for us. We can do something to help.IdeasDoDontTo _Use less.Try to save something.Dont buy too many things from foreign_.To reuseUse _.Use things for us long as possible.Buy things that last long.Take care of things or_the old things.Dont use_cups or bags.To recycleChange things into some_things.Join in recycling programmes.Buy _made from recycled materials.Dont_things away or burn them.9. (5分)任务型阅读,请根据表格完成对话。SamMariaWhere are they going?NanjingStay at homeHow are they goingBy train/Who are they going with?His aunt/How long are they staying?A week/What are they doing there?Go sightseeing and shoppingHelp mom do housework, watch TVSam: Hi, Maria! Where are you going for the coming vacation?Maria: Nothing much. Im staying at home. I think I can _and watch TV. How about you?Sam: well, Im going to Nanjing with my _.Maria: Oh, that sounds good! How are you going there?Sam: _.Maria: _are you staying there?Sam: A week.Maria: What are you doing there?Sam: Im _.Maria: Good plan. Have a good time! Show me your photos when you come back. Bye-bye!Sam: Goodbye!10. (5分)请先阅读下面短文,掌握起大意,然后从下面方框的七个选项中选择五个还原到文章中,使短文意思通顺、结构完整。 Sport is very popular in England. In other words lots of English people like the idea of sport A lot watch sport on TV. _On the whole English people prefer to be fat rather than thin. _Football is played on Saturday afternoon in most towns and the supporters (支持者) of a certain team will travel from one end of the country to the other to see their teams play. There are four divisions(级别)of the football league. Not surprisingly the best teams are in the first division. _You have to be a good supporter to watch the fourth division football!Many other sports are also played in England, such as golf, in which you try to knock a ball into a hole; basketball, in which you try to get a ball through a net; tennis, in which you try to hit a ball so that your opponent(对手) can not hit it. _Actually(其实), that is not quite true. Athletics(田径) isnt played with a ball; nor horseracing ( 赛马 ). _A. As you see, if the ball had not been invented, there would have been no sport. B. But the number who take part in sport is quite small. C. Football is also popular in China. D. But the best supporters are often in the fourth division. E. That means everyone takes part in the sport. F. Perhaps that is why they are not so popular as football! G. The most popular sport in England is football. 11. (5分)阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。Teenage lifebetter now, or in the past?Does this situation sound familiar(熟悉)?You are complaining(抱怨)to your parents about something. Maybe your computer isnt powerful enough to play the latest games._.Then you hear“When I was your age, there werent any computers or video games. And I didnt get a bike until I was sixteen. And it was second-hand._”So, is it really true that life is better for teenagers now? It is certainly true that many teenagers have got more things nowadays._So parents have got more money to spend on each child. And many things are cheaper than they were when our parents were children._ Forty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing smartphones. And now these things are necessarywe cant imagine living without them!However, technology often means we spend more time at home. And often its just us, with our computer or television. Teenagers dont do enough exercise._ And, although young people still get on well with their friends, some people think teenagers today dont have so many social activities as they did in the past.What do you think? How is teenage life better these days?A. And it was too big for me.B. A typical family is smaller now.C. Or your friends bikes are better than yours.D. So they arent as healthy as they were in the past.E. Technology is probably the greatest change in our life.12. (5分)阅读下面的调查报告并观察所给出的柱状图,然后横线上填写代表各项活动的字母(BF)。 Teenagers today know about computers and are familiar with using them. We did a survey among 60 young people between 13 and 19 in o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 位长期维修合同范本
- 住院委托协议书范本
- 中考广东英语历真题及答案
- 城市排水管网建设与维护方案
- 多肽药物生产环境与设施监测方案
- 厨余垃圾集中收运与分发管理方案
- 兄弟分家户口协议书
- 个人利润分成协议书
- 住房定房协议书模板
- 个人之间赔付协议书
- 2025年医院反恐应急预案演练脚本
- 三黑和土地薛法根课件
- CXCL12-CXCR4轴:食管癌预后与机制的深度解析
- 2026届湖北高考物理一轮复习力学综合测试(一)(教师版)
- 沧州银行笔试试题及答案
- 2025年中国电信考试真题及答案
- MichaelPage-2025印度尼西亚薪酬指南
- GB/T 33474-2025物联网参考体系结构
- 层流手术室的管理课件
- 收益管理课件
- 空压机维护保养合同范本
评论
0/150
提交评论