




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
period fourgrammarmodal verbs()阅读以下句子,仔细观察黑体部分并补全空格。1by now his restaurant ought to be full of people.2does your father need any help?3what do we need to take for the picnic?4you neednt try to explain.5his mother is ill.he has to stay at home to look after her.6something terrible must have happened if li chang was not coming to eat in his restaurant as he always did.1以上句子中,第1、4、5、6句中的黑体词都是情态动词,而第2、3句中的黑体词是实义动词。2以上各句中的情态动词后都接动词原形。其中第6句中must have happened的意思是“一定已经发生了”。3上述句子中ought to意为“应该”;need意为“需要”;has to意为“不得不”。1ought to的用法(1)表示责任和义务,意为“应该”,与should同义。you ought to be more careful when you do some shopping on the internet.在网上购物时,你应该更小心些。考点警示ought to的否定形式为ought not to/oughtnt to,一般疑问形式是将ought提至句首,其否定答语通常用dont have to或neednt。you ought not to make this kind of mistake again.你不应该再犯这种错误了。ought he to see the doctor?yes,he ought (to)/no,he doesnt have to/neednt.他该去看医生吗?是的,他该去。/不,他不必去。(2)表示可能性,一般指较大的可能性,意为“按道理应该”。if he started at six,he ought to be here now.要是他六点就出发的话,这会儿该到这里了。2have to的用法have to意为“不得不”,有时态、人称和数的变化,其否定形式和疑问形式需要借助于助动词do。it was raining outside;we had to stay at home.下雨了,我们不得不待在家里。考点警示have to & must(1)两者都可意为“必须,应该”,但 have to 表示客观的需要,而 must 表示说话人主观上的看法,即主观上的必要。(2)have to有人称、数和时态的变化,而 must 只有一种形式。 he had to look after his sister yesterday.昨天他必须照顾他的妹妹。my sister is ill;my mother has to look after her.我妹妹生病了,妈妈不得不照顾她。we must help each other.我们必须互相帮助。(3)在否定结构中,dont have to 表示“不必”;mustnt 表示“禁止,不许”。you dont have to tell him about it.你不必把此事告诉他。you mustnt point at others with chopsticks.你不许用筷子指着别人。(4)在回答 must 的一般疑问句时,肯定式常用 must,表示“必须”,否定式常用 need not/neednt或 dont have to,表示“不必”。3need的用法(1)need既可以作实义动词,也可以作情态动词。作情态动词时,后跟动词原形,表示“需要,有必要”,无人称和数的变化,多用于否定句、疑问句或条件句中。you neednt go there now.你现在不必去那儿。need i go there now?我现在需要去那儿吗?考点警示由need引导的一般疑问句的肯定回答常用must或have to;否定回答常用neednt。need i hand in my paper now?yes,you must/have to./no,you neednt.我现在需要交上论文吗?是的,你必须。/不,你不需要。(2)作为实义动词,同其他实义动词一样,可用于各种句式,有时态、人称、数的变化,构成否定句和疑问句时要借助于助动词do。you need to be careful.你得小心些。you dont need to be so worried.你不必如此担心。考点警示当need作实义动词“需要”讲时,其后跟不定式的被动形式相当于跟v.-ing的主动形式,在这一点上,与want和require作“需要”讲时一样。the house needs/wants/requires repairing/to be repaired.这所房子需要修葺。4dare的用法(1)dare既可以作实义动词,也可以作情态动词。作情态动词时多用于疑问句、否定句、条件状语从句以及表示怀疑的名词性从句中,表示“敢”。i dare not walk through the wood at night.夜间我不敢在小树林里走。(2)dare作实义动词时,在否定句中不定式符号to也可以省略。the children dont dare (to) make a sound while their parents are sleeping.孩子们在父母睡觉时不敢弄出一点声音。5“情态动词have done”结构的用法(1)must have done表示对过去发生的事情所作出的合理或很有把握的推测,意为“想必/准是/一定”,只用于肯定句中,在否定句或疑问句中通常被can/canthave done代替。from what you said,she must have told you all about it.从你所说的来看,她一定把一切都告诉你了。(2)can have done一般用于疑问句和否定句中,用于表示对过去所发生事情的推测。could have done用于肯定句时,表示“可能已经做过某事”或“本有能力做某事而未做”。mr smith cant have gone to beijing,for i saw him in the library just now.史密斯先生不可能去北京了,因为我刚才还在图书馆看见他了。(3)should/ought to have done表示“过去本应该做某事而(实际上)没有做”,含有责备或遗憾的语气;其否定形式表示“某种行为不该发生却发生了”。you should have done more exercise before.以前你应该多进行锻炼的。(4)need have done表示“本需要做而实际未做”;neednt have done表示“本不必做某事而实际做了”。as it turned out to be a small house party,we neednt have dressed up so formally.原来是一个小型的家庭聚会,我们本来没必要穿得那么正式。(5)may/might have done表示对过去发生的事情的推测,意思是“也许已经做了某事,可能已经做了某事”,多用在肯定句中,用might时表示语气更加不肯定。you might have read about the news in the papers.你可能已经在报上看过这个消息了。用适当的情态动词的肯定或否定形式填空1i cant find my purse.i could/might have left it in the supermarket yesterday,but im not sure.(2018天津)2my room is a mess,but i neednt clean it before i go out tonight.i can do it in the morning.(2017天津)3george cant have gone too far.his coffee is still warm.(2016浙江)4i neednt have worried before i came to the new school,for my classmates here are very friendly to me.(2015天津)5sorry,mum! i failed the job interview again.oh,its too bad.you should have made full preparations.(2015福建)6my book,the house of hades,is missing.who could have taken it?(2014陕西)7since nobody gave him any help,he must have done the research on his own.(2013新课标全国).选词填空1as there was no bus,we had to(had to;should) walk home.2i want to go to the office,but you need not go(need not to go;need not go) with me.3i ought to have taken(to have taken;to take) those books to the library last week.4the mother told her son,“you mustnt(wouldnt;mustnt) eat with your fingers!”5he went on foot,but he should have gone(ought have gone;should have gone) by bus.单句改错(每小题仅有1处错误)1you 或 keep a simple first aid box at home for any accidents.2the manager is so hot-tempered that i dare not to tell him the bad news.3you neednt to fetch four;two will do.4they have arrived at lunchtime but their flight was delayed.5you neednt told me the news.i have already known it.用情态动词和所给动词的正确形式填空1you ought to/should have given(give) him some advice.he was too upset at that time.2you mustnt smoke(smoke) in this part of the hospital.3there was plenty of time.she neednt have hurried(hurry)4i have no bike,so i have to go(go) to the office on foot.5you neednt buy(not,buy) a gift,but you can if you want to.6look!the road is wet.it must have rained(rain) last night.7bob ought not to/should not speak(not,speak) to his mother like that.8you must come(come) here on time,or youll be fined next time.9hurry up!we ought to/should go(go) to school right away.10her eyes are red.she must have been(be) crying.用“情态动词have done”完成句子1他们一定去过长城,不是吗?they must have been to the great wall,havent they?2昨天晚上他不可能看电视,因为他知道就要考试了。he cant/couldnt have watched tv last night,for he knew he would have a test.3本来他能够通过考试,但是他太粗心了。he could have passed the exam,but he was too careless.4以前你本应该多读书的。you should/ought to have read more books before.5你可能已经在报纸上看过这个消息了。you might/may have read about it in the newspapers.6我本不必做这么多吃的,大家都不饿。i neednt have cooked so much food.nobody was hungry.阅读理解have you got teenage children between 12 and 17? will they jump at the idea to go to south africa too? well,let me help you here.i will give you some great ideas about what teenagers can do in cape town and give you reasons why a stay in cape town will be cool for them too.you will read where to find really interesting activities and how much money you will have to pay for them and also how your children can gain as many great experiences as possible when holidaying or even living in cape town.mad about footballnot only for soccer fanswhere:cape town stadium(体育场),15 mins from cape towns central business district (cbd)the new visitor center offers several tours.how much does it cost? r45.6 for adults or kids over 12,r17.1 for kids up to 12 and r11.4 per student for school groups.the biodiversity garden next to the stadium is interesting as well and can be added into tour at an additional cost.theme park with more than 23 rides and roller coasters(过山车)where:ratanga junction,century city,20 mins north of cape town cbd.costs: r75 for kids under 1.3m and r152 for kids over 1.3m or adults,open only on school holidays and public holidays.sandboardingwhere:atlantis,45 mins north of cape town cbd.costs: r595 for a half day of fun in the sand.ice skatingwhere:grand west casino complex,goodwood,20 mins east of cape town cbd.costs:r35 (including skates)enjoy mini golfwhere:several places around cape town cbd.muizenberg beach promenade,green point promenade,durbanville vodacom golf driving range or try cave golf at the v&a waterfront next to scratch patch.costs:r8.go bowlingwhere:several places around cape town cbd.costs:r25.how about climbing wallswhere:observatory,20 mins south of cape town cbd.costs:r50.1a visitor can get the following information about the activities in the passage except .alocation bcostcfood ddistance答案c解析细节理解题。根据活动相关信息可知,文章涉及活动的地点、价格和距离,但未涉及食物信息。故选c。2if a couple want to take their son aged 15 and daughter aged 9 to visit cape town stadium,they should pay .ar182.4 br153,9cr125.4 dr114答案b解析细节理解题。根据第三段倒数第二句“r45.6 for adults or kids over 12,r17.1 for kids up to 12 and r11.4 per student for school groups.”可知,该夫妇要花45.6317.1153.9。故选b。3in order to have fun on the sand,visitors should go to .aatlantisbgreen point promenadecratanga junctiondgrand west casino complex答案a解析细节理解题。根据sandboarding下的“where: atlantis,45 mins north of cape town cbd.”可知,在亚特兰蒂斯可以享受沙滩。故选a。4which of the following activities costs least?atheme park. bclimbing walls.cbowling. dmini golf.答案d解析细节理解题。根据enjoy mini golf下的“costs:r8.”可知,该活动只要8元,与其他活动相比是最便宜的。故选d。.完形填空i remember my first day here very clearly.my friend was waiting for me when my plane 1 at kennedy airport at 3 oclock in the afternoon.the weather was very 2 and it was snowing.but i was too excited to 3 .from the airport my friend and i took a taxi to my 4 .on the way i saw the skyline of manhattan 5 the first time,and i stared in astonishment at the famous skyscrapers and neon lights(霓虹灯) made them 6 .my friend helped me 7 at the hotel and then left me because he had to go back to work.he 8 to return the next day. 9 my friend had left i went to a 10 near the hotel to get something to eat.because i couldnt speak a word of english and i couldnt tell the 11 what i wanted,i was very upset and started to make some 12 .but the waiter didnt understand me.finally i ordered the 13 thing the man at the next table was eating.after dinner i started to 14 along broadway 15 i came to time square,with its movie theatres,neon lights and huge crowds of people.i did not feel 16 so i continued to walk around the city.i wanted to see 17 on my first day.i knew it was impossible but i wanted to try.when i 18 to the hotel,i was exhausted.but i couldnt sleep.i lay 19 and thought about new york.it was a very big and interesting city with many tall buildings and big cars,and full of noise and busy people.i also decided right then that i had to learn to 20 .1a.took off blandedcdropped dreached答案b解析根据下文可知,作者乘坐的飞机在纽约肯尼迪机场着陆。land着陆,符合语境。take off起飞;drop掉落;reach到达,为及物动词,不与at搭配。2a.hot bwarmccold dcool答案c解析根据下文的“it was snowing”可知,天气很冷。3a.look blistencenjoy dmind答案d解析根据上文的“i was too excited”可知,作者由于太兴奋而并不介意天气寒冷而且还下着雪。mind介意。4a.home bhotelcoffice dschool答案b解析根据下文“my friend helped me at the hotel.”可知,作者和朋友一起乘出租车去旅馆。hotel旅馆。5a.for batcas don答案a解析for the first time为固定短语,表示“第一次”。6a.high bbeautifulcstrong dugly答案b解析根据语境可知,霓虹灯光使摩天大楼非常美丽。beautiful美丽的,漂亮的。7a.load bdownloadcunpack dpack答案c解析根据常识和语境可知,作者的朋友帮作者把东西放在旅馆中。unpack卸下,符合语境。load装;download下载;pack包装,打包。8a.promised bpermittedcadvised dadmitted答案a解析根据上文可知,作者的朋友离开了,所以应是答应第二天再来。promise答应,后跟动词不定式。9a.long before bshortly aftercby the time dbefore long答案b解析作者的朋友离开后不久,作者就出去吃些东西。shortly after 之后不久,符合语境。long before很久以前;by the time到的时候;before long不久以后,不引导从句。10a.restaurant bstorecsupermarket dtheater答案a解析根据下文的“.to get something to eat.”可知,作者去餐馆了。11a.boss bcookcwaiter dmanager答案c解析在餐馆里要告诉waiter(侍者)想吃什么饭菜。下文“but the waiter didnt understand me.”也是提示。12a.noises bsuggestionscsounds dgestures答案d解析根据“i couldnt speak a word of english.”可知,作者不会讲英语,所以只能用手势告诉侍者。13a.familiar bdifferentcsame dright答案c解析因为侍者不理解作者的意思,所以作者只能点和邻桌的人正吃的一样的饭菜。14a.walk bdrivecride drun答案a解析根据下文“.i continued to walk around the city.”可知,作者步行参观这个城市。15a.before buntilcwhen das答案b解析作者沿着百老汇大街一直走到时代广场。16a.excited bamazedctired dmoved答案c解析根据语境及空后的“.so i continued to walk around the city.”可知,作者没有感到累。excited激动的;amazed惊奇的;tired累的;moved感动的。17a.anything bsomethingcnothing deverything答案d解析根据上文可知,作者想要在第一天就看遍一切。18a.returned bturnedcwalked dmarched答案a解析作者回到所居住的旅馆。return返回;turn改变方向;walk步行;march前进。19a.asleep bawakecafraid damused答案b解析根据上一句“but i couldnt sleep.”可知,作者是醒着的。asleep睡着的;awake醒着的;afraid害怕的;amused愉快的。20a.drive cars bplan tripscspeak english dorder meals答案c解析根据作者在餐馆的遭遇可知,作者决心学习英语。.语法填空have you ever noticed that you feel happier and more relaxed after you eat bread,pasta or fruit?do you find that you are more energetic and awake after eating yogurt or beans?these things are not accidents.food affects 1. we feel more than we think.scientists researching 2. (it) effect on our moods are beginning to understand that we can influence our feelings with what we eat.although our moods relate 3. having various food,it is not quite as simple as choosing the food for the right occasions.if that 4. (be) the case,athletes would not eat a lot of carbohydrates before a race.another chemical 5. (connect) with our moods is caffeine,which 6. (find) in coffee,chocolate and many types of tea,and it is perhaps 7. worst thing you can have when you are feeling stressed.of course,8. (enjoy) a nice meal with friends,whatever we eat,can also impact our spirits.being with friends and family plays a big part in experiencing happiness.most 9. (important),though,remember the following old rule:try to eat different food,10. not too much.语篇解读我们所吃的食物会对我们的情绪有影响。因此,我们要尝试吃不同的食物,但是不要吃太多。1答案how解析考查宾语从句。分析该句结构可知,空处引导宾语从句,由“we feel more than we think”可知,从句不缺主要成分;结合语境可以判断,应用疑问副词how引导该从句,并在从句中作状语。2答案its解析考查代词。由名词effect可知,应用形容词性物主代词its。3答案to解析考查介词。relate to为固定搭配,意为“和有关系”。4答案were解析考查虚拟语气。根据该句中的“athletes would not eat a lot of carbohydrates before a race”可知,该句为虚拟语气,表示对目前情况的虚拟,故从句谓语动词用be动词的过去式were。5答案connected解析
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中学数学竞赛等腰三角形习题解析
- 工厂安全风险分级管控与隐患治理方案
- 城投企业转型路径与风险控制分析
- 石斛深加工项目可行性研究报告范本
- 英语新版教材节日主题教学设计
- 广告公司财务报表解读与应用
- 船员培训与职业发展规划
- 药用植物学期末线上考核题库汇编
- 员工职业健康管理措施
- 初中语文公开课教学活动方案范本
- 初中数学分层作业设计举例-有理数
- 给小学生科普化学
- 驾照体检表完整版本
- 成都中医药大学药学院毕业实习鉴定表
- 磁保持继电器基础知识课件
- 安全生产区域管理办法范本
- 镇墩稳定计算
- 2023-2024学年辽宁省沈阳市郊联体高二上学期10月月考物理试题(解析版)
- 设备保管协议
- 中石油职称英语通用教材
- 焊接质量手册
评论
0/150
提交评论