(新课标)2019-2020学年新教材高中英语 课时分层作业3 Unit 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Ⅴ Writing——如何写节日或庆祝活动 新人教版必修第三册.doc_第1页
(新课标)2019-2020学年新教材高中英语 课时分层作业3 Unit 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Ⅴ Writing——如何写节日或庆祝活动 新人教版必修第三册.doc_第2页
(新课标)2019-2020学年新教材高中英语 课时分层作业3 Unit 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Ⅴ Writing——如何写节日或庆祝活动 新人教版必修第三册.doc_第3页
(新课标)2019-2020学年新教材高中英语 课时分层作业3 Unit 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Ⅴ Writing——如何写节日或庆祝活动 新人教版必修第三册.doc_第4页
(新课标)2019-2020学年新教材高中英语 课时分层作业3 Unit 1 FESTIVALS AND CELEBRATIONS Section Ⅴ Writing——如何写节日或庆祝活动 新人教版必修第三册.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时分层作业(三).阅读理解aevery may it happens. i drop to my knees,just outside the back door, raise my arms to the sky and shout, “thats it! i give up! take my flower beds,you killer weeds! blackberry vines (藤蔓), this land is yours! vines, climb up and kill my trees one by one! im done!”then i get up, lie down on the swing, and close my eyes. im sure i can hear the weeds growing and the vines creeping in(悄悄爬进). i swear they are all laughing at me,too. they dont even have the manners to wait until i leave there.there is no denying that gardens are battle zones in the spring.i blame it on those april and may rains. once the heat moves in, i can control what gets watered and survives, but those early showers even out (平均分配)the battlefield.garden tools alone make it clear that gardening isnt an easy thing.my old cart seems to have the personality of a tank,and im pretty sure my spade is second cousin to a dagger.by late june,both sides are worn down. ive given some of the yard over to the weedsyou just cant win them all. thats a battle for next year. there is no clear victory for me,but ive stood my ground for yet another season.1what is the best title of the passage?aa victory over weedsbmy love for the yardca battle against weedsdthe skills of gardening2what does the underlined word “it” in paragraph 1 most probably refer to?athat heat moves in and evens out the battlefield.bthat vines creep in and kill all the trees one by one.cthat weeds take whole possession of the flower beds.dthat the author gets exhausted from fighting against weeds.3why does the author compare her garden tools to weapons?ato show the power of the tools.bto stress the difficulty of gardening.cto describe the shapes of the tools.dto provide ways of gardening.4what can we learn according to the passage?athe author is exhausted by the battle and has finally given up.bthe author has decided to battle with the weeds next year.cthe author enjoys the battle with the weeds and expects another fight.dthe author does not want to kill all the weeds since they are also helpful.【语篇解读】本文讲述了作者清除花园里的野草的战斗。1c标题归纳题。通读全文,结合最后一段可知本文讲述的是清除野草的战斗。故选c。2d代词指代题。根据第一段中的“i drop to my knees,just outside the back door,raise my arms to the sky and shout.”可知,作者每年为清除野草耗尽精力。由此可知第一段第一句中的it指的是“作者清除野草耗尽精力”这件事每年五月都会发生。故选d。3b推理判断题。根据第四段第一句“garden tools alone make it clear that gardening isnt an easy thing.”可知作者把花园里的工具比作武器来强调园艺工作的艰难。故选b。4b推理判断题。根据最后一段中的“thats a battle for next year.there is no clear victory for me,but ive stood my ground for yet another season.”可知作者已决定明年与杂草作战。故选b。bits often said of british people that they are very aware of each others social rank. britons can usually work out a fellow countrymans background from the way they speak or dress, and may even treat them differently based on this. but although this may have been truer in the past than it is today, visitors to britain say that they still notice it. the comic play pygmalion(1913),by the irishman george bernard shaw (18561950),is a famous exploration of the importance of social rank in british society.the main story of the play concerns a working class girl, eliza doolittle, a flower seller from london. two upper class gentlemen try to see if they can get doolittle to appear like an upper class lady after sending her for elocution lessons. professor henry higgins,a language expert, says it can be done; his friend colonel pickering says that its impossible.even so, higgins sets out to teach eliza how to “speak properly”of course,eliza isnt a lump of clay; she has her own will. she can see that it s in her best interest to go along with higgins plan to “improve herself”. she wants to be able to sell flowers in a shop rather than on the street. after the training, eliza proves that a flower girl can pass herself off as a lady at a ball. she is a triumph(赢家),and higgins has won his bet.but what happens next? eliza has her future to worry about. she may be able to fool the upper class into thinking shes one of them, but she isnt really one of them.shaw seems to be telling us that social rank is about more than the way someone talksits about wealth and privilege.the whole experiment proves the idea that accents and classes are very superficial(肤浅的). the ways one speaks and dresses are only markers of class. the class system itself, however, is something completely different.5what can we learn about speaking and dressing from paragraph 1?athey determine britons social rank.bbritons are stricter in them nowadays.cbritons no longer care about them.dthey could affect others opinion of a person.6which can replace the underlined word “elocution”?adress.bmanners.cspeech.ddance.7what happens to eliza doolittle during the experiment?ashe is forced to give up selling flowers on the street.bshe is unwilling to participate in the experiment.cshe is thought of as an upperclass lady at the hall.dshe is hopeful about her future.8which of the following would shaw probably agree with?aone can enter the upper class after receiving training.bpeople should try their best to improve their accents.cthe way people speak greatly affects their social status.dsocial rank cant be judged by dressing or speaking.【语篇解读】作者通过皮格马利翁这部戏剧阐述了社会地位不仅仅是人们谈话的方式。也就是说不能通过穿衣或说话来判断一个人的社会地位。5d推理判断题。根据第一段中“britons can usually work out a fellow countrymans background from the way they speak or dress,and may even treat them differently based on this.”可知讲话和穿衣会影响别人对一个人的看法。故选d。6c词义猜测题。根据第二段中的“.higgins sets out to teach eliza how to speak properly”可知这两位绅士要让eliza学习语言艺术课。故选c。7c细节理解题。根据第三段中的“.eliza proves that a flower girl can pass herself off as a lady at a ball.”和第四段中的“she may be able to fool the upper class into thinking shes one of them,but she isnt really one of them.”可知她在舞会上被认为是上流社会的淑女。故选c。8d推理判断题。根据最后一段第一句“shaw seems to be telling us that social rank is about more than the way someone talksits about wealth and privilege.”可知shaw似乎在告诉我们社会地位不仅仅是人们谈话的方式,还涉及财富和特权。也就是说不能通过穿衣或说话来判断一个人的社会地位。故选d。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。education is generally defined as the process of learning and acquiring information. formal learning in a school is one of the most common types, though selfteaching and socalled “life experiences” can also be included.communities around the world place a high value on educating people of all ages, whether formally or informally.it is widely believed that constant exposure to new ideas and skills makes people better workers, thinkers, and societal contributors.when it comes to education, most people would think of schools and classrooms where trained teachers present information to students. classroom learning generally starts when a child is relatively young and continues until the teenage years. the purpose of most classroom learning is not to prepare a child for a specific job, but rather to help him or her develop critical (批判的)reasoning and thinking skills. reading, writing,and maths are very common lessons for young learners. as students progress in their schooling,they often come into contact with more challenging subjects like history and advanced sciences.different countries place different emphases on education, though schooling is a must for young children almost everywhere.requirements are usually based on the belief that an educated person is best suited for advancement, both internally and internationally. in most places,childhood schooling is offered free of charge and university training in some places is also funded by the government.exposing students to new ideas and important facts is only part of most educational goals. students are also expected to keep most of what they learn in their memory if not all of the information that they learn in school. teachers and professor

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论