2010年全国自考英语(二)模拟试卷(七)及答案.doc_第1页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(七)及答案.doc_第2页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(七)及答案.doc_第3页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(七)及答案.doc_第4页
2010年全国自考英语(二)模拟试卷(七)及答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/53463892010年全国自考英语(二)模拟试卷(七)一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。1. He assured us that he would be _ served by a fitness program than bylearning to play bridge.A. no goodB.none betterC.no betterD. not better答案:C2.Some argue that by their _ nature, these elite places of learning shouldnot be easily accessible.A. veryB.exactlyC.exactD.just答案:A3.These future robots,_ with a sense of touch and the ability to see andmake decisions, will have plenty of work to do.A.assemblingB. assembledC.assembleD. to have been assembled答案:B4.Picture yourself vividly as defeated and that _ will make victoryimpossible.A. aloneB. lonelyC. loneD. more lonely答案:A5. Grabbing Weinstein _ the jaw, the attacker told her he had a gun andforced her into her car.A. withB. toC. inD. by答案:D更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/53463896.Basically, Such attitudes amount to a recognition _ leisure is animportant area of life and a belief leisure can and should be put to good use.A.which.thatB. that.whichC.which.whichD. that.that答案:D7. Schools usually set _ their educational objective the attainment of abalanced development of a person.A. toB. inC.with D. as答案:D8.This kind of cell phone is_available in any telecommunications shop.A.costlyB.likelyC.readilyD.effectively答案:B解析:B costly有代价地 likely可能地 readily乐意地 effectively 有效地9.Difficulties can bring_ a persons best qualities.A.downB.forwardC.upD.out答案:D解析:D bring down降低,减少;bring forward提出; bring up抚养;bring out使显现,显示。10._the numbers in employment,the hotel industry was the second largestindustry in this country last year.A.In line withB.In terms ofC.In contrast withD.In accordance with答案:B更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389解析:B in line with与相一致;in terms of在方面,就来说;in contrast with和成对照;in accordance with依照,根据。二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。1.Traveling can be fun and easy. A vacation trip to another country is especiallyenjoyable when the traveling conditions are good. Good traveling conditions 1 acomfortable mode of transportation, knowledge of the countrys language,familiarity 2 the customs and habits of the people in the country, and pleasanttraveling companions. All of us have had nice trips 3 this.Most of us have also had trips that we would 4 to forget. Many conditions canproduce a bad traveling experience. For example, if the four conditions listed abovedo not exist, we will probably have a bad experience, 5 at best a difficult 6.Students who travel to a foreign country to study often have a difficult trip. Theyusually travel alone. They dont know the language of the new country 7. They oftenarrive in the new country 8 a huge international airport. From the airport, theyneed to find their way to their school. Maybe they need to change airplanes, to takea bus, a train, or a taxi. They need to do all this in a country 9 everything isunfamiliar. Later, after the experiences are over, they can laugh. But at the 10,they feel terrible.(1).(A).include(B).conclude(C).hold(D).contain答案:A(2).(A).to(B).for(C).of(D).with答案:D(3).(A).with(B).as(C).like(D).of答案:C(4).(A).have(B).think(C).wish(D).need答案:C(5).(A).or(B).and(C).but(D).so答案:A(6).(A).case(B).one(C).thing(D).practice答案:B(7).(A).yet(B).either(C).too(D).already答案:A(8).(A).at(B).to(C).on(D).from答案:A(9).(A).where(B).that更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(C).when(D).which答案:A(10).(A).date(B).time(C).while(D).day答案:B更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。1.In the late 1960s many people in North America turned their attention toenvironmental problems, and new steelandglass skyscrapers (摩天楼) were widelycriticized. Scientists pointed out that blocks of tall buildings in a city oftenoverburdens public transportation and parking lot capacities.Skyscrapers are also big consumers, and wasters, of electric power. In one recentyear, the addition of 17 million square feet of skyscraper office space in New YorkCity raised the peak daily demand for electricity by 120,000 kilowattsenough tosupply the entire city of Albany, New York, for a day.Glasswalled skyscrapers can be especially wasteful. The heat loss (or gain) througha wall of halfinch plate glass is more than ten times that through a typical brickwall filled with insulation board. To lessen the strain on heating andairconditioning equipment, builders of skyscrapers have begun to use doubleglazed(装上玻璃的) panels of glass, and reflective glasses coated with silver or goldmirror films that reduce glare as well as heat gain. However, mirrorwalledskyscrapers raise the temperature of the surrounding air and affect neighboringbuildings.Skyscrapers put a severe strain on a citys sanitation (卫生) facilities, too. Iffully occupied, the two World Trade Center towers in New York City would alonegenerate 2.25 million gallons of raw wastes each yearas much as a city the size ofStamford, Connecticut, which has a population of more than 109,000.Skyscrapers also interfere with television reception, block bird flyways, andobstruct air traffic. In Boston in the late 1960s, some people even feared thatshadows from skyscrapers would kill the grass on Boston Common.Still, people continue to build skyscrapers for all the reasons that they havealways built thempersonal ambition (抱负) pride, and the desire of owners to havethe largest possible amount of rentable space.更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(1). The main purpose of the passage is to _.(A).compare skyscrapers with other modern structures(B). describe skyscrapers and their effect on the environment(C). advocate the use of masonry(化妆舞会) in the construction of skyscrapers(D). illustrate some architectural designs of skyscrapers答案:B(2). According to the passage, what is one disadvantage of skyscrapers thathave mirrored walls?(A). The exterior surrounding air is heated.(B). The windows must be cleaned daily.(C). Construction time is increased.(D).Extra airconditioning equipment is needed.答案:A(3).According to the passage, in the late 1960s some residents of Boston wereconcerned with which aspect of skyscrapers?(A). The noise from their construction(B). The removal of trees from building sites.(C).The harmful effects on the citys grass.(D). The high cost of rentable office space.答案:C(4). The author raises issues that would most concern which of the followinggroups?(A).Electricians(B). Environmentalists.(C).Aviators(D). Teachers.答案:B(5).Where in the passage does the author compare the energy consumption ofskyscrapers with that of a city?(A). Lines 5-8.(B). Lines 14-15(C). Lines 20-22.(D).Lines 23-25答案:A2.Climate, more than any other single factor, determines the distribution of lifeon Earth. Climatic boundaries establish the limits within which organisms cansurvive. Plants, even more than animals, must be well adapted to climate in order tosurvive. They cannot move about or take shelter but must be equipped to endurewhatever weather conditions are likely to occur. In the harsh conditions of thetundra, for example, low growing mosses(苔藓), lichens(地衣), and a few floweringplants all hug the ground for shelter from icy winds.Animals, despite their ability to move about and find shelter, are just as muchinfluenced by climate as plants are. Creatures such as the camel and the penguin areso highly specialized that they have an extremely limited distribution. Others, suchas bears, are flexible enough to adapt to a broad range of climates. Oceandwellingorganisms are just as sensitive to climatic changesin this case temperature andsalinity(盐浓度,咸度)as land animals. Reef corals can survive only in clear warmseawater. Certain foraminifers are so sensitive to changes in their environment thattheir presence can be taken as an index of sea temperature. Human beings are amongthe least specialized of all animals and can live almost anywhere. Their clothes andtheir homes act as a sort of “miniature climate” that can be taken with themeverywhere.(1). According to the passage, plants on the tundra grow in the ground _.(A). to avoid being eaten by arctic animals(B). because fertilizer is not readily available(C). to minimize exposure to the cold(D). because unfrozen water supplies are very scarce答案:C(2).According to the passage, which of the following can be found in areas withquite different climatic conditions on Earth?(A). Reef corals(B).Penguins.(C).Bears(D).Camels.答案:C(3). It can be inferred from the passage that foraminifers are a _.(A). kind of weather pattern(B). form of sea life(C). species of tundra plant(D). type of miniature penguin答案:B(4). According to the passage, human beings can survive almost everywhere onearth because _.(A).they have developed advanced forms of transportation(B). they have learned how to process seawater for drinking更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(C).their body temperature can vary considerably(D).their shelters and clothes help them to adapt themselves to theenvironment答案:D(5).As used in the passage, the word “endure” means “_.”(A).keep silent(B). to be defeated (shelters and clothes)(C). surrender(D). suffer答案:D3. Some psychologists maintain that mental acts such as thinking are notperformed in the brain alone,but that ones muscles also participate. It may besaid that we think with our muscles in somewhat the same way that we listen to musicwith our bodies. You surely are nor surprised to be told that you usually listen to music not onlywith your ears but with your whole body. Few people can listen to music that is moreor less familiar without moving their body or, more specifically, some part of theirbody. Often when one listens to a concert on the radio, he is attracted to directthe band even though he knows there is a good conductor on the job.Strange as this behavior may be, there is a very good reason for it. One cannotderive all possible enjoyment from music unless he participates, so to speak, in itsperformance. This listener“feels”himself into the music with more or lessnoticeable motions of his body.The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking inthe same way, but this participation is less obvious because it is less noticeable.(1).Some psychologists tend to believe that thinking is_(A).a process happening outside the brain(B).a process that only involves ones brain(C).a process involving both the brain and muscles(D).more of a physical process than a mental action答案:C(2).The process of thinking and that of listening to music is similar inthat_.(A).both processes are less noticeable(B).neither involves the use of the brain(C).both bring enjoyment to a person(D).neither is solely a mental process答案:D更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389(3).Few people are able to listen to familiar music on the radio without_.(A).singing along with the music(B).moving some parts of their bodies(C).stopping the job they are doing(D).wishing to see the actual performance答案:B(4).Muscle participation in the process of thinking is_.(A).purposeful (B).apparent(C).indistinct(D).impressive答案:C(5).The passage is concerned primarily with_.(A).muscle participation in mental activities(B).muscle participation in mental appreciation(C).the difference between thinking and music appreciation(D).the relationship between thinking and music appreciation答案:A四、Word Spelling(20 points,0.5 point for two words)将下列汉语单词译成英语。每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。1.固定;系 v. a答案:attach2.客观的;真实的 a. o答案: objective3.法律上的;合法的 a. l答案: legal4.近似的;大约的 a. a答案:approximate5.有关的;担心的 a. c答案:concerned6.承认;致谢 v. a答案:acknowledge7.计算机化 v. c答案:computerize8.考虑;体谅 n. c答案:consideration9.被动的;消极的 a. p答案:passive10.外在的;外部的 a. e答案: external11.坚持地;固执地 ad. p答案:persistently12.多媒体 n. m答案:multimedia13.忠诚;忠心 n. l答案:loyalty14.宇宙的;普遍的 a. u答案: universal15.发言人;代言人 n. s答案:spokesman16.禁止 v. p_答案:prohibit17.成功v. s_ 答案:succeed18.位置,场所n. . l_答案:location19.可能地adv. p_答案:probably20.供应n. s_答案:supply更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389五、Word Form(10 points,1 point each)将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。1.The surface of some areas consists _(large) of high mountains and deepvalley.答案: largely 更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/53463892.In an urban society experiences of a different nature, _(be) it televisionwatching or birdwatching, can lead to a selfrenewal and a more “balanced” way oflife.答案:be3.To assume the care for them can help _(bring) out the humanity in ourchildren and even in us.答案:bring 4.I would sooner you _(come) tomorrow.答案: came5.Other engineers are writing new programs allowing robots to make decisions suchas whether to discard _(defect) parts in finished products.答案:defective6.I was supposed to _ (pay) 120 but I never received that amount.答案: be paid7.A decision is a choice _(make) from among alternative courses of action thatare available.答案:made8._(win) the presidency, a candidate must receive at least 270 votes, anelectoral majority.答案: To win9.There might be a massive black hole at the center of our galaxy _ (swallow)up stars at a very rapid rate.答案:swallowing10.Taken together,these things have implications which are only beginning_(acknowledge).答案:to be acknowledged. 因为begin 后面要接不定式,these things和acknowledge是被动关系,所以用不定式的被动式。六、Translation from Chinese into English(15 points,3 points each)将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。1.如果你束手无策,就听其自然好了。答案: Youd better leave things alone if you dont know how to deal with them.2.我们提出了抗议,但没有效果。答案:We protested but to (of) no avail.3.我们可以保证把工作做好。更多优质自考资料,请访问自考乐园俱乐部/club/5346389答案:We can ensure that the work will be done in the right way.4.不论她如何说,我也不相信这个消息。答案:Despite what she says, I dont believe the news.5.只是在近几年天文学家才开始具体研究黑洞。答案:It is only recently that astronomers have begun specific research into blackholes.七、Translation from English into Chinese(15 points)将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。1.What is a good education? Is it one that covers as much as possible of humanhistory and achievements, past and present? Or on

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论