2019_2020学年高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅢDiscoveringUsefulStructures课时作业.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅢDiscoveringUsefulStructures课时作业.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅢDiscoveringUsefulStructures课时作业.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅢDiscoveringUsefulStructures课时作业.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Unit1CulturalHeritageSectionⅢDiscoveringUsefulStructures课时作业.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业2Unit 1Section Discovering Useful Structures .单句语法填空1He talked about the teachers and schools that he visited a few days ago.2Some of the roads were flooded, which made our journey more difficult.3Natural resources are things that/which are found in nature and can be used by humans.4The German Football Team left the World Cup halfway, which made its fans heartbroken.5There are two reasons why Ive decided to read one of his letters to the audience nationwide.6As you know from what I said, my mother takes a healthy diet seriously.7Sports, without which you may be weak, mean a lot in life.8Tell us the day when you are coming, and well prepare your room.9I bought a book which I think could help me with my grammar.10Im looking for a store where organic vegetables are sold.阅读理解Paper cutting is one of Chinas most popular folk arts. Archaeological (考古学上的) finds show that the tradition started in the 6th century; it is even supposed that the beginning of paper cutting is even a few centuries earlier.Paper cuts have special importance at festivals and on holidays.To get rid of (摆脱) the old and bring good luck, people put up paper cuts on the windows on the Eve of the Spring Festival.Paper cuts are not produced by machine, but by hand. They are done all over China, but are different in the method in different areas. There are two methods of making paper cuts by using scissors (剪刀) or knives. As the name suggests, scissors cuttings are made with scissors. Several pieces of paper (up to eight pieces) are placed together. The patterns are then cut with pointed scissors. Knife cuttings are made by putting several pieces of paper on a table. Following a pattern, the artist cuts the patterns into the paper with a knife.In the past, paper cuts are usually made only by women and girls. They use scissors and paper to cut all kinds of pictures such as apple trees, peach blossoms, mice, fighting roosters (公鸡) and rabbits eating carrots.This used to be one of the skills that every girl was to master. Professional paper cutting artists are, on the other hand, almost always men who can make a living by working together in workshops.【语篇解读】本文是说明文,是社会文化类的问题。文章介绍了中国最为流行的民间艺术之一剪纸。1How long has paper cutting lasted at least?AAbout 600 years. BAbout 1,500 years.CAbout 2,000 years. DAbout 2,700 years.答案与解析:B推理判断题。根据第一段可知,考古发现显示剪纸起源于六世纪,甚至有人认为还要早上几个世纪。由此可以推知,剪纸至少有约1 500年的历史了。2People put up paper cuts on the windows in order to _.Amake them look more beautifulBshow others their excellent skillsCbring them good luck in the new yearDsell them on the Eve of the Spring Festival答案与解析:C细节理解题。根据第二段的第二句“To get rid of the old and bring good luck.”可知,人们把剪纸贴在窗户上,是为了除旧迎好运。3What does the third paragraph mainly tell us?ATwo kinds of paper cuts.BPaper cuts are made by hand.CPaper cuts are made by machine.DThe process of making paper cuts.答案与解析:A段落大意题。通读第三段可知,本段介绍了两种不同的剪纸方法剪刀剪纸和刻刀剪纸。4Paper cuts are usually about _.Afamily members of the artistsBsports and social activitiesCfights between animalsDthings in our daily life答案与解析:D推理判断题。根据倒数第二段中的“. such as apple trees, peach blossoms, mice, fighting roosters and rabbits eating carrots”可以推知,剪纸的内容大多是日常生活中常见的事物。.完形填空 It happened years ago when I was a poor freshman. I chose a cheap airline (航空公司) to fly back to _1_ after Christmas break. The airline _2_ my flight to Spokane and I was left overnight in Seattle.As a 16yearold young girl, I felt _3_ because I didnt have enough money for a _4_ and how to spend a night became a problem. I stood at the customer service counter, _5_, trying to fight back tears. Then a woman _6_ me and said shed like to take me to her home and shed get me _7_ to the airport in the morning. Having gotten off the same flight as me, she had her own two kids to _8_, but she said, as a mother, she _9_ to leave me alone to spend the night in the airport.She took me to her home and _10_ me to a good meal. And then she had her own kids _11_ one bedroom so that there was an extra room for me _12_ she gave me all her contact information and told me to _13_ my mom and let her know where I would stay.Now I have two kids of my own, living a super _14_ but happy life. Therefore, I _15_ even more the fact that a _16_, who had two children at home, was willing to help me in spite of the _17_. College was my dream, but my family faced a really tough situation and I was _18_ dropping out (辍学) then. It was this woman who made a _19_ in my life and her act caused me to have the courage to _20_ my studies. At last, I got a doctor degree.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者乘特价飞机回学校,但由于航班被取消,她滞留在机场。在一位好心妇女的帮助下她渡过了难关。她将对那位妇女的感激化为学习的动力,最后获得了博士学位。1. Atown BhomeCcollege Dbusiness答案与解析:C根据上文的“It happened years ago when I was a poor freshman.”及后文“College was my dream,but.”可知,作者应该是圣诞节假期后准备返回大学(college)。2. Acalled off Bgave upCannounced Dselected答案与解析:A根据后文的“I was left overnight in Seattle”可知,航空公司应该是取消(called off)了作者的航班,作者滞留在西雅图机场。3A.tired BlonelyCcurious Dhelpless答案与解析:D根据后文的“because I didnt have enough money. how to spend a night became a problem.”可知,作者没有足够的钱,晚上住哪里成了问题,作者感到很无助(helpless)。4A.gift BflightCmeal Dhotel答案与解析:D根据后文的“how to spend a night became a problem”可知,作者没有钱住旅馆(hotel)。5A.calm BsadCnervous Deager答案与解析:B根据后文的“trying to fight back tears”可知,作者很伤心(sad)。6A.noticed BattractedCunderstood Drecognized答案与解析:A根据语境可知,这里是说一位妇女注意到(noticed)作者悲伤的样子。7A.away BoffCback Ddown答案与解析:C那位妇女说她愿意带作者回她家住,第二天早上再将作者送回(back)机场。8A.protect BeducateCbelieve in Dlook after答案与解析:D根据语境可知,那位妇女家里有两个孩子要照顾(look after)。9A.failed BhelpedCrefused Dmanaged答案与解析:C尽管那位妇女家里有急需照顾的孩子,但作为一个母亲,她也不愿(refused)留作者一个人在机场过夜。10A.led BtreatedCshowed Dpushed答案与解析:B根据语境可知,那位妇女带作者回到她的家中并招待(treated)作者吃了丰盛的饭菜。11A.clean BcheckCshare Ddecorate答案与解析:C根据后文的“so that there was an extra room for me”可知,那位妇女让自己的孩子共用(share)一间卧室,以便让出一间卧室给作者住。12A.after BunlessCsince Dbecause答案与解析:A根据语境可知,那位妇女先将自己的联系信息给作者,让作者给她的妈妈打电话,让她的家人放心,然后才安排作者住下,故after符合语境。13A.call BthankCremind Dpersuade答案与解析:A根据后文的“let her know where I would stay”可知,那位妇女让作者给她的妈妈打电话(call),让她妈妈知道自己会待在哪里。14A.crazy BbusyCboring Dhealthy答案与解析:B根据语境可知,现在作者自己也有了孩子,过着忙碌(busy)而又幸福的生活,所以她更加感激多年前那位有着两个孩子的母亲对自己的无私帮助。15A.admitted BconcernedCpraised Dappreciated答案与解析:D根据语境可知,现在作者自己也有了孩子,过着忙碌而又幸福的生活,所以她更加感激(appreciated)多年前那位有着两个孩子的母亲对自己的无私帮助。16A.friend BstrangerCpassenger Dtourist答案与解析:B根据上文可知,那位热心帮助作者的妇女以前不认识作者,是个陌生人(stranger)。17A.pain BpressureCtrouble Ddanger答案与解析:C根据上文可知,尽管家里有两个孩子急需照顾,那位妇女还是愿意不怕麻烦(trouble),给予作者帮助。18A.minding BavoidingCregretting Dconsidering答案与解析:D根据后文的“my family faced a really tough situation”可知,作者家境窘迫,她那时正考虑(considering)辍学。19A.plan BdifferenceCchoice Ddecision答案与解析:B根据下文可知,那位妇女的善意行为对作者产生了很大的影响。made a difference符合语境。20A.continue BforgetCrepeat Dignore答案与解析:A根据后文的“At last,I got a doctor degree.”可知,那位妇女的行为使得作者有勇气继续(continue)自己的学业,最后作者取得了博士学位。.语法填空Do you know polar bears well? In this article, we will discuss some 1._ (amaze) facts about polar bears.Black skin and white fur. Interestingly, polar bears usually have black skin which 2._ (cover) with fur. When you see the bear white, it is because 3._ (it) fur is a hollow transparent tube (中空透明管) that only 4._ (reflect) light. This feature gives polar bears great advantage in their environment especially when they are hunting.Polar bears live in cold 5._ (place). The natural habitat (栖息地) of polar bears is in the Arctic in Canada, Russia, and so on. While the Arctic is known for extremely freezing temperatures, bears still manage to remain warm thanks 6._ the 10 cm thick layer of fat under their skin and their thick furry coat.Their population. It is estimated (估计) that there are about 20,000 polar bears. Polar bears are used to freezing temperatures. However, because the global temperature is rising, ice on the sea melts a bit 7._ (fast) than usual.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论