已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
学英语 找长喜2011年专业四级考试真题8K的2011年试题转为16K。2011年专业四级考试真题答案详解 PART I DICTATIONBritish holidaying habitsIn the late 11970s, air travel became 2affordable for the 2average family in the UK, and more people 3started travelling abroad for their summer holidays. 4After all, the British weather wasnt very good, 4even in summer, so a lot of people left the country for a vacation.5In the 1980s and 1990s, young people in the UK became wealthier on average. As a result, they started to go abroad in groups, to places such as 5Spain and Greece. Once they 6arrived at their destination, they met with other groups of young people and had one long party.7British holidaying habits have begun to change, however. Climate change means that the UK now has a 8hotter climate, so people do not need to go overseas to 9find good weather. Also, 10going abroad is more expensive. As a result, more British people are choosing to 11spend their summer holidays in the UK.【听写提示】第一遍听音时掌握短文主题,记下关键词British holidaying habits,summer holidays等,这样便于把握一系列与主题相关的词和词组,如air travel,travelling abroad,vacation,go abroad,go overseas。1 注意年代的表达方法。2 句中关键词affordable的拼写需注意,其后的average family有提示作用。3 started中的-ed发音较弱,可根据句首过去的时间状语来判断。4 句首状语停顿后需加逗号,句中状语even in summer前后也需加逗号。5 按时间顺序介绍英国度假习惯的改变。注意专有名词的拼写。6 arrived at their之间连读,不容易听清。7 注意主题词British holidaying habits,其中holidaying的-ing发音不容易听清。8 比较级hotter中的-er发音较弱,并注意其拼写,需双写t。9 find good weather之间不完全爆破。10 going abroad作主语,-ing发音不容易听清,语法知识有助于判断。11 spend their之间不完全爆破。 PART II LISTENING COMPREHENSION SECTION A CONVERSATIONSConversation 1【听前预测】从题干和选项中获得关键词auto show,stands,overseas visitors,exhibition days,the price for a stand,并据此推测,该对话与车展有关,可能涉及展台、观众的数量以及展览天数的介绍。听音时注意展台价格的介绍以及男士对什么方面更感兴趣。【听力原文】W: Good afternoon, International Trade Center Exhibition Services, how can I help?M: Oh, hello. Id like some information about exhibiting of the international automobile show.W: The auto show? So what would you like to know?M: First, can you give me an idea of how big the fair is?W: Wow, a hundred and twenty one companies had stands last year, and that figure should be up to a hundred and forty this time.M: Sorry, how many?W: A hundred and forty.M: What about visitor numbers.W: Over the two days, we had sixteen thousand five hundred visitors. So with more stands, wed hope for more people this time.M: And where did they typically come from?W: 1About 57% were from overseas, America and Europe, Japan, Singapore and South Korea. The remained were local people.M: Thats interesting. 3Now a few practical questions. We are thinking of taking a stand of about 45 square meters. How much will that costs?W: 400 dollars per square meter.M: Sorry, can you give me the cost again?W:Yes, its 400 dollars. So if you looking at 45 square meters that would bore, let me see, 18 thousand dollars. But thats just the cost for basic stand.M: 3What does the price include?W: 2You get a listing in the catalogue in both Chinese and English, some basic furniture a desk and four chairs, and electricity and lighting.M: So anything else would be extra like a poster?W: Thats right.【答案解析】1. Which of the statements about the auto show is INCORRECT? 【解析】选C。在男士问到车展的规模时,女士提到去年有121家公司设有展台,今年将有 40家,由此可知A表述正确;在男士问到参观人数时,女士回答在去年展会的两天时间里有16,500人前来参观,今年展台增多,预计人数也会增多,由此可知B、D表述正确;当男士问到参观者主要来自哪里时,女士只是提到去年有57%的海外参观者,没有提及海外参观者数量的变化情况,故C不正确,因此为答案。2. According to the conversation, the price for a stand would include 【解析】选D。听音前通过浏览选项可知解答本题的关键是捕捉展台的价格包括什么。在对话结尾处,女士介绍展台价格时提到,展台价格包括展会目录里中英双语的标价(list = list price),一张桌子和四把椅子,由此可知答案为D,同时排除A与C。最后男士问是不是不包括海报之类的,女士给予了肯定回答,由此排除B。3. During the conversation, the man seems to be more interested in 【解析】选B。男士在询问完车展的规模、人数等之后,他说该问一些实际的问题了,此后一直在询问有关价格方面的事宜,由此可以推断答案为B。Conversation 2【听前预测】预览各题干和各选项可知,该对话的主角是Jim与Linda,他们在谈论有关广告的话题,Jim感兴趣的方向、广告刊登在哪以及广告的目标人群是听音重点,同时也需关注Linda对广告活动计划获得成功的态度。【听力原文】M: Hello, Linda.W: Hello, Jim.M: 4Im thinking of investing in your new educational computer which your company has produced, and Im interested in the advertising campaign.W: Oh, thank you. What would you like to know?M: Ive read your campaign plan. It looks ok. I only have a couple of questions mainly about where you intend to place these advertisements.W: Well, as you can see from the plan, 5we intend to place them in family magazines and on early evening television. 6We want the whole families, that is, parents and children to see them.M: Hmmm, but are you sure theyll be the right families?W: The right families? WellM: I mean are you certain that the parents who read those magazines and watch those television programs are the people who will buy an educational computer for their children.W: 7Yes, we are quite certain. Our market research shows thatM: Good, Im sure you are right and I that youre thinking of placing advertisements in teenage magazine as well.W: Yes, we intend to place them on some teenage magazines, but more serious ones, you know, 5and were also thinking of putting them on Sunday newspapers because its likely that 6the whole family will be together on Sundays.M: I see, but do you really think that parents and their children will like the same advertisements?W: 7Weve done research and we think t heyll like our advertisements.M: Good.【答案解析】4. What is Jim interested in?【解析】选A。对话开始互致问候后,男士直接表明正考虑投资女士公司生产的新型教育计算机,而非购买,故答案为A,同时排除B;也没有表明加入计算机公司的意向,排除C;男士表明对广告宣传活动(advertising campaign)感兴趣,而非阅读活动计划,排除D。 5. The advertisements will be placed in all the following EXCEPT【解析】选C。男士想了解广告刊登在哪,女士首先回答计划在家庭杂志(family magazines)及晚间电视节目(early evening television)刊登和播出,然后在对话结尾处提到还计划刊登在青少年杂志(teenage magazines)和星期日报(Sunday newspapers)。因此答案为C。6. The advertisements are intended to be seen by【解析】选D。女士在介绍完广告刊登的地方后,说希望整个家庭,即父母和孩子都能看到这些广告,因此可以得知答案为D。对话结尾提到打算把广告刊登在Sunday newspapers的原因就是全家在周日相聚,又验证了答案。7. Linda sounds about the success of the campaign plan.【解析】选A。本题问女士对广告活动计划的态度。当男士问女士是否对广告目标人群有把握时,女士给予了非常肯定的回答,由此可以推断她的自信,故答案为A。在对话结尾男士问父母和孩子是否喜欢同一类型的广告,女士说她们做了研究,目标人群会喜欢她们的广告,再次说明她挺自信。Conversation 3【听前预测】由题干可知,对话的主角是John和Sue Green,John在向Sue Green介绍他的工作经历和兴趣,听音时还需关注Sue Green对John的哪段经历更感兴趣。【听力原文】W: Hello, Im Sue Green, you must be John Fox.M: Yes, I am.W: Thanks for coming to the job interview. Let me ask you a few questions.M: Yes, please.W: Have you got any work experience?M: 8Yes, I had a job in a paper factory for a few months after I left school. Then I worked in the summer holidays in the university, first in a fastfood restaurant, then in a book shop.W: OK, do you drive? Have you got a driving license?M: Yes, I have.W: Thats fine then. So what kind of interests do you have?M: 9Interests? Well, I like traveling, I play a lot of sports and I play the piano.W: Which sorts of sports do you like?M: Football, tennis and swimming.W: Right, and what sort of music do you play?M: Oh, a lot of, different types classical, jazzW: OK, the most important question now. What experience have you had with children?M: Well, Ive looked after my brother and sister, as babies and as young children.W: MmM: 10And Ive also worked with children in a youth club.W: A youth club?M: Yes, Ive been working as a helper at a youth club since I studied in the university, as a sort of volunteer, with teenagers.W: Good. OK, well let you know our decision in a few days.M: Thank you.【答案解析】8. John has worked in all the following places EXCEPT【解析】选C。面试的第一个问题就是问John的工作经历,John回答说他毕业后在造纸厂(a paper factory)工作过;读大学时,暑假在快餐店(a fastfood restaurant)和书店(a book shop)打过工,由此可知答案为C。9. From the conversation, we learn that John【解析】选D。在问完驾照的情况后,女士接着问John的爱好,John说喜欢旅游、运动和弹钢琴,由此可知答案为D“爱好很多”。10. Sue Green seems to be more interested in Johns experience of【解析】选B。John介绍完自己的爱好后,女士说现在问一个最重要的问题,John和孩子相处的经历。John首先说照顾过弟弟和妹妹,女士没有追问。随后John说他曾经在一家青年俱乐部(a youth club)工作过,女士表现出好奇心,继续追问, John详细介绍后,女士表示肯定。由此可以推断女士对John在青年俱乐部的工作经历更感兴趣,故答案为B。SECTION B PASSAGESPassage 1【听前预测】浏览各题干和选项并获取关键词fleet, age, air travelers, planes, safe等,可推测短文与飞机的寿命、乘客得到的服务和安全问题等有关,有考查数字的题目,故听音时应对数字保持一定的敏感度。【听力原文】11Few people expect luxury while flying, but these days, even the basics seem to be in bad shape. Its not uncommon to find your tray table broken, the in-flight entertainment system not working and your seat cushion worn. All of these can make you think, how old is this plane anyway? The reality for many U.S. air travelers is that most of their journeys take place on planes that have been in service for a decade or more. The average age of the fleet of the seven large U.S. passenger airlines is about 14 years old, according to The Airline Monitor. 12It found American and Delta/Northwest had the oldest fleets, at about 16 years on average. As of the end of 2008, a small percentage of the merged Delta/Northwests planes dated back to the late 1960s. U.S. fleets are among the oldest in the world, said Richard Aboulafia, an aviation analyst. “Im not really sure that people should read that much into that,” Aboulafia said. 13“From a safety standpoint, a lot of the older planes were built tougher and with proper maintenance, theres no reason why a plane cant stay safe for 25 to 30 years.” Its also important to remember that a plane may be 20 years old, but its engines and other major systems could have been recently manufactured or upgraded, said Aboulafia. Theres less pressure on the airlines to upgrade the interior, unless its a safety issue or a redesign that will save money.【答案解析】11.According to the passage, the average age of the fleet of Delta/Northwest is【解析】选C。录音中提到,Delta/Northwest航班的飞机平均年龄是16年,故答案为C。12.It can be learned from the passage that【解析】选A。录音开始便提到,很少有人期待飞行时能享受奢华,故B错误;接着提到,如今的航班甚至连基础设施都很差,如折叠桌坏掉、娱乐系统不能用、坐垫磨损等等,故D错误;由此推断,空中旅行不可能舒适,A正确,为答案;录音末尾提到,除非涉及安全问题或重新设计能省钱,否则不会升级飞机的内部,故C错误。13.Older planes can stay safe for more than 25 years because of the following EXCEPT【解析】选D。录音后面提到,旧飞机经过25年还能保证安全,是因为建造得比较结实,并得到适当的维护,或者更换了发动机,可排除A、B和C。而飞机的内部因为不涉及安全问题,一般不会升级,故D为答案。Passage 2【听前预测】根据选项和题干中的关键词job, salary等可推测短文内容与工作内容和薪水有关,听音时务必留意数字信息,最好做笔记。【听力原文】Higher education isnt for everyone, and people have a variety of paths to choose from once they graduate from high school. They might know from the start that they want to go straight to the professional world. If you are in the market for a job that doesnt require a degree but does come with a nice salary, here are a few jobs to consider. 14Assembly supervisors oversee workers who put together products by using power tools or other dangerous equipment. The annual salary is $59,926. At a construction site, assistant site managers report to the head site manager and plan, direct and coordinate the necessary tasks to complete that days activities. Salary: 17A$86,584. 15And automobile service station manager draws up guidelines for gas stations and automotive repair shops and decides on hours of operation, assigns job duties and sets prices for services and products. Salary: 17B$81,793. 16Carpenter supervisors oversee carpentry work on a specified project to ensure that workers are on schedule and executing plans accordingly. The supervisor also performs some of the carpentry duties if time permits. Salary: 17C$70,565. Airlines flight service managers ensure that flight attendants adhere to personal appearance and preflight requirements. They also compile flight reports. Salary: 17D$67,766. Illustrators design phones and images for a variety of media, from websites to print campaigns and video. They often work for advertisement agencies. Salary: $54,995.【答案解析】14. Which job will involve supervising workers using dangerous equipment? 【解析】选C。录音中提到组装主管(assembly supervisors)需要监督工人使用危险设备,故答案为C。15. Who will also decide on the prices of products and services?【解析】选B。录音中提到汽车服务站站长(automobile service station manager)的工作涉及给产品和服务定价,故答案为B。16. Who may also do some of the work he supervises?【解析】选D。录音中提到木匠监督员(carpenter supervisor)不仅负责监督木工活的进行,如果时间允许,也会做一些木工活,故答案为D。17. Which job offers the highest salary?【解析】选A。听音可知,assistant site manager的年薪为$86,584,automobile service station manager的年薪为$81,793,carpenter supervisor的年薪为$70,565,airlines flight service manager的年薪为$67,766,可知assistant site managers的工资最高,故答案为A。Passage 3【听前预测】根据题干和选项中的关键词filmed, lorry, witness可推测,短文内容与犯罪行为和目击者有关, 而且可能会描述犯罪者驾驶的卡车。【听力原文】The police released the first video images yesterday of the two men believed to have been involved in robbing a jewelry shop in the city seven days ago. But the video pictures taken a week ago were not very clear. 18The camera which filmed the men was about two hundred meters away from a parked lorry which the robbers later used as a get-away vehicle. The men were also filmed wearing hoods as they ran towards the lorry after the robbery. The pictures are timed at 9:05 a.m. last Saturday, just half an hour before the robbery occurred. 19Witnesses have confirmed that at sometime during this half hour, they saw the two men without hoods leave the lorry separately. Despite the quality of the video, the police believe the robbers are distinctive enough to be identified. The first suspect who got out of the driver side of the lorry was about five foot six inches tall and fat. He was wearing a grey jacket with a hood and dark trousers. The passenger was slimmer and slightly taller, about five foot eight inches, and was wearing light blue jeans and a white jacket with a hood jogging in tall. According to the police, 20the lorry, stolen in the parking lot of the City Mall last month, had been repainted from white to silver and faded with false registration plates.【答案解析】18. Where the two men filmed? 【解析】选C。录音中提到,拍到劫匪的摄像头是在距离停着的卡车200米远的地方,劫匪在抢劫之后跑向卡车时被拍到,可见劫匪是在卡车附近被拍到的,故答案为C。19.Witnesses saw the two men【解析】选B。录音中提到,有目击者看到两个劫匪分别离开卡车,且没有戴头巾,故B正确,为答案。20.Which of the following details is CORRECT?【解析】选A。录音中提到,卡车本来是白色的,被劫匪重新粉刷成了银色,并换上了假车牌,故A正确,为答案;B错误,予以排除;录音中还提到,从卡车司机座位离开的劫匪身高五尺六寸,而乘坐卡车的劫匪要高一些,身高五尺八寸,故C和D均有误,予以排除。SECTION C NEWS BROADCASTNews Item 1【听前预测】由题干和选项中的Constellation Program,plan, cancel等关键词可以推测,新闻涉及美国宇航局星座计划的最初目的及后来被取消的原因。【听力原文】American astronauts will not return to the moon as planned if U.S. Congress passes President 22Obamas proposed budget. Obamas budget which aims to cut funding in certain areas while increasing money used to create jobs would cancel NASAs Constellation Program. 21The program had thought to send astronauts back to the moon by 2020. NASAs program also intended to study the idea of establishing a moon colony. The program was set to follow the U.S. space agencys shuttle missions, which are due to end in September. On its website, the White House Budget Office says the program to send astronauts to the moon is behind schedule, over budget and overall less important than other space investments. “Using a broad range of criteria, an independent review panel determined that 22even if fully funded, NASAs program to repeat many of the achievements of the Apollo era, 50 years later, was the least attractive approach to space exploration as compared to potential alternatives,” the site says.【答案解析】21. What did NASAs Constellation Programme originally plan to do?【解析】选B。新闻提到这个项目原计划是在2020之前把宇航员送回月球。因此答案为B。其余三项新闻中也有提及到,但是没有明确指出是否到2020年,因此均可排除。22. NASAs Constellation Programme would be cancelled mainly because【解析】选A。新闻开始提到奥巴马提出的计划是在一些领域削减开支,这样一来宇航局的星座计划就会被取消了。但新闻结尾提到即使资金充足,该计划也只是重复阿波罗时代的成就,在50年后的今天,与一些更具潜力的项目相比,是最不具吸引力的,因此计划被取消的主要原因是A。News Item 2【听前预测】由题干中的关键词cargo ship, sinking, cause, rescue和选项提供的信息可以推测,新闻涉及俄国货船沉没的原因及救援措施。【听力原文】A Russian cargo ship with about 30 crew members aboard was in danger of sinking off Russias eastern coast while stormy weather interfered with rescue efforts, state-run Itar-Tass news agency said Friday. Ice had formed on the outside of the ship, and the crew was chipping it off. 23The crew sent out a distress signal, but there was no explanation of the problem. 24Because of the severe weather, aircraft cant be used to rescue the crew. According to Itar-Tass, the vessel is about 90 miles from an oil rig where rescue vessels are based, while a tugboat dispatched from land was still about four times farther away. The cargo ship had been en route to a fishing area when it experienced problems, the news agency reported. The ship hauls fish from boats to ports.【答案解析】23. The Russian cargo ship was sinking. What was the direct cause?【解析】选A。新闻第三句说船员发出了求救信号,但是并没有解释事故的原因,因此选A。D为干扰项,天气恶劣只是阻碍了救援,但并不是事故发生的直接原因,因此可排除。24. Which of the following was NOT mentioned as a possible means of rescue? 【解析】选 C。题干问的是新闻中没有提到以下哪个可能的救援措施。新闻中先后提到了aircraft ,vessels at the oil rig和tugboat,并没有提到nearby cargo ship,故选C。需注意:aircraft 虽然因为天气恶劣未被用于救援,但也是新闻中提到的a possible means of rescue。News Item 3【听前预测】由题干和选项中的singers, Holly wood, raise money等关键词可以推测此段新闻可能与歌星在好莱坞参与慈善活动的事情有关。【答案解析】25Dozens of recording stars began converging on a Hollywood studio Monday to add their voices to a song they hope will raise millions of dollars for Haitian earthquake relief. The words and music are an updated version of “We Are the World,” a song that raised at least $30 millions for African humanitarian programs 25 years ago. Lionel Richie, who co-wrote the first song with Michael Jackson, is organizing the effort. The original producer, Quincy Jones, is using the same studio he used in 1985. Reporters and security surrounded Henson Studios, anticipating the arrival of limousines delivering the stars Monday afternoon for what is expected to be a mara
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年技师考试试题解析+答案
- 小学五年级2025年下学期数学分数应用题专项训练卷(含答案)
- 2025年高中一年级下学期化学元素周期表专项训练模拟卷(含答案)
- 广东省汕头市高中消防安全测试题十二(含答案)
- 土地承包预约合同范本
- 地方地皮转让合同范本
- 土地改造托管合同范本
- 土地与厂房租合同范本
- 塔吊组装施工合同范本
- 售后服务顾问合同范本
- DB32T3916-2020建筑地基基础检测规程
- AIoT系统开发(基于机器学习和Python深度学习)
- 婴幼儿托育服务与管理职业生涯规划
- 环境工程的工程伦理问题探讨
- 《小猴子下山》基于标准的教学设计
- 飞机维护的常见工具
- 我的家乡河北固安宣传介绍
- 钢轨和钢轨伤损 钢轨伤损的分类和形成原因
- 广告策划之大白兔奶糖
- 招标代理机构入围服务 投标方案(技术标)
- 07FK02防空地下室通风设备安装图集
评论
0/150
提交评论