已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013高考英语(阅读理解)倒计时冲刺50天(4)及答案阅读理解技法指导2推理判断题推理判断题常见的命题方式有以下几种:(1)We can know from the passage that _.(2)We can infer from the (first/last) passage that _.(3)The passage/author implies/suggests that _.(4)It can be concluded from the passage that _.(5)The underlined sentence indicates that _.(6)From the passage we can draw the conclusion that _.(7)The author seems to be in favor of/against _.(8)The authors purpose of writing this passage is _.(9)The author may probably agree with/support _.(10)Whats the authors attitude/view/point _?(11)How does the author feel about _?(12)In the authors opinion,_.如:(2012课标全国高考,D篇)Grownups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since.A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water.He can get on a bicycle after many years and still ride away.He can play catch and hit a ball as well as his son.A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle,twinkle,little star” or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.One explanation is the law of overlearning,which can be stated as follows:Once we have learned something,additional learning trials increase the length of time we will remember it.In childhood we usually continue to practice such skills as swimming,bicycle riding,and playing baseball long after we have learned them.We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle,twinkle,little star” and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks.We not only learn but overlearn.The multiplication tables(乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school,because they are another of the things we overlearn in childhood.The law of overlearning explains why cramming(突击学习) for an examination,though it may result in a passing grade,is not a satisfactory way to learn a college course.By cramming,a student may learn the subject well enough to get by on the examination,but he is likely soon to forget almost everything he learned.A little overlearning,on the other hand,is really necessary for ones future development.68The author explains the law of overlearning by _.Apresenting research findingsBsetting down general rulesCmaking a comparisonDusing examples剖析:D推理判断题。作者在第二段中解释了the law of overlearning,接着在第三、四段通过具体的实例来对此进行说明。故选D项。70What is the authors opinion on cramming?AIt leads to failure in college exams.BIts helpful only in a limited way.CIts possible to result in poor memory.DIt increases students learning interest.剖析:B推理判断题。由最后一段第一句可知,虽然突击学习可能在通过考试的分数上起一定作用,但是对于学习大学课程来说却不是一种令人满意的方法。由此推出,在作者看来突击学习的作用是有一定局限性的。故选B项。这类题目单从材料的字面意思中是找不到答案的,这就要求考生必须仔细阅读,了解文中的全部信息或事实,透彻理解文章的深层含义,运用归纳、综合、推理的逻辑思维方法,将已述和未述的含义结合起来思考,判断人物的动机、目的和性格特征,理顺事件发生的顺序或前因后果,从而找到答案。*结束4There has been an outpouring of love for a 23yearold disabled woman whose dog was killed in front of her while a groomer(美容师)tried to trim(修剪)its claws.Calls and emails came from as far away as the Upper Peninsula and Arizona as well as Oakland and Macomb counties,offering Laurie Crouch,who uses a wheelchair because of multiple sclerosis(硬化症),everything from dogs to money,such as that from Jason Daly of Roseville who said,“I would like to buy her a new dog.”A story about the death of Crouchs pet,Gooch,was printed on the front page of Macomb Daily.Crouch said a groomer tied Gooch up with a collar,and then she and a man sat on the dog to trim its nails.Gooch died after one claw was trimmed.Crouch yelled at the groomer to stop when she saw Gooch was struggling to breathe,but she said she was ignored.“If I could have walked,I would have put my hands on her and pulled her off my dog and physically stopped her,but I cant do that.” Gooch was not a trained service animal,but naturally helped Crouch by picking up things for her.“This case is absolute animal abuse(虐待),” Larry Obrecht,division manager of the Oakland County Animal Shelter in Auburn Hills,said.People who read the story contacted Oakland Press to offer help.A message,from Rebecca Amett of Giggles N Wiggles PuppyRescue,in Roseville,said,“We have puppies to donate and want to help the young woman who lost her service dog.”“When Gooch was with me,I was happy,” Crouch said.“I think I can be happy again but no animal can replace Gooch.Theres never going to be another Gooch out there but I think I will find a dog that can bring me joy again.”1What does the passage mainly tell us?AA disabled womans service dog.BA cruel groomer killed a disabled womans dog.CPeoples love for a disabled woman who lost her dog.DA disabled woman loves to have the dog as company.2People called and emailed to _.Agive their angry voice to the groomerBoffer help and care to Laurie CrouchCtell Crouch how to punish the groomerDoffer a cure for Crouchs disease3Gooch died mainly because _.Athe groomer was carelessBthe groomer didnt know how to trim the dogs nailsCthe groomer sat on the dog with another manDthe dog was wearing a collar4What do we know about Crouchs dog?AIt was a specially trained service dog.BIt was trained to do many things for people.CIt was Crouchs only friend.DIt could offer some help to Crouch.5We can infer from the passage that _.ACrouch must be sad after losing her dog BCrouch refused to take another dogCCrouch has accepted another dog from a strangerDCrouch can live well without a dogs company41C主旨大意题。综合文章内容可知,文章主要叙述了人们对这位失去爱狗的残疾女士的关爱。2B细节理解题。根据第二段“.everything from dogs to money,such as that from Jason Daly of Roseville who said,I would like to buy her a new dog.”和倒数第二段可知B项正确。3C细节理解题。根据文章第三段可知,宠物美容师和另外一个人坐在狗身上最终导致狗窒息而死。4D细节理解题。根据文章第四段可知,Gooch没有经过特殊训练,但能够为Crouch捡东西,给她提供一些帮助。5A推理判断题。从文章最后一段可知,Crouch认为没有狗会替代她原来的狗,因此推断狗死了以后,她很伤心。*结束 NewYork Tuesday April 12Dustin Hoffman fan Pamela Crack got the shock of her life when the movie star telephoned her as she was doing her housework. Crack, 58, said she was “flabbergasted”when she picked up the phone and heard the star at the other end.“Its not every day you get a Hollywood superstar phoning you when youre doing the housework,” Crack told The Sun, “It was a moment Ill never forget.”Hoffman was in the back of a London taxi driven by Cracks husband, Dave, when he made the call after being told Pamela was a fan. Dave Crack later became the star of Hoffmans speech at the Bafta award ceremony Sunday, where the 62-year-old American actor presented the Best Film award.“He said to give him a mention,” Hoffman told the audience to a burst of laughter. “Cheers Dave.” Taxi driver Crack said the Hollywood star was a joy to drive from the moment he got into the taxi eating a cheese and tomato sandwich.“I said Youre that Dustin Hoffman, arent you? and he said, Yes I amwould you like a sandwich? I was a bit surprised but I took a sandwich from him and ate it hungrily.”21 How did Dustin Hoffman learn that Pamela was a fan?A. He learned it at a dinner party
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026秋季国家管网集团北方管道公司高校毕业生招聘考试参考试题(浓缩500题)及参考答案详解(培优a卷)
- 2026国网重庆市电力公司高校毕业生提前批招聘笔试参考题库浓缩500题附答案详解(预热题)
- 2026国网河南省电力公司高校毕业生提前批招聘笔试模拟试题浓缩500题及参考答案详解1套
- 国家管网集团山东分公司2026届秋季高校毕业生招聘笔试模拟试题(浓缩500题)附参考答案详解(突破训练)
- 2026秋季国家管网集团华中公司高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)附参考答案详解(培优a卷)
- 国家管网集团山东分公司2026届秋季高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)及参考答案详解(研优卷)
- 2026届国家管网集团高校毕业生招聘笔试模拟试题(浓缩500题)含答案详解(综合卷)
- 2026秋季国家管网集团华中公司高校毕业生招聘考试参考题库(浓缩500题)带答案详解(新)
- 2026国网浙江省高校毕业生提前批招聘(约450人)笔试模拟试题浓缩500题含答案详解(典型题)
- 2026年濮阳市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(轻巧夺冠)
- 叉车模拟考试试题及答案
- 项目三铁路客运运价第三节行李包裹运价19课件
- 中级注安工程师《安全生产技术基础》考试真题卷(2025年)
- 鱼塘尾水治理施工方案
- 园区能耗管理制度
- 2025年江苏泰州现代农业发展集团有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 水泵更换施工方案
- 高考文言文18个虚词120实词
- 肝癌射频消融的护理查房
- CHINET2024年全年细菌耐药监测结果
- 2025年特色普洱茶代理销售合同
评论
0/150
提交评论