




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时作业20theme parks.阅读理解(2015湖北省重点中学联考)everywhere i look outside my home i see people busy on their hightech devices, while driving, walking, shopping, even sitting in toilets. when connected electronically, they are away from physical reality.people have been influenced to become technology addicted. one survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to ipad and similar devices. one study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.the main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life. they have successfully created a cultural disease. consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the latest information, to keep pace with their peers or to appear modern.i see people trapped in a pathological (病态的) relationship with timesucking technology, where they serve technology more than technology serves them. i call this technology servitude. i am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money.what is a healthy use of technology devices? that is the vital question. who is really in charge of my life? that is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology. when we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology. mae west is famous for the wisdom that “too much of a good thing is wonderful.” but its time to discover that it does not work for technology.richard fernandez, an executive coach at google acknowledged that “we can be swept away by our technologies.” to break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without todays overused technology.1the underlined word “allure” in paragraph 2 probably means _.a. advantageb. attractionc. adaption d. attempt2from the passage, technology companies aim to _.a. attract people to buy their productsb. provide the latest informationc. improve peoples quality of lifed. deal with cultural diseases3it can be inferred from this passage that people _.aconsider too much technology wonderfulbhave realized the harm of hightech devicesccan regain freedom without hightech devicesdmay enjoy life better without overused technology4whats the authors attitude towards the overusing of hightech devices?a. neutral.b. skeptical.c. disapproving. d. sympathetic.答案与解析文中讲述人们过度使用科技的弊端,反对大众对科技的过度依赖。1b词义猜测题。根据第二段提到one study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol. 一个研究表明,人们不能抵抗现代媒体的吸引,所以选b项。2a细节理解题。根据第二段提到people have been influenced to become technology addicted. one survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to ipad and similar devices. 可知科技公司的目的是让人们来买他的产品,故选a项。3d细节推断题。根据最后一段提到to break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without todays overused technology. 可推断出人们如果不过度的依赖科技,可以更好地享受生活,故选d项。4c推理判断题。根据倒数第二段提到when we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology. 作者对于高科技的过度依赖持反对的态度,故选c项。.完形填空a twentythreeyear old dutch student has enjoyed a short but unexpected holiday in dubai. mr. frank vreede, a business student, had taken a parttime job at schiphol airport to help pay for his _1_. he worked as a baggage handler.last friday night after a _2_ day in the university library preparing for his final exams, frank was _3_ a plane at the airport. he was waiting for the next baggage truck to arrive and he felt tired. he decided to have a _4_ rest, so he sat down in the hold of the plane and shut his eyesjust for a moment._5_, while he was sleeping, the plane took off. an hour later, frank _6_ and was shocked to discover that the plane was in the air. _7_ was a terrible noise from the engines, and he tried not to _8_. it was dark, uncomfortable and very, very cold. frank knew he could not _9_ in the freezing temperatures. it was an impossible situation.he decided to make as much _10_ as possible. he hit the ceiling of the baggage hold and shouted at the top of his voice. _11_, a passenger heard the noise and called a flight attendant, who immediately informed the pilot. _12_ the captain understood what was happening, he ordered hot air to be pumped into the hold.when the plane arrived at dubai international airport, an ambulance was waiting to take the very _13_ and frightened mr. vreede to hospital. _14_ examined him, but he was unhurt and was allowed to leave after a few hours. _15_ spread quickly about this “stowaway”. the managing director of one of duhais top hotels offered him a free room for the weekend. “he must have wanted to come to dubai very much if he was prepared to travel in the hold!” _16_ the managing director.“_17_ been so kind,” said mr. vreede. “im really enjoying my stay in dubai and im getting a lot of rest, so i wont fall asleep on the job again.” he also _18_ to his boss for sleeping at work _19_ working, and promised it would not happen again. “next time, ill catch a _20_ flight!” said mr. vreede.1a.business bstudiescflights dexams2a.tiring bboring clazy dsad3a.boarding brepairing cloading dsweeping4a.good bquiet cfull dquick5a.however btherefore cbesides dotherwise6a.set up bthrew up cwoke up dlooked up7a.it bthere cwhat dthat8a.risk banger cbother dpanic9a.guarantee bsurvive cchallenge dinvolve10a.sense bprogress cfortune dnoise11a.luckily bgenerally cactually dusually12a.unless bthough conce dsince13a.sleepy bgreedy chungry dcold14a.workers bpassengers cdoctors dpilots15a.diseases bnews cfear dlies16a.joked bcried cwhispered dreplied17a.nobodys bsomeones canyones deveryones18a.applied bcontributed capologized dappealed19a.instead of bin spite of cin case of dexcept for20a.local bregular cdelayed dcheap答案与解析这是一篇记叙文。荷兰的一个大学生在首都机场做搬运工时在货舱打了个盹,结果飞机带着他飞到了迪拜机场。幸亏有好心人的帮助,他才没有被冻死在货舱里。1b根据前面的“a business student”可知,他在机场做兼职是为了赚学费。故选b项。2a弗兰克为了准备期末考试在学校图书馆学习了一天,肯定会觉得疲惫,故选a项。3c下文说他在等待下一趟运送行李的卡车,由此可知他是在往飞机上装(loading)行李。4d弗兰克的工作是往飞机上装行李,趁下一辆车还没来的时候,他赶快抓紧时间休息一下。故用 quick,表示“快速的”,与下文的“just for a moment”相呼应。5a此处语境表示转折,因此选a项。弗兰克本想在飞机的货舱里休息一会,没想到睡着了,而且飞机起飞了。6c一个小时之后,弗兰克醒了,他惊讶地发现飞机已经在半空中了。这里用 wake up 表示“醒来”。7b这里用 there be 句型表示存在。飞机的发动机噪音很大。8d根据空后的“it was dark,uncomfortable and very, very cold.”可知,这里表示弗兰克尽量不让自己觉得惊慌(panic)。9b货舱里气温很低,因此他担心他不能活下来。故选b项,表示“存活,活下来”。10d下文说他拍打货舱的顶部,使劲地喊叫,因此选d项。11空后的“heard the noise”是线索提示。11a幸运的是,有个乘客听到了他弄出的声响,并叫来了乘务员,乘务员马上报告给了飞行员。故选a项。12c这里用 once 引导时间状语从句,表示“一就”。机长了解了事情的原委后,就赶紧下令往货舱里输送热空气。13d前面说飞机的货舱里很冷,因此选d项,表示此时的弗兰克冻坏了。14c根据空前的“hospital”可知,应选c项。15b这里说的是弗兰克的此次经历被传开了。因此选b项,表示“消息,新闻”。16a总经理的这句话显然是在调侃,因此选a项。17d从前面的叙述看,乘客、乘务员、机长以及那家酒店的总经理都很友好。因此选d项。18c这里表示弗兰克向老板道歉,因为他在工作期间睡觉。19a这里用 instead of 表示“而不是”。弗兰克在工作期间没有好好工作而是睡觉了。20b弗兰克说下次他在坐飞机时就不坐货舱了,而是按规矩来。这里用 regular 表示“正常的,惯常的”。.语法填空susan went to a boarding school. here is one of the letters she wrote to her parents from the school.dear mom and dad,im afraid i have some very bad news for you. i have been very naughty and the school principal is very angry _1_ me. she is going to write to you. you must come and take me away from here. she does not want me in the school any longer.the trouble _2_ (start) last night when i was smoking a cigarette in bed. this is _3_ the rules, of course. we are not _4_ (suppose) to smoke at all.as i was smoking, i heard footsteps coming towards the room. i did not want a teacher to catch me _5_ (smoke) so i threw the cigarette away. unfortunately, the cigarette fell into the wastepaper basket, _6_ caught fire. there was a curtain near the wastepaper basket which caught fire, too. soon the whole room was _7_ (burn). the principal phoned for the fire department. the school is a long way from the town and by the time the fire department arrived, the whole school was in _8_ (flame). many of the girls are in the hospital.the principal says that the fire was all my _9_ and you must pay _10_ the damage. she will send you a bill for about a million dollars.i am very sorry about this.much love, susan答案与解析1withbe angry with sb. 生某人的气。2startedlast night 与一般过去时连用。3againstbe against the rules 违犯。4supposedbe supposed to do 本应该做某事。5smokingcatch sb. doing sth. 抓住某人在做某事。6whichwhich 引导非限制性定语从句,在从句中作主语。7burningbe doing 正在做。8flamesin flames 成为一片火海。9faultfault 过失,过错。10forpay for 赔偿。.短文改错(2015大连市月考)it is three years now since i graduate from xinhua high school. last sunday, the class that i was
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 遗传咨询师模拟考试题及答案
- 驾校科三灯光考试题库及答案
- 6年级下册的考试卷子及答案
- 山东省中职春考试题库及答案
- 机电一体化知识考试题及答案
- 《人格心理学》试题及详细答案
- 孕产服务区域差异研究-洞察与解读
- 变电站故障动态分析方法-洞察与解读
- 2025年济南市事业单位招聘考试综合类专业能力测试试卷(旅游类)案例分析真题模拟解析
- 2025年事业单位招聘考试教师地理学科专业知识试卷及答案
- 健康指数测评报告表格
- Unit 4 What sounds can we hear Period 2 Explore 课件 三年级英语下册(沪教版2024)
- 高考英语答题卡模板(全国卷版)
- 社交电商营销
- (完整版)医疗器械基础知识培训考试试题及答案
- 《主成分分析PCA》课件
- 铁塔安全培训课件
- (2024)湖北省公务员考试《行测》真题及答案解析
- 2025届高考语文复习:文言文阅读方法指导+课件
- 第47 届世界技能大赛商品展示技术项目技术文件
- 图解自然资源部《自然资源领域数据安全管理办法》
评论
0/150
提交评论