免费预览已结束,剩余11页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
非谓语动词(1)(时间50分钟;满分100分)班级_姓名_考号_得分_i 语言知识及应用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20小题;每小题2分,满分30分)【重庆市第十一中学2017届高三9月月考】完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) i wrote my first poem at the age of seven and showed it to my mothershe read and cried, “buddy, you really wrote a beautiful poem!”shyly but 1 , i said yesshe poured out her 2 . “it was nothing short of talent!”“what time will father be home?” i askedi could hardly wait to 3 my work to himi spent quite some time 4 for his arrival. i wrote the poem out in my finest handwriting, drew a fancy border around it and 5 i placed it right on my fathers plate on the dining table. my father had begun his motion-picture career as a writer. i was sure he would be able to 6 my poem.at almost 7 oclock my father burst in. he seemed 7 . he circled the dining-room table, complaining about his employees.suddenly he paused and glared at his plate. “what is this?” he was reaching for my poem.“ben, buddy has written his first poem!” my mother began. “and its beautiful, absolutely amaz”“if you dont mind, id like to decide for myself.” father said.i 8 my head as he read that poem. it was only ten lines. but it seemed to take hours. then i heard him dropping the poem back on the table. now came the moment of 9 .“i think its terrible,” he said.i couldnt look up. my eyes were getting 10 .“ben, these are the first lines of poetry hes ever written,” my mother was saying. “he needs 11 .” “i dont know why.” my father held his ground. “isnt there enough awful poetry in the world already?”i couldnt 12 it another second. i ran from the dining room crying. up in my room i 13 myself on the bed and cried the worst of the 14 out of me.that may have been the end of the story, but not of its 15 for me. i realized how fortunate i had been. i had a mother who said, “i think its wonderful!” and a father who drove me to hear with “i think its 16 .”every one of us needs that mother force, from which all 17 flows; and yet the mother force alone is incomplete. it needs the balance of the force that 18 , “watch. listen. review. improve.”those 19 voices of my childhood ring in my ears through the years, like two opposing winds blowing me. between the two poles of 20 and doubt, both in the name of love, i try to follow my true course1a. typicallyb. proudlyc. anxiouslyd. honestly2a. motivationb. shock c. criticismd. praise3a. reciteb. describec. showd. introduce4a.waitingb. preparingc. prayingd. planning5a. graduallyb. desperatelyc. confidentlyd. casually6a. appreciateb. revisec. readd. polish7a. relaxedb. calmc. noble d. upset 8a. shookb. loweredc. raised d. turned9a. decisionb. excitementc. meditation d. devotion10a. darkb. widec. wet d. bright11a. arrangementb. judgment c. encouragement d. adjustment12a. holdb. attain c. control d. stand 13a. threw b. seated c. left d. kept14a. confusion b. pressure c. disappointment d. tiredness 15a. challenge b. development c. difficulty d. significance 16a. elegant b. awful c. fluent d. controversial17a. failure b. creation c. limit d. improvement18a. orders b. misleads c. cautions d. foresees19a. inspiring b. warning c. disturbing d. conflicting20a. confirmation b. restriction c. distrust d. disapproval【解析】试题分析:本文通过作者童年的故事,可知童年里的这两种相矛盾的声音这些年一直在作者耳边萦绕,像两股相反的风吹着他,在以爱为名的认同和怀疑之间,作者努力追寻真正属于自己的道路。1b考查副词辨析及上下文联系。前文说作者在七岁时就写了第一首诗,故在受到母亲的夸奖后,作者是害羞和自豪的。typically典型地;proudly自豪地;anxiously紧张地,焦虑地;honestly诚实地。故选b项。2d考查名词及上下文联系。句意:她夸奖道:真是有天赋啊! motivation推动,促进;b. shock震惊;c. criticism批评;d. praise称赞。根据“it was nothing short of talent!”可知,母亲夸奖了作者。故选d项。3c考查动词及上下文联系。句意:“爸爸什么时候回家呢?”“我迫不及待要让父亲看到我的诗。”recite背诵; describe描述;show展示;introduce介绍。show sth. to sb.向某人展示某事物。故选c项。4b考查动词及上下文联系。句意:我花了相当一些时间准备父亲的回来。wait等待;prepare准备;pray祈祷;plan计划。故选b项。5c考查副词及上下文联系。句意:随意地快速地我用我最拿手的花体字把诗誊写了一遍,并在旁边画了漂亮的花边。我自信满满地把纸放在餐桌父亲常坐的位置上。gradually逐渐地;desperately 拼命地,绝望地;confidently自信地;casually随意地。故选c项。6a考查动词及上下文联系。句意:我相信他能够鉴赏我的诗。appreciate欣赏,鉴赏;revise修订;read阅读;polish修改,润色。故选a项。7d考查形容词及上下文联系。句意:晚上七点的时候父亲回来了。他看起来心烦意乱的,他绕着餐桌边走边抱怨他的员工。relaxed放松的;calm冷静的;noble高尚的,贵族的;upset心烦意乱的。工作一天回来不可能是放松的或者冷静的,根据文中父亲一直在走来走去地抱怨,说明心情是“心烦意乱的”。故选d项。8b考查动词及上下文联系。句意:当父亲在读诗的时候,我低着头。shake摇晃;lower低下;raise举起;turn翻开,转向。故选b项。9a考查名词及上下文联系。句意:我听到父亲把纸放在桌子上,到了做决定的时候了。decision决定;excitement兴奋;meditation冥想,沉思;devotion献身,奉献;故选a项。12d考查动词。句意:听到这样的评价,我再也忍受不了。hold 抓住,控制;attain达到,实现;control控制; stand忍受。故选d项。13a考查动词。句意:一到房间,我就扑到床上失望地哭了起来。threw扔;seat坐;leave离开,留下;keep保持。threw oneself on the bed把自己扔到床上,扑到床上。故选a项。14c考查名词。根据上文,作者哭泣的原因是受到这样的评价,故作者感觉是“失望的”。confusion困惑;pressure压力; disappointment失望;tiredness疲劳。故选c项。15d考查名词。句意:那也许是这个故事的结尾,但它的意义却一直留在我的心里。我意识到经历了这些是多么幸运。challenge挑战;development发展;difficulty困难;significance意义,重要性。故选d项。16b考查形容词。句意:父亲提高声音说:难道世界上糟糕的事还不够多吗?elegant优雅的;awful糟糕的;fluent流利的,流畅的;controversial 有争议的。故选b项。17b考查名词。句意:我们每个人都需要来自母亲的鼓励,从中我们可以获得创造力。failure失败;creation创造;limit限制;improvement提高。故选b项。18c考查名词。句意:然而,只有母亲的鼓励是不完全的,还需要提醒的力量来使之平衡。orders命令;mislead误导;caution警告,提醒;foresees预见。故选c项。第二节 语法填空 (共10小题,每小题1.5分,满分15分) 21(2015江苏高考)much time _(spend)sitting at a desk, office workers are generally troubled by health problems.22(2015湖南高考)when the clerk saw a kind face wrinkled in an apologetic smile, she stood rooted to the ground, _(wonder)whether to stay or leave.23(2015湖南高考)sometimes i act as a listening ear for fellow students_(talk)over what is bothering them.24(2015北京高考)_(catch)the early flight, we ordered a taxi in advance and got up very early.25(2015北京高考)the park was full of people, _(enjoy)themselves in the sunshine.26(2015北京高考)if _(accept)for the job, youll be informed soon.27(2015浙江高考)listening to music at home is one thing, going to hear it _(perform)live is quite another.28(2015重庆高考)_(raise)in the poorest area of glasgow, he had a long, hard road to becoming a football star.29(2015重庆高考)like ancient sailors, birds can find their way _(use)the sun and the stars.30(2015陕西高考)after receiving the oscar for best supporting actress, anne benedict went on _ (thank)all the people who had helped in her career.23to talk句意:有时候我充当同学们的倾诉对象,让他们通过倾诉释放心头的烦心事。for sb to do sth是不定式的复合结构,在句中作定语,修饰a listening ear。24to catch句意:为了赶上早班飞机,我们提前预定了出租车并且很早就起床了。此处用不定式作目的状语,表示提前预定出租车并且早起的目的。25enjoying句意:公园里挤满了人,他们在阳光下玩得很开心。people和enjoy之间是主谓关系,且非谓语动词动作与谓语动词的动作几乎同时发生,故用现在分词的一般式。26accepted句意:如果录用你做这份工作,你将会很快得到通知。句子的主语you和动词accept之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词。27being performed句意:在家听音乐是一回事,去现场听音乐演奏是另外一回事。hear.doing.听到正在做,此处宾语it与动词perform之间为动宾关系,故要用现在分词的被动形式作宾语补足语。28raised句意:因为是在glasgow 最贫穷的地区被抚养大,成为一名足球明星,他走过了一段很长很艰苦的路。分析句子成分可知此处是非谓语动词作状语,he和raise之间是被动关系,故用过去分词作状语。29using句意:就像古时候的水手一样,鸟能利用太阳和星星找到它们的路。根据语境,use与其句中隐含的逻辑主语birds之间为主动关系,故用v.ing形式的一般式,在句中作伴随状语,表示与find同时发生。30to thank句意:获得奥斯卡最佳女配角奖后,安妮本尼迪克特接着感谢所有在她的事业中帮助过她的人。考查固定搭配。go on to do继续做另一件事;go on doing继续做同一件事。获奖和帮助是两件事。ii阅读 (共两节,满分30分)第一节 阅读理解 (共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a【甘肃省会宁县第一中学2017届高三上学期第一次(9月)月考】bicycle safetyoperation always ride your bike in a safe, controlled manner on campus(校园). obey rules and regulations. watch out for walkers and other bicyclists, and always use your lights in dark conditions.theft prevention always securely lock your bicycle to a bicycle rack-even if you are only away for a minute. register your bike with the university department of public safety. its fast, easy, and free. registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the bike stolen.equipmentbrakes make sure that they are in good working order and adjusted properly.helmet a necessity, make sure your helmet meets current safety standards and fit properly.lights always have a front headlight-visible at least 500 feet in front of the bike. a taillight is a good idea.rules of the roadriding on campus as a bicycle rider, you have a responsibility to ride only on streets and posted bicycle paths. riding on sidewalks or other walkways can lead to a fine. the speed limit for bicycles on campus is 15mph, unless otherwise posted. always give the right of ways to walkers. if you are involved in an accident, you are required to offer appropriate aid, call the department of public safety and remain at the scene until the officer lets you go.bicycle parking only park in areas reserved for bikes. trees, handrails, hallways, and sign posts are not for bicycle parking, and parking in such posts can result in a fine.if things go wrongif you break the rules, you will be fined. besides violating rules while riding bicycles on campus, you could be fined for:no bicycle registration-$25bicycle parking banned-$30blocking path with bicycle -$40violation of bicycle equipment requirement -$3531. registration of your bicycle may help you _.a. find your stolen bicycleb. get your serial numberc. receive free repair servicesd. settle conflicts with walkers32. according to the passage, what bike equipment is a free choice for bicycle riders?a. brakes.b. a helmet.c. a headlight.d.a taillight.33. when you ride a bicycle on the campus, _.a. ride on posted bicycle paths and sidewalksb. cycle at a speed of over 15 mphc. put the walkers right of way firstd. call the police before leaving in a case of accident33.c细节理解题。由riding oncampus这一部分可知,在人行道上骑车会被罚款;发生交通事故时,要先给与适当的救助,打电话保护现场直到警官允许你离开。限速15 mph,要让路给行人。所以选c。b【黑龙江省牡丹江市第一高级中学2017届高三9月月考】 one afternoon, after finishing shopping in a supermarket, my family and i went to the checkout. i suddenly thought we didnt need any of the junk, and we abandoned all of those, saving $300. that got me thinking about all our pointless expenses in life. with a promise that wed stop if it was killing us, i convinced the family to take the leap into frugality(节俭). the rules were that we would buy nothing for 30 days except absolutely essentials. our adventure began with a great start. by 9 a.m., my wife, ruth, had already made cakes from old strawberries and picked flowers i didnt even know we had in the garden. i cleared the car by hand for the first time for years. i read and returned the neighbors newspaper before he woke up. total spending on the first day: $0. as days turned into weeks, we became so proficient(熟练的)at living frugally. we started riding our bikes to save gas. my childs finger painting was recycled as gift wrap for the homemade presents. we started to use an internet application like skype for free phone calls and ask neighbors with gardens for extra vegetables and herbs. in the end, we saved more than $2000 by not spending for a month. when we began, i imagined we would rush out the moment we were done and buy a lot of things in the supermarket, then maybe hit the mall or go to the movies.34. we can infer from the passage that before that very afternoon, the family _. a. had had higher income b. had had a good habit of saving money c. had often spent money without thinking much d. hadnt realized they would have met financial problems35. how many things were mentioned about the things the family did to save on the first day of the “30 days”? a. two b. three c. four d. five36. the end of the story tells the readers that the family _. a. stopped halfway b. couldnt stand the life of frugality c. would make up for missing the junk after the “30 days” d. succeeded in saving in the end37. this passage is mainly about _. a. how a family managed their daily life b. a familys no-buying try c. a familys way of solving life problems d. how a new idea came up 35.b细节理解题。根据第三段中i cleared the car by hand for the first time for years我用手清理了车,这是我几年来第一次;根据第四段中we started riding our bikes to save gas. 我们开始骑自行车来节省汽油we started to use an internet application like skype for free phone calls and ask neighbors with gardens for extra vegetables and herbs. 我们开始使用互联网应用如免费电话并向有花园的邻居要额外的蔬菜和香草。可知为了节约做到了三件事情,故选b。36.d细节理解题。根据最后一段第一句in the end, we saved more than $2000 by not spending for a month.最后,一个月没有花费,我们节约了2000多美元。可知这个家庭节约成功,故选d。37.b主旨大意题。根据第二段最后一句the rules were that we would buy nothing for 30 days except absolutely essentials.30天什么都不买,除了绝对的必需品。可知“一个家庭什么都不卖的尝试”,故选b。c【黑龙江省牡丹江市第一高级中学2017届高三9月月考】 when going through major life changes, like changing careers, i would change the people with whom i spent the most time. weve all gone through periods when the people in our lives have changed- graduation, moving to a new city, getting a new job, joining a new club, etc. i dont think i need to convince you just how much influence other people can have over your identity. if youve ever experienced a major switch in your people environment, then you know that you change as well. most people dont make these choices consciously, though. you might consciously decide to spend more time with a certain friend, or you may ask someone out on a date to begin a new relationship. but few people choose their existing friendships deliberately. theres no “getting rid of people”. people are always dropping into and out of each others lives. associations grow into friendships, and friendships fade into associations. you dont get rid of anyone. the truth is that in order to make room for new people and new experiences, you may need to loosen up some of your existing connections. what about loyalty? shouldnt you always be loyal to your friends? once you have a close friend, even if his influence on you is slightly harmful, shouldnt you stick by him? loyalty to a friend sometimes means having to let go. it means being loyal to his highest and best self as z-x-x-kwell. if someone is destroying his health by smoking, for example, you arent showing loyalty by smoking right along with him. true loyalty sometimes requires that you break damaging connections, get yourself back on solid ground, and then decide what you can really do to help your friend. it can take a lot of courage to tell someone, “im sorry, but i cant have you in my life anymore.” but even though this might seem like a selfish act at times, its often the best thing for the other person, too. if a relationship is holding you back in some way, understand that it s also hurting the other person. for example, if you work for a violent boss, your acceptance of that situation is considered to be silent approval, encouraging your boss to continue to behave violently.38. when experiencing major life changes, people may _. a. join a new social community b. influence their friend around c. choose their friendships purposely d. have their people environment changed39. what does the underlined sentence in paragraph 3 mean? a. everyone has at least one friend. b. it is unnecessary to make new friends. c. friendships still exist though there are fewer connections. d. you ought to treat your old and new friends equally.40. what is the authors opinion on the loyalty to friends? a. never betray your close friends whatever happens. b. correct their mistakes while you guard their goodness. c. stick by your friends even though they do harm to you.z-x-x-k d. break up with your friends immediately if they smoke.【解析】试题分析:友谊在人们的联系中永远存在,要真诚地对待朋友,包括指出他们的缺点。38d细节理解题。根据第一段第一句when going through major life changes, like changing careers, i would change the people with whom i spent the most time.39.c句意猜测题。根据第三段中people are always dropping into and out of each others lives. 人们总是在彼此的生活中进出。associations grow into friendships, and friendships fade into associations. 联系成长为友谊,友谊会褪色成联系。 you dont get rid of anyone. 你不会摆脱任何人。可知:友谊仍然存在,虽然联系少了。故选c。第二节 【江西省玉山县第一中学2017届高三上学期第一次月考】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。in asia, there are many places for people to go to teach english. most of the teachers are young and sociable, and there are a lot of parties there. korea is usually the place most people go to, because they have the most benefits and highest salaries by working only twenty hours a week. 41 only if you stay there for a long time will you save some money.china is a new rising star and lots of people are going there. 42 you can save a sizable amount and complete all your loans back home. besides, chinese people are enterprising and you can learn a lot from them. in china, taiwan is a good place to go, especially for females who want to earn much, but there are not many adult classes offered. the middle east offers very high salaries for teachers, all of which is tax free. 43 most of the people who tend to teach there are older and more conservative, so they dont expect a party scene. italy and spain are two beautiful countries where you can try your fortune. 44 tourism is another industry in these countries, where english knowledge is useful. moreover, by teaching in europe you have the chance to travel every weekend to a new country and visit a new culture besides a good salary. 45 a. europe has a lot to offer.b. it is a great way for people to see a new place.c. teaching eng
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 如何管理和领导新生代员工
- 职位评价的方法要素比较法
- 介入是剪水疗的指标与方法
- 巴黎埃菲尔铁塔介绍
- 体检结论健康宣教
- 会计实训报告幻灯片
- 签订分摊协议书
- 经济适用房的转让协议书
- 2025年湘教版七年级地理上册月考考试试题及答案
- 2025年西师版五年级物理上册月考考试试题及答案
- 仁爱英语七年级上半期考试试题(含答案)
- 忻州市静乐县霍州煤电集团汾源煤业有限公司矿产资源开发利用、地质环境保护与治理恢复、土地复垦方案
- 02jrc901b电子海图操作jan中文说明书
- 仓库现场标准PPT图文展示区域划线、目视化看板规范
- 动物局部解剖学后肢演示文稿
- 国家开放大学《人文英语4》边学边练参考答案
- YY/T 0461-2003麻醉机和呼吸机用呼吸管路
- 制造业信息化课程(课件)
- 地铁机电装修工程指南课件
- DB11T 301-2017 燃气室内工程设计施工验收技术规范
- DBJ46-057-2020 海南省建筑钢结构防腐技术标准
评论
0/150
提交评论