深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(23).doc_第1页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(23).doc_第2页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(23).doc_第3页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(23).doc_第4页
深圳市高考英语阅读理解精英训练精品题(23).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

深圳市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(23)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(8)】bfew of us act alone in the world. most things are done with the help or ideas of other people. group projects are very popular in high schools, because they often allow you to do a bigger, more interesting project than you could do alone. with group work, you can actually learn more from others. group projects in high schools also give you a chance to get to know kids you may not otherwise meet or talk with - maybe the quiet kid in the third row, the boy who lives down the street, or the girl youre sometimes scared to say “hi” to. group projects are also a great way to practice skills you are not so sure of, such as working on a deadline, staying organized, or being patient. if youre a little nervous when talking in front of a group, a joint project can help you become more comfortable with it. maybe your group will cull you to tell the whole class about your project. if so, youll know your whole group is rooting for you! here are some tips for making group projects really work. you might think the first step is to figure out who will do what, but actually it s getting to know one another a little. take a few minutes to chat. even if you know each other well, it can help to take a minute to think about .your skills, and share your strengths and weaknesses. the second step is to go over basic rules from your teacher and create other rules that are helpful to your group work.31. it can be inferred from the text that in the world _. a. only few people may act alone in the world b. we must depend on others in everything we do c. one cannot practice without going to high schools d. it is almost impossible for one to work without cooperation with others32. according to paragraph l, with 90up projects, you can _. a. learn to respect others b. avoid making mistakes c. do a better job and learn more from others d. save more energy in doing something33. the underlined word “cull” in paragraph 2 is closest in meaning to“_”. a. warn b. pick c teach d. believe34. the author thinks that the first step of group projects is to _. a. know your goal b. make a plan for the work c. know the detail of the work d. communicate with each other35. what would be the best title for the text? a. group projects in society b. group projects in high schools c. the importance of group projects d. how to carry out group projects【参考答案】31-35 dcbdb本文阐述了学校团队活动的重要意义及步骤。在团队中会使人克服孤单,发挥集体优势,提高工作效率;团队活动还能帮助人提高工作能力,发挥自己的优势。31. d。推理判断题。根据第一段前两句few of us act alone in the world. most things are done with the help or ideas of other people.可知答案。32. c。推理判断题。根据第一段后半部分allow you to do a bigger, more interesting project than you could do alone. with group work, you can actually learn more from others.可知答案。33. b。词义猜测题。根据第二段最后三句知,如果你在一个团队成员面前讲话有点紧张,那么团队活动可以帮助你越来越适应当众讲话。或许你的团队会挑选你把你们小组的活动讲述给全班同学听。如果是这样,那么你就会知道你的小组一直在鼓励你。34. d。细节理解题。根据第三段的but actually its getting to know one another a little.可知答案。35. b。主旨大意题。文章开头的两段介绍了小组合作的意义,下文介绍了小组合作的步骤,故选项b最具有概括性。维b2 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:whether you depend on your bike for transportation (交通) or exercise,youll enjoy these fun facts on this twowheeled vehicle (车辆)* in 1817,karl von drais from germany invented a horseless carriage that would help him get around faster.the machine became known as the “draisine”,and led to the creation of the modern bicycle.* the term “bicycle” was not introduced until the 1860s,when it was created in france to describe a new kind of twowheeler.* fred abirchmore circled the globe by bicycle at the age of 25 in 1935.the whole trip covered forty thousand miles.he rode about 25,000 miles and wore out seven sets of tires (轮胎)* there are over a half billion bicycles in china.they are the most common means of transportation.bikes were first brought to china in the late 1800s.* about 100 million bicycles are made worldwide each year.* americans use their bicycles for less than one percent of all city trips.europeans bike in cities a lot more oftenin italy 5 percent of all trips are on bicycle,30 percent in the netherlands,and seven out of eight dutch people over age 15 have a bike.* the tour de france is one of the most famous bicycle races in the world.established in 1903,it is considered to be the biggest test of endurance (耐久力) out of all sports.lance armstrong,an american cyclist,is the only man to have won seven titles (19992005) after surviving cancer.* bicycle moto cross (bmx),an extreme style of bicycle track racing,became a sport in the 2008 summer olympic games in beijing,china.maris strombergs,from latvia,received the gold medal for mens bmx,and anne caroline chausson,from france,took home the gold in the first womens bmx olympic event.【语篇解读】 本文为说明文。自行车是我们生活中常见的交通工具。你了解有关自行车的趣事吗?1the passage is written mainly to _.atell an interesting storybtell us the history of the bicyclecencourage more people to ride bicyclesdintroduce some interesting facts about the bicycle答案d推理判断题。文章开篇点明了写作目的:介绍有关自行车的趣事。2who use the bicycle least according to the passage?achinese. bamericans.citalians. ddutch people.答案b细节理解题。根据文中所列的第四点和第六点可以看出美国人骑自行车的比例最小,不到百分之一。3what can be learned from the passage?akarl von drais invented the modern bicycle.bfred abirchmore was the first to go around the world.canne caroline chausson won seven titles of the tour de france.dmaris strombergs won the first mens bmx olympic event.答案d细节理解题。根据文中所列举的第一点、第三点和最后两点可知,karl von drais发明了一种叫draisine的机器,它是现代自行车的前身;fred abirchmore在25岁时骑行全球,并未提到他是不是第一个环行全球的人:maris strombergs和anne caroline chausson分别获得小轮车成为奥运会比赛项目后的第一届男女冠军:是lance armstrong战胜癌症后获得环法自行车赛的七个奖项,故d项正确。4from the passage,we know that the author _.aowns a bicycle shopbis good at riding a bikechas a rich knowledge of the bicycle dhas taken part in the tour de france答案c推理判断题。文章给读者介绍了许多有关自行车的趣事,由此可看出作者这方面知识丰富,故选c项。1.(201*陕西卷)ever since they were first put on the market in the early 1990s, gentically mondified (gm, 转基因) foods have been increasingly developed and marketed in many countries in the word,mainly on the basis of their promise to end the worldwide food crisis. but can gm technology solve world hunger problems? even if it would ,is it the best solutiorr? despite what it promiises,gm technology actually has not increased the production potential of any corp. in fact studies show that the most crown gm croo.gm soybeans, has suffered reduced productivity. for instance, a report than analysed nearly two decades of research on mojor gm food crops shows that gm engineering has failed to significantly increase us crop production.something else, however, has been on the rise, while gm seeds are expensive, gm companics tell farmers that they will make good profits by saving money on pesticides(杀虫剂). on the contrary, us government data show that gm crops in the us have produced an overall increase in pesticide use compared to traditional crops. “ the promise was that you could use less chemicals and boost production. but nether is true,” said bill christison, president of the us national farm coalition.at the same time, the authors of the book world hunger: twelve myths argue that there actually is more than enough food in the world and that the hunger crisis is not caused by production, but by problems in food distribution and politics. these indeed deserve our efforts and money. meanwhile, the rise in food prices results from the increased use of crops for fuel rather than food, according to a 2008 world bank report.as a matter of fact ,scientists see better ways to feed the world. another world bank report concluded that gm crops have little to offer to the challenges of worldwide poverty and hunger, because better ways out are available, among which “green” farming is supposed to be the first choice.57.the author develops the second paragraph mainly . 【c】a. by classification b. by comparison c. by example d. by process 58. what does the underlined word “boost ” in the third paragraph probably mean? 【d】a. control. b. evaluate c. obtain. d. increase.59. gm companies promise farmers that they will benefit from _. 【b】a. practicing “green” farming b. use of less chemicalsc. fair distribution of their crops d. using more crops for fuel60. which of the following best describes the attitude of the author towards gm technology? 【c】a. optimistic b. defensive c. disapproving d. casual阅读理解 home stay provides english language students with the opportunity to speak english outside the classroom and the experience of being part of a british home.what to expectthe host will provide accommodation and meals. rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. you will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.accommodation zoneshome stays are located in london mainly in zones2,3 and of the transport system. most hosts do not live in the town centre as much of central london is commercial and not residential(居住的). zones3 and 4often offer larger accommodation in a less crowned area. it is very convenient to travel in london by underground.meal plans available continental breakfast breakfast and dinner breakfast, packed lunch and dinnerits important to note that few english families still provide a traditional cooked breakfast. your accommodation includes continental breakfast which normally consists of fruit juice, cereal(谷物类食品),bread and tea or coffee. cheese, fruit and cold meat are not normallypart of a continental breakfast in england. dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by desert, fruit and coffee.friendsif you wish to invite a friend over to visit. you must first ask your hosts permission. you have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.self-catering accommodation in private homesaccommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. this kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay student. however, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary home stay and may not benefit those who need to practise english at home quite as much.( ) 1.the passage is probably written for _. a. host willing to receive foreign studentsb. foreigners hoping to build british culturec. travellers planning to visit families in londond. english learners applying to like in english homes( ) 2. which of the following will the host provide?a. room cleaning.b. medical care.c. free transport.d. physical training.( ) 3.what can be inferred from paragraph3?a. zone 4 is more crowded than zone 2.b. the busines

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论