.doc_第1页](http://file1.renrendoc.com/fileroot_temp2/2020-3/17/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad1.gif)
.doc_第2页](http://file1.renrendoc.com/fileroot_temp2/2020-3/17/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad2.gif)
.doc_第3页](http://file1.renrendoc.com/fileroot_temp2/2020-3/17/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad3.gif)
.doc_第4页](http://file1.renrendoc.com/fileroot_temp2/2020-3/17/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad4.gif)
.doc_第5页](http://file1.renrendoc.com/fileroot_temp2/2020-3/17/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad/041ae56d-99ed-4299-82b0-84af16bdbaad5.gif)
已阅读5页,还剩43页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2010年高考英语完形填空专项训练50篇附详解 2010年高考英语完形填空专项训练50篇附详解 1Different things usually stand for different feelings Red for example is the color of fire heat blood and life People say red is an exciting and active color They associate使发生联系 red with a strong feeling like 1 Red is used for signs of 2 such as STOP signs and fire engines Orange is the bright warm color of 3 in autumn People say orange is a 4 color They associate orange with happiness Yellow is the color of _5_ People say it is a cheerful color They associate yellow too with happiness Green is the cool color of grass in _6_ People say it is a refreshing color In general people _7_ two groups of colors warm colors and cool colors The warm colors are red orange and _8_ Where there are warm color and a lot of light people usually want to be _9_ Those who like to be with _10 _ like red The cool colors are _11_ and blue Where are these colors people are usually worried Some scientists say that time seems to _12 _ more slowly in a room with warm colors They suggest that a warm color is a good _13_ for a living room or a _14_ People who are having a rest or are eating do not want time to pass quickly _15 colors are better for some offices if the people working there want time to pass quickly1 A sadnessB angerC administrationD smile2 A roads B ways C danger D places 3 A landB leaves C grass D mountains4 A lively B dark C noisy D frightening 5 A moonlight B light C sunlight D stars 6 A summer B spring C autumnD winter 7 A speak B say C talk about D tell 8 A greenB yellow C white D gray 9 A calm B sleepy C active D helpful 10 A the other B another C other one D others 11 A blackB green C golden D yellow 12 A go round B go by C go off D go along 13 A one B way C fact D matter 14 A factory B classroom C restaurant D hospital 15 A Different B Cool C Warm D All名师点评不同颜色往往可以代表不同的心情根据不同颜色的特点以及给人留下的感觉颜色的选择在日常生活中往往也起着一定的作用本文以其中的一些颜色为例作了相关的解释说明是一篇知识性很强的文章答案简析1B根据上文的strong feeling可知anger最合乎文意2C下文所列举的例子STOP signs和 fire engines都属于危险信号故选择danger3B根据常识黄色应是秋天树叶的颜色故应选leaves4A下文提到人们把黄色和幸福联系起来说明黄色是一个充满生机的颜色故选lively5C下文提到黄色是令人愉快的颜色根据常识太阳光的颜色是黄色故选sunlight6B绿色是春季里草的颜色故选spring7Cspeak后面往往接某种语言作宾语say后面常接说话的内容tell的宾语一般是人talk about sth意为谈论某事物故C为正确选项8B根据上文对yellow的解释说明yellow也属于warm color9C与下文喜欢冷色调的人相对应再根据上文对各种暖色调的选择active合乎文意为正确选项10Dothers相当于other people意为别的人another指另一个other one不可单独使用the other one指另外的一个11A四个选项中只有black可归纳到冷色调当中去12Bgo around意为到处走动go off 意为离开爆炸go along意为前进进行go by意为走过流逝根据文意应选go by13Bway根据上文暖色调的环境下时间似乎过得更慢说明暖色调是用来装饰居室和饭馆的好方法故选择way14C比较四个场所只有饭馆适合使用暖色调15B与暖色调相对立冷色调适用于办公室以使人感觉时间过得比较快2Charlie came from a poor village His parents had _1_ money to send him to school when he was young The boy was very sad Mr King lived next to him He found the boy _2_ and had pity on him and lent some money to him So the boy could go to school He studied hard and _3_ all his lessons When he finished middle school the man introduced him to his friend in the town And he began to workOnce Mr King was seriously hurt in an accident Dying he asked Charlie to take care of his daughter Sharon The young man _4_ and several years later he married the girl He loved her very much and tried his best to make her happy He often bought beautiful clothes and delicious food for her He was good at cooking and he cooked _5_ for her So she became very fat and she felt it difficult to walk And one day she found there was something wrong with her heart Her husband wasnt at home and she had to go to _6_ at once The doctors looked her over and told her _7_ eat meat sugar chocolate and things like these She was afraid _8_ the doctors words and wrote all the names of the food on the paper When she got home she put the list on the table and _9_ When she returned home that afternoon she found many kinds of food meat sugar and chocolate in the kitchen Charlie was busy _10_ there As soon as he saw her he said happily Ive bought all the food you like dear1 A noB someC muchD enough 2 A lazyB cleverC carefulD hard3 A did well inB was poor atC was workingD was good for4 A was angryB thought hardC agreedD said No5 A a littleB a fewC manyD a lot6 A rest B sleepC hospitalD work7 A should B wouldC to D not to8 A to rememberB to forgetC to catchD to teach9 A sleptB went outC cookedD ate10 A readingB seeingC cookingD writing名师点评本文讲述了查理为报答金先生生前对自己的大恩大德在娶了金先生女儿为妻之后精心照料她却导致妻子营养过剩而患病去医院检查医生列出她不能吃的食物深爱妻子的查理不明情况反而照单为妻子买了上面的各种食物答案简析1 A查理家境贫困父母没有钱资助他上学故选no2 B根据下文查理不负众望说明他聪明好学故选clever3 A查理学习刻苦并顺利完成了学业说明他各门功课成绩较好故选did well inD选项介词用错正确词组为was good at4 C根据下文查理娶了金先生女儿为妻并精心呵护她说明查理同意了金先生的请求故选agreed5 D根据下文妻子胖得不能走路说明她食物吃得多此外食物为不可数名词因此只能用a lot of来修饰6 C心脏不好应去医院检查下文指出为她检查的正是医生故选hospital7 D由于她的病是因营养过剩引起的医生应让她不要吃肉糖果之类的食物故选not to8 B她害怕忘了医生的指示因此将其写在纸上故选to forget9 B与下文相对应这里应填went out10 C擅长烹饪的查理将菜买回之后肯定要忙着为爱妻做饭故cooking为正确答案3Why do I want to go to college No one has ever asked me _1 _ a question But many times I have asked myself I have _2_ a whole variety of reasons _3_ important reason is that I want to be a better man Many things make human beings different _4_ or better than or even superior to animals One of the most important things is _5_ If I fail to receive higher education my education _6_ As I want to be a fully _7_ man I must get a well-rounded education which good colleges and universities are supposed to _8_ I know one can get educated in many ways but colleges and universities are _9_ the best places to teach me how to educate myself Only when I am well-educated will I be a better human being and _10_ fit into society1 A quiteB soC suchD another2 A come up withB agreed withC been fed up withD got on well with3 A Most B The mostC MoreD Much4 A toB aroundC betweenD from5 A educationB weatherC temperatureD science6 A finishedB dont finishC will not finishD has finished7 A developB developedC developingD experience8 A improveB graduateC hearD provide9 A betweenB amongC insideD outside10 A can goodB may betterC be able to betterD be able to best名师点评本文主要围绕我为什么要上大学这一话题展开讨论首先介绍了教育对人发展的重要性然后说明大学在教育中的地位从而层次分明地解释了上大学的原因答案简析1 Csuch常用在不定冠词或名词前修饰可数名词或不可数名词表示此类的这种的故such为正确选项2 Acome up with意为提出找出agree with意为同意be fed up with意为对厌倦get on well with意为和相处得好根据文意A为正确选项3 B上文讲到我曾找到过各种各样的原因其中最重要的原因应当是因此这里应用important的最高级故选the most4 D固定结构be different from 表示不同于5 A本段着重说明了教育在人的发展中的作用以及大学在教育中的地位作为总括句本空应填education6 C这是一个含有条件状语从句的复合句意为如果我不能受到更高等的教育我就无法完成我的学业故选will not finish为正确选择7 B这里只能选可作定语的选项过去分词developed表示成熟的为正确选项8 D大学应是提供高等教育的地方 provide符合文意为正确选项9 B介词among可表示包括在内为正确选项10 C与前半句相对应这里仍应用比较级而may better意思不对因此be able to better为正确选项4Farley worked for the Canadian government One day he was _1_ to learn more about wolves Do wolves kill lots of caribou北美驯鹿 Do they kill peopleThey gave him lots of food and clothes and guns Then they put him on a plane and took him to _2_ The plane put him down and went away There were no houses or people in this place But there were lots of animals and lots of wolvesPeople tell terrible stories about wolves They say wolves like to kill and eat people Farley remembered these stories and he was _3_ He had his gun with him_4_Then one day he saw a group of wolves There was a mother wolf with four baby wolves A father wolf and another young wolf lived with themFarley watched these wolves every day The mother was a very _5_ mother She gave milk to her babies She gave them lessons about life They learned how to _6_ food The father wolf got food for the mother The young wolf _7_ the children They were a nice happy familywolf family Farley did not need his _8_ any more In a short time he got on well with the family Farley watched them for five months He learned that many stories about the wolves were _9_ Wolves do not eat people and they do not eat many large animals And he also learned bad things about men It was men who killed many caribou and wolvesLater Farley wrote a book about wolves He wanted people to _10_ them and not to kill them1 A seenB toldC heardD found 2 A a small townB a big cityC a far placeD a lonely village3 A afraid B happyC angryD tired 4 A at times B all the timeC once a week D every afternoon 5 A bad B good C hungry D thirsty6 A cook B make C getD pick 7 A shouted atB looked intoC laughed at D played with8 A food B clothes C gun D plane9 A not good B not true C not easy D not clear10 A grow B have C teach D understand名师点评狼历来被世人视为凶残的动物事实是否的确如此呢带着这一疑问Farley进行了实地考察在和狼进行了零距离的接触后 改变了自己的观点本文告诉我们要学会根据事实说话答案简析 BFarley是政府工作人员从上下文得知 他是被派去进行调查和研究狼的习性的故选toldC根据下文飞机把Farley送到了一个没有房屋和人的地方 说明了这个地方不可能是城市小镇和村庄故a far place为正确答案A狼吃人的恐怖故事给孤身一人的Farley带来的应是afraidB因为Farley害怕 所以枪应始终不能离身all the time意为一直始终B根据下文的描述狼妈妈给孩子们喂奶对孩子们进行训练可见是一位好妈妈故选goodC狼只能猎取食物 而不能烧食物 生产食物get合乎文意为正确答案Dshout at意为朝大声叫喊look into意为调查观察laugh at意为嘲笑这三个词组都不符文意play with意为和一起玩耍合文意为正确答案Cthe nice happy wolf family让Farley不再害怕因此也就不再需要枪了故选择gunB因为他的亲身体验与他所听到的相违背说明以前关于狼的说法是不对的 故选not true10 Dunderstand意为了解合乎文意为正确答案5Many people think that Americans 1 their cars almost more than anything else When 2_ people are fourteen years old they want to have their _3_ cars They dont ask for a car from their 4_ So many of them work in _5_ time during their last year of high school to buy a car Learning to 6 _ and getting a drivers license may be one of the most exciting things in a young persons lifeSome people almost 7 _ go to a doctor when they are ill But they will _8_ their cars to a garage as soon as they think there is a 9 On Saturdays or Sundays some people may 10 most of their time washing and repairing their cars1 A preferB loveC driveD play2 A littleB big C old D young3 A newB own C expensive D cheap4 A friendsB teachers C parents D brothers5 A freeB busyC study D good6 A makeB mendC wash D drive7 A alwaysB neverC often D usually8 A takeB carryC pull D lift9 A questionB wrongC mistake D problem 10 A costB getC spend D use名师点评本文介绍了美国人尤其是年轻人对于轿车的厚爱并列举了一些事例加以说明让人们看到了一个发达国家的富裕和人民生活的繁荣答案简析1 B通过下文的事例不难看出美国人对汽车不是一般的喜欢故用love it较贴近文章的意思2 D按常识十四五岁的人应称为年轻人故应说young3 B根据下文他们不想通过索要来获取别人的小轿车而是想拥有自己的小汽车故选own4 C如果说想要索要小汽车的话那只有先从父母亲那儿开始了故应选parents5 A十四五岁的年轻人大多在上学所以工作占用的应是上学期间的空隙故应选free6 D要想获得驾照得先学开车故应选drive7 B与下文车子一有问题就去修理相对应有些人病了却从不看医生故应选never8 Acarry应为搬运push 为推lift 意思为举提起都不合文意take sth to 某地意为把带到9 D只能选择一个名词 表示汽车的故障毛病 故选problem10 Cspend some time doing sth为一个固定搭配意为花时间干某事6Who designed 设计 the first helicopter 直升飞机 Who _1_ of the most famous pictures in the world Who knew more about the human body than most _2_ There is an answer _3_ all these questions - Leonardo de Vinci 达芬奇 Leonardo may have been the greatest genius 天才 _4_ have ever known He lived in Italy around the year 1500 but many of his inventions seem modern to us today For example one of his notebooks has drawings of a helicopter Of course he couldnt _5_ a helicopter with the things he had But scientists say his idea would have worked But Leonardo _6_ an inventor He was one of the greatest artists of his day By the time he was twenty years old he was called a master 大师 painter and as he got older he became _7_ more famous Sometimes he drew a hand ten different ways _8_ he was ready to paintMany of Leonardos wonderful paintings are still with _9_ today You may know one of his most famous works the _10_ woman known as the Mona Lisa1 A tookB madeC paintedD invented2 A artistsB doctors C painters D people3 A toB of C for D from4 A the scientistsB the artistsC the worldD people5 A draw B paint C workD build6 A was justB wasnt justC wasntD was no longer7 A less B noC even D very8 A before B afterC because D when9 A himB usC themD you10 A interestingB cryingC smilingD surprising名师点评本文介绍了堪称世界上最伟大的天才达芬奇在发明艺术等方面为人类所作的巨大贡献文章层次分明通俗易懂答案简析1C为了引出话题人物达芬奇这里引用了设问手法问题应表示是谁画了世界上最著名的画故选择动词painted2B对人体比较了解的莫过于医生了将达芬奇与医生相比才能显示其对人体的精通故选择doctors3A介词to常表示一一对应的关系问题的答案习惯表达为an answer to a question4D达芬奇应是世人所知道的天才中最伟大的人the world 一般指每个人相当于第三人称单数故people为正确选项5Ddraw和paint不合文意 work为不及物动词不能直接接宾语在那个时代达芬奇所不能做的应是制造飞机故选择build6B这一句起承上启下的作用意为达芬奇不仅仅是一名发明家故选择 wasnt just7Cless和no不合文章very不能用来修饰比较级而even常用来修饰比较级意为甚至更故为正确选项8A为了使自己的画达到最高境界应在画这幅画之前去尝试不同的画法所以应选before9B达芬奇的画今天依然保存在世为本文作者以及读者所共享所以应选us10C达芬奇的名作Mona Lisa以画中人物面部神秘的微笑而名扬天下故选smiling7Once a king showed two men a large basket in the garden He told them to fill it with water from a well After they _1_ their work he left them saying When the sun is down I will come and see your workAt last one of them said Whats the use of doing this foolish work We can _2_ fill the basket _3_ man answered That is none of your business The first man said You may do as you like but I am not going to work at _4_ so foolish He _5_ his bucket and went away The other man said no word and kept on carrying _6_ At last the well was almost _7_As he poured the last bucket of water into the basket he saw a bright thing in it He picked it up It was a beautiful gold ring Just then the king came _8_ he saw the ring he knew that he had found the kind of man he wanted He told him to keep the ring for himself You _9_ so well in this little thing he said _10_ now I know I can believe you with many things1 A finishedB didC beganD had2 A everB neverC easilyD no3 A The otherB AnotherC OneD A second4 A anything B somethingC nothing D everything5 A picked upB put awayC took awayD threw away6 A waterB basketC wellD work7 A fullB emptyC filledD clean8 A WhileB As soon asC BeforeD Since9 A have doneB will doC doD are doing10 A whatB whyC whenD that名师点评本文讲述了一个国王为了考验两个人让他们往篮子里打水忠诚的人不遗余力地往空篮子里打水直到国王归来结果不仅获得了一枚金戒指而且得到了国王的信任答案简析1C这里did和finished都表示完成了这项工作而给篮子装满水是不可能的国王应在两人开始打水后不久离开所以应选began2B往篮子里盛满水是永远不可能的故选择never3A两者中的另一个用the other加名词来表示4Cthe first man想离开因为他觉得自己干的是无用功故选择nothing意为从事某项工作5Dpick up意为捡起pick away意为放好take away意为取走而throw down意为扔掉丢弃比较贴近文意为正确选项6A根据文意另一个人一直在打水故选water7B不停地打水必然会导致井空故选empty8Bwhile引导从句时从句应用延续性动词before和since不符合文意as soon as表示一就为正确选项9A国王是因为这个诚实的人所做过的事情而表扬他所以应用完成时态have done10D国王讲的最后一句话是含有 sothat结构的复合句意为如此以致故选that8Food is very important Everyone needs to _1_ well if he or she wants to have a strong body Our minds also need a kind of food This kind of food is _2_ We begin to get knowledge even _3_ we are very young Small children are _4_ in everything around them They learn _5_ while they are watching and listening When they are getting older they begin to _6_ story books science books anything they like When they find something new they love to ask questions and _7_ to find out answers What is the best _8_ to get knowledge If we learn by ourselves we will get _9_ knowledge If we are _10_ getting answers from others and do not ask why we will never learn well When we study in the right way we will learn more and understand better1 A sleepB readC drinkD eat2 A sportB exerciseC knowledgeD meat3 A untilB whenC afterD so4 A interested B interestingC weakD better5 A everythingB somethingC nothingD anything6 A lendB readC learnD write7 A tryB haveC refuseD wait8 A placeB schoolC wayD road9 A littleB fewC manyD the most10 A oftenB alwaysC usuallyD something 名师点评本文说明了知识的重要性介绍了一个人学习知识的过程以及获取知识的最佳途径是一篇可读性较强的文章答案简析1D本句承接上文进一步强调食物的重要性要有强壮的体魄得吃得好故选eat2C根据下文大脑所需要的食物应为knowledge3B按常理一个人在小的时候就开始学习了所以应用when引导这里的时间状语从句4A小孩对知识的接受主要依靠于他们对事物产生的兴趣词组be interested in sth 表示对感兴趣而interesting用来形容令人感兴趣的事物故选择interested5B孩子们在耳听眼观的过程中经常会学到一些东西everything过于绝对化 nothinganything 不合文意应选 something6B随着年龄的增长孩子们开始read各类书籍而不是writelearn在这里搭配不当7A孩子们在学习过程中发现问题时由于求知的欲望应尽力去解决问题故选择try8C本段主要就学习方法展开讨论该句应为总括句空白处当然应填入ways9D与后面的方法比起来作者认为独立自主的学习为最佳方法最佳方法当然应使人获得最多的知识故选择the most10Bbe always doing sth 意为总是干某事9Someone says Time is money But I think time is _1_ important than money Why Because when money is spent we can get it back However when time is 2 itll never 3 Thats 4 we mustnt waste time It goes without saying that the 5 is usually limited Even a second is very important We should make full use of our time to do 6_ useful But it is a pity that there are a lot of people who do not know the importance of time They spent their limited time smoking drinking and _7 They do not know that wasting time means wasting part of their own _8 In a word we should save time We shouldnt 9 todays work for tomorrow Remember we have no time to 10 1 A muchB lessC much lessD even more2 A costB boughtC goneD finished3 A returnB carryC takeD bring4 A whatB thatC becauseD why5 A moneyB timeC dayD food6 A nothingB somethingC anythingD everything7 A readingB writingC playingD working8 A timeB foodC moneyD life9 A stopB leaveC letD give10 A loseB saveC spendD take名师点评文章讲述了时间的重要性金钱用完了可以再来但时间却是一去不复返告诫我们要珍惜时间不能虚度年华答案简析1D该句中多音节形容词important的比较级应是 more important 用even来修饰比较级故选 even more important2C这里表示时间流逝故选gone3A时间流逝就不会再回来根据文意应选return4D上文解释了我们为什么不能浪费时间承接上文应用why5B时间的流逝悄无声息故应选 time6B根据文意可知我们应珍惜时间做一些有用的事情故选something7C该句列举了一些人浪费时间的例子四个选项中只有playing能和smoking drinking 相提并论故选playing8D根据文意浪费时间就是浪费自己的生命故选life9Bleave意为留下剩下根据文意我们不能把今天的事留到明天做故选 leave10A这里表示浪费时间故
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届福建省南平市第一中学化学高二第一学期期中质量检测试题含解析
- 甘肃省庆阳长庆中学陇东中学分校2026届化学高三上期中综合测试试题含解析
- 2026届天津市武清区等五区县高一化学第一学期期末联考试题含解析
- 现代文学鉴赏课件
- 2025年春季英语四六级写作高分策略与实战演练试卷
- 现代女性健康知识培训课件
- 2025年Python二级考试模拟试卷 实战演练知识点精讲
- 王波培训知识产权贯标课件
- 重庆市七校2026届化学高一上期中监测模拟试题含解析
- 王亚林律师课件
- 招生代理授权合同范本
- 2025年广西玉林产业投资集团有限公司社会招聘5人笔试备考题库及答案解析
- 《质量管理与可靠性》课件-第4章 质量检验
- 2025至2030年中国分时度假行业市场运营现状及投资规划研究建议报告
- 孕期甲状腺功能课件
- 2025年财政部高层次财会人才选拔考试历年参考题库含答案详解(5套)
- 电子技术基础说课
- 2024年四川泸州医疗卫生辅助岗位招募笔试真题
- 旅行团队管理办法
- 2025年秋期部编版四年级上册小学语文教学计划+教学进度表
- 2025安宁疗护实践指南(试行)知识测试试题及答案
评论
0/150
提交评论