 
         
         
         
         
        
            已阅读5页,还剩12页未读,            继续免费阅读
        
        
                版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
             Passage 1Mexico is a dry country. But Mexican farmers dont worry about their plants. Why? Solid(固体) Rain may be the answer.Solid Rain looks like sugar (糖). It helps keep water for plants. One piece of Solid Rain can absorb (吸收) a small cup of water. Its like a water tank. Whenever the plants need water, they can drink from the Solid Rain.A Mexican engineer made Solid Rain. He got the idea from baby diapers (纸尿裤).Solid Rain is easy to use. Farmers only need to mix the “rain” with soil and add water. Solid Rain not only saves water for plants, but also makes plants healthy. Mexican farmer Frank Torres said Solid Rain helped his plant because, “nutrients (营养成分) werent washing away every time we watered the plants.”However, Solid Rain also absorbs water from plants when it dries out. So it is important to always have water inside the “rain”.1. Whats the weather in Mexico? A. Cold.B. Hot.C. Dry.D. Wet.2. Who made Solid Rain? A. An American farmer.B. An American engineer. C. A Mexican farmer. D. A Mexican engineer. 3. What does Solid Rain look like? A. Milk.B. Ice.C. Sugar.D. Ball. 4. What can we learn from the passage? A. Mexican farmers always worry about their plants. B. Solid Rain helps keep soil for plants. C. Solid Rain isnt difficult to use. D. Solid Rain doesnt absorb water from plants when it dries out.【语篇导读】本文介绍了由于气候干燥,墨西哥农民使用固体雨来为植物提供水分。文章也介绍了这种固体雨的发明者,这种想法的来源以及它是如何保护植物的。1. C。细节理解题。根据第一段的第一句可知墨西哥的天气干燥。2. D。细节理解题。根据第三段的第一句可知是墨西哥的一名工程师制造出了固体雨。 3. C。细节理解题。根据第二段的第一句可知它看起来像糖。4. C。判断理解题。根据第四段的第一句可知这种固体雨使用简单。Passage 2Want to swim faster than your friends? This pair of swimming gloves can help you! When you wear the gloves, its like you have webbed (有蹼的) hands. Open your hands and swim. The gloves will help you push (推动) the water better!Gorillas live in groups. Their leader is often a male (雄性的) gorilla. They are always big and strong. They beat their chests to make loud noises. They also shout and show their teeth. This way, gorillas from other groups feel scared (害怕的).The real color of hair is white! When you are young, your hair has pigment (色素) in it. The pigment gives your hair its color. When you get older, the pigment stops working. Thats when hair starts to turn white.1. The pair of gloves in the diagram(表格) can help us _. A. climb mountainsB. run C. swimD. play basketball 2. The leader of gorillas is always _. A. beautifulB. scary C. interestingD. big and strong3. Whats the real color of hair? A. Black.B. Yellow.C. White.D. Red. 4. The gorilla shout and show their teeth when _. A. he is happyB. he wants to make friends C. he wants to make others scared D. he feels very excited【语篇导读】本文介绍了三方面的内容:第一个是有蹼的手套能够帮你游泳;第二个是为什么狒狒喜欢拍胸脯;第三个是我们的头发原本是什么颜色。1. C。细节理解题。根据表格的第一行第一、二句可知这种手套能够帮你游泳。2. D。细节理解题。根据表格的第二行的第三句可知狒狒群的首领一般都高大且强壮。3. C。细节理解题。根据表格的第三行的第一句可知头发原来的颜色就是白色。选项A、B、D没有在文中提到,故排除。4. C。判断理解题。根据表格的第二行的倒数两句,可知它这样做就是为了使其他群体的狒狒害怕。Passage 3The tiger was clever, quick and strong. He was always making fun of the other animals, such as the bumblebee and the elephant.One day, the animals had a meeting in a cave, when there was a landslide(山崩) which sealed up(封)the cave entrance. Everyone wanted the tiger to save them, but he couldnt.In the end, the bumblebee flew out through a tiny gap(缝隙) between the rocks.He flew off to look for the elephant, who didnt go to the meeting because he was feeling sad. The elephant came and moved the rocks, setting the animals free.The animals said thanks to both the elephant and the bumblebee, and asked them to be their friends. The last animal to leave the cave was the tiger. He said sorry to the bumblebee and the elephant.He learned his lesson, and from that day one he only saw the good in all the other animals.1. The tiger was_. A. clever, slow and strongB. clever, quick and friendly C. clever, quick and weakD. clever, quick and strong 2. What did they do one day? A. They played sports.B. They had a meeting. C. They listened to a concert.D. They ate dinner. 3. _ first came out of the cave. A. The tigerB. The bumblebee C. The elephantD. The lion4. The underlined phrases “setfree” means _. A. 解救出来B. 使开心C. 带来困难D. 免费 5. What lesson can we know from the passage? A. The elephant is a good animal. B. The elephant is much stronger than tiger. C. See the good in all the other people. D. The tiger isnt a good animal. 【语篇导读】本文讲述了老虎因为自己的聪明、机敏以及强壮而瞧不起其他动物,但是当他们面临困境的时候,正是他平常瞧不起的大黄蜂和大象救了大家的命,从此他知道欣赏别人的重要性。1. D。细节理解题。根据文章的第一段的第一句可知老虎聪明、机敏以及强壮。2. B。细节理解题。根据文章的第二段第一句可知它们正在开会。选项A、C、D在文中均未提到,故排除。3. B。细节理解题。根据文章的第三段可知大黄蜂首先从洞中出来。选项D在文中没有提到,故首先排除。选项A没能从洞中出来,故排除;选项C没有进去洞里,故也排除。4. A。细节理解题。根据前面内容可知他们被困在洞中,是大象把他们解救出来。选项B、C、D在文中没有信息与其匹配,故排除。5. C。主旨大意题。通读全文,尤其是文章的最后一段可知文章告诉我们要去看他人的优点。选项D在文中没有信息与其匹配,故排除。选项A、B虽然是文章的内容,但不是文章最终要告诉我们的道理,故排除。Passage 4A farmer and his wife lived in a village. He went to the forest to get wood that he needed to repair his house. As he began to cut down the tree, a djinn(灯神) appeared(出现) and asked him not to cut his house. If he stopped doing it, the djinn offered to give anything to the farmer. The farmer didnt know what to get. He left the forest and told it to his wife and asked his wife what they should ask. The greedy(贪婪的) wife told the farmer to ask the djinn for an extra head and two extra hands so he can think more and work more.The stupid farmer agreed and went back to the djinn. The djinn let him have what he wanted. The farmer happily walked back to the village. People there thought him to be a monster(怪兽) and beat him to death.1. Why did the farmer go to the forest? A. To meet his friend.B. To get money. C. To look for a djinn.D. To get wood. 2. Why did the man go back home? A. Its was too hard to cut trees. B. He wanted to have a rest at home. C. He wanted to get his wifes help. D. He went back to have lunch.3. How was the farmer according to the passage? A. Clever.B. Stupid.C. Ugly.D. Scary. 4. Why did people there beat him? A. He had too much money.B. He cut down the tree. C. He looked like a monster.D. He knew the djinn.【语篇导读】本文讲述了农夫在森林砍树,偶遇灯神的事情,当灯神答应农夫可以要任何东西的时候,贪婪的妻子让他要了额外的头和胳膊,以至于最终丧命的故事。1. D。细节理解题。题干关键词为“forest”,可定位于文章的第一段。根据文章的第一段的第二句可知他去森林砍树木。选项A、B在文中均未提到,故排除;选项C是农夫巧遇的,而不是去那里寻找的人。2. C。细节理解题。题干关键词为“back”,结合选项,可定位于文章的第二段。根据文章的第二段倒数第二句可知他回家去向妻子寻求建议。选项A、B、D在文中均未提到,故排除。3. B。细节理解题。题干关键词为“farmer”,结合选项,可定位于文章的最后一段。根据文章的最后一段的第一句可知农民是很愚蠢的。选项A、C、D在文中没有信息与其匹配,。4. C。细节理解题。题干关键词为“beat”,定位于文章的最后一段。根据文章的最后一段的最后一句可知因为他看起来像一个怪兽而被村民打死。选项A、B、D在文中没有信息与其匹配,故排除。Passage 5Raj is a 35-year-old man. He wasnt good with his parents. Raj was on a trip with his wife and his son, he met a small boy aged about 10 years selling toys. The boy asked Raj to buy something. Raj asked the boy why he sold toys instead of(代替) studying. The boy said, “My father met with an accident a year ago and he lost one hand. He cannot work now. My mother works as a maid(女仆) in a few houses. Im helping my parents by selling these toys. I go to school in the morning, and sell toys in the evenings. I work for 3 hours a day and study at night!”Raj bought a few toys from the little boy. He thought about what the boy had said. He realized that he had been wrong in the way he treated his parents. He had learnt a lesson from the small boy. He would be good with his parents. 1. Who had a trip that day? A. Raj and his parents.B. The little boy and his parents. C. Raj, his wife and his son.D. Raj, his wife and his daughter.2. What did the boy do? A. He made toys.B. He bought toys. C. He sold toys.D. He mended toys. 3. When did the boy go to school? A. In the morning.B. In the afternoon. C. In the evening.D. At night. 4. How long did the boy work? A. One hour.B. Two hours. C. Three hours.D. Four hours. 【语篇导读】本文讲述了中年人Raj与父母相处的不好,再看到一个小男孩为了帮助父母而卖玩具之后,受到了教育,要好好对待父母。1. C。细节理解题。题干关键词为“trip”,可定位于文章的第二段。根据文章的第二段的第一句可知Raj和妻子和儿子在度假。选项D在文中没有提到Raj有女儿,故排除;选项A他并没有和父母一起度假,故排除;选项B男孩在卖玩具并不是在度假,故排除。2. C。细节理解题。题干关键词为“toy”,可定位于文章的第二段。根据文章的第二段的第一句可知男孩在卖玩具。选项A、B、D在文中均未提到,故排除。3. A。细节理解题。题干关键词为“go to school”,可定位于文章的第二段。根据文章的第二段的倒数第二句可知男孩上午上学。选项B在文中没有提到,故排除。选项为男孩卖玩具的时间,故排除;选项D虽然是男孩学习的时间,但没有去学校学习,故排除。4. C。细节理解题。题干关键词为“work”,定位于文章的第二段。根据文章的第二段的最后一句可知男孩每天工作三个小时。选项A、B、D在文中没有信息与其匹配,故排除。Passage 6Funny stories in the classroomOne day teacher asked Sam that did his father help him with his homework.Sam said that “No, he did it all by himself”!Little Tom (on phone): My son is having high fever and he wont be able to come to school today.Teacher: Who is this?Little Tom: This is my father speaking!Teacher: Why are you late?Student: Because of the sign on the road.Teacher: What kind of sign?Student: The sign that says, “School Ahead, Go Slow.”!Teacher asked the students to tell the importance(重要) of the year 1809.John stand up and said “Abraham Lincoln was born”.Then teacher again asked the students to tell the importance of another year 1819.        
    温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 医用氧气合同(标准版)
- 室内设计师合同(标准版)
- 南京市人民医院科室科研成果统计考核
- 界面交互设计工作培训试题及答案
- 抚州市中医院会阴部整形术考核
- 亳州市中医院心脏外科重症监护考核
- 莆田市人民医院药物影响评估考核
- 宁德市人民医院科室运营管理协助考核
- 2025-2030神经生长因子在智力障碍治疗中的转化医学研究
- 2025-2030磷酸铁锂电池低温性能改进技术路线对比分析
- 2025年高校辅导员考试基础知识试题及答案
- 公司适用法律法规标准清单2025年08月更新
- 国家中医药管理局《中医药事业发展“十五五”规划》全文
- 中国急性缺血性卒中诊治指南(2023)解读
- 2023中国高净值人群健康投资白皮书
- 2023年10月自考00087英语翻译试题及答案含评分标准
- 医院污水处理运维服务投标方案(技术标)
- 药食同源中药
- 《乡土中国》阅读练习及答案
- 殡仪馆经营状况调查报告
- 2023年乌鲁木齐市新市区自然资源局事业单位招聘考试笔试题库及答案解析
 
            
评论
0/150
提交评论