2013专起本大学英语入学考试机考备考试题.doc_第1页
2013专起本大学英语入学考试机考备考试题.doc_第2页
2013专起本大学英语入学考试机考备考试题.doc_第3页
2013专起本大学英语入学考试机考备考试题.doc_第4页
2013专起本大学英语入学考试机考备考试题.doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013专起本大学英语入学考试机考备考试题试题一、单选1. They haveme pictures of Guilin from a local post-office.A.given B.lent C.sent D.left 答案:C2. “Whats the date?” “Its _.”A.first July, 2011 B.July the first, 2011C.2011 1st of July D.July the first of 2011 答案:B3. People in the west make _ a rule to buy Christmas presents for their relatives and friends.A.that B.it C.this D.as 答案:B4. The secretary worked late into the night, 答案:B _ a long speech for the president.A.to prepare B.preparing C.prepared D.was preparing 5. No one can be surein a million years. 答案:BA.what man will look like B.what will man look likeC.man will look like what D.what look will man like 6. I often visited the British Museum _ I was staying in London.A.until B.while C.during D.throughout答案:B7. One of his friends studies at _.A.the Beijing university B.Beijing UniversityC.university Beijing D.the university Beijing答案:B8. Ill leave him a message. Would you please give me?答案:DA.papers B.some papers C.a sheet paper D.some paper9. “Good morning, can I help you?” “Id like to have this package _, madam.” 答案:DA.be weighed B.to be weighed C.to weigh D.weighed10. Mary is fond of watching _ TV while her sister is interested in listening to _ radio.A./, the B.the, / C./, / D.the, the答案:A11. They worked hard. They thought only in this _ could they succeed.A.manner B.method C.approach D.way答案:D12. Can you hear the _ of the music in the distance?A.sound B.voice C.noise D.speeches答案:A13. Where there is a _, there is a way.A.wish B.attempt C.hope D.will答案:D14.to realize how hard he worked on the book.A.Only then I came B.Only then did I comeC.Only then do I come D.Then did I only come答案:B15._ he discovered that Lanny had visited that country. 答案:BA.By mistake B.By accident C.By surprise D.By sea16. The _ are paid to do all the work on the ship.A.crew B.students C.players D.boys 答案:A17.you hear the radio from the other side of the room?A.Can B.May C.Must D.Should 答案:A18. “Is she sorry?” “_ not! Look at her.”A.Obviously B.Clearly C.Without doubt D.Without refusal 答案:A19. The teacher _ to find out the student who broke the cup.A.attempted B.attended C.attracted D.attacked 答案:A20. I have a dream to become a teacher; I hope my dream will _.A.come true B.prove true C.get true D.turn true答案:A21. Now _ people want to receive a better education.A.a great deal of B.a great manyC.many a D.an amount of 答案:B22. He was not interested in his school work._, he felt disappointed.A.Before long B.Long before C.Long after D.After long 答案:A23. The _ from the farm to the town is five miles.A.distance B.power C.right D.meaning 答案:A24. I have a lot of work to _.A.get B.deal with C.have D.go with答案:B25. In my _, I liked to have ice cream.A.child B.children C.childhood D.childlike答案:C26. The mother worked so hard as to _ the whole family.A.hand B.give C.offer D.feed答案:D27. The man over there is an easy-_ person.A.walking B.running C.going D.racing答案:C28. The crops were badly affected by the _ in summer; some died because of too much water, and others were simply drowned.A.flood B.thirst C.dry D.wet答案:A29. Not all methods are _ for your study.A.feet B.fat C.fit D.foot 答案:C30. “I cant tell you anything about it.”A.give B.shall give C.gave D.will be given答案:A31. Though she wears a white overcoat, she is not a scientist, _ a doctor, _ a nurse. She is a hairdresser. 答案:AA.nor, nor B.neither, nor C.and, and D.not only, but also32. “Write to me when you get home.” “_.”A.I must B.I should C.I will D.I can答案:C33. To say something _ one thing, while to do it _ another.A.is, are B.are, is C.is, is D.are, are答案:C34. It is necessary that the question _ at once.A.should be settle B.be settledC.might be settled D.would be settled 答案:B35. _ is standing at the corner of the street.A.A police B.The police C.Police D.A policeman答案:D36. The shirt isnt mine. Its _.A.Mrs. Smith B.Mrs. SmithC.Mrs. Smiths D.Mrs. Smiths答案:D37. We used to go skating in Michigan every winter, but _ for the past five seasons.A.I dont go B.I havent goneC.Im not going D.I didnt go答案:B38. Was it because it rained heavily last Sunday _ he didnt go to the party? A.when B.why C.that D.which 答案:C39. “When are you going to see your uncle? “ “ _ next week.” 答案:BA.Some time B.Sometime C.Some times D.Sometimes40. I just drop _ to see if I could borrow your dictionary.A.in B.at C.on D.off答案:A41. If you go on doing that kind of thing, youll _ in prison.A.end away B.end off C.end up D.end down答案:C42. The train is now going at a _ rate.A.rapid B.quick C.large D.huge答案:A43. Can you please _ me a favor by turning off that radio?A.say B.have C.do D.give答案:C44. After finishing his education at college, he was _ to work in a company. 答案:BA.decided B.determined C.planned D.hoped45. They all said they were very poor, but _ they were very rich.A.of course B.as a result C.as a matter of fact D.at the bottom答案:C46. You havent been _ before, have you?A.abroad B.aboard C.broad D.board答案:A47. He _ his living as a fisherman.A.got B.earned C.won D.obtained答案:B48. The leaves from the trees fell onto the lake and _ on the surface.A.flowed B.floated C.flew D.fried答案:B49. _ this evening, if you can; Ive something important to tell you. 答案:CA.Call me down B.Call on C.Call me up D.Call at50. A learner of the English language should read comprehensively._, he should read as many books as possible.A.In other words B.In my own way C.With this D.Otherwise答案:A51. It is good for one to avoid being in _ to anyone else.A.debt B.money C.charge D.change答案:A52. It is necessary for us to learn to write an _ letter if we want to find a good job.A.looking B.seeking C.application D.search答案:C53. He wont come. He has _ his mind.A.taken B.done C.changed D.altered答案:C54. After the _of the steam engine, people life has greatly improved.A.find B.invention C.discovery D.production答案:B55. Are you _ with the man over there?A.familiar B.knowing C.realizing D.getting答案:A56. They wanted to go to the city, but he _ the idea. 答案:BA.against B.opposed C.disagreed against D.attracted57. This coat is red. That coat is black. This coat is _ from that one.A.similar B.different C.differ D.not same答案:B58. Make yourself at home. Eat anything you like._ yourself to some fish.A.Get B.Force C.Help D.Ask答案:C59. To _ the truth, I have a lot of things to do this evening.A.say B.speak C.talk D.tell答案:D二、阅读阅读一The news report that night was about a famine (饥荒) in Ethiopia. The pictures were of people who were so thin that they looked like beings from another planet. The camera focused on one man so that he looked directly at me, sitting in my comfortable living room. All around was the sound of death.It was clear that world had not noticed this until now. You could hear the sadness in the voice of the reporter, Michael Buerk. At the end of the report he was silent. Paula started crying, then rushed upstairs to check our baby, Fifi, who was sleeping peacefully.I kept seeing the news pictures in my mind. What could I do? I was only a pop singer and by now not a very successful pop singer. All I could do was to make records which no one bought. But I would give all the profits of the next Pats (the name of the music group he was in ) record to Oxfam (an organization in Britain which helps poor people around the world) . What good would that do? It would only be a little money but it was more than I could give just from my bank account. Maybe some people would buy it because the profits were for Oxfam. And I would be protesting about this disaster. But that was not enough.1. What do we learn about the writer from the next? 答案:BA.He felt really bad because the news report made him think of his own hard life.B.After he saw a news report on TV about the famine in Ethiopia, he decided he had to do something about the problem.C.His ideas on how to collect money for the people on Ethiopia were very successful.D.He ideas on how to collect money for the people in Ethiopia were very successful. 2. Which paragraph describes (描写)what he thought about after the report?A.Paragraph 1 B.Paragraph 2. C.Paragraph 3. D.None 答案:C3. The word in the third paragraph “profit” meansA.price B.salary C.cost D.money he would make案:D4. From the text we learn that Paula, his wife, 案:BA.gave him ideas about how to helpB.also felt very bad after seeing the reportC.took much more care of their child than heD.wanted him to be a successful signer5. The writer whished that 答案:CA.he would be a very successful pop singer if he could have sold all his recordsB.he would rather give all his money from his bank account than the little money made by making new recordsC.perhaps people would be interested in his records because they knew that the money paid for them would go to OxfamD.he would make records which no one bought阅读二It doesnt matter when or how much a person sleeps, but everyone needs some rest to stay alive. Thats what all doctors thought, until they heard about Al Herpin, who never slept. Could this be true? The doctors decided to see this strange man themselves.Al Herpin was 90 years old when the doctors came to his home in New Jersey. They thought for sure that he got some sleep of some kind. So they stayed with him and watched every movement he made. But they were surprised. Though they watched him hour after hour and day after day, they never saw Herpin sleeping. In fact, he did not even own a bed. He never needed one.The only rest that Herpin sometimes got was sitting in a comfortable chair and reading newspapers. The doctors were puzzled by this strange continuous sleeplessness. They asked him many questions, hoping to find an answer. They found only one answer that might explain his condition. Herpin remembered some talk about his mother injured several days before he was born. But that was all. Was this the real reason? No one could be sure.Herpin died at the age of 94.1. The main idea of this passage is that _答案:B A.large numbers of people do not need sleepB.a person was found who actually didnt need any sleepC.everyone needs some sleep to stay aliveD.people can live longer by trying not to sleep 2. The doctors came to visit Herpin, expecting _ . 答案:BA.to cure him of his sleeplessnessB.to find that his sleeplessness was not really trueC.to find out why some old people didnt need any sleepD.to find a way to free people from the need of sleeping3. After watching him closely, the doctors came to believe that Al Herpin _. 答案:CA.needed some kind of sleep B.was too old to need any sleepC.needed no sleep at all D.often slept in a chair4. One reason that might explain Herpins sleeplessness was_.答案:AA.his mothers injury before he was bornB.that he had gradually got rid of the sleeping habitC.his magnificent physical conditionD.that he hadnt got a bed5. Al Herpins condition could be regarded as_ . 答案:DA.a common one B.one that could be curedC.very healthy D.a rare one阅读三Many sports need the services of one or more referees(裁判).You will find, for example, referees in swimming, diving, football, skating, basketball, tennis and so on. The referees judgment, no matter what the sport is, can make the difference between winning and losing.When a decision is announced, one can often hear loud cheering from the spectators (观众). Sometimes the people dont agree with the decision .Usually, however, no matter what the people think, the decision of the judge is final. With the instant replay television viewers often get a second chance to watch the special sports moments. Should the camera help the referees in making their decisions? Some people think so. The Japanese have been using the television instant replay in one of their sports for some time.In Japan, where Sumo wrestling is thought by many to be the national sport, a wrestler named Taiho was trying to break Futabayamas record of 69 victories. In the 46 the match, Futabayama was declared the winner by mistake because the judges had not seen the wrestlers foot leave the circle.Soon after the mistake, the people said that they had a right to see the match end with the correct winners since they had paid as much as $ 375 for a ringside seat. Now cameras record the actions of wrestlers .The camera is the most important referee of all. If a man or a woman makes a mistake in judgment, the camera will correct it, and the instant replay will let everyone know it. The right winner will win.1. The passage is mainly about _. 案:BA.how to wrestle in Japan B.use of camera as refereeC.watching matches on television D.why Sumo wrestling is fun2. In most sports, the referee _.答案:DA.doesnt count much B.gets paid too muchC.makes no mistakes D.counts much3. A poor decision _.答案:AA.can cause the wrong winner B.is usually declared twiceC.almost never happens D.shouldnt matter much4. You can tell that Sumo wrestling _答案:C A.is played on a race track B.has teams of nineC.is a contest between two D.is unpopular in Japan 5. Taiho was trying to _.答案:DA.lose the match quickly B.murder FutabayamaC.help the referee D.break a record阅读四What makes a person a scientist? Does he have ways or tools of learning that are different from those of others? The answer is No. It is not a tool a scientist uses but how he uses these tools that make him a scientist. You will probably agree that knowing how to use a power is important to a carpenter. You will probably agree, too, that knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The scientist, however, goes one step further: he must be sure that he has a reasonable answer to his question into a large set of ideas about how the world works.The scientists knowledge must be exact. There is no room for half right or right just half the time. He must be as nearly right as the conditions permit. What works under one set of conditions at one time must work under the same conditions at other times. If the conditions are different, any change the scientist observes in a demonstration must be explained by the change in the conditions.This is one reason that investigations are important in science. Albert Einstein, who developed the theory of relativity, arrived at this theory through mathematics. The accuracy of his mathematics was later tested through investigation. Einsteins ideas are shown to be correct. A scientist uses many tools for measurements. Then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.1. .knowing how to investigate, how to discover information, is important to everyone. The author says this to show _.答案:CA.the importance of informationB.the difference between carpenters and ordinary peopleC.the difference between scientists and ordinary peopleD.the importance of thinking2. A sound scientific theory should be one that _.答案:AA.works under one set of conditions at one time and also works under the same conditions at other timesB.leaves no room for improvementC.does not allow any change even under different conditionsD.can be used for many purposes3. What is the main idea of the passage? 答案:DA.Scientists are different from the ordinary people.B.The theory of relativity.C.Exactness is the secret of science.D.Exactness and way of using tools is the key to the making of a scientist.4. From the passage we can conclude that a scientific theory _答案:AA.can be repeated in testing B.can be true sometimesC.can be tested out under some conditionsD.can be wrong when different tool is used5. How does a common person become a scientist? A.Knowing how to do things.B.Knowing why things change.C.Knowing what the world is. D.Knowing how to show others tools. 答案:A阅读五April 1st is a day on which, in some countries, people try to play tricks on others. If one succeeds in tricking somebody, one laughs and says, “April Fool!”, and then the person who has been tricked usually laughs too.On April 1st, a country bus was going along a winding road when it slowed down and stopped. The driver anxiously turned switches and pressed buttons. But nothing happened. Then he turned to the passengers with a worried look on his face and said, “This poor bus is getting old. It isnt going as well as it used to. Theres only one thing to do if we want to get home today. I shall count three, and on the word “Three”, I want you all to lean forward suddenly as hard as you can, that should get the bus s

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论