已阅读5页,还剩19页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第三单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:What do you think of the concert?W:It couldnt be better.I lost myself in it the whole evening.1.Which of the following is right according to the passage?A.The concert was really terrible.B.The concert was very wonderful.C.The woman lost her way in the evening.答案:BM:Please get me two packets of cigarettes while you are at the store.W:Im not going to any store.Im going to see Aunt Mary,but Ill get them for you at the gas station.2.Where will the woman stop to get the cigarettes for the man on her way?A.At a cigarette store.B.At Aunt Marys home.C.At a gas station.答案:CM:I wish I had studied harder when I was at university.W:You always said you didnt think study was that important.M:Yes,I know.But now I realize I was wrong and its too late.3.What can we learn from the conversation?A.The man is anxious to begin his studies.B.The man thinks study is not important.C.The man regrets that he was not a good student.答案:CW:You want to see me,Mr.Jones?M:Yes,Miss Robinson.Im sorry to have to say this,but you havent set your class any homework this month.W:Oh,dear,Im very sorry,but they dont seem to like doing homework.4.Whats the probable relationship between the man and the woman?A.Teacher and student.B.Leader and teacher.C.Husband and wife.答案:BM:Morning,Sally,will you be in this afternoon?W:Oh,hello,Bill.No,Ive got to catch the three oclock plane instead of the evening one.M:Oh,goodness.Um.well,would you like a hand with some things youve got to do?5.What is the woman going to do this afternoon?A.Go to the airport.B.Help the man.C.Work in the office.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Excuse me,do you mind if I sit here?W:No,not at all.M:Thats very kind of you.Im sure Ive seen you somewhere before.Do you live nearby?W:Yes,well,I work here too.Just around the corner.M:Really?What do you do?W:Oh,I teach those kids in the primary school.M:Oh,I know them well.Children today are hard to teach.Im sure you find them difficult in class.6.Where does the woman live?A.Nearby.B.In the restaurant.C.Far from here.答案:A7.Whats the womans job?A.Waitress. B.Teacher.C.Headmaster.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。W:The temperature hasnt got above five degrees centigrade for three weeks,and its supposed to snow again tonight.We have to clear the snow off the steps.This is not beautiful!M:I dont mind the extra work.For me,its worthwhile to be able to experience the fresh air.And you know how much I love skiing,ice-skating and.W:I know,and Im glad youre having fun.Its just that Im tired of being cold.I wish spring were here.M:Well,I agree that winter does seem long when we get to January.8.What season is it now?A.Its spring.B.Its autumn.C.Its winter.答案:C9.What do we know about the woman?A.She likes sports.B.She hates cold weather.C.She never does housework.答案:B听第8段材料,回答第10至12题。M:Hi,havent we met before?You look so familiar.W:Yeah.We met on campus last week,and you asked me the same question.M:Oh,really?Im sorry,but Im terrible with names.But,but,but.Let me guess.Its Sherry,right?W:No,but you got the first letter right.M:I know,I know.Its on the tip of my tongue.Wait.Uh,Sandy,Susan.Wait,wait.Its Sharon.W:You got it.and only on the fourth try.M:So,well,Sh.,I mean Sharon.How are you?W:Not bad.And what is your name?M:Its Ben,but everyone calls me B.J.And,uh,what do you do,Sh.Sharon?W:Im a graduate student majoring in TESL.M:Uh,TESL.Whats that?W:It stands for teaching English as a second language.I want to teach English to non-native speakers overseas.M:Hey,that sounds really exciting.10.Where did the man and woman first meet?A.At a party.B.At school.C.At a friends house.答案:B11.What is the womans name?A.Sharon.B.Susan.C.Sherry.答案:A12.In what field is the woman majoring?A.Engineering.B.Computer science.C.Education.答案:C听第9段材料,回答第13至16题。M:Where have you been?Ive been waiting for you for an hour.W:Oh,Im really sorry.Ill explain later.Please give me a glass of water first.M:I was almost going crazy.And here you are.W:Mm,Im so thirsty and tired.M:What happened?Youd better have a good excuse,or I wont forgive you this time!W:Two hours ago,about 4:00 p.m.,I was getting ready at home for our date.I was very excited.M:So was I,until you didnt show up.W:Just listen,would you?I left home and headed for the subway station.M:Was it closed?W:No.But I found I hadnt taken my purse,so I had no money with me.M:Did it take you two hours to get money?W:Yes,I went back home,but I didnt have my keys,either.Bad luck!Now you can understand why Im so late.M:OK.Lets just eat,then.Waiter!13.Why was the woman late?A.Because she prepared for the date for a long time.B.Because the subway station was closed.C.Because she left her purse and keys at home.答案:C14.When should they meet each other?A.At about 5:00 p.m.B.At about 6:00 p.m.C.At about 4:00 p.m.答案:A15.Where does the conversation probably take place?A.In a restaurant.B.At the entrance to the cinema.C.At the mans home.答案:A16.What was the mans attitude to the womans performance?A.He was angry and he shouted at her.B.Anyway he forgave her.C.He was glad.答案:B听第10段材料,回答第17至20题。Childrens education is changing very rapidly today.In the past,teachers made children sit still for hours.They made them memorize all sorts of things.In other words,the children had to go on repeating things until they knew them by heart.Today,many teachers wonder if it is possible to make children learn all.They say you must let children learn and discover things by themselves.But for some children,school is a kind of prison.They are there only because their parents make them go.They get out of the classroom as soon as the teacher lets them leave.Many of them want to find jobs but the law does not allow them to work until they reach a certain age.And so,they have to stay in school.Often they do not learn anything at all and hate every moment.17.What used to happen in the past?A.Children could learn by themselves.B.Children were made to sit still for hours.C.Children liked to sit in the classroom.答案:B18.What do these teachers wonder today?A.If they can make children learn all.B.Why children leave the classroom early.C.If they can make children memorize all sorts of things.答案:A19.How do some children like their school?A.They think school is a kind of prison.B.They think it changing rapidly.C.They dont hate every moment.答案:A20.Why cant some of the children find jobs?A.Because their parents wont allow them to do so.B.Because the teachers wont allow them to do so.C.Because they are too young.答案:C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWould you like an invisibility cloak(隐形衣服) that works just like the one Harry Potter got from his father?Such a cloak may be available in stores with other Harry Potter costumes sooner than you think.Researchers in England and the USA have found the materials to build such a cloak,according to the latest edition of Nature magazine.Nader Engheta,a professor at the University of Pennsylvania,has done his own work on invisibility using,special materials called metamaterials.Unlike those found in nature or the Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry,these materials steer(导引)light,and other forms of electromagnetic radiation around an object.Scientists suggest that these metamaterials could be used to make a cloak.Light and all other forms of electromagnetic radiation would strike it and flow around the sides.The light would simply continue on as if it hadnt bumped against an obstacle,like a river flowing around a smooth big stone.It would seem to onlookers that they were looking right through the cloak.Everything covered by the cloak would be concealed from view.“Is it science fiction?Well,its theory and that already is not science fiction.Its theoretically possible to do all these Harry Potter things,” said John Pendry,a physicist at the Imperial College London.“Although such a cloak does not yet exist,early versions that could mask microwaves and other forms of electromagnetic radiation could be as close as 18 months away,”said Pendry.He said the study was “an invitation to come and play with these new ideas”.“We will have a cloak after not too long,” he added.It seems that the USA military are as interested in the possibility of an invisibility cloak as ordinary boys and girls.The Pentagon(五角大楼)is not just waiting for the result of the research like the rest of us but actually supported the project from the very beginning.Imagine if all a countrys soldiers,planes and weapons became invisible in front of the enemy,the result of a war would be obvious if one side had access to such technology.21.The passage is focused on .A.a new inventionB.an interesting storyC.a new weaponD.a science fiction答案:A解析:主旨大意题。文章首段点出了本文的中心,即介绍一项新的发明。下文都是围绕这个中心展开的。22.The underlined word “concealed” in the 4th paragraph means .A.foreseenB.hiddenC.overlookedD.disappeared答案:B解析:词义猜测题。本文讲的是科学家有待发明隐形材料,这种材料可以制成隐形衣,顾名思义,隐形衣能使它所覆盖的任何东西不被人们看到,即“隐藏”于人们的视线之外。hidden与之最为相近。foresee“预见,预知”;overlook“俯视,忽略”;disappear“消失”,均不合题意。23.We can infer from the story that the invisibility cloak will .A.only benefit mankindB.only become a dangerous weaponC.serve military purposeD.soon replace all our ordinary clothes答案:C解析:推理判断题。由末段可知,隐形衣将会有军事用途,故选C项。A、D两项在文中并未提及;B项太绝对。24.Why is the Pentagon interested in the invisibility cloak?A.It is of great military value.B.It was supported by the Pentagon.C.It has been possessed by some countries.D.It has come into use in the army of the USA.答案:A解析:细节理解题。由末段可知,原因在于隐形衣有重要的军事使用价值。BWhat is eBay?The simple answer is that it is a global trading platform where nearly anyone can trade practically anything.People can sell and buy all kinds of products and goods,including cars,movies and DVDs,sporting goods,travel tickets,musical instruments,clothes and shoesthe list goes on and on.The idea came from Pierre Omidyar,who was born in Paris and moved to Washington when he was still a child.At high school,he became very interested in computer programming and after graduating from Tufts University in 1988,he worked for the next few years as a computer engineer.In his free time he started eBay as a kind of hobby,at first offering the service free by word of mouth.By 1996 there was so much traffic on the website that he had to upgrade(升级)and he began charging a fee to members.Joined by a friend,Peter Skoll,and in 1998 by his capable CEO,Meg Whitman,he has never looked back.Even in the crashes of the late 1990s,eBay has gone from strength to strength.It is now one of the ten most visited online shopping websites on the Internet.eBay sells connections,not goods,putting buyer and seller into contact with each other.All you have to do is take an e-photo,write a description,fill out a sales form and you are in business;the world is your market place.Of course for each item(商品) sold eBay gets a percentage and that is a great deal of money.Every day there are more than sixteen million items listed on eBay and eighty percent of the items are sold.25.We learn from the text that eBay provides people with.A.a way of buying and selling goodsB.a website for them to upgradeC.a place to exhibit their own photosD.a chance to buy things at low prices答案:A解析:推理判断题。根据第一段内容特别是由第三句话“Peoplecansellandbuyallkindsofproductsandgoods,includingcars,moviesandDVDs,sportinggoods,traveltickets,musicalinstruments,clothesandshoesthelistgoesonandon.”可知,人们通过eBay网买卖各种各样的产品和源源不断的商品。故选A项。26.Why did Pierre create eBay after graduating from university?A.For fun.B.To make money.C.For gathering the engineers.D.To fulfill a task of his company.答案:A解析:细节理解题。由第二段第三句话“InhisfreetimehestartedeBayasakindofhobby,atfirstofferingtheservicefreebywordofmouth.”可知他在业余时间里,作为一种兴趣开创了eBay网,通过口头提供免费服务,故选A项。27.From “he has never looked back” in Paragraph 2 we learn that Pierre.A.did not feel lonelyB.was always hopefulC.did not think about the pastD.became more and more successful答案:D解析:推理判断题。Pierre由原来的业余爱好开始,逐步走向成功,创建了世界知名网站。28.How does eBay make money from its website?A.By bringing sellers together.B.By charging for each sale.C.By listing items online.D.By making e-photos.答案:B解析:细节理解题。由最后一段可知,这个网站为买卖双方提供交易平台,然后收取适当的服务费。因此B项正确。C(2018天津高考改编)Theres a new frontier in 3D printing thats beginning to come into focus:food.Recent development has made possible machines that print,cook,and serve foods on a mass scale.And the industry isnt stopping there.FoodproductionWith a 3D printer,a cook can print complicated chocolate sculptures and beautiful pieces for decoration on a wedding cake.Not everybody can do thatit takes years of experience,but a printer makes it easy.A restaurant in Spain uses a Foodini to “re-create forms and pieces” of food that are “exactly the same,” freeing cooks to complete other tasks.In another restaurant,all of the dishes and desserts it serves are 3D-printed,rather than farm to table.Sustainability(可持续性)The global population is expected to grow to 9.6 billion by 2050,and some analysts estimate that food production will need to be raised by 50 percent to maintain current levels.Sustainability is becoming a necessity.3D food printing could probably contribute to the solution.Some experts believe printers could use hydrocolloids(水状胶质) from plentiful renewables like algae(藻类) and grass to replace the familiar ingredients(烹饪原料).3D printing can reduce fuel use and emissions.Grocery stores of the future might stock“food”that lasts years on end,freeing up shelf space and reducing transportation and storage requirements.NutritionFuture 3D food printers could make processed food healthier.Hod Lipson,a professor at Columbia University,said,“Food printing could allow consumers to print food with customized nutritional content,like vitamins.So instead of eating a piece of yesterdays bread from the supermarket,youd eat something baked just for you on demand.”ChallengesDespite recent advancements in 3D food printing,the industry has many challenges to overcome.Currently,most ingredients must be changed to a paste(糊状物) before a printer can use them,and the printing process is quite time-consuming,because ingredients interact with each other in very complex ways.On top of that,most of the 3D food printers now are restricted to dry ingredients,because meat and milk products may easily go bad.Some experts are skeptical about 3D food printers,believing they are better suited for fast food restaurants than homes and high-end restaurants.29.What benefit does 3D printing bring to food production?A.It helps cooks to create new dishes.B.It saves time and effort in cooking.C.It improves the cooking conditions.D.It contributes to restaurant decorations.答案:B解析:细节理解题。根据第二段第一、二句可知,用3D打印机,一名厨师可在婚礼蛋糕上打印出复杂的巧克力图案和精美的装饰,这并非每个人都能做到,这要厨师多年的经验积累,但一台打印机可以很容易就做到。由此可知,3D打印技术在食品制作方面节省了时间和精力。30.What can we learn about 3D food printing from Paragraph 3?A.It solves food shortages easily.B.It quickens the transportation of food.C.It needs no space for the storage of food.D.It uses renewable materials as sources of food.答案:D解析:推理判断题。根据第三段第四句“Someexpertsbelieveprinters.”可知,专家相信3D打印机可使用大量的藻类和草等可再生资源形成的水状胶质代替熟知的烹饪原料。31.According to Paragraph 4,3D-printed food .A.is more available to consumersB.can meet individual nutritional needsC.is more tasty than food in supermarketsD.can keep all the nutrition in raw materials答案:B解析:细节理解题。根据第四段中HodLipson教授的话可知,食品打印能使得顾客打印出富含顾客个性化需求的营养成分,如维生素。因此,顾客不必吃昨天从超市买来的面包,而是随需烤制。32.What could be the best title of the passage?A.3D Food Printing:Delicious New TechnologyB.A New Way to Improve 3D Food PrintingC.The Challenges for 3D Food ProductionD.3D Food Printing:From Farm to Table答案:A解析:主旨大意题。通读全文可知,本文开宗明义,一项新的3D打印技术引人瞩目,最新进展有助于大规模食品的打印和服务。接下来分段介绍食物打印的省时高效特点、所使用的原料的可持续性、提供顾客所需要的营养以及目前技术推广面临的挑战等。所以文章的最佳题目应为3D食物打印:“精美可口的”新技术。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Maybe you are an average student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so,however.33. Heres how:Plan your time carefully.When you plan your week,you should make a list of things that you have to do.After making this list,you should make a schedule of your time.First your time for eating,sleeping,dressing,etc.and then decide a good,regular time for studying.34. A weekly schedule may not solve all your problems,but it will force you to be aware of what is happening to your time.35. Look around the house for a good study area.Keep this space,which may be a desk or simply a corner of your room,free of everything but study materials.No games,radios,or television!When you sit down to study,concentrate on the subject.Make good use of your time in class.Take advantage of class time to listen to everything the teachers say.Really listening in class means less work later.Take notes if necessary,because the notes will help you remember what the teacher says and study better.Study regularly.When you get home from school,go over your notes.Review the important points that your teacher mentioned in class.If you know what your teacher is going to discuss the next day,reading that material will help you understand the next class.36.Develop a good attitude
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026-2031年中国砂轮机市场运行动态监测及发展前景投资预测报告
- 民航理论基础题库及答案
- 办公室管理员继续教育考试年试题及答案解析
- 2026-2031年中国农用薄膜市场供需预测报告
- 民航专业知识题库及答案
- 文创开发协议合同书
- 基于校本的初中作文教学课例序列构建与实践探究
- 榴莲店加盟合同范本
- 基于条件随机场模型的连续行为识别:原理、应用与展望
- 文体赛事类合同范本
- 《一线表扬学》读书分享
- 第18课《我的白鸽》课堂实录语文七年级上册
- 山财外国文学史期末复习题及参考答案
- 生产车间关键岗位培训
- 组织供应运输服务方案三篇
- 西宁市海湖中学2024-2025学年高一上学期期中考试政治试卷
- 国峰GF-250型反循环钻机安全操作规程
- GJB9001C软件设计开发控制程序(含完整表单)
- 2024农村饮用水管理协议
- JTT327-2016 公路桥梁伸缩装置通用技术条件
- (高清版)TDT 1037-2013 土地整治重大项目可行性研究报告编制规程
评论
0/150
提交评论