




已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津译林版2019-2020学年小学英语六年级上册期末专题复习:阅读理解D卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共10题;共104分)1. (10分)读短文,选择正确的答案。 Hello, my name is John. I have two good friends, Sam and Lingling. Sam is strong. He can play football. He can run fast, too. He likes playing football. He cant ride a bike. Lingling is tall. She is our star. She can play basketball. She can fly a kite, too. She cant skate. She likes swimming and running. I can jump high. I can run fast, too. I cant play football. I like riding a bike.(1)Sam can _. A . play footballB . run fastC . play football and run fast(2)Sam cant _. A . ride a bikeB . skateC . play football(3)Lingling is _. A . HappyB . strongC . tall(4)Lingling likes _. A . swimmingB . runningC . swimming and running(5)John likes _. A . playing footballB . riding a bikeC . swimming2. (10分)阅读下面的内容,并对后面的句子作出判断。It isnt a small shop(商店). It is near our home. It looks very lovely. My parents and I often go shopping. I buy books, rulers and pens in the shop. My parents buy milk , bread and eggs. The service(服务) is very good. We all like the shop.(1)The shop is near my home.(2)I often go to the shop. Mom and dad dont.(3)I buy school things in the small shop.(4)Mom and dad never buy Coca-Coca , bread or milk there.(5)Were very happy about the service.3. (10分)阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正误。 Today is a good day. Its sunny and cool. I go to school to see my new classroom. The classroom is very big. There are many desks and chairs in it. There is a computer on the teachers desk. And there are some pictures on the wall. I meet a new friend Jack. He is tall and strong. He wears a red shirt and a pair of blue shorts. At noon, we have chicken and noodles for lunch at school. They taste really good. In the afternoon, Miss Wang takes us to a farm for a visit. There are many vegetables and animals on the farm, such as potatoes, carrots, horses and so on. We have a good time today and I write it down on my notebook before I go to bed.(1)Today is sunny and cool. (2)There is a computer on the teachers desk. (3)Jack is tall and thin. (4)Jack wears a red shirt and a pair of blue shorts. (5)We eat chicken and rice for lunch at home. (6)There are many vegetables but no any animals on the farm. (7)We have fun today and I write a diary before I go to sleep. 4. (10分)判断正误。Yesterday was Saturday . It waa a busy day. In the moring,Amy got up early to help her mother cook breakfast.Then she cleaned the house and washed clothes . After a short rest , she went to the supermarket with her mother . They bought lots of vegetables , food and fruits . She was very tired . In the evening , she watched TV and went to bed early.(1)Saturday was a busy day. (2)Amy got up early and do morning exercises. (3)Amy didnt clean the house. (4)Amy and her mother went to the supermarket . (5)Her mother went to bed early. 5. (10分)判断下句子是否符合短文内容I am a boy. I have different(不同的)clothes. In summer, it is very hot. I can go swimming in the pool. I like wearing T-shirts and shorts. Girls wear blouses and skirts. The skirts are colourful. In winter, it is cold. I usually wear heavy(厚的)clothes to keep warm. People always wear coats, sweaters, jeans and boots.(1)I like swearing T-shirt and shorts in summer. (2)I can swim in summer. (3)People wear heavy clothes in summer. (4)The shirts are colourful. (5)People always wear coats, sweaters, jeans and boots in winter. 6. (10分)阅读理解Hi! Im David. Im a student. Today is Tuesday. We have math, Chinese and computer on Tuesdays. I like computer. My computer teacher is very funny. He is very strong. I like him.We have eggplant and fish for lunch on Wednesdays. I dont like eggplant. Potatoes are my favourite food.Saturdays are my favourite days. I often play football on Saturdays, of course I do my homework on Saturdays,too. What about you?根据短文内容,选择正确答案。(1)What day is it today?A . Tuesday.B . Wednesday.C . Friday.(2)What you they have for lunch on Wednesdays?A . Pork and rice.B . Tofu and green beans.C . Eggplant and fish.(3)Whats Davids computer teacher like?A . He is tall and thin.B . Hes very funny. Hes strong.C . hes so heavy.(4)Does David like his computer teacher?A . Yes, he does.B . Yes, he like.C . No, he doesnt.(5)What does David do on Saturdays?A . He often plays computer games.B . He often plays football and does homework.C . He often watches TV and plays ping-pong.7. (10分)根据图意,写出相应的单词。(1)Mrs Back is Joys_. She has _children. They are _and_. (2)Mr Black is Lilians _,and hes Kennys_. (3)Edward is Kennys_,and hes Joys_. (4)Joan is Joys_. Joy and Kenny are _. 8. (10分)阅读理解Sara: Hi, Ann! Look at this map. Do you see a park?Ann: Yes, its very big. I always play in it after dinner. Across the road, there is a big supermarket.Sara: Yeah! I often buy fruit, vegetables and other healthy food in it with my mum and dad. I love it.Ann: Behind the supermarket is a flower shop. A book shop is between the flower shop and the hotel.Sara: .(1)Where does Ann play after dinner? A . The park.B . The library.C . The zoo.(2)Where is the flower shop? A . Behind the park.B . Behind the supermarket.C . In front of the supermarket.(3)Where does Sara buy things?A . A flower shop.B . A clothes shop.C . A supermarket.(4)Where is the book shop? A . Between the park and the hotel.B . Between the flower shop and the hotel.C . Between the flower shop and the supermarket.(5)Does Ann love the park? A . No, she doesnt.B . Yes, she does.C . We dont know.9. (10分)阅读短文,回答问题。The Double Ninth Festival(重阳节)is a Chinese festival. It is in October or November. It is a festival for old people. People visit their parents and grandparents. They also climb mountains and eat osmanthus jelly (桂花糕) at this festival.(1)What festival is the text about?_(2)When is the Double Ninth Festival?_(3)Who is the festival for?_(4)What do people do on the Double Ninth Festival?_(5)Do your grandparents celebrate(庆祝) the festival?_10. (14分)阅读理解Mr White is our English teacher . He is a tall man . He likes wearing a white shirt and black trousers . He speaks English very well . We lik
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东广州市中山大学孙逸仙纪念医院耳鼻喉科主委秘书岗位招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025广东中山长虹电器有限公司散件工艺工程师等岗位模拟试卷及一套参考答案详解
- 2025吉林二道江区政府专职消防员招聘1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025汾西矿业井下操作技能人员招聘300人(山西)考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 2025广东肇庆市广宁县退役军人事务局招聘临聘人员1人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025年全国销售合同范本汇编
- 2025年临沂兰山区教育和体育局部分事业单位公开招聘教师(55名)考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025广东揭阳市惠来县校园现场招聘教师70人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025湖南张家界市永定区发展和改革局招聘公益性岗位工作人员模拟试卷及答案详解参考
- 2025湖南张家界市住房保障和房产市场服务中心招聘公益性岗位人员1人模拟试卷附答案详解(完整版)
- DB62∕T 4964-2024 地质灾害精细调查技术规范
- 水泥标准培训课件
- 2025秋二年级上册语文上课课件 5 去外婆家
- 2025年七一党课-作风建设永远在路上学习教育党课
- 2025年《互联网销售》课程标准
- 4《公民的基本权利和义务》第一课时 公开课一等奖创新教案
- 家博会合同协议书
- 2025年中国高速双针链缝机市场调查研究报告
- 《植物组织培养》课件 项目3 无菌操作技术
- 2025届广东省广州市高三4月二模生物试题(原卷版+解析版)
- 装修装饰工程技术施工方案
评论
0/150
提交评论