高考英语一轮复习 阅读理解演练41.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解演练41.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解演练41.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解演练41.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解演练41.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

四川梓潼县2017高考英语一轮阅读理解演练2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Shirley Temple Black, who lifted Americas spirit as a bright-eyed child movie star during the Great Depression, peacefully passed away at her California home on Monday evening at 85, surrounded by her family and caregivers. Temple, born on April 23, 1928, started her entertainment career in the early 1930s and was famous by age 6. Temple was 3 when her mother put her in dance school, where a talent scout spotted her and got her in Baby Burlesks, a series of short movies with child actors playing in adult movies. Movie studio directors took notice of her and in 1934 she appeared in the film Stand Up and Cheer! and her song and dance caught peoples attention. Movies such as Little Miss Marker and Bright Eyes featured her signature song. In 1935, she received a special Oscar for her “outstanding contribution to screen entertainment” in the movie Stand Up and Cheer! She made some 40 feature movies, including The Little Colonel, Poor Little Rich Girl, Heidi and Rebecca of Sunnybrook Farm, in 10 years, starring with big-name actors like Randolph Scott, Lionel Barrymore and Jimmy Durante. Temple was a superstar before the term was invented. She said she was about 8 when crowds shouting their love for her made her realize she was famous. “I wondered why,” she recalled. “I asked my mother and she said, Because your films make them happy. ” Her child career came to an end at 12. She tried a few roles as a teenagerincluding opposite future president Ronald Reagan in That Hagen Girl but retired from the screen in 1949 at 21. Temple was only 17 when she married for the first time to John Agar, who would eventually appear with her in two movies. Their five-year marriage produced a daughter. In 1950 she wed Charles Black in a marriage that lasted until his death in 2005. She and Black had two children. Temples interest in politics was sparked in the early 1950s when her husband was called back into the Navy to work in Washington.1.For which movie did Shirley Temple win the Oscar?A. That Hagen GirlB. Little Miss MarkerC. Stand Up and CheerD. The Little Colonel2.When Temple first caught the audiences eyes, _.A. she hoped to play a role in a series of moviesB. her family was offered C. her mother sent her to a local dance schoolD. the United States was in fact in financial straits3.After Temple got married to Charles Black, _.A. she might have begun her political lifeB. she had to raise her two young childrenC. she decided to work for the NavyD. she ended her film career on screen4.It can be inferred from the fourth paragraph that _.A. people could find happiness in Temples filmsB. Temples mother only focused on incomeC. Temple disliked crowds shouting at herD. Temples mother was worried about her参考答案14、CDAA 【2014高考英语广东省华侨中学四模】A阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantasticand very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zooa joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit. But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems normal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember: little steps add up to big dreams.26. When the author went to Howard University, her dream was to be _.A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor27. Why did the author quit school in her second year of college?A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. 28. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for her sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.29. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.30. Which of the following can best describe the author?A. Caring and determined.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【参考答案】26-30. CDABA阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Grandma celebrated her fifty-third birthday just weeks before grandpa died of cancer in 1965. Although his passing was very difficult for her, I think their shared struggle to make his life longer taught grandma that good health was not to be taken forgranted, and she made up her mind to live the rest of her own life as fully and as long as she could. One day, when she announced to attend lessons at the Fred Astaire Dance Studio in Portland, Oregon, where she lived, we rolled our eyes in embarrassment and helplessly wished she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did. Many years filled with countless dance lessons passed before we learned to appreciate the wonder of having a dancing grandma. I suppose grandmas primary motivation for wanting to learn to dance was social. She had been a shy girl, always very tall and heavy, and had married into grandpas quiet lifestyle before developing any elegance or confidence in her personal appearance. Dancing, on the other hand, filled her life with flash lights, wonderful parties, beautiful dresses, handsome young dance instructors, and the challenge of learning. Although the weekly dance lessons did not change her ample, two-hundred-pound figure, grandma surprised everyone with energetic performances on the dance floor, which soon gave her as much elegance and confidence as any Miss American competitor. Having taken weekly dance lessons for years, my grandma learned various dances easily and was soon participating in dancing matches all over the Northwest. When I was fourteen, grandma proudly invited me to watch her compete in one of these matches to be held in the grand ballroom of the Red Lion Inn. My attitude was still unenthusiastic at that point, but to make her happy, my mother and I attended the match. As if to prove me wrong, grandma made a wonderful showing in every event she entered. I thought she was truly the queen of the ball during the dance, and my thoughts were shared by the judges a short time later when she was awarded a gold cup for her outstanding performance.26. What did grandma learn from grandpas death? A. Good health was not there for everyone.B. She should take dance lessons.C. She had to struggle to live a better life. D. She should wear beautiful dresses.【答案】A 【解析】细节理解题。根据good health was not to be taken forgranted,对于大家来说好的健康已经不在了,故选A。27. How did the authors family feel when Grandma decided to take dance lessons? A. Hopeless. B. Helpless. C. Embarrassed. D. Proud.【答案】C【解析】细节理解题。根据we rolled our eyes in embarrassment可知作者的家人都感到尴尬,故选C。28. Normal grandmas usually _ in the authors point of view?A. took dance lessonsB. did some exercises at homeC. took care of grandchildren at homeD. did some housework at home【答案】D【解析】细节理解题。根据she would just stay home and bake cookies as normal grandmothers did.在作者眼中祖母就是能在家做做家务,故选D。29. The author felt _ when he was invited to watch grandmas match.A. happy B. proud C. excited D. uninterested【答案】D【解析】细节理解题。根据My attitude was still unenthusiastic at that point,作者对于祖母的邀请他去看比赛感到没有兴趣,故选D。30. The text is mainly about A. my grandmas confidence B. my dancing grandmaC. my grandmas dancing D. my grandmas gold cup【答案】B【解析】主旨大意题。根据全文的内容可知关于祖母的事情,故选B。Passage 1It is not often realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry (嫁妆). Admittedly, the purpose of this was to protect her against the risk of desertion, but in reality its function in the social and family life of the time was much more important. The dowry was the wifes right to receive a tenth of all her husbands property. The wife had the right to with hold consent, in all transactions the husband would make, and more than just a right; the documents show that she enjoyed a real power of decision, equal to that of her husband. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife. The wife shared in the management of her husbands personal property, but the opposite was not always true. Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a fine fighting spirit. A case in point is that of Maria Vivas. Having agreed with her husband Miro to sell a field she had inherited, for the needs of the household, she insisted on compensation. None being offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe to have a contract duly drawn up assigning her a piece of land from Miros personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, “for the sake of peace.” Either through the dowry or through being hot-tempered, the wife knew how to win herself, with the context of the family, a powerful economic position. 51.Originally, the purpose of a dowry is to_. A give a woman the right to receive all her husbands property B help a woman to enjoy a higher position in the family C protect a woman against the risk of desertion D both A and C 52.According to the passage, the legal status of the wife in marriage was_. A higher than that of a single woman B higher than that of her husband C lower than that of her husband D the same as that of her husband 53. Why does the author give us the example of Maria Vivas? A To show that the wife shared in the management of her husbands personal property. B To show that the wife can defend her own inheritance. C To prove that women have powerful position. D To illustrate how women win her property. 54.The compensation Maria Vivas got for the field is_. A some of the land Miro had inherited B a tenth of Miros land C money for household expenses D money form Miros inheritance 55. The authors attitude towards Maria Vivas is_. A sympathetic B disapproval C indifferent D objective【参考答案】Passage1欧洲南部的妇女在10和11世纪时享有较高的社会地位,这并未获得广泛认识。作为一个妻子,女性的地位受到其嫁妆的保护。诚然,嫁妆最初的目的是防止女性被抛弃;但是,它在当时家庭和社会现实生活中起着更重要的作用。妻子的嫁妆使她有权获得其丈夫十分之一的财物。妻子有权利拒绝丈夫所做的任何交易,但这不仅仅只是一项权利而已;文件表明她与

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论