高考英语一轮复习 阅读理解联练2(含解析)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解联练2(含解析)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解联练2(含解析)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解联练2(含解析)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解联练2(含解析)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西柳江县2017高考英语阅读理解一轮联练阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. Mr. Johnson took the only escape routethrough the boot(行李箱). Mr. Johnsons car had finished up in a ditch(沟渠)at Romney Marsin, Kent after skidding(打滑)on ice and hitting a bank. “Fortunately, the water began to come in only slowly, ”Mr. Johnson said. “I couldnt force the doors because they were jammed against the walls of the ditch and I dared not open the windows because I knew water would come flooding in. ”Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle to escape. Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came. ”It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench(扳手)and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and scrambled clear as the car filled up. ”His hands and arms cut and bruised(擦伤), Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby, where he was looked after by the farmers wife, Mrs. Lucy Bates. Huddled in a blanket, he said, “That thirty minutes seemed like hours. ”Only the tips of the car wheels were visible, police said last night. The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch. 【文章大意】本文记述了Mr. Johnson由于车祸被困于水下车内半个小时, 最后死里逃生的故事。1. What is the best title for this newspaper article? A. The Story of Mr. Johnson, a Sweet SalesmanB. Car Boot Can Serve as the Best Escape RouteC. Driver Escapes through Car BootD. The Driver Survived a Terrible Car Accident【解析】选C。主旨大意题。根据第一段“Mr. Peter Johnson. . . escape from his trapped car. . . through the boot. ”可归纳出文章的标题为答案C。2. Which of the following objects is the most important to Mr. Johnson? A. The hammer. B. The coin. C. The screw. D. The horn. 【解析】选B。细节理解题。根据第四段Mr. Johnson所说的话及他后面所做的事情可推知此题答案为B。3. “Finally it gave”(Paragraph 5)means that. A. luckily the door was torn away in the endB. at last the wrench went brokenC. the lock came open after all his effortsD. the chance was lost at the last minute【解析】选C。推理判断题。根据上文. . . work on the boot lock及下文but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in可推知此题答案为C。4. It may be inferred from the passage that. A. the ditch was along a quiet country roadB. the accident happened on a clear warm dayC. the police helped Mr. Johnson get out of the ditchD. Mr. Johnson had a tender wife and was well attended【解析】选A。推断判断题。根据第四段最后一句“. . . but no help came. ”及最后一段的第一句“. . . Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby. . . ”可推知地点是在寂静的农村。【技法导练】多学一点棋高一着阅读理解运用词性转化破解阅读理解这篇阅读理解中的. . . by sounding the horn and hammering on the roof and boot中的sound和hammer都是名词转化成的动词。sound(n. )_(v. ) _; hammer(n. ) _(v. ) _。做题时, 多注意词性转化也会让我们更好地理解文章。例如: To perfect her already excellent English, she has set new goals for herself and focuses on understanding grammar rules. 这句中的perfect是形容词转化的动词。perfect(adj. ) _(v. ) _。We back schools in using these powers to deal with problem pupils. 此句中的back也是词性转化, back(n. ) _(v. ) _。此处是动词, 表示支持。由此可知, 当我们遇到熟悉的单词时, 要根据语境来判断其词性推测其词义。答案:声音 按响 锤子 用锤子敲 完美的 使完美 后面 支持阅读下列短文,从每题所给的A, B, C和D项中,选出最佳选项。Dear Michelle, Why cant my daughter manage her life better? She is 17 and an honor student, but she seems to be wasting her life away with a boyfriend who is holding her back. He consumes every waking minute of her precious time and smooth-talks her as well. His goal is to get her to agree to go to the college of his choice, not her choice, and because his grades are lower, his choice will be limited. I feel like I want to rescue her, but she pushes me away and shuts me out. She has only brought us pride and joy; and now this! Help! A worried motherDear Mother of a 17-year-old Girl, Hmmmmm. Whats the matter with kids today? Remember that song from Bye Bye Birdie? Well if you do not, let me fill you in about teenagers and their life-management skills. Do not expect too much too soon because at the ripe age of 17, life-management is not within their reach, nor should it be. Life experience creates both the conditions and the skills for management, and if management went before experience, there would be little of it. Your daughter is an honor student for good reasons. She is smart, studies with intelligence and you have given her good values. When the time comes for her to apply for college, and she visits the ones that are specifically designed for students at the top of their grade, she will most likely break away from her boyfriends influence. It is rare for an honor student to change the path of their academic career for puppy love. That being said, there might be some adolescent wisdom in her behavior after all. Perhaps she is choosing to worry you, her parents, for unconscious reasons. Being such a good girl and being a steady source of joy might have become a bit too much for her. Let your daughter have her own private moment of 11th grade rebellion. She deserves a break from perfection. Michelle【文章大意】本文叙述了两封信第一份信是一位母亲认为17岁的女儿不听自己的建议,会听她男朋友的话,选择一个不理想的大学而求助于编辑。第二封信是编辑就此事给出的建议,认为她的女儿是一个优秀生,会做出正确的决定的。26. From the mothers letter we can learn that her daughter .A. is being fooled by the boy B. has fallen behind in her studiesC. doesnt talk much with her mother D. has chosen which college to attend【答案】C【 解析】推理判断题。根据He consumes every waking minute of her precious time and smooth-talks her as well可知女儿的男朋友消耗了她醒着的每一分钟,用花言巧语哄骗她的女儿,因此可推断这位母亲和她的女儿之间的谈话不多。故选C。27. According to Michelle, 17-year-old teenagers .A. are too young to manage their life B. are old enough to live their own lifeC. should have management before experience D. have reached the age of an adult【答案】A【 解析】推理判断题。根据Do not expect too much too soon because at the ripe age of 17, life-management is not within their reach, nor should it be.可知Michelle认为17岁的青少年没有能力管理好自己人生。故选A。28. The underlined word puppy-love refer to . A. false love B. foolish love C. pure love D. adolescent love【答案】D【 解析】词义猜测题。根据there might be some adolescent wisdom in her behavior after all.可知这位母亲的女儿在青春期谈恋爱,应是早恋。故选D。29. Michelle seems to believe that the daughter will finally .A. come up with the right decision B. follow her boyfriends advice C. worry her parents for unconscious reasons D. influence her boyfriends behavior【答案】A【 解析】推理判断题。根据she will most likely break away from her boyfriends influence.可知那位女儿最终会不受她男朋友的影响,自己会做出正确的决定。故选A。30. The best title for the passage would be . A. College of kids own choice B. How can I help my girl?C. How to manage teenagers life? D. A 17-year-old girl and her mother【答案】B【 解析】标题归纳题。根据全文的两封信可知一位母亲认为17岁的女儿不听自己的建议,会听她男朋友的话,选择一个不理想的大学而求助于编辑,编辑就此事给出的建议。因此本文的标题应是如何帮助我的女儿。故选B。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。I used to watch her from my kitchen window. She seemed so small as she muscled her way through the crowd of boys on the playground. The school was across the street from our home and I would often watch the kids as they played during break. I remember the first day I saw her playing basketball. I watched in wonder as she ran circles around the other kids. She managed to shoot jump shots just over their heads and into the net. The boys always tried to stop her but no one could. I began to notice her at other times, basketball in hand, playing alone.One day I asked her why she practiced so much. Without a moment of hesitation she said, “I want to go to college. The only way I can go is to get a scholarship. I am going to play college basketball. I want to be the best. My Daddy told me if the dream is big enough, the facts dont count.” Well, I had to give it to hershe was determined. I watched her through those junior high years and into high school. Every week, she led her school team to victory.One day in her senior year, I saw her sitting in the grass, head in her arms. I walked across the street and sat down in the cool grass beside her. Quietly I asked what was wrong. “Oh, nothing,” came a soft reply, “I am just too short.” The coach told her that at 55” she would probably never get to play for a top ranked teammuch less offered a scholarshipso she should stop dreaming about college. She was heartbroken and I felt my own throat tighten as I sensed her disappointment. I asked her if she had talked to her dad about it yet. She told me that her father said those coaches were wrong. They just did not understand the power of a dream. He told her that if she truly wanted a scholarship and that nothing could stop her except one thing her own attitude.The next year, as she and her team went to the Northern California Championship game, she was offered a scholarship and on the college team. She was going to get the college education that she had dreamed of.1. The author was probably the girls .A. brother or sisterB. friend C. mother D. teacher2. Why was the girl heartbroken ?A. She was considered too short to be a top player.B. Her coach stopped her training because of her height.C. She couldnt be on a college basketball team.D. She wouldnt be admitted by an ideal college.3. We can learn from the passage that .A. her family wouldnt like to pay her college feeB. her father forced her to play basketball in collageC. being a top basketball player can win you a scholarship for collegeD. she wouldnt like to turn to his father for help when in difficulty4. Which word can best describe her father ?A. Encouraging.B. Optimistic.C. Stubborn.D. Cruel.5. Which proverb best matches the story ?A. Practice makes perfect. B. Rome was not built in a day.C. Where there is a will, there is a way. D. Pride comes before a fall.【参考答案】15、CACAC 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Its really true what people say about English politeness: its everywhere. When squeezing past someone in a narrow passage, people say sorry. When getting off a bus, English passengers say thank you rather than the driver. In Germany, people would never dream of doing these things. After all, squeezing past others is sometimes unavoidable, and the bus driver is only doing his job. I used to think the same way, without questioning it, until I started traveling to the British Isles, and here are some more polite ways of interacting (交往) with people in UK.People thank each other everywhere in England, all the time. When people buy something in a shop, customers and retail assistants in most cases thank each other twice or more. In Germany, it would be exceptional to hear more than one thank you in such a conversation. British students thank their lecturers when leaving the room. English employers thank their employees for doing their jobs, as opposite to Germans, who would normally think that paying their workers money is already enough.Another thing I observed during my stay was that English people rarely criticize others. Even when I was working and mistakes were pointed out to me, my employers emphasized several times but none of their explanations were intended as criticism. It has been my impression that by avoiding criticism, English people are making an effort to make others feel comfortable. This also is showed in other ways. British men still open doors for women, and British men are more likely to treat women to a meal than German men. However, I do need to point out here that this applies to English men a bit more than it would to Scottish men! Yes, the latter are a bit tightfisted.【文章大意】本文您叙述了英国人讲究礼貌。英国人到处一直在讲礼貌,像英国的老板会因他的职员所做的工作而感谢他们。英国人避免批评别人,他们努力使其他人感到舒适。31. What is the authors attitude towards English politeness?A. He thinks it is artificial. B. He thinks little of it.C. He appreciates it very much. D. He thinks it goes too far.【答案】C【 解析】推理判断题。根据Its really true what people say about English politeness: its everywhere.可知作者认为英国人真的非常礼貌,从中可推断他对英国人的礼貌是欣赏的。故选C。32. What can be inferred from the passage?A. The author think its unnecessary to say thank you to the bus driver.B. In Germany, employers often say thank you to employees for their job.C. German men never treat a woman to dinner.D. Germans think it is unnecessary to thank workers because

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论