已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南祁东县2017高考英语暑假阅读理解选练(一)【2016高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。The Most Peaceful Countries in the WorldDenmarkDenmark tops the list of the most peaceful countries oil Earth since its really a safe place to live. Even while Copenhagen was under occupation(占领)by the Nazis during the World War , it still did not fight. The point is that people living in Denmark prefer to focus on economic matters, instead of involving themselves in various armed conflicts.Norway Many people do not expect Norway to appear in the list of the most peaceful countries in the world. Perhaps, this is because of Anders Behring Breivik, mass(谋杀多人的)murderer, who hit the pride of the country hard. But Norway is one of the worlds most peaceful countries and friendly and safe place to live, with the highest level of human development.Sweden Although Sweden is one of the biggest weapon exporters in Europe, the country has a low level of robberies. According to the Global Peace Index, Sweden is one of the most peaceful countries in the world, in spite of the fact that its among the worlds top arms exporters. Besides, Sweden has not been to war and has not participated in any combats (争斗)for the whole two centuries.IcelandIceland was also ranked as one of the most peaceful countries in the world, staying out of the main conflicts in the world. Iceland seldom or never hits the headlines and despite the collapse(倒闭)of the Icelandic banks several years ago, the country remains as all amazing place of spectacular natural beauty. Tourists from all parts of the world come to Iceland to view its huge glaciers and raging volcanoes, as well as numerous unique natural and cultural attractions.1. Why is Denmark one of the most peaceful countries? A. Danish people focus on economic matters. B. Denmark has the highest level of human development. C. Denmark has a low level of robberies. D. Denmark has unique cultural attractions.2, Which country hasnt taken part in any combats for 200 years? A. Denmark B. Norway C. Sweden D. Iceland3. The mass murderer, Anders Behring Breivik is _. A. a Danish citizen B. a Norwegian citizen C. a Swiss D. an Icelander4. Whats the authors main purpose of writing the text? A. To call on all the countries to keep peace. B. To appeal to readers to make contributions to world peace. C. To tell readers some information.D. To invite readers to visit the four countries.这足一篇说明文。本文向我们介绍了世界上最和平的几个国家。1. A事实细节题。根据第一节The point is that people living in Denmark prefer to focus on economic matters instead of involving themselves in various armed conflicts.可知A项正确。其他三项属于张冠李戴。2. C事实细节题。根据第三节Besides, Sweden has not been to war and has not participated in any combats(争斗)for the whole twocenturies.可知答案。3. B事实细节题。根据第二节Anders Behring Breivik,mass murdere,who hit the pride of the country hard.可知答案。4. C推理判断题。作者的写作目的是告诉读者一些信息。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。While in Banff, make time for a walk around town. A special treat is to go up the mountainside on the Banff Gondola for a surprising view of the valley below. Here is The pines, whose cook has developed a special way of mixing foreign food such as caribou, wild boar, and reindeer with surprising sauces.Best time to visit is during the off-season, from early May to mid-June, or in October. This way you can avoid sharing the high way with mobile homes which can be pulled by cars. But whatever the season, take some lunch with you from Banff, because there are only a few food stops on the road.Forty minutes north of Banff, side by side with the Banff National Park, sits world-famous Lake Louise. This surprisingly small body of water is attractive with towering mountains around it. Glaciers, huge masses of ice, moving very slowly against rocks, produce what is called glacier rock flour, making its water dark to see. It is worth taking a walk around the grounds of the Chateau Lake Louise, another beauty, proud of its early 20th century history.Back on the road, and its time to continue north past the astonishing Columbia Icefield, then turn off the highway and take the short road to the base of the Athabaska Glacier. You can rent ice cleats (夹板) and do some climbing or do a more pleasant snowmobile tour. Either way, you can enjoy endless beautiful sights.Finally youll reach Jasper, the usual turning around the place for the Banff-Jasper loop (回路). Its worth riding the Jasper Skytram, and be sure to visit the wonderful Jasper Park Lodge, also dating back to the 1920s. If you can have lunch there, do it. The restaurant has an adventurous menu and their wine list would put a smile on any visitors face.1. According to the passage, The Pines is a _.A. place in which you can see many mobile homesB. mountain where you can get a good view of the valleyC. town which happens to be near the Banff National parkD. restaurant where you can ask for some special kinds of food2. What will probably happen when visitors come at the end of June?A. They may have trouble finding a restaurant.B. They may come across traffic jams.C. They may travel more easily with cars.D. They may do much more sightseeing.3. Similar to the Chateau Lake Louise, _.A. the Banff National Park is to the west of BanffB. the Columbia Icefield lies between Lake Louise and the Banff National ParkC. the Jasper Skytram has a history of more than 80 yearsD. the Jasper Park Lodge was built in the 1920s4. Besides the beautiful sights in Jasper Park Lodge, visitors to Jasper can enjoy themselves by _.A. taking the Jasper Skytram and eating in the restaurantB. taking the Banff-Jasper loop and Jasper Skytram 14、阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。For several years, scientists have been testing a substance called interferon(干扰素), a possible wonder drug that is proving to be effective in treating a variety of diseases, including virus infections, bacterial infections, and cancers. To date, the new drug has no side effect of great influence to discourage its use. But in spite of its success, last year only one gram was produced in the entire world.The reason for the shortage lies in the structure of interferon. A special protein, the interferon produced from one animal species cannot be used in treating another animal species. In other words, to treat human beings, only interferon produced by human beings may be used. The drug is produced by infecting white blood cells with a virus. Fortunately, it is so effective that the amount given to each patient each time is very small.Unlike antibiotics (抗生素), interferon does not attack germs directly. Instead, it protects healthy cells from being infected, and prevents the reproduction of viruses within cells.As you might conclude, one of the most special uses of interferon has been in the treatment of cancer. Dr. Hans Strander, a research physician at Swedens famous Karolinska Institute, has treated more than one hundred cancer patients with the new drug. Among a group of selected patients who had received operations for advanced cancer, half were given traditional treatments and the other half were given interferon. Among those treated with interferon 70 percent of them remained alive over three years, as compared with only 10 to 30 percent among those who had received the traditional treatments.In the United States, a large-scale project supported by the American Cancer Society is now under way. If the experiment were successful, interferon could become one of the greatest medical discoveries of our time.5.What is the difference between antibiotics and interferon?A. Interferon has serious side effects, while antibiotics do not.B. Antibiotics kill germs by attacking them directly, while interferon does not.C. Antibiotics are very effective, while the effect of interferon is limited.D. They are different in structure, although they are both proteins.6. According to the passage, if 170 cancer patients received interferon treatment, how many of them would remain alive over three years?A. About 30. B. About 50. C. About 120. D. About 70.7. The passage tells us that _.A. it is difficult to produce interferon in large quantities because of its special structure.B. interferon is produced widely in lots of countries.C. few of the patients who had received traditional treatments remained alive.D. most of the patients who received interferon also needed traditional treatments.57、阅读理解。Getting into the CityFrom John F. Kennedy International AirportQueens:(718)244-4444Distance to midtown:15 milesTime to midtown:50-60 minutesHours of operation:24Travelers Aid:(718)656-4870MTA-New York City Transit Authority130 Livingston St., Brooklyn 11201;(718)330-1234, . Buses from the airport connect with subway stops in Queens and Brooklyn: a free shuttle goes from JFK terminals to the A line; the Q3 bus goes to the F line; and the B15 goes to the 3 line. Also, the Q10, operated by Green Bus Lines(718 995-4700), connects to the E,F, J, and Z lines. Bus/ subway fare is 1.5, paid in exact change, with a token, or with a MetroCard. Reader card#67.Ad on p.43.New York Airport Service(718)8758200, . Operates bus shuttle every 2030 minutes to NYCs Penn Station, Port Authority, and Grand Central Terminal(13) and to Manhattan hotels between 33rd and 57th Sts. (15). Reader card #230. Ad on p.25.SuperShuttle5215 11th St., Long Island City, Queens 11101;(212)2097000,(800)2583826, . Doortodoor transportation, 24 hours, 365 days. Look for the blue van. Reader card #123. Ad on p.39.1. If you want to know more about the MetroCard, you can .A. visit .B. telephone (212)2097000 or (800) 2583826C. read the ad on page 43 of the bookD. visit 答案解析:答案为C。本题为细节题。广告类的文章,可运用查读法。题干对MetroCard提问,查找文章的New York City Transit Authority部分,发现最后的内容提到了MetroCard,并且从最后一句话 “Reader card#67.Ad on p.43.”可知,答案为C。2. What do you know about New York City subway lines from the reading?A. They supply door to door transportation.B. They are directly connected with the airport.C. They run 24 hours, 365 days, marked with colors.D. They are marked with either numbers or letters. 答案解析:答案为D。本题为细节题。本题需要细看文章,先定位题干的 “New York City subway lines”, 而后从文章的 “New York City Transit Authority” 部分看到 “subway stops in Queens and Brooklyn: a free shuttle goes from JFK terminals to the A line; the Q3 bus goes to the F line; and the B15 goes to the 3 line. Also, the Q10, connects to the E,F, J, and Z lines.”, 其中,“A line”、“the F line” 和 “3 line.” 都是地铁线路,有字母和数字,故答案为D。 3. Suppose you want to get to a Manhattan hotel in 23rd Street from the airport, youd better .A. take a bus shuttleB. take a bus by Green Bus LineC. take SuperShuttleD. take a subway 答案解析:答案为C。本题为细节题。要从机场去Manhattan hotel in 23rd Street,查读第二部分, 在New York Airport Service中提到了Manhattan hotels,接下来的SuperShuttle介绍了5215 11th St., Long Island City,” 故答案为C。 社会生活类。Skeptics are a strange lot. Some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the environment, and they are tired of people who disagree with them. Those people, say skeptics, spread nothing but bad news about the environment. The “eco-guilt” brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews. Perhaps that explains why a new book by Bjorn Lomborg received so much publicity. That book, The Skeptical Environmentalist, declares that it measures the “real state of the world” as fine. Of course, another explanation is the deep pockets of some big businesses with special interests. Indeed, Mr. Lomborgs views are similar to those of some industry-funded organizations, which start huge activities through the media to confuse the public about issues like global warming. So it was strange to see Mr. Lomborgs book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. One national newspaper in Canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that “After Lomborg, the environmental movement will begin to die down.”Such one-sided views should have immediately been challenged. But only a different review appeared in Nature, a respected science magazine with specific readership. The review remarked that Mr. Lomborgs “preference for unexamined materials is incredible (不可信的)”. A critical (批判的) eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. Unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年天津市房屋买卖合同样本
- 促进健康媒体生态实施办法
- 2025商业购销合同模板
- 2025年单位年终个人工作总结(5篇)
- 2025年辅警招聘考试简答题题库(答案+解析)
- 2025年补偿贸易简单借款合同范本
- 在2025年新任职领导干部廉政谈话会上的表态发言
- 2025年下半年唐山市人才市场为唐山博创口腔医院招考医务人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年哈尔滨理工大学招考工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年咸宁市咸安区城管局招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 智能网联汽车 自动驾驶系统设计运行条件
- 县域精神富有评价指南
- 语义计算中的本体论构建方法
- DB32T3748-2020 35kV及以下客户端变电所建设标准
- 职业暴露应急预案及处理流程
- 鄂尔多斯市普通住小区物业管理服务等级标准和收费指导价格
- 六年级数学上册第一单元测试卷及答案
- 附录C.1 陆上风电、光伏建设项目质量验收范围划分1
- 国开电大《当代中国政治制度》形考任务1-4答案
- 深圳市龙岗区2023年九年级上学期《数学》期中试题与参考答案
- 四川省绵阳市绵阳中学英才学校2022-2023学年小升初数学自主招生备考卷含答案
评论
0/150
提交评论