




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
陕西南郑县2017高考英语一轮阅读理解编选阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。According to historical documents, the forefathers of the Naxi people were closely related to a tribe called “Maoniu Yi” in the Han Dynasty,“Maoniu Yi” in the Jin Dynasty and “Moxie Yi” in the Tang Dynasty.Between the early 10th century and the middle of the 13th century, production in the Lijiang area experienced marked changes, as agriculture replaced livestock (家畜)breeding as the main occupation of the people. Scores of agricultural, handicraft, mineral and livestock products were turned out, and the country presented a picture of prosperity. During that period, a number of slaveowning groups in Ninglang,Lijiang and Weixi counties gradually grew into a feudal manorial lord caste(世袭封建庄园领主制)In 1278 the Yuan Dynasty established Lijiang Prefecture(自治州)representing the imperial court in Yunnan Province. This resulted in closer links between the Lijiang area and the centre of the empire.In the early Ming Dynasty, the leader of the Naxi people,named Mude, was made chief of Lijiang Prefecture, exercising control over the Naxi and other ethnic groups nearby. Throughout the Ming Dynasty, the chiefs from the Mu family kept taxes and tribute(贡品)flowing to the Ming court in the form of silver and grain. The Ming, in turn, relied on the Mu family as the mainstay for the control of the people of various ethnic groups in northwestern Yunnan Province.Later, with the development of the productive forces, buying, selling and renting of land began to take place in the Naxi areas,marking the beginning of a landlord economy.1In the 12th century, the main occupation probably be _.Alivestock breedingBagricultureCfishingDforestry答案:B从文章第二段第一句可知,10世纪早期至13世纪中期丽江经济经历了重大变化,也就是“agriculture replaced livestock breeding”。2Lijiang Prefecture was set up in _.A. the Tang Dynasty B. the Song DynastyC. the Yuan Dynasty D. the Ming Dynasty答案:C细节题。从第三段第一句可知答案。3During the Ming Dynasty, the Mu family kept taxes and tribute flowing to the Ming court in the form of _.A. gold and silver B. livestock and goldC. gold and silver D. silver and grain答案:D从文章第四段可知,the Mu family向明朝政府进贡物品是“silver and grain”。4What marked the beginning of the landlord economy?A. A feudal manorial lord caste.B. The appearance of buying, selling and renting of land.C. The rule of Mu family in Lijiang.D. The establishment of Lijiang Prefecture.答案:B从文章最后一段可知,the landlord economy的开始是以“buying, selling and renting of land began to take place”为标志的。5What is the best title of the passage?A. The Mu familyB. The history of Lijiang PrefectureC. The history of the Naxi Ethnic GroupD. The rulers of Naxi答案:C通读全文可知,文章主要讲了纳西族的历史。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Cafe HubNext to the Castle lies The Hub, home of the Edinburgh International Festival and one of the most talked about spots in town. Our cafe is open every day for mouth-watering lunches, snacks and fine dining. Come in and enjoy the atmosphere of The Hub or watch the world go by from our beautiful terrace. The Hub, Castlehill, Royal Mile, Edinburgh. Open every day from 9:30 a.m. till late.Farm WorldEnjoy being A Farmer for a Day. Join in delivering and feeding our spring babies - bottle feeding sessions twice daily. Fun for all family. Horse Rides, BMX Bikes Cross Country Course, Tractor Ride through 600 acres, New Adventure Playground, Nature Trails. Full details on website.Open: MayOct Wednesdays to Saturdays and daily during school holidays 11 a. m.-5 p. m.Enter the Europe-wide student competition!Are you curious, creative and energetic? Are you interested in the new media? Are you between 12 and 19 years of age? Then Join Multimedia 2006 is for you!Your challenge will be to build a team and develop a multimedia presentation in English - based on one of three different topics. You can register(报名) between May I and June 15, 2006 and will bare to turn in your entry before September 15, 2006.The rewards are wonderful: 150,000 in prize for schools and teams and the chance to attend a European student camp - plus new experiences, an opportunity to make friends throughout Europe!1. You 11 have to register first if you want _.A. to enjoy delicious food B. to try Tractor Ride through 600 acresC. to enter the Europe-wide student competitionD. to watch the world go by from the beautiful terrace2. According to the passage, there will be _ rewards for the Europe-wide student competition. A. only one B. two C. three D. four3. You can visit Farm World_. A. on Monday in May B. any day in OctoberC. at 2 p.m. at Christmas D. at 10:30 a.m. during school holidays4. From the advertisements above, we can learn that _A. Cafe Hub is a popular place in the local areaB. families can enjoy Horse Rides on New Adventure PlaygroundC. Farm World provides lunches, snacks and fine diningD. the Europe-wide student competition will be held on June 15, 2006参考答案14、 CBCA 【陕西省西工大附中2014第七次适应性训练】C阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。Last week I talked with some of my students about what they wanted to do after they graduated, and what kind of job prospects they thought they had. Given that I teach students who are training to be doctors, I was surprised to find that most thought that they would not be able to get the jobs they wanted without “outside help”. “What kind of help is that?” I asked, expecting them to tell me that they would need a relative or family friend to help them out. “Surgery(外科手术)”, one replied. I was pretty alarmed by that response. It seems that the graduates of today are increasingly willing to go under the knife to get ahead of others when it comes to getting a job. One girl told me that she was considering surgery to increase her height. “They break your legs, put in special extending screws, and slowly expand the gap between the two ends of the bone as it re-grows, you can get at least 5 cm taller!”At that point, I was shocked. I am short, I cant deny that, but I dont think I would put myself through months of agony(痛苦) just to be a few centimeters taller. I dont even bother to wear shoes with thick soles, as Im not trying to hide the fact that I am just not tall!It seems to me that there is a trend toward wanting “perfection”, and that is an ideal that just does not exist in reality. No one is born perfect, yet magazines, TV shows and movies present images of thin, tall, beautiful people as being the norm. Advertisements for slimming aids, beauty treatments and cosmetic surgery clinics fill the pages of newspapers, further creating an idea that “perfection” is a requirement, and that it must be purchased, no matter what the cost. In my opinion, skills, rather than appearance, should determine how successful a person is in his chosen career. 53. We can know from the passage that the author works as _. A. a doctor B. a model C. a teacher D. a reporter54. Many graduates today turn to cosmetic surgery to _. A. marry a better manwoman B. become a modelC. get an advantage over others in job-hunt D. attract more admirers55. According to the passage, the author believes that _. A. everyone should purchase perfection, whatever the costB. its right for graduates to ask for others to help them out in hunting for jobsC. it is ones appearance instead of skills that really matters in ones careerD. media are to blame for misleading young people in their seeking for surgery56. The best title for the passage should be “_”. A. Young Graduates Have Higher Expectation B. Young Graduates Look to Surgery for Better Jobs C. Young Graduates Opinion About Cosmetic Surgery D. Young Graduates Face a Different Situation in Job-hunt【参考答案】53-56. CCDB 【陕西省西工大附中2014第七次适应性训练】D阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。To Friend or Not To Friend We all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue? Social networking sites have become extensions of the school hallways, so would you add your parents as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends? In the past the generation gap included a technology gap, where children were up to date with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives as they always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This realization has given many parents the motivation to education themselves about social networking sites. These days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life. Sometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or family member. Its a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we dont want to “reject” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before. A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their request, “When a teen ignores a parents friend request, it doesnt necessarily mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.” Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them to your friends list. 57. From Paragraph 2, we learn that _. A. parents feel secure about their privacy online B. social networks successfully fill the generation gap C. parents have realized the importance of social networks D. social networks offer a platform for parents to communicate58. Teenagers may refuse a parents friend request because _. A. they hide something from their parents B. they are unwilling to be watched by parents C. their parents tend to fall behind in technology D. their parents make negative comments on them 59. The passage is mainly about _. A. privacy online B. social networks C. the generation gap D. parents friend requests 60. The passage is written mainly for _. A. parents B. teenagers C. teachers D. researchers【参考答案】57-60. CBDB【四川省2014“联测促改”活动模拟试题】A阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答落卡上将该项涂黑。 Special Holiday OfferYour holiday summary:An exciting world with a history of about 5000 years far away from t e West. combi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东佛山市高明区招聘中小学教师61人(第四场编制)模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 2025贵州大方县人民医院专项引进高层次急需紧缺人才模拟试卷附答案详解(考试直接用)
- 2025年临沂费县教育和体育局部分事业单位公开招聘教师(7名)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(模拟题)
- 2025宝鸡陈仓区朝阳幼儿园招聘考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025年安徽师范大学专职辅导员招聘12人模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025广东湛江市霞山区司法局招聘司法协理员拟聘用人员(第一批)模拟试卷附答案详解(考试直接用)
- 2025年长春市市直事业单位公开招聘高层次人才(4号)(17人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 2025河南郑州大学第三附属医院招聘160名考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025江苏南通市崇川区卫生系统面向毕业生招聘备案制高层次卫生人才15人考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 2025广东佛山市顺德区乐从第一实验学校临聘教师招聘模拟试卷及完整答案详解
- 2025建筑二次结构木工劳务合同范本
- GB/T 46105-2025陆地生态系统碳汇核算指南
- 工程项目质量管理研究-以XX小区为例
- 第一讲-决胜十四五奋发向前行-2025秋形势与政策版本-第二讲-携手周边国家共创美好未来-2025秋形势与政策版本
- 学堂在线 现代生活美学-花香茶之道 章节测试答案
- 2025年川教版(2024)小学信息科技三年级(上册)教学设计及反思(附目录P118)
- 信息组织与信息构建课件
- 应急管理学院成立可行性方案
- 视频监控调取记录表
- 质量控制计划QCP
- 七田真1000图记忆
评论
0/150
提交评论