高考英语一轮复习 阅读选练(一)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读选练(一)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读选练(一)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读选练(一)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读选练(一)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖南隆回县2017高考英语(一轮)阅读选练(一)完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项。Lately, Ive been talking about success with design students both at the school where I teach and at other programs that I visit. When I ask, “What is success?” The first response is, invariably(总是), “Getting a(n) 1 and making money.” It 2 some searching to arrive at a richer answer. 3 , getting paid is a baseline for success in any field. Putting this criterion on the table is a(n) 4 step.When I ask design students to talk about what makes design different from the fine 5 , they gravitate towards(被吸引到) the role of the client. Designers serve clients, or so the logic goes, 6 artists serve themselves.Although it is true that designers generally rely on clients, pleasing them is not the 7 purpose of our work. What designers share with our clients is the 8 . Our clients wouldnt need us at all if we werent helping them 9 that public. The public may never know who designed the coffee cup theyre holding, the magazine theyre reading or the sign thats 10 them where to go. But theyre seeing it, and some of them might, at some level, have their 11 enlivened(使有生气), simplified or otherwise improved by it. One way to think about success is asking whether your work gets 12 or used, and if so, whether using it improves peoples lives.Designers have many ways to 13 to their profession and to see and be seen in the design world. One is entering competitions and 14 work to annuals and exhibitions. Another is 15 the design communitygoing to events, lectures and conferences, and helping to organize them, too. Yet another involves 16 and writing. Blogs and online journals like this one enable any designer to have a voice and share ideas.Success is 17 going to work every day and getting paid. Success means finding personal satisfaction 18 your work and loving what you do. And it means engaging with a(n) 19 world: a world of clients and employers, but also of readers, users and other designers. It is those things that make us 20 .1、A、familyB、interviewC、jobD、award2、A、involvesB、raisesC、acquiresD、takes3、A、Again B、IndeedC、WellD、Often4、A、singleB、unusualC、necessaryD、extra5、A、ideasB、clothesC、collectionsD、arts6、A、whileB、andC、itD、because7、A、finalB、doubleC、originalD、correct8、A、conceptB、publicC、patternD、usage9、A、believeB、agreeC、realizeD、reach10、A、discussingB、showingC、equippingD、featuring11、A、spiritsB、officesC、livesD、houses12、A、seenB、paidC、askedD、talked13、A、expectB、designC、contributeD、compare14、A、exchangingB、negotiatingC、assigningD、presenting15、A、passing through B、participating inC、running offD、searching for16、A、readingB、listeningC、speakingD、signing17、A、rather thanB、other thanC、more thanD、less than18、A、inB、atC、ofD、to19、A、naturalB、socialC、insideD、modern20、A、happyB、excitedC、freeD、rich【参考答案】CDBCD AABDB CACDB ACABD2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The British MuseumDescription: The British Museum is a museum in London, which is one of the worlds greatest museums of human history and culture. Its collections, which number more than 13 million objects, are amongst the largest and most comprehensive in the world and originate from all continents, illustrating and documenting the story of human culture from its beginning to the present.The British Museum was established in 1753, largely based on the collections of the physician and scientist Sir Hans Sloane. The museum first opened to the public on 15 January 1759 in Montagu House in Bloomsbury, on the site of the current museum building. Its expansion over the following two and a half centuries was largely a result of an expanding British colonial footprint and has resulted in the creation of several branch institutions. Until 1997, when the British Library (previously centered on the Round Reading Room)moved to a new site, the British Museum housed both a national museum of antiquities and a national library in the same building. The museum is a non-departmental public body sponsored(赞助)by the Department for Culture, Media and Sport. Since 2002 the director of the museum has been Neil MacGregor.Admission and opening hours:The museum is open every day from 10am to 6pm (Fridays 10am to 5:30pm)and it charges no admission fee, except for loan exhibitions.How to get there:By train: 7:00-18:30 every day. By Underground: 8:00-18:30 every day. By bus: 7:30-18:30 every day. By coach: 7:00-19:30 every day. Nearest underground stations: Tottenham Court Road (500m) Holborn (500m) Russell Square (800m)1. When was the British Museum opened to the public for the first time? A. In 1753. B. In 1759. C. In 1997. D. In 2002.2. You are at the Museum at seven in the evening and you want to go back to Oxford. Which means of transportation will you choose?A. By coach. B. By bus. C. By train. D. By underground.3. Which statement is NOT TRUE according to the text? A. The British Museum has collected more than 13 million objects. B. The British Museum is open from 10 am to 6 pm every day. C. The British Museum is a great museum of human history and culture. D. The British Museums expansion in the past was mainly because of an expanding British colonial footprint.参考答案13、BAB阅读理解。The financial crisis is reminding Americans of a lesson they first learned in childhood: Share and share alike. They are sharing or swapping tools and books, cars and handbags, time and talent. The renewed desire to share shows up in a variety of examples: A car-sharing service has had a 70 percent membership increase since the crisis occurred. Some companies encouraged his employees to take vanpooling. Governments are putting bikes on the street for public use. How-to-swap Web sites are increasing quickly. The economy reflects the way Americans have cut back, especially on daily items: Department store sales dropped 1.3 percent in June. People are not buying cars, and as a result, auto sales dropped 27.7 percent last month. They are not paying others to do what they can do themselves Home Depot reports increased attendance at in-store do-it-yourself clinics. And although paint sales are down in general, according to Sherwin-Williams, individual consumers are still buying. When Tom Burdett needed to cut some tiles at his home outside Annapolis, he refused to buy expensive tools. So he asked his neighbors and friends for help. Sure enough, someone had just what he needed. And when that friend needed help fixing a satellite dish, Burdett volunteered to help. The sharing mind-set is not new to the American culture, but many Americans give it up when the nation changed from an agricultural society to an industrial one, said Rosemary Hornak, a psychology professor at Meredith College in Raleigh, N.C. They moved farther from their families and did not have time to connect with new neighbors because they worked so much, she said. Neighborhood conversations tell more of the story as the movement grows organically (持续地) in communities across the Washington region and the nation. On one street in Arlington, for example, neighbors are collecting their separate money for mulch (覆盖料) and dividing it among themselves. 52. What is the text mainly about? A. Introducing a new way of life. B. Sharing in the financial crisis. C. How to reduce the living expense. D. How to handle the financial crisis.53. Why do people in modern times give up the sharing mind-set? A. Because they dont need it at all. B. Because they arent interested in it. C. Because they are busy with work. D. Because they hate being disturbed. 54. The underlined phrase “cut back” in Para. 3 probably means _.A. shared B. helped C. abandoned D. reduced55. It can be inferred from the passage that _. A. more and more Americans solve problems in their daily life by helping each other .B. if the prices of service goes down, individual consumers wont do something themselves. C. the sharing-mind set is a strange to many Americans.D. when the crisis ends, Americans will abandon the sharing-mind set. E体裁:记述文 词数:320 难度系数: 建议用时:7分钟 类别: 主旨大意+细节理解+词义猜测+推理判断 本文标题:Sharing【文章大意】本文主要讲了在经济危机之下,美国人又重新拾起了分享这一生活方式,以便共同度过难关。 52.【考点分析】主旨大意题。【参考答案】B。【解题思路】根据文章第一段第一句中出现的“sharing and sharing alike”以及下面所举的例子,可知本文主要是讲述了经济危机中人们之间的互相分享。53.【考点分析】细节理解题。【参考答案】C。【解题思路】根据倒数第二段中的最后一句话“they worked so much”推知人们都忙于自己的工作,故参考答案为C。54.【考点分析】词义猜测题。【参考答案】D。【解题思路】根据划线部分后举的例子,指人们在一些方面减少了开支,可推知cut back的意思是“减少”,故参考答案为D。 55.【考点分析】推理判断题。【参考答案】A。【解题思路】根据文章的中心思想是sharing以及文中所举的例子可以看出,更多的美国人倾向于互相分享、帮助解决问题。 阅读You are given many opportunities in life to choose to be a victim or a creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “They” did things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, thus internalizing (内化) your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others. Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are individuals who might like to control their lives, but they dont let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they dont blame themselves when they fail. Whatever happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的) moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth. Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same physical realities, yet their experience of life is worlds apart. Victims relish (沉溺) in anger, guilt, and other emotions that cause othersand even themselvesto feel like victims, too. Creators consciously choose love, inspiration, and other qualities which inspire not only themselves, but all around them. Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives. In reality, all of us play the victim or the creator at various points in our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and sink into terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the grief, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative force in his life. In every moment and every circumstance, you can choose to have a fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are. 1. What does the word “they” in Paragraph 1 probably re

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论