高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解选编(9)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山西应县2017高考英语一轮阅读理解选编【2016年沈阳市高中三年级教学质量监测(一)】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。C In 2013 alone at least 20,000 African elephants were killed for their teeth. In South Africa over the last two years more than 2,200 rhinos were killed for their horns. These numbers are alarming, because current rates of illegal hunting are faster than birth rates,which could lead to extinction for these ecologically important creatures in their environment. Indeed, some elephant and rhino populations are on track to be locally extinct within the next decade. If you are reading this, you may already be aware of these facts. But you might not know that wildlife trafficking(走私) not only threatens the existence of elephants and rhinos but is also leading to extinction of other species, such as tigers, tortoises, sea turtlesand the worlds most trafficked mammal(哺乳动物)pangolins. Pangolins are the only mammals that are entirely covered in tough scales(鳞), which makes them look very strong. But actually they are endangered mammals. There are eight different species of pangolins, four in Asia and four in Africa, and all are threatened with extinction. Although pangolins are protected throughout most of the countries where they live, high demand in East Asia, where the delicious pangolin meat is considered a delicacy and where their scales are used in traditional medicines, is driving an illegal trade in both live animals and pangolin parts. The number of pangolin trafficking is shocking. Experts believe that over the last 10 years more than 1 million pangolins were taken from the wild. It is estimated that between 40,000 and 81,250 pangolins were killed for the illegal trade in 2013 alone.In February, the United States released a plan to deal with wildlife trafficking, which lays out the steps we will take to fight the illegal trade in wildlife, including pangolins. We are strengthening the carrying out of the plan; building international cooperation and contribution to protect wildlife;raising awareness to drive down the demand that is fuelling the illegal trade.Get involved and rememberWorld Wildlife Day(March 3) by spreading the plan. Use social media and tell everyone that nowis the time to get serious about wildlife crime and end the demand that threatens species, big and small, from the huge elephant to the shy pangolin.1. How many endangered creatures are mentioned in the passage? A. 4. B. 5. C. 6. D. 7.2. Which of the following is TRUE according to Paragraph 3? A. Eight species of pangolins live on the same continent. B. Pangolins are not protected in most of their natural habitats. C. The scales of pangolins can be used as an ingredient for cooking. D. High demand contributes to the illegal trade of pangolins in East Asia.3. What can we know about the plan released by the US? A. Social media will be used to spread World Wildlife Day. B. Whether the plan will be worked out remains to be seen. C. The US will work together with other countries to protect wildlife. D. More and more people are advised to increase their needs of pangolins.4. What is the authors intention of writing the passage? A. To inform us something about World Wildlife Day. B. To raise awareness of protecting endangered wildlife. C. To explain why pangolins are illegally traded in East Asia. D. To show how the United States is to fight the illegal trade in wildlife.参考答案14、CDCB 【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。According to sociologists(社会学家), every modern industrial society has some form of social stratification(阶层)Class, power and status are important in deciding peoples rank in society.Class means a persons economic position in society.A commonly used classification is lower class, middle class and upper class.While sociologists disagree on how these terms should be exactly defined, they do describe societies like the United States quite well.One study shows that 53% of Americans belong to the lower class, 46% the middle class, and 1% the upper class.Interestingly, a surgeon earning $ 500,000 a year and a bus driver earning $ 50,000 a year both regard themselves as the middle class!Power refers to the amount of control a person has over other people.Obviously, people in positions of great power(such as governors) exercise(行使) big power, but people who take orders from others have less power.Power and class do not always go hand in hand, however.For example, the governor of a state has great power, but he or she may not belong to a corresponding(相应的) economic class.Generally, however, there is a relationship between power and class. To our knowledge, there arent too many people who arent millionaires in the US.Senate!Status is the honor or respect attached to a persons position in society.It can also be affected by power and class, but not necessarily so.For example, a university professor may have a high status but not belong to a high social class or have a lot of power over others.54What can we learn about “the middle class” from Paragraph 2?APeople earning $50,000 a year belong to the middle class.BNearly half Americans belong to the middle class.CPeople generally consider bus drivers as the middle class.DSociologists have a clear definition of the middle class.55According to the text, we know that _Apower and class do not always correspond with each otherBstatus refers to a persons economic position in societyCpeople with high status have a lot of control over othersDclass is less important in deciding a persons social rank56Which of the following shows the structure of the whole text?A B.C D.【要点综述】 本文说明了一个社会现象:每个现代工业社会都有其社会阶层。阶级权力和社会地位是判断一个人的社会阶层的重要标准。54B推理判断题。由第二段倒数第二句中的“46% the middle class”一句可知在美国,有差不多一半的人属于中产阶级,选B。55A细节理解题。由第三段中的“Power and class do not always go hand in hand, however.”可知,权力和阶级并不总是保持一致。选A。56A篇章结构题。本文第一段是主题段,“Class, power and status are important in deciding peoples rank in society.”是本文的主题句,后三段分别从这三个方面来论述,故本篇文章是总分的结构。选A。【2013】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧)Its fun to come home. It looks the same. It smells the same. Youll realize whats changed is you. Home is where we can remember pain,love,and some other experiences:We parted here; My parents met here; I won three championships here.If I close my eyes, I can still have a clear picture in mind of my first home. I walk in the door and see a brown sofa surrounding a low glasstop wooden table. To the right of the living room is my first bedroom. Its empty,but its where my earliest memories are.There is the dining room table where I celebrated birthdays, and where I cried on Halloweenwhen I didnt want to wear the skirt my mother made for me.I always liked standing on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table, I can see my favorite room in the house,my parents room. It is simple: a brown wooden dresser lines the right side of the wall next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side. Their bed is my safe zone. I can jump on it anytimewaking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.Im lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew, and I learned.Sometimes when I feel lost,I lie down and shut my eyes, and I go home. I know its where Ill find my family,my dogs, and my belongings.I purposely leave the window open at night because I know Ill be blamed by Mom. But I dont mind, because I want to hear her say my name,which reminds me Im home.43Why does the author call her parents bed her “safe zone”(Paragraph 3)?AIt is her favorite place to play.B. Her needs can be satisfied there.C. Her grandparents photos are lined on each side.D. Her parents always play together with her there.44What can be learned from the passage?A. The old furniture is still in the authors first bedroom.B. The author can still visit her first physical home in Los Angeles.C. The authors favorite room in her first home is the dining room.D. Many people of the authors age can still find their first physical homes.45Sometimes when she feels lost,the author will _A. open the window at nightB. lie down in bed to have a dreamC. try to bring back a sense of homeD. go to Los Angeles to visit her mom46What is the authors purpose of writing this passage?A. To express how much she is attached to her home.B. To declare how much she loves her first house.C. To describe the state of her family.D. To look back on her childhood.【要点综述】 这是一篇记叙文。作者采用回忆的手法,描写了对家的记忆和感怀。43B推理判断题。根据第三段“Their bed is my safe zone.I can jump on it anytimewaking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.”可知,他们的床是作者的安全地带,如果作者害怕的话,随时可以跳上床叫醒父母;如果作者有重要的事要宣告,不必等到早上(作者可以随时叫醒父母)。故可以判断选B。44B推理判断题。根据第四段“Im lucky because I know my first home still exists.It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles.It is proof I lived, I grew, and I learned.”可知,作者很幸运,因为作者知道她的第一个家仍然存在,它存在于她的头脑和心里。故可以判断选B。45C细节理解题。根据最后一段“Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home.I know its where Ill find my family, my dogs, and my belongings.”可知,有时,当作者感到失落,就躺下,闭上她的眼睛,回家。作者知道在那里她会找到她的家人、她的狗、她的财物及回家的感觉。故选C。46A归纳概括题。文章通篇描绘对家的思念,落脚点在对家的无限牵挂上。故选A。2016高考英语-阅读理解训练。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 An Ofsted (英国教育标准办公室)study reports that teachers are discouraging students who want to leave school and work as apprentices (学徒)in beauty salons (美容中心)or hair dressers. Inspectors questioned 105 young people for a report on apprenticeships published on Wednesday. They found several examples of young people who felt they had been laughed at by their teachers for wanting to progress to work-based learning, particularly in care or hairdressing, rather than stay on at school. Right or wrong, is it any surprise that this is happening? From 2014,the government will measure schools according to the rate of their pupils who go to university. Brian Lightman , general secretary of the Association of School and College Leaders, says the government has already put teachers under “very great pressure to focus on academic subjects”.On the other hand, the Education Act 2011,which came into force in November, places schools under a duty to give fair career advice to pupils. This advice must include information on all post-16 education and training choices, including apprenticeships. This doesnt appear to be happening in several schools, according to Ofsted9S report. Many of the young people the inspectors talked to said the advice they had received on apprenticeships was “unsatisfactory”. Schools were also blamed for lack of work experience courses, which are particularly important for teenagers considering an apprenticeship. They help students decide whether they enjoy a line of work and enable employers to see whether those on work experience have the potential to be hired as apprentices in future years. But there is a good reason why they cant do this: theyd be unable to adapt to GCSE (英国普通中等教育证书)exams if they did. Sometimes, it seems, schools just cant win.13. Why do teachers oppose the students leaving school and working as apprentices?A. The government urges teachers to concentrate on academic subjects.B. The students are only wasting time working as apprentices.C. Employers are under great pressure of taking GCSE exams.D. Employers dont give students chances to work as apprentices14. Pressure for schools to provide pupils with career advice comes from _. A. Association of School and College Leaders B. Education Act 2011C. GCSE exams D. OFSTED15. What does the author think of teachers discouraging students working as apprentices?A. Surprising B. Understandable C. Wrong D. Right参考答案13-15 A B B【社会生活类】阅读理解。Homeownership has let us down. For generations, Americans believed that owning a home was undoubtedly good. Our political leaders hammered home the point. Franklin Roosevelt held that a country of homeowners was “unconquerable.” Homeownership could even save babies, save children, save families and save America. A house with a lawn and a fence wasnt just a nice place to live in or a risk-free investment; it was a way to transform a nation.No wonder leaders of all political types wanted to spend more than $100 billion a year on subsidies and tax breaks to encourage people to buy. But the dark side of homeownership is now all too apparent: Indeed, easy lending stimulated by the cult of homeownership may have triggered the financial crisis. Housing remains a drag on the economy. Existing-home sales in April dropped 27% from the prior month, worsening fears of a double-dip. And all that is just the obvious tale of a housing bubble and what happened when it popped.The real story is deeper and darker still.For the better part of a century, politics, industry and culture lined up to create a fetish of the idea of buying a house.Homeownership has done plenty of good over the decades; it has provided stability to tens of millions of families. Yet by idealizing the act of buying a home, we have ignored the downsides. In the bubble years, lending standards slipped dramatically, allowing many Americans to put far too much of their income into paying for their housing. And we ignored longer-term phenomena too.Homeownership contributed to the hollowing out of cities and kept renters out of the best neighborhoo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论