




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南汨罗市2017高考英语一轮阅读理解编选2016高考模拟题 (由2014广东卷A改编)Samuel Osmond is a 19-year-old law student from Cornwall, England. He never studied the piano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲)by Beethoven. He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable .They say his ability is very rare, but Samuel doesnt even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.Samuel cant understand why everyone is so surprised. “I grew up with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to me -I hear the notes and can bear them in mind-each and every note,” says Samuel.Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it. Samuel says confidently,” Its all about super memory-I guess I have that gift.”However, Samuels ability to remember things doesnt stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenager. He doesnt know what he wants to do in the future. For now, he is just happy to play beautiful music and continue his studies.1. What is special about Samuel Osmond? A. He has a gift for writing music. B. He can write down the note he hears.C. He is a top student at the law school. D. He can play the musical piece he hears.2. What can we learn from Paragraph 2? A. Samuel chose law against the wish of his parents. B. Samuel planned to be a lawyer rather than a musician.C. Samuel thinks of himself as a man of great musical ability.D. Samuel studies law and music on the advice of his teachers.3. Everyone around Samuel was surprised because he _.A. received a good early education in music B. played the guitar and the piano perfectlyB. could play the piano without reading music D. could play the guitar better than his father4. What can we infer about Samuel in Paragraph 4?A. He became famous during a special event at his college.B. He is proud of his ability to remember things accurately.C. He plays the piano better than many professional pianists.D. He impressed the audience by playing all the musical pieces.5. Which of the following is the best title of the passage?A. The Qualities of a Musician B. The Story of a Musical TalentB. The Importance of Early Education D. The Relationship between Memory and Music.直击高考1:文章大意:本文主要讲述了一位音乐天才的事情,在不懂乐谱,也从来没有上过钢琴课的情况下就能够演奏很难的乐曲。而且他有超强的记忆力,他就是Samuel Osmond。1. 【答案与解析】D。细节题。根据第一段第三句However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.得知他在听完一个乐曲几分钟以后就可以立刻演奏这些很难学的乐曲。说明他的记忆力和音乐才能很突出。故D正确。2. 【答案与解析】B。推理题。根据第二段最后一句Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.因为他父母亲希望他学习法律,所以他希望自己称为律师,但是他的音乐老师让他学习音乐,所以现在他法律和音乐一起学习。本句可知他原来计划是学习法律的。故B正确。3. 【答案与解析】C。细节题。根据第三段2,3行About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons.得知他在不理解乐谱也不去上音乐课的情况下,就会弹钢琴,这让人们非常惊讶。故C正确。4. 【答案与解析】B。推理题。根据第四段最后一句Samuel says confidently,” Its all about super memory-I guess I have that gift.”他很自信地说:这是关于超级记忆,我认为我有那个天赋。本句说明他很自豪自己有这样的能力。故B正确。5.【答案与解析】B。主旨大意题。本文主要讲述了一位音乐天才的事情,在不懂乐谱,也从来没有上过钢琴课的情况下就能够演奏很难的乐曲。他就是Samuel Osmond。故B正确。阅读理解训练 (2015河南省八市重点高中教学质监测)Delta College starts Street FairSan Joaquin Delta College will introduce its new Summer Street Fair, which runs from noon to 8 pm. every Friday stating this week through Aug. 9 in Deltas Ll parking lot near Pacific Avenue and March Lane. The fair goes with Deltas weekend flea market. This weeks featured performers are guitarist Travis Matsumoto from noon to 3 p. m. , and Julio and his Jazz Trio from 3 to 6 p. m. Lode Farmers Market opensThe Angels Camp Certified Farmers Market begins its yearly run from 5 p. m. to dusk this Friday in Utica Park in downtown Angels Camp. Opening night will feature wine tasting from awardwinning Four Winds Cellars, and live music by guitarist Nicholas Leffler. Visitors will find fresh, locally grown produce and specialty foods. There will also be barbecue and CaliforniaMexican fusion cuisine. Join River Rafting for a good causeWhitewater enthusiasts can participate in Mokelumne Rive, Rafting Adventures on June 16 in Mokelumne Hill. Local outfitter O. A. R. S. is donating its services to help with the event. Departures are at 8 am.,noon, or 4 pm. The trip should last about three hours.The trip is appropriate for those 7 and older, and the ability to swim is not required. The cost is $ 70 per person. Films center on paddling waterThe festival is an annual contest that awards winning films that focus on paddling in rivers, lakes and oceans in a variety of locales. Tickets to the film festival are $ 12 in advance and $ 15 at the door, and are also available online at /event/7002reelpaddlingfilmfestival.The evening also includes a drawing. Prizes include whitewater trips on the South Fork of the American River.文章大意:这是英语广告应用文阅读。文章主要介绍了近期要举办的几项活动,如活动的时间和地点等。1If you want to go to the Summer Street Fair,_. Ayou must be a student from Delta CollegeByou can go there on the afternoon of Friday Cyou should live near the Pacific AvenueDyou must give a performance in the market答案:B细节理解题。根据文章Delta College starts Street Fair部分的San Joaquin Delta College will introduce its new Summer Street Fair, which runs from noon to 8 pm. every Friday stating this week可知你可以在周五下午去参加该项活动。故选B。2If you want to enjoy the tasty foods, you can go to _. Athe new Summer Street Fair of Delta CollegeBLode Farmers Market CMokelumne River Rafting AdventuresDthe film festival centering on paddling water答案:B细节理解题。根据文章的Lode Farmers Market opens部分的Visitors will find fresh, locally grown produce and specialty foods. There will also be barbecue and CaliforniaMexican fusion cuisine可知在这里你可以享受当地美食。故选B。3If you are interested in paddling in rivers, _.Ayou can know all the American riversByou must try hard to get many prizesCyou can get tickets from a websiteDyou must keep silent in the evening答案:C细节理解题。根据文章Films center on paddling water部分的Tickets to the film festival are $ 12 in advance and $ 15 at the door, and are also available online at /event/ 7002reelpaddlingfilmfestival可知如果你对在小河上划水感兴趣,你就可以在网上拿到票。故选C。【广东省华南师范大学附属中学、广东实验中学、深圳中学、广雅中学四校2016届高三上学期期末联考】People with an impulsive personality refer to those who tend to do things without considering the possible dangers or problems first. According to a new study by researchers at the University of Georgia, such people may be more likely to have food addiction. The study found that people exhibiting impulsive behavior werent necessarily overweight, but impulsiveness was related to a direct relationship with food, and therefore, less healthy weight.Food addiction has been compared to addictive drug use. Studies have linked the dopamine (多巴胺) release that occurs after tasting delicious food to the dopamine release that happens when people consume other addictive substances.Impulsive behavior involves several personality traits (特点). Two of these traits, known as negative urgency and lack of perseverance, were particularly associated with food addiction and high BMI (身体质量指数) during the study.Negative urgency is characterized by the tendency to behave impulsively when experiencing negative emotions. Some people might drink alcohol or take drugs. For others, it could mean eating to feel better. Lack of perseverance is when a person has a hard time finishing hard or boring tasks. People with a lack of perseverance might have difficulty attempting to change addictive eating behavior, which could also cause obesity.“Impulsiveness might be one reason why some people eat in an addictive way despite motivation to lose weight,” said Dr. Ashley Gearhardt, a clinical psychologist. He was involved in developing the Yale Food Addiction Scale in aid of those people. “We are theorizing that if food addiction is really a thing, then our measure, the Yale Food Addiction Scale, should be related to helping control impulsive action,” said Gearhardt. Clinical psychologist Dr. James MacKillop, whose lab was conducting the study, believes that therapies used to treat addictive drug behavior could help people who suffer from addictive eating habits.“Most of the programs for weight loss at this point focus on the most obvious things, which are clearly diet and exercise,” MacKillop said. “It seems that managing strong desires to eat would naturally fit in with the skills a person would need to eat healthily.”12. According to Paragraph 1, the result of food addiction is _.A. less healthy weight B. motivation to lose weight C. negative emotions D. taking alcohol or drugs13. How does the author introduce the two personality traits in Paragraph 4?A. By making comparisons and conclusions. B. By explaining causes and effects.C. By presenting questions and answers. D. By giving definitions and examples. 14. What can be inferred about the Yale Food Addiction Scale from the text?A. It has been successfully carried out among overweight people. B. It might help some impulsive people with food addiction to lose weight. C. It will prove whether food addiction is a problem to impulsive people. D. It is theoretically a proper treatment for addictive food and drug behavior. 15. Which of the following can be the best title for the text?A. Dopamine release caused by food addiction B. Food addiction compared to drug use C. Impulsive personality linked to food addition D. Food addiction contributing to obesity 【答案】12A13D14B15C【解析】 试题分析:本文属于科普说明文,一项新的研究显示性格冲动的人很可能会有食物成瘾的行为,同时在文章中作者还介绍了人们对于这两者之间联系的研究。12. A 推理判断题。根据第一段最后一句The study found that people exhibiting impulsive behavior werent necessarily overweight, but impulsiveness was related to a direct relationship with food, and therefore, less healthy weight.可知研究说明冲动的人不一定就会超重,但是冲动和食物是有关系的,所谓的食物有关系,也就是说有不健康的体重问题有关。故A正确。13. D 推理判断题。根据第四段第一句Negative urgency is characterized by the tendency to behave impulsively when experiencing negative emotions.和第四段第三句Lack of perseverance is when a person has a hard time finishing hard or boring tasks.可知这两句是Negative urgency 和Lack of perseverance两个概念的定义。同时本段2、3句Some people might drink alcohol or take drugs. For others, it could mean eating to feel better.和最后一句People with a lack of perseverance might have difficulty attempting to change addictive eating behavior, which could also cause obesity给出的是这两个概念的例子。所以作者是通过定义和举例来介绍这两个定义的。故D正确。15. C 标题概括题。本题属于主旨大意题中的标题概括题,根据第一段第二句According to a new study by researchers at the University of Georgia, such people may be more likely to have food addiction.一项新的研究显示性格冲动的人很可能会有食物成瘾的行为。在后几段中介绍了人们对于这两者之间联系的研究。所以C项“Impulsive personality linked to food addition”与文章主题一致。 考点:考查科普说明文阅读【广东省汕头市金山中学2016届高三上学期期末考试】When I decided to quit my job as a wedding photographer, I was in my late twenties, fresh from my divorce from Bob who had left me empty and confused. I decided to leave the US and travel. I had no savings, plus more than $5,000 in debt. What I did have were two sponsored tasks as a travel photographer- and with that along, I thought, it would be easy.My first experience was a road trip from Toronto to Las Vegas, paid for by a car delivery service. Other trips followed and then I started a travel blog (博客). It was intended to be my calling card for assignment travel photography. Yet even with my blog and past experience, email after email I sent to publications, trying to get work, went unanswered. When they did get in touch, editors told me that I had no chance of making a career with travel photography. While I struggled to get on the path that I wanted, and as I expanded my blog to help get me there, I found myself wearing the hat of a full-time blogger.Luckily, I got in at the right time. It was 2010,and the travel industry was just starting to turn its attention to bloggers. As I never could have predicted, my blogging-not my photography-did take me around the world successfully. At first,I thought it was for personal reasons, but I realized later that it was for free marketing for my blogging.Within two years, I was being asked to speak at travel blogging conferences, which helped me to raise a network of friends around the world. Even more meaningfu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年城市规划师城市公共服务模拟题
- 2025年攀岩中级笔试模拟题集
- 2024-2025学年晋城市高平市中考五模数学试题含解析
- 2025年四川省安全员C证试题及解析
- 2025年安全管理单选测试题解析
- 2025年农业经济管理实务应用考核试卷及答案解析
- 2025年美容美发师资格认证考核试题及答案解析
- 2025年旅游管理师资格考试试题及答案解析
- 2025年节能环保技术员专业能力评估试题及答案解析
- 2025年宝钢安全知识竞赛题库
- 一线班组质量奖申报材料
- 蜜雪冰城加盟合同(2025年版)
- 消毒供应质量控制指标(2024年版)
- ACS合并消化道出血治疗策略
- 数字化转型视角下H公司订单管理优化策略研究
- 精益管理看板
- 汽车产品初期流动管理计划
- 《战略资源稀土》课件
- 《过程审核讲义》课件
- 中医内科学虚劳培训课件
- DB41T 2086-2020 加油加气站内电动汽车充电设施建设技术规范
评论
0/150
提交评论