已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南平江县2017高考英语阅读理解一轮选练阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014湛江市普通高考测试一】When you make a mistake,big or small,cherish it as its the most precious thing in the world.Most of us feel bad when we make mistakes,beat ourselves up about it,feel like failures,and get mad at ourselves.And thats only natural:Most of us have been taught from a young age that mistakes are bad,and we should try to avoid mistakes.Weve been scolded when we make mistakesat home,school and work.Maybe not always,but probably enough times to make feeling bad about mistakes an unconscious reaction.Yet without mistakes,we could not learn or grow.If you think about it that way,mistakes should be cherished and celebrated for being one of the most amazing things in the world:They make learning possible;they make growth and improvement possible.By trial and errortrying things,making mistakes,and learning from those mistakeswe have figured out how to make electric lights,to paint the ceiling of the Sistine Chapel,and to fly.Mistakes make walking possible for the smallest toddler,make speech possible,and make works of genius possible.Think about how we learn:We dont just consume information about something and instantly know it or know how to do it.You dont just read about painting,or writing,or computer programming,or baking,or playing the piano,and know how to do them fight away.Instead,you get information about something,from reading or from another person or from observing usually.then you construct a model in your mind.then you test it out by trying it in the real world.then you make mistakes.then you revise the model based on the results of your real world experimentation.and repeat,making mistakes,learning from those mistakes,until youve pretty much learned how to do something.Thats how we learn as babies and toddlers,and how we learn as adults.Mistakes are how we learn to do something newbecause if you succeed in something,its probably something you already knew how to do.You havent really grown much from that successat most its the last step on your journey,not the whole journey.Most of the journey is made up of mistakes,if its a good journey.So if you value learning,if you value growing and improving,then you should value mistakes.They are amazing things that make a world of brilliance possible.1Why do most of us feel bad about making mistakes?ABecause mistakes make us suffer a lot.BBecause its a natural part in our life.CBecause weve been taught so from a young age.DBecause mistakes have ruined many peoples careers.2According to the passage,what is the right attitude to mistakes?AWe should try to avoid making mistakes.BWe should owe great inventions mainly to mistakes.CWe should treat mistakes as good chances to learn.DWe should make feeling bad about mistakes an unconscious reaction.3The underlined word “toddler” in Paragraph 6 probably means_.Aa small child learning to walk Ba kindergarten child learning to drawCa primary pupil learning to read Da school teenager learning to write4We can learn from the passage that_.Amost of us can really grow from successBgrowing and improving are based on mistakesCwe learn to make mistakes by trial and errorDwe read about something and know how to do it right away5The author wants to tell us_.Awhat you should do when meeting with difficultiesBwhere you can find your mistakesChow you can avoid making mistakesDwhy you should celebrate your mistakes语篇解读本文是一篇说明文,主要说明错误是生活中不可避免的事情,我们应该正确对待错误,在修正错误中不断地学习和成长。1解析:细节理解题。根据第三段第一句话中“Most of us have been taught from a young age that mistakes are bad,and we should try to avoid mistakes.”可知,C项符合题意。答案:C2解析:推理判断题。根据文章第一段“When you make a mistake,big or small,cherish it as its the most precious thing in the world”以及下文的表述可推断,人们在错误中学习和提高,故选C项。答案:C3解析:词义猜测题。根据该词所在句子中“walking”和“smallest”可猜测,此处toddler应指“蹒跚学步的孩子”。句意为:错误使幼小的孩子学会走路成为可能,使学会讲话成为可能故选A项。答案:A4解析:推理判断题。根据第八段第三句话中“ You havent really grown much from that success”可知,A项与文章不符;根据第五段第一句话“By trial and errortrying things,making mistakes,and learning from those mistakes”可知,C项与文章不符;根据第七段第一、二句话可知,D项与文章不符。根据第四段中“they make growth and improvement possible”可推断B项与文章相符。答案:B5解析:推理判断题。文章开头提出了文章的写作主旨,即我们应该珍惜错误。全文叙述了为什么我们应该珍惜并庆祝我们的错误。答案:D。【2014高考英语模拟题】Stop-over in Stratford-upon-AvonThe easy way to book your theatre seats, dinner and overnight stayGo to the theatre and enjoy Stratford-upon-Avons shops, river and restaurants. See Shakespeares birthplace, and the beautiful Cotswolds countryside with its charming villagesFor as little as & 90 per person in a luxury hotel, we include:A theatre seat in the stalls(包厢)or circles for any Monday to Saturday evening performance A three-course dinner in the Box Tree Restaurant, before(5:45 pm)or after(about 10:30 pm)the performance One nights accommodation for two people sharing twin / double room. We divide our hotels into four groups: Luxury, A, B or C. Luxury is the most expensive and Group C rooms are without bath If you havent time or live too close to Stratford to stay the night why not try our Deals on Meals package which includes a three-course dinner(or lunch if you go to an afternoon performance)in the Box Tree Restaurant. Lunch before the afternoon performance is at 12:00 noonGroup discounts apply(15 or more)for Monday to Friday evenings and Thursday and Saturday afternoons until June 18thTrainsThere is an intercity(城市间的)train from London Euston to Coventry. Trains leave London at: 9:10 am, 10:40 am, 16:55pm, 2:40 pmThen take a bus to Stratford. Also, there is a new direct train service from London to StratfordTrain leaves London at 9:18 am and arrives Stratford at 11: 30 am. Returns are available: leaves Stratford at 15:55 pm and arrives London at 18:15 pmBusesConnect with all the above trains at Coventry StationStay longerYou can have an extra nights stay at the hotel of your choice to complete your break. Please note on your booking form if you would like to stay an extra night and include the cost(prices shown are per person sharing a double room)in your total payment. Theatre tickets can also be added for those wanting to go to another performance on the extra nightBooking is easy: Choose the show and date you wish to come Choose your hotel Fill in the form and send it to the Stop-over OfficePlease give a choice of three dates if possible to avoid disappointment and name alternative hotels in the same group when completing your booking form60. We know from the text that A. you can go to an evening performance seven days a weekB. there is one train per day direct from London to StratfordC. if there are twelve people in your group, you can get group discountsD. you can eat in the Box Tree Restaurant at any time61. Deals on Meals package is intended for those A. who want to get the cheapest ticketsB. who wont have lunch in the Box Tree restaurant C. who like to enjoy the evening performance D. who wont spend the night at Stratford62. If you want to stay longer, you A. have to pay for it ahead of time B. are allowed to pay for meals onlyC. need to make it clear in your booking form D. have to look for your hotels yourself63. The passage is most likely taken from A. a magazineB. a reportC. a website D. a travel booklet【参考答案】6、0B 6063、DCD 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。Students who date (约会)in middle school have significantly worse study skills, are four times more likely to drop out of school and report twice as much alcohol and tobacco use than their single classmates, according to new research from the University of Georgia.Romantic relationships are a trademark of adolescence ,but very few studies have examined how adolescents differ in the development of these relationships, said Pamela Orpinas ,study author and professor in the College of Public Health and head of the Department of Health Promotion and Behavior.Orpinas followed a group of 624 students over a seven-year period from 6th to 12th grade.Each year, the group of students completed a survey indicating whether they had dated and reported the frequency of different behaviors, including the use of drugs and alcohol. Their teachers completed questionnaires (调查表)about the students* academic efforts. He found some students never or hardly ever reported dating from middle to high school, and these students had consistently the best study skills according to their teachers. Other students dated infrequently in middle school but increased the frequency of dating in high school.At all points in time, teachers rated the students who reported the lowest frequency of dating as having the best study skills and the students with the highest dating as having the worst study skills,1 according to the journal article. Study skills refer to behaviors that lead to academic success such as doing work for extra credit being well organized, finishing homework, working hard and reading assigned chapters.Dating a classmate may have the same emotional complications of dating a co-worker, Orpinas said, when the couple break up. they have to continue to see each other in class and perhaps witness the ex-partner dating someone else. It is reasonable to think this could be linked to depression and divert (转移)attention from studying.”4tDating should not be considered a ceremony of growth in middle school,”Orpinas concluded.41.According to the passage, students who date in middle school may_A. have poorer academic performances B. be more likely to hurl othersC.enjoy better school livesD. are less likely to use alcohol and tobacco【答案】A【解析】细节理解题。根据Students who date (约会)in middle school have significantly worse study skills,可知约会的学生成绩一般都不好。故选A。42.When doing his study, Orpinas_.A.followed a group of students of 6th and 12th gradeB.completed a survey and a report each yearC.completed questionnaires about the students academic effortsD.found that the students study skills have connection with their frequency of dating【答案】D【解析】细节理解题。根据:At all points in time, teachers rated the students who reported the lowest frequency of dating as having the best study skills and the students with the highest dating as having the worst study skills,可知学生的成绩和约会的频率有关。故选D。43.Study skills may include the following behaviors and qualities Except_A. being diligentB. bcing well organizedC.being kind and helpfulD. finishing assigned schoolwork【答案】C【解析】细节理解题。根据Study skills refer to behaviors that lead to academic success such as doing work for extra credit being well organized, finishing homework, working hard and reading assigned chapters.可知没有提到C项。故选C。44.What can possibly happen to the school couples after they break up?A.They dont want to see each other any longer.B.Their attention to studying will be affected.C.They will miss their ex-partners sometimes D.They will think it,s reasonable Io get depressed.【答案】B【解析】细节理解题。根据when the couple break up. they have to continue to see each other in class and perhaps witness the ex-partner dating someone else. It is reasonable to think this could be linked to depression and divert (转移)attention from studying.”可知分手的两个人会上课不专心。故选B。45.Orpinas attitude towards dating in middle school is_A. supportive B. positiveC. negativeD. indifferent【答案】C【解析】细节理解题。根据4tDating should not be considered a ceremony of growth in middle school,可知Orpinas 对中学谈恋爱是消极的观点。故选C。【2014高考英语模拟题】Many Chinese high school students are fed up with their parents nagging (唠叨). They think their parents high expectations are a burden. But a recent survey found that they are much luckier than teenagers in Japan, the Republic of Korea and the US, who also find their parents constantly annoying. The parents of foreign teens have even higher expectations of their children than Chinese moms and dads.Sixty-two per cent of Chinese fathers and 66 per cent of Chinese mothers have high expectations of their children at high school age. They rank third and fourth among fathers and mothers of the four countries.Japanese mothers top the list with 76 per cent having high expectations, while 70 per cent of Korean fathers expect too much of their children. Japanese teens are the most deeply troubled by their parents constantly comparing them with other kids.The survey of high school students views of life in China, Japan, South Korea and the US, was held in 156 high schools in the four countries. More than 7,000 teenagers were questioned.The survey also found that with the smallest burden, Chinese students are the most satisfied with their parents. They blame them less, and also receive less criticism (批评) than students from the other three countries.However, satisfaction doesnt mean they are happy. Of the four countries, Chinese children are not the happiest at home. They get the least praise from their parents and they dont feel able to express their unhappiness to them.Results from the survey show that despite different cultural backgrounds, generation gaps (代沟) exist in many countries other than China. Its even bigger elsewhere, said Sun Yunxiao, from the China Youth and Children Research Centre.He said that Chinese parents are used to burying their feelings deep in their hearts. This makes their children not want to talk openly with them. This survey shows that both parents and teenagers in China need to work on communicating and understanding each other.Besides their family life, students were also questioned about their opinions on themselves and others in the world.US students displayed more individual
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国急救药箱项目经营分析报告
- 2026年中国互联网+菜籽油企项目经营分析报告
- 四川省成都市双流区公兴初级中学2025年教师招聘考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025年德州市武城县公开招聘城市社区工作者核减招聘人数考试笔试参考题库附答案解析
- 唐笑婚礼策划培训
- 2025年上海市南汇中学高一上生物期末复习检测模拟试题含解析
- 2025河北石家庄海关技术中心公开招聘劳务派遣类工作人员2名笔试考试参考试题附答案解析
- 红河卫生职业学院《多媒体出版》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 电商运营周目标冲刺计划与活动执行安排
- 2025广东珠海高新技术产业开发区科技创新和产业发展局招聘合同制职员1人笔试考试备考题库及答案解析
- 供应商准入资格评估表模板
- 软骨素市场发展前景及投资可行性分析报告(2025-2026年)
- T/JSWP 03-2021事项类决策社会稳定风险评估规范
- T/CIQA 33-2022实验室气体输送系统技术规范
- 【《英雄联盟》IP开发分析综述3200字】
- 职业技术学校《烹饪原料学》课程标准
- 餐饮禁烟管理制度
- 机械设备安装施工技术措施总结
- 学校垃圾清运合同
- 地理标志产品 马坝油粘米 -DB4402-T 13-2021
- 太极拳实习听评课记录
评论
0/150
提交评论