高考英语一轮复习 阅读理解入学基础演练(五)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解入学基础演练(五)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解入学基础演练(五)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解入学基础演练(五)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解入学基础演练(五)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西安远县2017高考英语阅读理解一轮基础演练(五)【2016高考练习】阅读理解。阅读下面短文,选择最佳答案填空。BWhich boy hasnt dreamed of being a cool secret agent(特工)?The wonderful fighting and the world-saving adventures are much more colourful than most peoples everyday lives.Well,Cody Banks is just like any other boy,except that he is not just dreaming.He has a big secret his friends never know about.He was trained to be a spy by a special CIA programme,which was made to look like a summer camp.He learned high-speed driving,hand-to-hand fighting and the use of high-tech tools.After proving he could become a young hero by saving a baby from a runaway car,Banks gets his first real task.He must make friends with a popular girl at school,Natalie Connors.Then,he must spy on her father,a scientist who has developed a dangerous technology.Banks must stop a group of bad people from forcing Natalies father into using the technology to endanger the world.The CIA may have taught him first-class self-defence moves,but they didnt show him how to talk to girls.Banks has zero ability when it comes to dealing with girls.How can he get around his problem and get an invitation to the girls upcoming birthday party?Will he finally become Natalies boyfriend and find out whatever he can about her fathers work?Agent Cody Banks has everything that young people are interested in:big explosions,breath-taking performances and funny girl-dating experiences.It was listed in No.2 in the American box office last week.“This story is interesting and fun for the whole family to enjoy,and especially cool for young boys,” said Paul Perkins,a film reviewer in the US.【文章大意】本文介绍了电影Agent Cody Banks的具体内容:一个男孩是CIA的间谍,被派去执行一个秘密任务本文的目的是吸引更多的人去看这部电影。1.What is Banks first real task?A.To test a high-tech tool.B.To save a baby from a car.C.To study a new technology.D.To watch a scientist secretly.解析:细节理解题。根据文章第二段二、三句“He must make friends with a popular girl at school,Natalie Connors.Then,he must spy on her father,a scientist who has developed a dangerous technology.”可知他的任务就是监视Natalie Connors的父亲,防止坏人利用他的技术危害人类。答案:D2.Banks wanted to go to Natalies birthday party to .A.meet her fatherB.know more peopleC.make friends with herD.steal some information解析:推理判断题。根据文章第二段“He must make friends with a popular girl at school,Natalie Connors.”和第三段“How can he get around his problem and get an invitation to the girls upcoming birthday party?Will he finally become Natalies boyfriend and find out whatever he can about her fathers work?”可知她的任务就是和这个女孩成为朋友然后监视她的父亲,而女孩的生日正是他的一个好机会。答案:C3.What is considered as a great danger in the text?A.The technology developed by Natalies father.B.An explosion set off by some bad people.C.The CIAs training of boys for its task.D.Secret agents spying on scientists.解析:细节理解题。根据文章第二段“Then,he must spy on her father,a scientist who has developed a dangerous technology.Banks must stop a group of bad people from forcing Natalies father into using the technology to endanger the world.”可知Natalie Connors的父亲掌握的那项技术对全世界人来说都是很危险的技术。答案:A4.What is the purpose of the text?A.Making known the work of the CIA.B.Telling the story about a cool boy.C.Showing the dark side of science.D.Introducing a film.解析:推理判断题。根据文章倒数第二段“Agent Cody Banks has everything that young people are interested in:big explosions,breath-taking performances and funny girl-dating experiences.It was listed in No.2 in the American box office last week.”可知本文是一则关于电影介绍的短文,告诉我们一部电影的具体内容。答案:D2016高考阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。As we enjoy the summer ocean waves along the beaches, we may think nervously about Steven Spielbergs Jaws and the great fear that sharks inspire in us. Yet we are happy to see global efforts to protect the declining number of sharks. The world has realized that we need the species, like sharks, to keep a balanced ecosystem.Sharks, in particular, are “in” these days. Thanks to good public policy and famous stars such as Jackie Chan and Ang Lee, killing sharks for fin soup is no longer cool.The demand for shark fins has been rising for decades, threatening sharks with extinction - up to 100 million sharks are killed each year just for their fins. But we have started to reverse the trend, particularly in many areas of the United States and overseas where restaurants once proudly provided delicious shark fins on the menu.In California, a ban on the sale and possession of shark fin soup has gone into effect this year through the efforts of Wild Aid and other organizations.Overseas marketing and public efforts featuring posters on public transportation systems and TV ads have been underway for the past few years. These efforts all show signs of success, on both the supply side and the demand side of trade in shark fins. Actually, stopping the killing of sharks is part of a broader movement to stop the killing of wild animals and the buying and selling of wildlife products. These products come from hunting elephants, tigers and rhinos, besides killing marine life.Whether it is shark fin soup or ivory piano keys, killing animals is big business. The hunting of elephants in search of ivory tusks for luxury(奢侈的)goods has become a full-scale war. The decrease of African elephant populations is alarming. Together with international partners, the United States is leading the worldwide effort to reduce demand for high-end products that rely on killing animals. 1. The underlined word “reverse” in Paragraph 3 probably means _. A. follow B. keep C. change D. show 2. From the passage, we know _. A. a lot of wild animals have been killed for products B. Jackie Chan and Ang Lee make fin soup popular C. Steven Spielbergs Jaws inspires us to protect sharks D. the number of African elephants has been increased3. What can we infer from the passage? A. People have kicked the habit of having shark fin soup. B. Shark fins will not be available any more in restaurants. C. Global efforts have succeeded in stopping killing wild animals. D. More animals for high-end products will be saved.参考答案13、CAD 2015高考英语阅读理解(人物传记、故事类)【2015重庆】AAt thirteen, I was diagnosed(诊所) with kind of attention disorder. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.In my first literature class, Mrs.Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said,“Mrs.Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.”She glanced down at me through her glasses, “you are no different from your classmates, young man.”I tried, but I didnt finish the reading when the bell rang. I had to take it home.In the quietness of my bedroom, the story suddenly all became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a time when the blind couldnt get much education. But Louis didnt give up. Instead, he invented a reading system of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.Wasnt I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out and my pen started to dance. I completed the task within 40 minutes. Indeed, I was no different from others; Ijust needed a quieter place. If Louis could find his way out of his problems, why should I ever give up?I didnt expect anything when I handled in my paper to Mrs.Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day- with an“A” on it. At the bottom of the paper were these words:“ See what you can do when you keep trying?”36. The author didnt finish the reading in class because.A. He was new to the classB. He was tried of literatureC. He had an attention disorderD. He wanted to take the task home37. What do we know about Louis Braille from the passage?A. He had good sightB. He made a great invention.C. He gave up readingD. He learned a lot from school38. What was Mrs.Smith s attitude to the author at the end of the story?A. AngryB. ImpatientC. SympatheticD. Encouraging38. What is the main idea of the passage?A.The disabled should be treated with respect.B.A teacher can open up a new world to students.C. One can find his way out of difficulties with efforts.D. Everyone needs a hand when faced with challenges.38.D 推断题。根据最后一段提到so it was a surprise when it came back to me the next daywith an “A”当我看到作业上A时,非常的吃惊,史密斯小姐对我的态度是令人鼓励的,故选D项。39.C 主旨大意。本文主要讲述作者有注意力紊乱,不想努力,在老师的激励下,克服困难的故事,故选C项。【考点定位】日常生活类阅读2016高考阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Beaches are not only great for lying on and doing water sports, and in fact one of the best ways of enjoying them is a classic beach walk. Here at iWantSun. Co. Uk, weve been searching the globe to find you the worlds best and most glorious beach walks, and heres our pick of the top.The Footpath of the Gods, Amalfi Coast, ItalyThe name says it all really and you truly do feel up there to walking along this wonderful mountain coastal path, which offers some of the most striking views on the planet. The path begins at town of Bomerano to charming Positano along the UNESCO World Heritage area of the Amalfi Coast. The whole walk will take you approximately four and a half hours to complete and pass over narrow rocky paths, past sheer cliffs and shining blue bays.Sydneys Great Coastal Walk, AustraliaSydneys coastline is one of the most beautiful and diverse in the world. Here you have national parks, historic sites, steep cliffs, sparkling beaches and quiet bays all in one place. Sydneys Great Walk runs all the way from Barrenjoey in the north to Royal National Park in the south and takes an incredible seven days to complete. However, if youre not up to doing the full walk, then there are many different parts of the walk that you can do right in the city. Walking from the citys famous Bondi Beach to the sweeping curve of Bronte Beach takes just an hour, which takes in some top scenery.Great Ocean Walk, AustraliaThe Great Ocean Walk stretches 104 km along Victorias famous Great Ocean Road, located on the southern coast of Australia, from the resort town Apollo Bay to the magnificent Twelve Apostles. The Twelve Apostles are the areas famous stone landmarks which stand out like giants from the sea. The walk passes through a range of landscapes and sights, from national parks, famous surfing spots and deserted beaches, to wild coastlines, cascading waterfalls, lush forests, historic lighthouses and ghostly shipwrecks. Day walks and shorter three-hour walks such as the Wreck Beach Walk or the Lighthouse Cemetery and Lookout

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论