




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
天天增分(四)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.阅读理解 It is a familiar scene these days: employees tak ing newly laidoff (下岗) coworkers out for a drink for comfort. But which side deserves sympathy more, the jobless or the still employed? On March 6, researchers at a conference at the University of Cambridge heard data suggesting its the latter. Brendan Burchell, a Cambridge sociologist, presented his analysis based on various surveys conducted across Europe. The data suggest that employed people who feel insecure in their jobs show similar levels of anxiety and depression as those who are unemployed. Although a newly jobless persons mental health may “bottom out” after about six months, and then even begin to improve,the mental state of people who are continuously worried about losing their job “just continues to get worse and worse,” Burchell says. Evolutionary psychologists support this theory by arguing that human beings feel more stress during times of insecurity because they sense an immediate but invisible threat. Patients have been known to experience higher levels of anxiety,for example,while waiting for examination results than knowing what they are suffering fromeven if the result is cancer. Its better to get the bad news and start doing something about it rather than wait with anxiety. When the uncertainty continues, people stay in a nonstop “fight or flight” response,which leads to damaging stress. But not every employee in insecure industries has such a discouraging view, Burchell says. In general, women get on better. While reporting higher levels of anxiety than men when directly questioned, women scored lower in stress on the GHQ 12, even when they had a job they felt insecure about losing. As Burchell explains, “For women, most studies show that any jobit doesnt matter whether it is secure or insecuregives psychological improvement over unemployment.” Burchell supposes that the difference in men is that they tend to feel pressure not only to be employed,but also to be the primary breadwinner,and that more of a mans selfworth depends on his job.1. Why do researchers think the still employed deserve sympathy more? A. They have to do more work since then. B. They have no chance to find better jobs. C. They have to work with inexperienced workers. D. They constantly worry about losing their jobs.2. What is most likely to cause a “fight or flight” response? A. Not having a paid job. B. Fierce competition for jobs. C. Not knowing what will happen. D. Pressure to work longer hours.3. What will the writer talk about following the last paragraph? A. Advice on preparing a job interview. B. Advice to those in insecure industries. C. Some knowledge of psychology. D. Difference in men and women.4. What could be the best title for the text? A. Is It Less Stressful to Get Laid Off Than Stay On? B. Should Greater Sympathy Be Given to the Jobless? C. Do Employees Bear More Stress Than Ever Before? D. Do Men or Women Show Higher Levels of Anxiety?【语篇解读】本文是一篇说明文。研究人员发现与下岗职工相比,在职人员更值得同情,因为担心工作是否稳定、自身的价值能否体现等一系列的心理压力笼罩着他们,让他们的身心备受煎熬。1.解析:细节理解题。根据第二段最后一句中“the mental state of people who are continuously worried about losing their job just continues to get worse and worse”可知,研究者之所以认为在职人员更值得同情,是因为在职人员一直处于担心会失去工作的状态中。答案:D2.解析:细节理解题。结合第三段内容尤其是该段最后一句“When the uncertainty continues, people stay in a nonstop fight or flightresponse, which leads to damaging stress.”可知,当不确定性持续下去时,人们会处于一种持续的“战或逃”的反应中,而这会导致损害性压力的产生,故“战或逃”的反应是由不确定会发生什么而引起的。答案:C3.解析:推理判断题。首先结合全文内容可知,文章主要讲述了与下岗职工相比,在职人员更值得同情,因为他们担心会失去工作,这种长久焦虑的精神状态让他们倍感压力。作者陈述了这种现象并分析了其产生的原因,由常理可知,接下来应该谈到给这些焦虑的人们的一些建议或忠告,以帮助他们减缓压力。答案:B4.解析:标题概括题。通读全文可知,本文将在职人员与失业人员的心理健康情况进行比较,主要是为了说明在职人员因持续担心会失去工作而倍感压抑。答案:A.七选五How Can I Fight Laziness? Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind. _1_ Many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day. Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more proactive approach,viewing each task as a challenge they must overcome alone. _2_ Some people fight laziness by removing the temptations (诱惑) that surround them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often contributes to laziness. _3_ Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film. Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately. _4_ Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people. _5_ Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.A. One way to fight laziness is to get enough sleep.B. Knowing how to fight laziness is important.C. Finally, taking exercise regularly can help you fight laziness.D. To fight family laziness, set an example.E. With strong determination, you will be able to achieve your goal.F. Create a reward system for yourself,just as parents do for a child.G. Laziness sets in when you no longer feel in charge of your own life.答案:1.A2.G3.F4.D5.C.完形填空 One of my fondest Christmas memories was also one of our familys bleakest (最令人沮丧的). We were just little kids,and on Christmas Day my mom _1_ us all around her to tell us, _2_ ,that there would be no presents because all we really wanted was to _3_ for our daddy. He was very sick. I dont remember anything else except four little girls surrounding my mother,crying _4_ a miracle (奇迹). At that very moment,someone _5_ loudly on the door. _6_ him was a merry group of soldiers from the Army base where my father _7_ as a minister. News had _8_ that we were in trouble, and his colleagues knew we needed some _9_ . With all the excitement,even my dad, _10_ in a blanket to keep warm,came down and sat in front of a roaring fire in our room to watch his children be _11_ by good Samaritans (乐善好施的人). The presents were unwrapped,and we girls _12_ packages and found a doll each and four board games. What is _13_ to me is that I dont even remember what sickness my father was suffering from. I _14_ remember an evening of laughter and _15_ . There were no expensive toys but _16_ moments of friendship and fun given by young men who knew that a family was having a(n) _17_ time. They gave their time and their _18_ to little children who needed to laugh. The most important things in life arent things. And what about the true _19_ of holidays? I hope we all are able to remember a thing about the holidays that stirs (搅动) our hearts,that isnt really a thing at all, but the smile on a childs face because we take a moment to hug or _20_ a tear.1. A. requested B. commandedC. gathered D. recommended2. A. in tears B. in doubtC. in silence D. in surprise3. A. apply B. prayC. pay D. ask4. A. to B. withC. for D. in5. A. knocked B. beatC. tapped D. struck6. A. Fighting B. ShootingC. Running D. Following7. A. charged B. existedC. governed D. worked8. A. expanded B. spreadC. distributed D. disappeared9. A. confidence B. cheerC. trust D. wisdom10. A. dressed B. attachedC. trapped D. wrapped11. A. persuaded B. savedC. taught D. entertained12. A. discovered B. soughtC. unfolded D. packed13. A. strange B. frighteningC. useful D. encouraging14. A. seldom B. justC. even D. hardly15. A. happiness B. surpriseC. doubt D. anxiety16. A. shocking B. pricelessC. worthless D. beneficial17. A. relaxing B. greatC. ordinary D. tough18. A. praise B. treatmentC. attention D. response19. A. theme B. spiritC. principle D. theory20. A. wipe away B. deal with C. write about D. burst into【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。圣诞节前夜,母亲告诉“我们”,由于父亲卧病在床,所以今年没有圣诞礼物。但随后父亲的同事来看望父亲和“我们”,给“我们”带来了欢乐。通过这件事,作者向读者讲述了这样一个道理:生活的真谛是给别人带来欢乐,帮助别人消除生活的困难和不快。1.解析:考查动词辨析。根据该句中“all around her”可知,此处是指妈妈把“我们”聚在一起。C项意为“聚集”,符合语境。A项意为“请求”;B项意为“命令,指挥”;D项意为“推荐”,都与语境不符。答案:C2.解析:考查介词短语辨析。根据下文“He was very sick.”及“crying _ a miracle”可知,“我”的父亲病得很严重;由此可推知,母亲流着泪对“我们”说,这个圣诞节没有礼物。A项意为“流着泪”,符合语境。B项意为“怀疑”;C项意为“沉默”;D项意为“惊讶”,都与语境不符。答案:A3.解析:考查动词辨析。根据下文“He was very sick.”可知,“我”的父亲病得很严重,所以“我们”要为他祈祷,希望他早日康复。B项意为“祈祷”,符合语境。A项意为“申请”;C项意为“支付”;D项意为“询问”,都与语境不符。答案:B4.解析:考查介词辨析。根据语境可知,父亲病重,“我们”生活困难,连圣诞礼物都没有,所以只能哭着祈祷奇迹的出现。C项意为“为了,为了得到”,符合语境。答案:C5.解析:考查动词辨析。根据“on the door”可知,有人敲门。knock on the door为固定搭配,意为“敲门”。B项意为“敲打,打败”;C项意为“轻拍”;D项意为“撞击”,都与语境不符。答案:A6.解析:考查动词辨析。根据该句中“was a merry group of soldiers from the Army base”可知,他后面跟着一队士兵。D项意为“跟随”,符合语境。A项意为“战斗”;B项意为“射击”;C项意为“奔跑”,都与语境不符。答案:D7.解析:考查动词辨析。work as为固定搭配,意为“以身份而工作”;根据语境可知,“我”的父亲曾在那个军队基地中担任部长。A项意为“收费,掌管”;B项意为“存在”;C项意为“统治”,都与语境不符。答案:D8.解析:考查动词辨析。根据语境可知,“我们”家生活困难的消息传到了父亲的同事那里。B项意为“传播”,符合语境。A项意为“扩大”;C项意为“分发”;D项意为“消失”,都与语境不符。答案:B9.解析:考查名词辨析。根据语境可知,听说“我们”生活困难的消息之后,父亲的同事认为“我们”需要欢乐。B项意为“欢乐,加油”,符合语境。A项意为“信心”;C项意为“信任”;D项意为“明智”,都与语境不符。答案:B10.解析:考查动词辨析。根据该句中的“in a blanket to keep warm”可知,“我”的父亲裹着毯子来保暖。D项意为“裹着”,符合语境。A项意为“穿着”;B项意为“贴上”;C项意为“诱捕”,都与语境不符。答案:D11.解析:考查动词辨析。根据下文“remember an evening of laughter”可知,“我们”被这群善良的人逗乐了。D项意为“娱乐,逗乐”,符合语境。A项意为“说服”;B项意为“挽救”;C项意为“教”,都与语境不符。答案:D12.解析:考查动词辨析。根据下文“and found a doll each”可知,“我们”打开了礼物,C项意为“打开”,符合语境。A项意为“发现”;B项意为“寻找”;D项意为“打包”,都与语境不符。答案:C13.解析:考查形容词辨析。根据该句中的“that I dont even remember wha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 泸州市中石化2025秋招笔试模拟题含答案油田工程技术岗
- 中国广电枣庄市2025秋招笔试行测题库及答案网络优化与维护类
- 梅州市中储粮2025秋招面试专业追问题库仓储保管岗
- 盐城市中储粮2025秋招笔试题库含答案
- 中国联通邵阳市2025秋招面试无领导高频议题20例
- 常德市中储粮2025秋招质检化验岗高频笔试题库含答案
- 中国移动天津市2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 长沙市中储粮2025秋招面试专业追问题库基建工程岗
- 2025年中职入门考试题及答案
- 中国移动来宾市2025秋招行业解决方案岗位专业追问清单及参考回答
- 博雅汉语准中级加速篇1
- 第二章第一节 遗传论与环境论心理学课件
- 九年级物理上册《第十三章 内能与热机》单元检测卷及答案(沪科版)
- 第三章 护理伦理学基本原则规范和范畴
- 能源化学与能源化工概论-第一章 能源简介
- GB/T 16866-2006铜及铜合金无缝管材外形尺寸及允许偏差
- FZ/T 52058-2021低熔点聚乳酸(LMPLA)/聚乳酸(PLA)复合短纤维
- 2023年华中师范大学研究生入学考试试题汉语言文字专业语言及应用语言学对外汉语教学专业试题
- 量子信息与量子计算课件
- 高中生职业生涯规划主题班会课件
- 综合实践课《绳结》教学设计
评论
0/150
提交评论