2012高中英语 6.3同步导学练习 外研版必修1 (山东专版)_第1页
2012高中英语 6.3同步导学练习 外研版必修1 (山东专版)_第2页
2012高中英语 6.3同步导学练习 外研版必修1 (山东专版)_第3页
2012高中英语 6.3同步导学练习 外研版必修1 (山东专版)_第4页
2012高中英语 6.3同步导学练习 外研版必修1 (山东专版)_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心 1 20122012 新课标同步导学高一英语练习 新课标同步导学高一英语练习 6 36 3 外研 外研 山东专版必修山东专版必修 1 1 本栏目内容 在学生用书中以活页形式分册装订 单项填空 1 As a senior high student you should your energy on how to master the skills of learning A impress B spend C concentrate D use 解析 concentrate one s energy on 意为 把精力集中在 上 答案 C 2 I m glad he agreed my advice Finally he and I agreed the time of the birthday party A taking to B on C to take on D to take with 解析 句意为 我很高兴他同意听从我的建议 最后 他与我就生日宴会的时间达成 一致意见 第一空用 agree to do sth 同意做某事 第二空用 agree on 在某件事上达成一 致意见 此题不可误选 B 项 agree 是不及物动词 不可直接接宾语 在不同的语境中与不 同的介词搭配 含义不同 答案 C 3 When different cultures we often pay attention only to the differences without noticing the many similarities A compared B being compared C comparing D having compared 解析 本题考查省略句 由主句的主语 we 可知从句省略的主语是 we we 与 compare 之间是主动关系 compared being compared 都表被动 having compared 表示动 作发生在主句动作之前 不合句意 答案 C 4 with a quite ordinary star like the sun the earth is small indeed A Compare B When comparing C Comparing D When compared 解析 句意为 和太阳这样的普通星球相比 地球实际上非常小 When compared with When the earth is compared with 答案 D 5 Is this book interesting Yes but I m sure it won t interest A everybody B anybody C nobody D somebody 解析 句意为 这本书很有趣吗 是的 很有趣 但我敢确定并非每个人都 会对这本书感兴趣 此题表示部分否定 应用 everybody 此题不可误选 B 项 not 与 anybody 连用表示全部否定 不符合题意 答案 A 6 The manager has to improve the working conditions in the company A allowed B permitted C accepted D agreed 解析 由于动词后是不定式 to improve 作宾语 所以需要一个能接不定式作宾语 的谓语动词 而 accept allow 与 permit 都不能接不定式作宾语 答案 D 7 What do you think of the story lines of the TV series Very I like them so much 用心 爱心 专心 2 A imagine B unusual C fantastic D beautiful 解析 由答语的后半句可知对方认为这些电视剧的对白是非常好的 所以用 fantastic 意为 极好的 美妙的 答案 C 8 Little Jane was sleepy so she shook her head and tried to concentrate she was doing A on what B on when C with what D with which 解析 concentrate on 集中注意力于 由题意 很困 因此晃晃头 可知 在尽力 使自己集中注意力于正在做的事 答案 A 9 Nearly 27 percent of the students in this city have the Internet from home A way of B way to C access of D access to 解析 have access to sth 意为 自由使用 为习惯搭配 way 是可数名词 前面 应用冠词 答案 D 10 Our class is 60 students while theirs 65 students A consisted of made up of B made up of consists of C made up is consisted of D consisted of make up 解析 be made up of consist of be composed of 由 构成 答案 B 11 This room to be my study But now it is used for my sister s bedroom A was being designed B has designed C has been designed D was designed 解析 design 意为 设计 与句子的主语 This room 之间是动宾关系 因此用被动 语态 根据句意 这个房间本打算作我的书房 可现在是我妹妹的卧室 可知用一般过去 时 答案 D 12 It s seven o clock already I must be leaving now OK A Go slowly B Stay longer C See you D Take it easy 解析 See you 告别用语 表示再见 答案 C 13 We receive ten letters each day A on average B on the average C on an average D A B and C 解析 平均 的表达法 on the an average 故选 D 答案 D 14 I agree with most of what you said but I don t agree with A everything B anything C something D nothing 解析 not 与 everything 连用表示部分否定 答案 A 15 You can t enter the building without permission I ve lost permission card A the a B a the 用心 爱心 专心 3 C the D 解析 without permission 擅自 未经允许 是固定搭配 第二空为特指 故用 the 答案 C 完形填空 Rickshaw pullers 人力车夫 are some of the poorest people in our city and they work extremely hard Recently I suffered a n 1 injury and had to use a rickshaw puller to take me to the hospital every 2 I also had to use these trips to get all the stuff 物品 I 3 like medicines milk fruit etc 4 I couldn t walk too much Every day on the way back home I would 5 the rickshaw puller to stop by the 6 to get me the things I needed Each day it would be a 7 rickshaw puller and at first I was worried that they would not 8 to stop or they might ask me for more money for this However they 9 me whole heartedly without any 10 of the time effort or money the rickshaw pullers would 11 set off to get the stuff for me Often they weren t exactly 12 about what to get so they would come back to me for clarification 说明 Sometimes they would 13 different kinds of stuff with them to show me so I could select 14 and then they would go back to the shop to buy it They would take care to make sure I got whatever I needed at the right price They would try to 15 the rickshaws as close to my 16 as possible so I would have to walk as little as possible to get into my house One of them didn t even take any extra 额外的 17 for the time or efforts to help me when I 18 it at the end of the trip I was so 19 these rickshaw pullers for offering me not only help but care and concern in a genuine 真诚的 way as if I were their 20 语篇解读 在最近与一些人力车夫打交道的过程中 我 发现虽然他们的收入很 微薄 但他们的服务态度及助人为乐的精神却很让人感动 1 A ear B knee C eye D hand 解析 从下文 had to use a rickshaw puller 及 I couldn t walk too much 可推 测 我 是膝盖受伤 走路有困难 答案 B 2 A hour B week C day D month 解析 这是 我 每天 day 都要做的事 下文 Every day Each day 都有提示 答案 C 3 A bought B sold C expected D needed 解析 medicines milk fruit 都是 我 每天所需要的 needed 生活用品 6 空后的 I needed 是提示 答案 D 4 A as B when C if D but 解析 我 不能走太久的路是 我 每天在路上就买生活必需品的原因 故选 A 项 答案 A 5 A command B tell C ask D suggest 解析 下段第一句提到 我 一开始担心人力车夫不愿意半路停下来 所以 我 应 该是请求他们在市场附近停下来 ask for 表示 请求 要求 符合语境 故答案选 C 项 用心 爱心 专心 4 答案 C 6 A station B hospital C market D office 解析 既然是买东西 那应该是去市场 market 答案 C 7 A tall B young C different D special 解析 文中并没有讨论车夫的身高 年龄等 而且从下文出现的 they 可推断 也不 会是某一特殊的车夫 而是不同的 different 人 答案 C 8 A prefer B agree C decide D pretend 解析 一开始 我 还担心他们不同意 agree 中途停车或是会多收费 答案 B 9 A helped B protected C recognized D understood 解析 从下文车夫的所作所为可以推断 他们是在全心全意地帮助 help 我 答案 A 10 A writing B request C order D discussion 解析 对于帮助 我 所花费的时间 精力和钱 他们从不讨价还价 discussion 答案 D 11 A slowly B immediately C calmly D carefully 解析 他们总是立刻 immediately 就去购买 我 所需要的东西 答案 B 12 A concerned B worried C excited D clear 解析 从本空后他们回来向 我 问清楚可知 他们对于 我 要买什么物品并不十 分清楚 clear 答案 D 13 A collect B introduce C bring D borrow 解析 有时 他们会从商店带 bring 给 我 不同的物品让 我 挑选 答案 C 14 A everything B something C nothing D anything 解析 我 从他们带过来的物品里挑选某样东西 something 答案 B 15 A stop B carry C transport D pack 答案 A 16 A bed B car C farm D door 解析 从本句后半部分 我 可以走最少的路进家可知 这里是指车夫尽可能把车停 靠 stop 在离 我 的家门 door 最近的地方 答案 D 17 A money B advice C prize D praise 答案 A 18 A offered B showed 用心 爱心 专心 5 C explained D returned 解析 我 雇佣人力车夫是要付钱的 这里是 我 想给 offered 其中一个车 夫额外的钱 money 以感谢他为了帮助 我 所付出的时间和精力 答案 A 19 A disappointed with B thankful to C afraid of D doubtful about 解析 车夫如此帮助 我 我 对他们很是感激 thankful to 答案 B 20 A neighbor B workmate C boss D family 解析 他们对 我 是真诚地关心和帮助 就好像 我 是他们的家人 family 一样 答案 D 阅读理解 SophiaSophia Richardson Richardson Both my parents are really important to me My parents are really more than friends They re the people I can open up and talk to Talking to them is like talking to one of my friends They ve been there for me and given me good advice on a lot of my problems StaceyStacey Avnes Avnes My Jewish big sister is important to me Her name is Lauren We ve been together for two years My mom is a single mom and she is very busy Lauren is someone who helps me deal with all this stuff because she s someone I can talk to She s like a second mom to me and also a best friend If I have any problem I can call her and she ll come and pick me up and we ll go to the park and talk JeanJean Park Park It s my uncle who is important to me When I m with him I m grateful for the small things being alive and healthy having a good family and friends He s also very grateful for the small things and gives back to his community MelakuMelaku Shierfaw Shierfaw My father is important to me He came here from a rich family in Africa But when he came he didn t take any money and started fresh He showed that he could do everything by himself without the help of others and he s successful It shows me that I can do anything as long as I try KalinKalin Scott Wright Scott Wright My great grandmother is in charge of our whole family She was born in 1920 I know she went through a lot in her life She was a very strong woman and she raised my mom and took her in She had a kind spirit and loved me and my brother She ll always be there for me although she s not alive any longer 语篇解读 谁是我们生命中重要的人呢 1 What is this passage mainly about A Who loves us most B Who is important to us C What our parents are like D Who is in charge in our family 解析 主旨大意题 通读全文 可知文章中的人都是在说谁是他们生命里重要的人 故选 B 答案 B 2 We can infer that Sophia A is always in troubleB has few friends C gets along well with her parents D relies too much on her parents 解析 推理判断题 根据第一段的 My parents are really more than friends They re the people I can open

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论