高考英语二轮复习 天天增分练(十三).doc_第1页
高考英语二轮复习 天天增分练(十三).doc_第2页
高考英语二轮复习 天天增分练(十三).doc_第3页
高考英语二轮复习 天天增分练(十三).doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

天天增分(十三)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.阅读理解Dear Betty,My roommates family wants me to celebrate Thanksgiving Day with them in their home. I accepted the invitation,and Im excited about going,but Im a little nervous about it, too. The social customs in my country are different from those here, so Im a little worried about making mistakes.Should I bring a gift, such as candy or flowers? Should I arrive on time or a little late? At the dinner table, how can I know which fork or knife to use? How can I let the family know that Im thankful for their kindness?Yours,Knowing NothingDear Knowing Nothing,Its a good idea to bring a gift when you go to a dinner party. Flowers are always welcome, or you can bring a bottle of wine if you know the family drink it.You should arrive on time or five to ten minutes late. Dont get there early. If you are going to be more than fifteen minutes late,you should call and tell them.Try to relax at the dinner table. If you dont know how to use the right fork,knife or spoon,just watch the other guests,and follow them. If you still have no idea of what to do,dont be shy about asking the person next to you;its better to ask them than to be silently uncomfortable and nervous.If you like the food, say so. Of course, youll thank the host and hostess for the meal and for their kindness. Its also a good idea to send a card to thank them the day after.Yours,Betty1. Knowing Nothing wrote a letter to Betty to _.A. tell Betty some good newsB. ask for some adviceC. answer some questionsD. invite her to dinner2. According to Betty, Knowing Nothing _ when going to a dinner party.A. can only bring some flowersB. cant bring wineC. should arrive on time or five to ten minutes lateD. should arrive twenty minutes late3. Betty does NOT advise Knowing Nothing to _.A. relax at the dinner tableB. watch the other guestsC. ask the person beside himD. keep silent at table4. After a dinner party,Knowing Nothing could _.A. say nothing but goodbyeB. send a card to thank them the day afterC. thank the host and hostess for the meal and for their kindness at onceD. invite the host and hostess for a dinner the next day【语篇解读】1解析:推理判断题。根据第一封信的第二段“Should I bring a gift, such as candy or flowers?Should I arrive.Im thankful for their kindness?”可推知Knowing Nothing是为了征求建议,故选B。答案:B2解析:细节理解题。根据第二封信的第二段的“You should arrive on time or five to ten minutes late.”可知选C项。答案:C3解析:一细节理解题。根据第二封信第三段中的“. dont be shy about asking the person next to you;its better to ask them than to be silently uncomfortable and nervous.”建议Knowing Nothing不要在吃饭时保持沉默,故选D。答案:D4解析:细节理解题。根据第二封信的最后一句话“Its also a good idea to send a card to thank them the day after.”可知宴会后Knowing Nothing在第二天可以写张卡片感谢他们,所以选B。答案:B.七选五Nowadays, many people love to travel. It is very common for people to go on a trip at any time. _1_ Perhaps, the reason for its present popularity is that modern people have come to realize the benefits of traveling.Traveling provides many good opportunities for fun, adventure and discovery. When we visit other countries, we gain a better understanding of the people living there. We learn their cultures,history and background. We discover the similarities they have with us. _2_ It is interesting to learn from people with different backgrounds.Traveling helps to enrich our lives. _3_ When we visit interesting places, we discover and learn many things. We discover new people, surroundings, plants and animals. If we want to make our travel more exciting and challenging,we can plan our own tour and select the specific places we want to visit.Traveling is refreshing. It is a psychological necessity, especially for people who have stressful jobs. _4_Staying at home during the weekend is not enough to make some people feel relaxed._5_ It helps them to handle the stress they experience at work better. After the break,they feel more energetic in their work. For many working adults, regular getaways help them keep their energy and enthusiasm they require for their work. Without these breaks, they may suffer from work burnout.A. Years of hard work finally pays off.B. We also get to know their differences from us.C. It increases our knowledge and widens our vision.D. Some even consider traveling as part of their lifestyle.E. In todays society, many people suffer great stress at work.F. Taking periodic(定期的) trips produces better results for them.G. It is indeed a joyful thing to share the experience of a special trip with others.答案:1D2.B3.C4.E5.F.完形填空I think Im one of the luckiest people in the world because of the time Im able to spend with young people who are not afraid to show their excitement and zest for life. _1_ , I would prefer a person with passion and enthusiasm to a person with _2_ and talent any day of the week. You can teach and develop skills, _3_ you cannot develop a love of life and an optimistic attitude. These are _4_ of a person and appear at all times during work or play. Furthermore,they are traits that one is born with and they will never _5_ them.As a _6_ and an Independent Education and Career Planning Advisor, I _7_ too many children and young adults who are on a road to despair unless someone can find a way to change their attitude towards _8_ and indeed life itself!_9_ , society has turned out too many children and young that are unwilling to put much _10_ or thought into their work. Whenever I come across such people_11_ or old,Im reminded of a boy who went with his mother on a blueberry picking hike into the _12_ . The boy filled his _13_ mostly with moss (苔藓) and then covered the moss with a thin layer of blueberries so that it looked _14_ . But the next morning, he found the blueberry pie which his mother _15_ for him was moss.So _16_ ,whether you are in school or _17_ ,if you have enthusiasm and if you are _18_ to put in consistent effort along with passion, you will receive the _19_ . If, on the other hand,you are _20_ and prefer to take shortcuts, you should not expect to achieve the same results.1. A. Obviously B. PersonallyC. Luckily D. Quickly2. A. skills B. ideasC. kindness D. courage3. A. or B. forC. but D. if4. A. choices B. requestsC. appearances D. characters5. A. use B. deserveC. lose D. cherish6. A. journalist B. doctorC. colleague D. teacher7. A. search for B. come across C. care about D. depend on8. A. learning B. donatingC. speaking D. greeting9. A. Eventually B. UnfortunatelyC. Hopefully D. Perfectly10. A. equipment B. informationC. effort D. possession11. A. innocent B. youngC. poor D. stupid12. A. woods B. cornerC. park D. market13. A. mouth B. panC. basket D. hand14. A. delicious B. beautifulC. clean D. full15. A. collected B. bakedC. kept D. bought16. A. promise B. guessC. remember D. look17. A. in danger B. in distanceC. in hospital D. at work18. A. willing B. confidentC. proud D. careful19. A. crop B. trustC. votes D. rewards20. A. lazy B. busyC. curious D. stubborn1解析:obviously明显地;personally亲自地,就自己而言;luckily幸运地;quickly迅速地,很快。分析句意为“就自己而言,我更喜欢有激情和热情的人而不是有技术和才能的人。”答案:B2解析:由下句“You can teach and develop skills.”及上下文语境可知,此处应填skills。答案:A3解析:根据空格前后句意可知,前后为转折关系,故选but。答案:C4解析:choice选择;request要求;appearance外貌,外观;character品质,特性。分析句意为“这些是个人品质,展现在你的工作和娱乐中。”答案:D5解析:use使用;deserve值得;lose丢失,丢掉;cherish珍惜。分析句意为“另外,那些还是从一出生就具有,而且永远不会丢掉的特质。”答案:C6解析:此处由and并列,故前后词意思应该一致或相近,又因后面为an Independent Education and Career Planning Advisor教育导师,故选teacher。答案:D7解析:结合上下文,分析句意为“我遇见过很多孩子和年轻人,他们正处在绝望

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论