已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(85)【2016高考训练】阅读理解推理判断题。When most of us hear the word chocolate. the verb that comes to mind is probably ”eat”|, not “drink”, and the most proper adjective would seem to be “sweet”. But for about 90 percent of chocolates long history, it was strictly a beverage(饮料), and sugar didnt have anything to do with it.The Origin of ChocolateMany modern historians have estimated that chocolate has been around for about 2,000 years, but recent research suggests that in may be even older.In the book The True HISTOUY OF Chocolate, authors Sophie and Michael Coe prove that the earliest linguistic(语言学的) evidence of chocolate consumption dates back three or even four thousand years.Valuable and Fashionable Chocolate BeverageIts hard to discover exactly when chocolate was born, but its clear that in was cherished from the start. For several centuries in pre-modern Latin America, cacao beans were considered valuable enough to use as currency. 100 beans could purchase a good turkey hen, according to a 16th-century Aztec document.Sweetened chocolate didnt appear until Europeans discovered the Americas and sampled(品尝) the native cuisine . Chocolate didnt suit the foreigners taste at firstone described it in his writings as “a bitter drink for pigs” but once mixed with honey or cane sugar, it quickly became popular throughout Spain. By the 17th century, chocolate was a fashionable drink throughout Europe, believed to have nutritious, medicinal functions. But it remained largely a privilege of the rich until the invention of the steam engine made mass production possible in the late 1700s.The Birth of Solid chocolateIn 1828, a Dutch chemist found a way to make powdered chocolate. His product became known as “Dutch cocoa”, and it soon led to the creation of solid chocolate. In 1847, Joseph Fry created the first modern chocolate bar. By 1868, a little company called Cadbury was marketing boxes of chocolate candies in England. Milk chocolate hit the marked a few years later.Prosperous Chocolate IndustryIn America, chocolate was so valued during the Revolutionary War that it was used instead of wages . Even now, statistics show that the humble cacao bean is still a powerful economic fore. Chocolate manufacturing is a more than 4-billion-dollar industry in the United States, and the average American eats at least half a pound of the stuff per month.1. The earliest chocolate was most probably .A. A dish B. a drink C. a bar D. a candy2. It can be inferred from the passage that .A. The history of chocolate is at most 4,000 years.B. People around the world could buy things with chocolateC. Chocolate was well paid attention to since it was bornD. An American at least eats a pound of chocolate per month3. Why did chocolate suit the Spanishs taste so quickly?A. Because chocolate was so tasty and bitter.B. Because chocolate was believed to be a source of nutrition.C. Because chocolate was sweetened with honey of cane sugar.D. Because chocolate became a fashionable beverage.4. Which one shows the correct order according to the time of their appearing?A. Chocolate beveragechocolate bar chocolate candies milk chocolateB. Chocolate bar chocolate beverage chocolate candies milk chocolateC. Chocolate bar chocolate candies milk chocolate chocolate beverageD. Chocolate beverage chocolate candies chocolate bar milk chocolate语篇解读 本文是说明文,讲述了巧克力的简单历史。1. B 细节理解题。根据首段可知,人们普遍认为巧克力是用来吃的,而且是很甜的,然而巧克力在发展史上大部分的时间是一种苦涩的饮料。故选B2. C 推理判断题。 根据第四段中的首句“ but its clear that it was cherished from the start.”可知巧克力从诞生起就受到人们的珍爱。故选C3. C 推理判断题。由第五段的第二句“ but once mixed with honey or cane sugar, it quickly became popular throughout Spain.” 可知巧克力饮料被混合蜂蜜或蔗糖变甜以后,就迅速爱到西班牙人的欢迎。故选C。A 推理判断题。由文章叙述巧克力历史的过程可知巧克力饮料是最早的形式再根据倒数第二段中三个事件发生的顺序和首段一句可知A项是按时间顺序叙述巧克力的演变史。(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。Western New Bridge Library AnnouncementShortened Library Hours for Spring BreakLibrary Hours have been shortened to 7 hours a day (9:00 am4:00 pm) for Spring Break from March 21 to March 30.Coming EventsOn Monday,March 21,at 10:30 am,Scott Sutton,a childrens writer,will tell stories to kids over seven.Suttons attractive style will surely inspire everyone present!At 1:00 pm,on March 23,the Georgetown musicians will present an Irish folk concert,which will be entertaining for the entire family.Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!On Thursday,March 24,at 2:00 pm,the annual Childrens Gathering will take place in Room 201,the secondfloor.Pick up an invitation in the Childrens Room and return your RSVP(回复) to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Wednesday,March 23.Only children are allowed in the Gathering.At 10:30 am,on Friday,March 25,Enzo Monfre of the kids science show,Enzoology,will bring Fossils alive!Surely Enzo will take the audience back in time,deep beneath the surface of the earth,to uncover the mysteries of killer dinosaurs,and more.Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Showcome and see him in the library!Please note:In case of emergency,please call the Help Desk at 9263736 and follow the procedures outlined on the voice message.The calldown service is staffed 24 hours a day,7 days a week for emergencies.The Help Desk supplies service to you all the year round!For questions about all these,please contact .Come for the great Fun;Stay for the relevant Books!1.To attend the annual Childrens Gathering,one has to .Abuy a ticketBapply in advanceCmake a reservationDcontact the calldown service2The Help Desk in this library supplies service .Aduring the daytimeBafter 22:00 pm every dayCtill the end of the Spring BreakDin case of emergency3We can learn from the passage that children can .Aattend all the activities with their parentsBborrow some relevant books for the activitiesCparticipate in the activities from 8:00 am to 4:00 pmDchoose only one of the activities according to their interest1C根据文章的“Pick up an invitation in the Childrens Room and return your RSVP to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Wednesday,March 23.”可知,参加这个活动要先预约,然后接到回复再参加。2D根据文章的最后一部分“In case of emergency,please call the Help Desk at 9263736 and follow the procedures outlined on the voice message”可知,遇到紧急情况可以向the Help Desk求助。3B结合文章的“Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!”可知,孩子们可以在这里借阅相关的书。(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。One windy spring day,I observed young people having fun using the wind to fly their kites.Multicolored creations of varying shapes and sizes filled the skies like beautiful birds dashing and dancing in the exciting atmosphere above the earth.As the strong winds gusted against the kites,a string kept them in check.Instead of blowing away with the wind,they arose against it to achieve great heights.They shook and pulled,but the controlling string and the clumsy tail kept them in tow(牵引),facing upward and against the wind.As the kites struggled and trembled against the string,they seemed to say,“Let me go!Let me go!I want to be free!” They flew beautifully even as they fought the forced restriction of the string.Finally,one of the kites succeeded in breaking loose.“Free at last,” it seemed to say.“Free to fly with the wind.”Yet freedom from control simply put it at the mercy of an unsympathetic gentle wind.It flew ungracefully to the ground and landed in a twisted mass of weeds and string against a dead bush.“Free at last”Free to lie powerless in the dirt,to be blown helplessly along the ground,and to settle down lifeless against the first roadblock.How much like kites we sometimes are.There always exist misfortunes and restrictions,rules to follow from which we can grow and gain strength.Prohibition is a necessary counterpart to the winds of opposition.Some of us pulled at the rules so hard that we never fly fast to reach the heights we might have obtained.If we keep all the commandment(戒律),we will never rise high enough to get our tails off the ground.Let us each rise to the great heights,recognizing that some of the prohibitions are actually the steady force that helps us climb and achieve.1In the passage the writer watched .Amany young people enjoying the sunny dayBmany birds dashing and dancing in the skyCmany young people flying multicolored kitesDthe strong winds blowing against the sky2What enables a kite fly gracefully in the sky according to the story?AThe kite itself and strange shapes.BA long string and blowing wind.CA windy spring day and blue sky.DThe size of the kite and a long string.3What didnt happen to the freed kite?AIt kept flying freely in the air.BIt lay powerless in the dirt.CIt was trapped in a dead bush.DIt was blown helplessly around.4What is the purpose of the author in writing this passage?ATo give us tips on how to fly kites effectively.BTo warn us that freedom is actually powerless.CTo explain that restrictions are really unnecessary.DTo teach us a lesson that rules are important in life.1C细节理解题。根据第一段中的“.I observed young people having fun using the wind to fly their kites.Multicolored creations of varying shapes and sizes filled the skies like beautiful birds dashing and dancing.”可知一群年轻人正在放飞五颜六色的风筝,故选C。2B推理判断题。根据全文内容和第二段中的“They flew beautifully even as they fought the forced restriction of the string.”可知是长长的风筝线和风让风筝在空中飞翔,B项表述符合文意,故选B。3A细节理解题。根据第三段中的“It flew ungracefully to the ground and landed in a twisted mass of weeds and string against a dead bush.”和“Free to lie powerless in the dirt,to be blown helplessly along the ground,and to settle down lifeless against the first roadblock.”可知,这只断线的风筝不能继续在空中自由地飞翔,故选A。4D写作意图题。根据最后一段中的“.some of the prohibitions are actually the steady force that helps us climb and achieve.”可知作者借助风筝告诉我们这样的生活哲理:规章制度是重要的,故选D。阅读理解。Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic school in Lausanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right band. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.“our brain has billions of nerve ceils. These send signals through the spinal cord (脊髓)to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain. Prof. Millan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公务员面试解题逻辑题面试题及答案
- 公务员面试回忆面试题及答案
- 公务员考试数理试题及答案
- 公务员考试胜任力模型试题及答案
- 2026年湖南网络工程职业学院单招职业倾向性测试题库附答案
- 2026年广州城市职业学院单招职业倾向性测试题库附答案
- 2026年江苏城乡建设职业学院单招职业适应性考试题库新版
- 2026年江西省萍乡市单招职业适应性考试题库新版
- 2025广西来宾市金秀瑶族自治县以直接考核方式定向招聘服务基层项目人员11人参考题库及答案详解(有一套)
- 2026年湖北城市建设职业技术学院单招职业技能测试必刷测试卷完美版
- 大赢CNC48操作手册
- 汽车销售任职合同范本
- 2025内蒙古巴彦淖尔市磴口县第三批社区工作者招聘60人笔试考试参考试题及答案解析
- 营盘山隧道施工方案设计
- 建筑施工安全技术规程汇编
- 搜救犬培训知识课件
- 医院地震知识培训内容课件
- 楼牌标识牌安装施工方案
- 小儿疼痛的评估及护理
- 超市服饰采购知识培训课件
- 蹲踞式跳远教学课件
评论
0/150
提交评论