高中英语 Unit5 Music同步检测 新人教版必修2_第1页
高中英语 Unit5 Music同步检测 新人教版必修2_第2页
高中英语 Unit5 Music同步检测 新人教版必修2_第3页
高中英语 Unit5 Music同步检测 新人教版必修2_第4页
高中英语 Unit5 Music同步检测 新人教版必修2_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 UnitUnit 5 5 MusicMusic 单词拼写 1 When does the 演奏 begin 2 Please be 简短的 because I m in a hurry 3 The BBC 广播 all over the world 4 Ann will be a useful 增加物 to our team 5 He is not in the first grade as a 音乐家 6 I m waiting for an i to her house 7 In the early morning we could just see the f of the mountain 8 She p that she likes them so that she can get their help 9 A the handle to the box Father ordered me 10 You must be c of yourself if you re to succeed 答案 1 performance 2 brief 3 broadcasts 4 addition 5 musician 6 invitation 7 forms 8 pretends 9 Attach 10 confident 完成句子 1 说实话 我认为我们没有获胜的机会 to be honest I don t think winning 2 杰克老是开我们的玩笑 但没有人记恨他 play jokes on Jack but hates him 3 猎人离开了屋子 后面跟着他的狗 分词作状语 The hunter left his house 4 重视控制环境污染是非常重要的 attach to It s important pollution 5 警察用了大约一个小时的时间才把人群驱散 break up The police spent the crowd 答案 1 To be honest we have a chance of 2 is always playing jokes on us none of us 3 followed by his dog 4 to attach importance to controlling 5 one hour or so breaking up 2 单项填空 1 Did you have a good time yesterday Jane Yes as you know party went on in most pleasant atmosphere A the the B a the C a a D the a 答案 D 考查冠词 第一空表特指 表示双方都知道的昨晚的晚会 第二空 in a most pleasant atmosphere 在很愉快的气氛中 2 Don t be worried about his safety he is an eighteen year old young man A In all B After all C Above all D First of all 答案 B 句意 不用担心他的安全 毕竟他是十八岁的成人了 after all 毕竟 别忘了 in all 总共 above all 最重要的是 first of all 首先 3 Both students and parents appreciate the great importance schools have to eyesight protection A reacted B attended C attached D adapted 答案 C 考查动词 句意 学生和家长都很赞赏学校对眼睛保护的重视 attach great importance to 非常重视 4 Mom I m so tired I can t walk any further my dear You can make it A Come on B No worry C That s impossible D No problem 答案 A 考查交际用语 由答语 你能行 可知 此处选 come on 表示鼓励对方 加油 5 Much to our surprise they carried on the extremely difficult conditions A in spite of B no matter how C even if D despite that 答案 A 句意 令我们大感意外的是 尽管条件极度困难 他们依然一往无前 in spite of 尽 管 6 Many experts hold the view protection awareness is the key to better environment lies A that where B which in which 3 C which where D that in which 答案 A 句意 许多专家认为增强保护意识是环境变好的关键 第一空是同位语从句 由句意可知 用 that 第二空 where 引导表语从句 in which 引导定语从句 7 you write so well By reading and keeping diaries every day A How is it B What is it C How is it that D What is it that 答案 C 由答语句意 通过每天读书和记日记 可知 第一句问的是方式 所以排除 B D 两项 A 项去掉 is it 或者在 it 后加上 that 才对 8 The students will for the Christmas vacation next week A break off B break down C break through D break up 答案 D 考查动词短语 句意 下周 学生们将放假过圣诞节 break up 在此指 学校放假 9 We need a drink I m really thirsty Let s have one A Generally B Strictly C Exactly D Possibly 答案 C 考查交际英语 exactly 用于答语 一点不错 再如 Do you mean that we are stuck here Exactly my dear 你的意思是我们被困在这儿了 一点儿不错 亲爱的 10 I invited Mary and Jane to dinner but of them came A none B either C both D neither 答案 D 句意 我邀请了玛丽和简共进晚餐 但是他们都没来 neither 两者都不 both 两者 都 either 两者中一者 none 三者或以上都不 11 He climbed silently of seizing the thief A on purpose by surprise B on purpose surprisingly C for the purpose surprised D for the purpose by surprise 答案 D 考查短语 第一空 for the purpose of 目的是 第二空 seize by surprise 出其不意地抓住 句意 他悄无声息地爬行 目的是突然把小偷抓住 4 12 My brother is a person He feels sure about his own ability A confident B selfish C patient D humorous 答案 A 由后半句 他对自己的能力很有把握 可知 他很 自信 confident 自信的 13 The course will give a general introduction it also provides practical experience A In fact B Above all C Apart from D In addition 答案 D 句意 这门课程会给你一个大体介绍 此外 它还提供实用经验 in addition 此外 除此之外 in fact 事实上 above all 最重要的是 首先 apart from 除 之外 14 How many employees are there in the company We have 500 people working there A near B more C something like D or so 答案 C something like 大约 此处也可用 nearly 或 about 或者表达为 500 more people 或 500 people or so 15 He broke a piece of chocolate and gave it to me before he broke the rest into pieces A up down B off up C down up D through down 答案 B 考查动词短语 句意 他掰了一块巧克力给了我 然后又把剩下的掰成了碎片 第一空 break off 折断 第二空 break up into pieces 拆成碎片 阅读理解 A A music festival is a festival determined towards music that is sometimes presented with a theme such as musical type nationality or locality of musicians or holiday They are commonly held outdoors and are often inclusive of other attractions such as food and merchandise vendors 卖主 performance art and social activities The Pythian Games at Delphi included musical performances and may be one of the earliest festivals known During the Middle Ages festivals were often held as competitions Many festivals are annual or repeat at regular interval Some including many rock 5 festivals are held only once Some festivals are organized as for profit concerts and others are benefits for a specific cause Another type of music festival is the educative type organized annually in local communities regionally or nationally for the benefit of amateur musicians of all ages and grades of achievement While entrants 参加竞赛者 perform prepared pieces in the presence of an audience which includes competitors the essential feature of this type of festival is that each participant receives verbal and written feedback 反馈 there and then from a highly qualified professional adjudicator 判决者 someone who they might never meet in any other way They also usually receive a certificate classified according to merit and some may win trophies The competitive element is often played down however as the important aspect is that participants can learn from one another Such festivals aim to provide a friendly and supportive platform for musicians to share in the excitement of making music For many they provide a bridge between lessons examinations and performing confidently in public 文章大意 本文主要讲了有关音乐节的一些情况 1 What is TRUE about a music festival A It must be performed with a theme once a year B A common music festival is held outdoors C Some may not only include musical performances D Music festivals date from the Middle Ages 答案 C 正误判断题 根据第一段的第二句 and are often inclusive of other attractions 可知 音乐节不仅包括音乐表演 A 项错在不一定 一年举办一次 B 项错在 A common music festival 公共的音乐会 D 项错在最早的不一定在中世纪 2 The music festivals can be held as the following EXCEPT A competitions B for profit concerts C benefits for a specific cause D rock moving games 答案 D 细节理解题 在一 二段中不难找出 A B C 的根据 而 D 项译成 搬岩石比赛 与原 文的 rock festivals 摇滚音乐节 不符 且也不是举办的目的 3 Which is NOT the characteristic of an educative music festival 6 A It can be held in a community or in a whole country B Some competitors can also enjoy others performance C It can be beneficial for all kinds of musicians D Each participant can receive judgments from a specialist 答案 C 细节判断题 从第三段可找出 A B D 的根据所在 在第三段第一句后半句提到 对各个 年龄段和不同成就的业余音乐家有益 并非各种各样的音乐家 所以 C 项是偷换了概念 4 What s the most important significance for holding a music festival A Musicians can communicate and benefit from one another B Performers can get guidance from professional adjudicators C Participants can receive classified certificates D The competitive element is often played down 答案 A 细节理解题 从第三段最后一句可知 最重要的因素是参加者可以互相学习 即从竞争中 互相受益 所以 A 项符合 其余三项本段也都提到 但不是 最重要的意义 5 A music festival can mainly provide A a platform for participants to perform their works B a stage to share the excitement of making music C a bridge between music lessons and examinations D an opportunity to perform in public with confidence 答案 B 细节判断题 根据最后一段第一句判断 举办音乐节主要是为音乐家分享创作音乐的快乐 搭建一个友好和支持的平台 platform 或舞台 stage B If you know how to study wine it can tell you about its history and qualities Many wine experts can even identify the kind of wine without ever seeing the label on the bottle Studying a wine involves using several senses not just taste First pour the wine into a glass and look at it It might help to put a piece of white paper behind the glass so you can see the color clearly Color can tell a lot about the kind of grapes where the wine is from and its age A white wine might be almost colorless White wines go darker with age White wines made from grapes grown in a cool climate are often paler with a higher amount of acid White wines from grapes grown in a warmer climate are often yellower with less acid The color of red wines can be purplish red to brick red Red wines often become paler with age Red wines grown in warmer climates 7 often have deeper color than those grown in cooler climates Next turn the glass so that the wine moves around inside This brings air into the wine so that it gives off its smell Smell the wine deeply A wine s smell is actually telling more than its taste To use a wine term what can you learn about the wine from its nose Is the wine fruity Does it smell like oak 橡树 Do you smell grass or maybe honey Maybe the smell is like butter or a mineral Now it is time to taste the wine Move it around in your mouth You may recognize some tastes because you identified them while smelling the wine You can also consider the wine s sweetness and its acidity 酸性 You may note the taste of tannin Tannins are chemicals that are found in the skin and seeds of grapes Tannins taste bitter and seem to coat your mouth To make a good wine requires a balance between sugar acidity tannin and alcohol Professional wine tasters have many special words to describe wines Some adjectives might be surprising For example a wine that feels smooth might be described as velvety or silky A wine that does not have enough acidity is flabby or fat A wine with a strong tannin taste could be chewy 文章大意 本文为说明文 介绍了品葡萄酒的方法 6 Th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论