




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
天天增分(七)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.阅读理解AThe elephant was lying heavily on its side, fast asleep. A few dogs started barking at it. The elephant woke up in terrible anger: it chased the dogs into the village where they ran for safety.That didnt stop the elephant. It destroyed a dozen houses and injured several people. The villagers were scared and angry. Then someone suggested calling Parbati, the elephant princess.Parbati Baruas father was a hunter of tigers and an elephant tamer. He taught Parbati to ride an elephant before she could even walk. He also taught her the dangerous art of the elephant rounduphow to catch wild elephants.Parbati hasnt always lived in the jungle. After a happy childhood hunting with her father, she was sent to a boarding school in the city. But Parbati never got used to being there and many years later she went back to her old life. “Life in the city is too dull. Catching elephants is an adventure and the excitement lasts for days after the chase,” she says.But Parbati doesnt catch elephants just for fun. “My work,” she says, “is to rescue men from the elephants, and to keep the elephants safe from men.” And this is exactly what Parbati has been doing for many years. Increasingly, the Indian elephant is angry: for many years, illegal hunters have attacked it and its home in the jungle has been reduced to small pieces of land. It is now fighting back. Whenever wild elephants enter a tea garden or a village, Parbati is called to guide the animals back to the jungle before they can kill.The work of an elephant tamer also involves love and devotion. A good elephant tamer will spend hours a day singing love songs to a newly captured elephant. “Eventually they grow to love their tamers and never forget them. They are also more loyal than humans,” she said, as she climbed up one of her elephants and sat on the giant, happy animal. An elephant princess indeed!1.For Parbati, catching elephants is mainly to _.A. get longlasting excitementB. keep both men and elephants safeC. send them back to the jungleD. make the angry elephants tame2.Before Parbati studied in a boarding school, _.A. she spent her time hunting with her fatherB. she learned how to sing love songsC. she had already been called the elephant princessD. she was taught how to hunt tigers3.Indian elephants are getting increasingly angry and they revenge because _.A. they are caught and sent for heavy workB. illegal hunters capture them and kill themC. they are attacked and their land gets limitedD. dogs often bark at them and chase them4.The passage starts with an elephant story in order to explain that _.A. people easily fall victim to elephants attacksB. the manelephant relationship is getting worseC. elephant tamers are in short supplyD. dogs are as powerful as elephants【语篇解读】本文介绍了大象公主Parbati的故事。1.解析:细节理解题。根据第五段的第二句“My work, she says,is to rescue men from the elephants, and to keep the elephants safe from men.”可知,Parbati捕捉大象主要是为了保障大象与人的安全,故选B项。答案:B2.解析:细节理解题。根据第四段的第二句“After a happy childhood hunting with her father, she was sent to a boarding school in the city”可知,Parbati与父亲一起打猎度过了一个幸福的童年,之后被送去市里的一个寄宿学校,故选A项。答案:A3.解析:细节理解题。根据第五段的第四句“Increasingly, the Indian elephant is angry: for many years, illegal hunters have attacked it and its home in the jungle has been reduced to small pieces of land.”可知,大象因遭到非法狩猎者的袭击以及领地受限而对人类进行报复,故选C项。答案:C4.解析:推理判断题。根据文章整体内容可推知,文章以一个大象的故事开头是为了展现人类和大象日益紧张的关系,故选B项。答案:BBRecommended Delft HotelsBridges House Hotel Bridges House Hotel is a hotel in the centre of Delft and has shops and museums next door.There are many restaurants in the area where you can eat a lovely dinner in the evening. The market square is within easy walking distance.The comfortable rooms are all uniquely decorated and have a splendid bathroom.Air conditioning and free WiFi are available.There are extra long beds for your convenience. Breakfast is served in the hotel lounge. In the evenings,guests can have a drink here as well.Hotel Juliana Just a 5minute walk from the centre of Delft,this friendly family hotel is close to everything and offers comfortable rooms at an affordable price.The main priority is to provide you with quality service through personal attention and by creating a pleasant atmosphere. This hotel is also conveniently located near the Technical University of Delft.Other cultural spots and a series of bars and restaurants are just a stroll away.Shanghai Hotel This unique hotel features Chinesestyle decoration and an elegant bar.Shanghai Hotel is located next to the A13 highway,only a 10minute drive from Delft city centre.It offers free onsite parking. Each of the rooms at Shanghai Hotel includes flatscreen cable TV,a desk and tea/coffee making facilities plus a refrigerator.The comfortable modern bathrooms have a shower,a hairdryer and free makeup.Hotel de Koophandel Located on the central Beesten Market, Hotel de Koophandel is surrounded by cafes and restaurants in the heart of Delft. In the breakfast room, you can enjoy various breads, toasts, cereals, eggs and fruits in the morning. The comfortable and uniquely decorated rooms are equipped with a private bathroom and free WiFi. Coffee and tea facilities are available. Because of the perfect location, you can easily walk around the city centre and visit the main places of interest. For more detailed information, please click here www. booking, com/hotel/nl.5. Which hotel is the best choice if someone is extremely tall? A. Bridges House Hotel.B. Hotel Juliana. C. Shanghai Hotel. D. Hotel de Koophandel.6. If someone chooses Shanghai Hotel, he _. A. can enjoy various breads and eggs B. can go to the Technical University of Delft C. may be interested in Chinesestyle decoration D. may visit some parks for free7. What do all the hotels in the passage have in common? A. They offer free WiFi. B. They are at Delft city centre. C. They offer free onsite parking. D. They offer comfortable rooms.8. Where can you probably see the passage? A. In a magazine. B. In a newspaper. C. On the Internet. D. In a TV program.【语篇解读】本文是一则广告,主要是为荷兰的一个城市Delft的四家宾馆做广告,简要介绍了它们的地理位置和相关特色。5.解析:细节理解题。根据Bridges House Hotel部分第一段最后一句“There are extra long beds for your convenience.”可知,如果房客很高的话,他最好选Bridges House Hotel。故答案选A。答案:A6.解析:推理判断题。根据Hotel de Koophandel部分第一段中的“you can enjoy various breads. eggs.”和Hotel Juliana部分第二段第一句“This hotel is. located near the Technical University of Delft.”可知,A、B两项不符合题意;根据Shanghai Hotel部分第一段最后一句“It offers free onsite parking.”可知,这家宾馆的房客可享受到免费的停车服务,而不是免费到公园游玩,因此D项错误。根据Shanghai Hotel部分第一段第一句“This unique hotel features Chinese style decoration.”可知,C项符合题意。故答案选C。答案:C7.解析:推理判断题。根据Bridges House Hotel部分第一段第四句“The comfortable rooms.”、Hotel Juliana部分第一段第一句“. offers comfortable rooms.”、Shanghai Hotel部分第二段“Each of the rooms at Shanghai Hotel includes flatscreen cable TV. The comfortable modern bathrooms.”和Hotel de Koophandel部分第二段第一句中的“The comfortable and uniquely decorated rooms”可推知,这四家宾馆的共同之处在于它们都提供舒服的房间。故答案选D。答案:D8.解析:文章出处题。根据最后一段“For more detailed information, please click here www. booking. com/hotel/nl.”可知,最有可能在网上看到这篇文章。故答案选C。答案:C.完形填空The screaming filled the house and hurt my ears as I watched my mother and father fighting. My mother started drinking when I was two years old. She would leave the _1_ late at night and not return until the next morning. I knew my father was _2_ inside, and I felt his pain, _3_. It killed me inside _4_ that their marriage was over. The _5_ gave my father full custody(监护)of my brother and me; my mother had to leave and had no visitation rights. It was two years before she was _6_ to see us. That first Saturday _7_ came and wentshe didnt arrive. She had her chance and blew it, which hurt me _8_ anything. _9_ she was given another chance to see us. This time she came, but she was completely _10_ . She was _11_ and out of control and refused to leave. My father had to call the police to remove her. After that visit, my mum decided to change her _12_. She began _13_ Alcoholics Anonymous(戒酒协会). It was difficult for her in the beginning, and she was in and out of the programme _14_ . Finally, she _15_ her mind to give it her all, for herself and for us. She kept with the _16_ and became stronger each day. My mother has been sober(有节制的) for 10 years now. Even though my parents are no longer together, I feel very lucky and thankful that I have my mother in my life _17_ . She is the same woman now that I used to _18_ and lovean amazing person. I have learned from her _19_ and that will help me in the future to be a better person. There is _20_ for everyoneif you give it your all and believe in yourself, anything can happen.1. A. houseB. factoryC. office D. neighborhood2. A. wondering B. hurtingC. hesitating D. expecting3. A. either B. neitherC. too D. though4. A. knowing B. understandingC. hating D. refusing5. A. police B. courtC. company D. prison6. A. allowed B. supposedC. required D. promised7. A. plan B. jobC. visit D. event8. A. fewer than B. less than C. more than D. better than9. A. There B. OtherwiseC. Then D. Instead10. A. ashamed B. drunkC. depressed D. amazed11. A. violent B. guiltyC. disappointed D. nervous12. A. life B. familyC. dream D. routine13. A. finding B. gettingC. taking D. attending14. A. eventually B. graduallyC. immediately D. constantly15. A. made up B. held on C. gave up D. stuck to16. A. programme B. appointment C. class D. journey17. A. ever B. laterC. again D. next18. A. find B. knowC. hate B. misunderstand19. A. views B. mistakesC. advice D. qualities20. A. fun B. loveC. value D. hope【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者的家庭因为母亲酗酒而破裂。法院判决孩子们的监护权归父亲,母亲没有探视权。后来,为了孩子和自己,母亲下定决心,全力以赴,终于成功戒酒,赢得了作者的爱和尊重。作者从中领悟到:只要相信自己,全力以赴,一切皆有可能。1.解析:考查名词辨析。根据第二段第一句“My mother started drinking when I was two years old.”可知,此处指作者的妈妈深夜离开家去喝酒,直到第二天早上才回来,故选A项,符合句意。B项意为“工厂”;C项意为“办公室”;D项意为“社区,附近地区”,都不合句意。答案:A2.解析:考查动词辨析。根据本句中“and I felt his pain”可知,妈妈的做法深深地伤害了父亲。故选B项,意为“感到疼痛”,符合句意。A项意为“琢磨,想知道”,C项意为“犹豫”,D项意为“期待”,都不合句意。答案:B3.解析:考查副词辨析。根据下句“It killed me inside”可知,因为父母离婚,作者内心也很痛。所以作者也能体会到父亲的心痛。故选C项,意为“也”,用在肯定句句尾。A项用在否定句句尾,意为“也”;B项意为“也不”;D项意为“尽管,虽然”,都不合句意。答案:C4.解析:考查动词辨析。由于看到父母争吵,父亲很痛苦,作者知道他们的婚姻要结束了。故选A项,意为“知道,认识到”。B项意为“懂得,理解”;C项意为“憎恶”;D项意为“拒绝”,都不合句意。答案:A5.解析:考查名词辨析。根据常识可知,法院才有权判决父母对孩子的监护权。故选B项,意为“法院”。A项意为“警察”;C项意为“公司”;D项意为“监狱”,都不合句意。答案:B6.解析:考查动词辨析。根据上句中“my mother had to leave and had no visitation rights”可知,作者的妈妈没有探视权。由此可知,两年后妈妈才被允许见她的孩子们。故选A项,意为“准许,允许”。B项意为“假设,认为,推测”;C项意为“要求,需要”;D项意为“许诺”,都不合句意。答案:A7.解析:考查名词辨析。根据上段最后一句“It was two years before she was _ to see us.”可知,这是作者的妈妈首次被获准可以来看孩子们的日子。故选C项,意为“拜访,看望”,与下段第一句中“After that visit”相照应。A项意为“计划”;B项意为“工作”;D项意为“事件,活动”,都不合句意。答案:C8.解析:考查形容词短语辨析。两年了,终于有了一次可以见孩子们的机会,作者的妈妈却没有来看孩子们。孩子们一定非常伤心。故选C项,“more than anything”意为“超过一切”,符合句意。答案:C9.解析:考查副词辨析。错过第一次机会后,妈妈又得到一次见孩子们的机会。故选C项,意为“然后,接着”,符合句意。A项意为“在那里”;B项意为“否则”;D项意为“相反地”,都不合句意。答案:C10.解析:考查形容词辨析。根据下句中“out of control”可推知,来看孩子们的时候妈妈喝得酩酊大醉,完全失去了控制。故选B项,意为“醉酒的”。A项意为“羞愧的”;C项意为“沮丧的,抑郁的”;D项意为“感到惊奇的”,都不合句意。答案:B11.解析:考查形容词辨析。根据句中“and out of control”以及本段最后一句“had to call the police to remove her”可知,妈妈因醉酒而失控。由此可推知,妈妈的感情很强烈,故选A项,意为“感情强烈的”,符合句意。B项意为“内疚的,有罪的”;C项意为“失望的”;D项意为“紧张的”,都不合逻辑。答案:A12.解析:考查名词辨析。根据下
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【语文】河南省郑州市郑州师专附属小学一年级上册期末复习试题
- 小学英语五年级下学期期末复习综合试卷测试卷(含答案)
- 2024年北师大版小学二年级上册数学期末卷及答案
- 2025年档案管理中级职称考试真题及答案解析
- 2025年注册监理工程师试题及答案
- 广播电视编辑记者资格考试题库真题及答案
- 康复医学治疗技术(士)《专业知识》模拟考试题(含参考答案)
- 2025年土木工程专业硕士研究生入学考试试卷及答案
- 生物试题卷+答案【黑吉辽蒙卷】【高二下期末考】辽南协作校暨辽宁省重点中学协作校2024-2025学年度下学期高二7月期末考试(7.15-7.16)
- 2025年输注延长管项目规划申请报告模板
- 高血压与气温的关系
- 赛题 模块一 职业素养测试-2023年全国职业院校技能大赛拟设赛项赛题
- 集成电路器件与SPICE模型9
- 民宿经营管理培训教材
- 有害物质管理培训课件
- GB/T 33363-2016预应力热镀锌钢绞线
- GB/T 23510-2009车用燃料甲醇
- 做新时代马克思主义的信仰者与实践者课件
- 实用英语口语900句
- 食品安全事故流行病学个案调查表
- 风机运行记录表
评论
0/150
提交评论