




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心 1 20112011 高考英语阅读理解分类汇编之人物传记类高考英语阅读理解分类汇编之人物传记类 1 2011 山东卷 A Arthur Miller 1915 2005 is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century Miller s father had moved to the USA from Austria Hungary drawn like so many others by the Great American Dream However he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s Millers s most famous play Death of a Salesman is a powerful attack on the American system with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth In Willy Loman the hero of the play we see a man who has got into trouble with his worth Willy is burnt out and in the cruel world of business there is no room for sentiment if he can t do the work then he is no good to his employer the Wagner Company and he must go Willy is painfully aware of this and at loss as to what to do with his lack of success He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end When it was first staged in 1949 the play was greeted with enthusiastic reviews and it won the Tony Award for Best Play the New York Drama Critics Circle Award and the Pulitzer Prize for Drama It was the first play to win all three of these major awards Miller died of heart failure at his home in Roxbury Connecticut on the evening of February 10 2005 the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway 56 Why did Arthur Miller s father move to the USA A He suffered from severe hunger in his home country B He was attracted by the Great American Dream C He hoped to make his son a dramatist D His family business failed 57 The play Death of a Salesman A exposes the cruelty of the American business world B discusses the ways to get promoted in a company C talks about the business career of Arthur Miller D focuses on the skills in doing business 58 What can we learn about Willy Loman 用心 爱心 专心 2 A He treats his employer badly B He runs the Wagner Company C He is a victim of the American system D He is regarded as a hero by his colleagues 59 After it was first staged Death of a Salesman A achieved huge success B won the first Tony Award C was warmly welcomed by salesmen D was severely attacked by dramatists 60 What is the text mainly about A Arthur Miller and his family B The awards Arthur Miller won C The hardship Arthur Miller experienced D Arthur Miller and his best known play 解析 56 60 BACAD 语篇解读 本文是讲述了阿瑟 密勒的生平经历及他的代表作 Death of a Salesman 的内容 及评价 36 B 细节题 从第一段第二句话可知米勒的父亲已经从奥地利迁往美国 是和许多其他 人一样受 伟大的美国梦 的驱使 37 A 细节推断题 从第二段第一句话可知米勒写 推销员之死 的目的是对美国制度的 攻击 因为美国商业制度的侵犯性和坚持将金钱和社会地位作为价值的显示 A 指出了 暴露了美国商业世界的残酷 下文也提到了 in the cruel world of business 38 C 推理判断题 从上文介绍情节中得知 Willy Loman 是戏剧中一个角色 而这个角色最 终因为在这个制度中屡遭失败自杀身亡 因此推断他是美国制度的受害者 39 A 细节推断题 从第三段得知一上映便赢得许多奖项 因此获得巨大成功 40 D 主旨大意题 A 没有提及 BC 都是片面的 2 2011 陕西卷 B Most people know that Marie Curie was the first woman to win the Nobel Prize and the first person to win it twice However few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner 用心 爱心 专心 3 Born in September 1987 Irene Curie was the first of the Curies two daughters Along with nine other children whose parents were also famous scholars Irene studied in their own school and her mother was one of the teachers She finished her high school education at the College of S vign in Paris Irene entered the University of Paris in 1914 to prepare for a degree in mathematics and physics When World War I began Irene went to help her mother who was using X ray facilities 设备 to help save the lives of wounded soldiers Irene continued the work by developing X ray facilities in military hospitals in France and Belgrum Her services were recognised in the form of a Military s Medal by the French government In 1918 Irene became her mother s assistant at the Curie Institute In December 1924 Frederic Joliot joined the Institute and Irene taugh him the techniques required for his work They soon fell in love and were married in 1926 Their daughter Helene was born in 1927 and their son Pierre five years later Like her mother Irene combined family and career Like her mother Irene was awarded a Nobel Prize along with her husband in 1935 Unfortunately also like her mother she developed leukemia because of her work with radioactivity 辐射能 Irene Joliot Curie died from leukemia on March 17 1956 49 Why was Irene Curie awarded a Military Medal B A Because she received a degree in mathematics B Because she contributed to saving the wounded C Because she won the Nobel Prize with Frederic D Because she worked as a helper to her mother 50 Where did Irene Curie meet her husband Frederio joliot A A At the Curie Institute B At the Cniversity of Paris C At a military hospital D At the College of Sevigne 51 When was the second child of Irene Curie and Frederic Joliot born A A In 1932 B In 1927 C In 1897 D In 1926 52 In which of the following aspects was Irene Cuire different from her mother C A Irene worked with radioactivity B Irene combined family and career C Irene won the Nobel Prize once D Irene died from leukemia 用心 爱心 专心 4 3 2011 重庆卷 D William Butler Yeats a most famous Irish writer was born in Dublin on June 13 1865 His childhood lacked the harmony 和睦 that was typical of a happy family Later Yeats shocked his family by saying that he remembered little of childhood but its pain In fact he inherited 继承 excellent taste in art from his family both his father and his brother were painters But he finally settled on literature particularly drama 戏剧 and poetry Yeats had strong faith in coming of new artistic movements He set himself the fresh task in founding an Irish national theatre in the late 1890s His early theatrical experiments however were not received favorably at the beginning He didn t lose heart and finally enjoyed success in his poetical drama Compared with his dramatic works Yeats s poems attract much admiring notice The subject matter includes love nature history time and aging Though Yeats generally relied on very tradisional forms he brought modern sensibility to them As his literary life progressed his poetry grew finer and richer which led him to worldwide recognition He had not enjoyed a major public lift since winning the Nobel Price in 1923 Yet he continued writing almost to the end of his life Had Yeats stopped writing at age 40 he would probably now be valued as a minor poet for there is no other example in literary history of a poet who produces his greatest works between the age of 50 and 75 After Yeats s death in 1939 W H Auden wrote among others the falling liners Earth receive an honoured guest William Yeats is laid to rest Let the Irish vessel 船 lie Emptied of its poetry 68 Which of the following can describe Yeats s family A It filled Yeats s childhood with laughter B It was shocked by Yeats s choice C It was a typically wealthy family D It had an artistic atmosphere 69 According to thse passage what do we know about Yeats s life 用心 爱心 专心 5 A Yeats founded the first Irish theater B Yeats stuck to modern forms in his peotry C Yeats began to produce his best works from the 1910s D Yeats was not favored by the publie until the 1923 Noble Prize 70 What kind of feeling is expressed in W H Auden s lines A Envy B Sympathy C Emptiness D Admiration 71 What is the passage mainly about A Yeats s literary achievements B Yeats s historical influence C Yeats s artistic ambition D Yeats s national honor 答案 DCDA 4 2011 福建卷 D Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis was one of the most private women in the world yet when she went to work as an editor in the last two decades of her life she revealed 展现 herself as she did nowhere else After the death of her second husband Greek shipping magnate AristotieOnassis laqueline s close friend and former White House social Letitis Baldrige made a suggestion that she consider a career in publishing After consideration Jacqueline accepted it Perhaps she hoped to find there some ideas about how to live her own life She became not less but more interested in reading For the last 20 years of her life Jacqueline worked as a publisher s editor first at Viking then at Doubleday pursuing 追求 a late life career longer than her two marriages combined During her time in publishing she was responsible for managing and editing more than 100 sucessfully marketed books Among the first books were In the Russian Style and Inventive Paris Clothes She also succeeded in persuading TV hosts Bill Moyers and Joseph Campbell to transform their popular television conversation into a book The Power of Myth The book went on to become an international best seller She dealt too with Michael Jackson as he prepared his autobiography 自传 Moonwalk Jaequelinered for her name and for her social relations but she soon proved 用心 爱心 专心 6 Her worth Her shoicas suggestions and widespread social relations were of benefit both to the publishing Since and to Jacqueline herself In the books she selected for publication she built on a lifetime of spending time by herself as a reader and left a record of the growth of her mind Her books are the autobiofraphy she never wrote Her role as First lady in the end was overshadowed by her performance as an editor However few knew that she had achteved so much 68 We can learn from the passage that Jecqueline A because fond of reading after working as an ed
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年3月湖北东津国投集团及子公司社会招聘拟聘用人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025贵州普定县自然资源局招聘城镇公益性岗位人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 2025广东清远市英德市建筑工程检测站有限公司招聘员工1人模拟试卷及一套完整答案详解
- 2025黑龙江黑河市爱辉区花园社区卫生服务中心招聘非事业编制人员7人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 2025南平延平太平镇卫生院招聘药房工作人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(新)
- 2025年菏泽市牡丹区公开招聘教师(110人)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025年烟台市教育局所属事业单位卫生类岗位公开招聘工作人员(2人)模拟试卷有答案详解
- 2025恒丰银行成都分行春季校园招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 2025福建漳州市供电服务有限公司招聘39人模拟试卷及参考答案详解1套
- 美国足球课件
- 医药行业药品市场营销计划书中的销售预测与预算
- 2016年高考语文全国Ⅰ卷《锄》试题及答案
- 化工中级职称答辩试题
- 弹簧-锥形弹簧的计算
- 五牌一图制作
- 十二青少年健康危险行为
- 管理系统中计算机应用详细课件
- 喀斯特地貌(全套课件)
- 泰国-英语-介绍-
- 2019人教版高中英语选择性必修一UNIT 3 Fascinating Parks 单词表
- 水中总氯的测定方法确认实验报告(HJ586)
评论
0/150
提交评论