【健身一天两练训练计划】看考点练重点一天一道高考题!轻松get拿高分_第1页
【健身一天两练训练计划】看考点练重点一天一道高考题!轻松get拿高分_第2页
【健身一天两练训练计划】看考点练重点一天一道高考题!轻松get拿高分_第3页
【健身一天两练训练计划】看考点练重点一天一道高考题!轻松get拿高分_第4页
【健身一天两练训练计划】看考点练重点一天一道高考题!轻松get拿高分_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

健身一天两练训练计划健身一天两练训练计划 看考点 练看考点 练 重点 一天一道高考题 轻松重点 一天一道高考题 轻松 get 拿高拿高 分分 感谢您关注高考公众号 如您尚未关注请点击上方蓝字关注 我们 精彩内容每日呈现 关注我 帮你考一个好大学 今天开始 颜老师就会为大家每天更新一道高考题 大家可 以多串考点 练习重点 这样才能在高考当中斩获高分 今天 给大家带来的真题如下 语文 填空题 1 在下面一段文字横线处补写恰当的语句 使整段文字语意 完整连贯 内容贴切 逻辑严密 每处不超过 12 个字 一个人总是上网 不读书 我认为他是没有文化的 文化就是进入到人类精神生活的传统中去进行思考 而这个 传统主要就存在于书籍之中 网络的长处是迅速传递当下的信 息 它不让人思考 当然如果你素质好 你上网的时候也会思 考 我相信不是从网络上得的 而是 有 了这个底蕴 这样的人上网不怕 他不会被网络上铺天盖地的 信息所左右 所淹没 他有自己的独立思考 正确答案及相关解析 正确答案 什么叫文化 但一个人的好素质从何而来 他自己真正 读过一点书 解析第 道横线应填的是个问句 其下文讲 文化就是 可 知此处应填的是文句 什么叫文化 第 道横线应填的也是个 问句 其上文讲的是 素质 下文讲的是 得 之处 因此此 处应紧承上文填入 一个人的好素质从何而来 之类的问句 根据第道横线的上文 可知此处应填入 好素质的得之处 结 合文段开头 不难知道这里应填入 读书 之类的语句 考查方向本题考查语言表达简明 连贯的能力 解题思路本题以补写的方式考查语言的连贯 首先要通读文 段 把握文意 然后认真分析空格前后文字 确定其意义 结构 作用 最后构思填写文句 易错点语言表述目标不明确 语言含混 文数 填空题 1 总体编号为01 02 19 20 的 20 个个体组成 利用下面的 随机数表选取 5 个个体 选取方法是从随机数表第 1 行的第 5 列和第 6 列数字开始由左到右依次选取两个数字 则选出来的 第 5 个个体的编号为 正确答案及相关解析 正确答案 01 解析从随机数表第1 行的第 5 列和第 6 列数字开始由左到右 依次选取两个数字中小于 20 的编号依次为 08 02 14 07 02 01 其中第二个和第四个都是 02 重复 可知对应的数值为08 02 14 07 01 则第 5 个个体的编 号为 01 故答案为 01 考查方向本题考查了简单随机抽样相关知识点 考查学生对 知识的掌握情况 难度不大 解题思路解答该题 根据随机数表 依次进行选择即可得到 结论 易错点在由左到右依次选取两个数字中小于20 的编号依次为 08 02 14 07 02 01 过程中不要看错数据或者是漏选重 复选 英语简答题 After finishing my teaching for a school year I thought that I should go back to Montreal Quebec my hometown for a visit My main goal was to relax in preparation for the challenges of my retirement in the coming year 56 题 Through my stay in Montreal I met lots of Chinese who are struggling to succeed and then lead a better life in Canada 59 题 Some travelled thousands of miles to get knowledge When I spoke with some of them about the major barrier they had to face after they arrived in Canada they all talked about the two official languages of Canada 57 题 But I was impressed by their ability to express their ideas while switching between English and French Almost all of those people said they often felt homesick They miss their families and friends Though Montreal has lots of Chinese restaurants they long for a home cooked meal I met some tourists who were trying to realize their childhood dreams of experiencing the life in a developed country When I asked them if Montreal had lived up to their expectations they hesitated They said that reality never agrees with fantasies However they were glad to have the opportunity to visit Montreal and didn t regret taking the trip Not all the Chinese people I met were happy I once met a young lady who met with a gentleman through the Internet However to her disappointment he disappeared after he promised to marry her in Montreal I was served by another Chinese person who could not handle the challenges of studying in an English environment and ended up working in a restaurant with minimum pay Exploring different parts of the world without any doubt is an enriching experience However one should be realistic when it comes to leaving his hometown to set up a new life in a foreign country One should take the time to examine the advantages and the shortcomings of the venture before they decide to chase an uncertain dream of achieving success or leading a better life 58 题 文章导读 此文是一篇记叙文 说了作者在家的所见所闻 在加拿大的中国人生活困难有许多挫折 引出自己的观点 在 想要实现自己目标之前要给自己定位 不然只会徒增困难 56 The writer went to her hometown to Ameet her old friends Bstudy a new language Cgo on with her teaching Dprepare for her retirement life 57 The main barrier for some Chinese to get knowledge in Canada is Afood Bhomesickness Clanguage Dincome 58 The writer thinks that Aoverseas Chinese are good at communication in Canada Bthe trip to Montreal is a good chance for people to study Coverseas Chinese feel disappointed at their life in Canada Dpeople should think carefully before chasing the dreams abroad 59 What is the best title for the passage AImproving Life Skills in Canada BExploring Different Parts of Canada CStruggling for a Better Life in Canada DGoing to Canada Your Ideal Destination 正确答案及相关解析 56 正确答案 D 解析找准关键词 定位问题所在段落不难选出答案 考查方向对细节的把握能力 解题思路根据问题将答案定位到第一段 根据第一段 My main goal was to relax in preparation for the challenges of my retirement in the coming year 可知作者主要目的是为退休后的 生活做准备 D 正确 57 正确答案C 解析找准问题关键词找到所在段落 Barrier是关键 考查方向对细节的把握能力 解题思路根据问题定位第三段 barrier they had to face after they arrived in Canada they all talked about the two official languages of Canada

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论