高考英语一轮复习 九月完形和阅理新练(一)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 九月完形和阅理新练(一)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 九月完形和阅理新练(一)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 九月完形和阅理新练(一)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 九月完形和阅理新练(一)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西上饶市2017高考英语九月完形和阅理新练(一)完形填空。Preparing for TomorrowSixthgrade schoolteacher Ms.Shelton believed in readiness.Students remembered how she walked in on the first day of class and began writing words of eighthgrade on the_1_.They quickly protested that the words were not on their_2_and they couldnt learn them.Their teacher insisted that the students could and would learn these_3_.She said that she would teach them something that should be given.Ms.Shelton_4_by saying that one of the students in the classroom could go on to_5_,maybe even be president someday,and she wanted to prepare them for that day.Ms.Shelton spoke those words many years ago._6_did she know that someday one of her studentsJesse Jacksonwould take them_7_.She believed that if they were well prepared,they could_8_high goals.Ralph Waldo Emerson once said,“People only see what they are_9_to see.”If thats true,then it is also_10_that they only become what they are prepared to become.And many things in life is just about getting ready.“I want to be doing something more_11_with my life than what I am doing now,”a young man once said to me.He_12_what he was doing was just not that important.Other people have said things to me such as,“I only_13_I had a meaningful relationship.Id really like to get a better job,but I just dont see_14_.”You fill in the blanks.What is it you would like to_15_that isnt happening?Perhaps the answer is that you are not yet_16_.Maybe you need more time to prepare before you are truly ready for that which you_17_.Think of today as another chance to_18_yourself for that exciting future you are looking for.Today is not wasted.If you desire more from_19_,then you can use today as training.For you will experience only what you are prepared to_20_.Something wonderful can happen.And you can use today to get ready for tomorrow.1A.desk Bwall Cchalkboard Ddoor解析结合前面的“Sixthgrade schoolteacher Ms.Shelton”和“began writing words”可知老师在教室里,应该是在黑板(chalkboard)上写字。答案C2A.duty Bdesk Cmind Dlevel解析由前面的“Sixthgrade schoolteacher”及“writing words of eighthgrade”可知这些词超出了他们的水平。故选D项。答案D3A.words Bgrammars Cpronunciations Dsentences解析根据第一段中的“writing words of eighthgrade”可知此处表示老师认为学生们能够并且将学会这些单词。答案A4A.started Bended Cwarned Dreminded解析结合上下文可知此处是老师总结性的话,即老师最后说故选end。答案B5A.greatness Bwealth Chonor Dfailure解析从后面的“maybe even be president someday”可知此处指将来某一天这个班中的某一个学生会成为伟大的人物(greatness)。wealth财富;honor荣誉;failure失败,均不符合语境。答案A6A.Seldom BLittle CHardly DTotally解析从后面的“did she know that someday one of her studentsJesse Jacksonwould take them”可知当时这个老师并没有意识到自己的话对学生的影响,其中有一个学生杰克逊很认真地对待了她说的话。seldom很少,不常,表示否定意义,指频率,可以排除;little不多,稍微;hardly几乎不;totally全部地;只有little符合语境。答案B7A.nervously Beagerly Cseriously Dsimply解析take sth seriously认真地对待某事,是固定搭配。答案C8A.keep Bhave Cset Dachieve解析根据前面的“She believed that if they were well prepared”可知她认为学生们只要做好准备,就一定会实现(achieve)他们的目标。keep保持;have拥有;set使处于。答案D9A.prepared Bforced Cattracted Dtempted解析根据后一句中的“they only become what they are prepared to become”可知答案为A项。答案A10A.proper Bexact Clegal Dtrue解析根据前面的“If thats true,then it is also”以及空格后面的“that they only become what they are prepared to become.”可知,此处指他们仅会成为准备成为的那样的人,这一点也是真实的(true)。proper恰当的;exact精确的;legal合法的,均不符合语境。答案D11A.difficult Bsignificant Cpleasant Dinteresting解析根据后面的“He_12_what he was doing was just not that important.”可知此处表示他想做一些比现在所做的更加有意义的事情,所以选B项。答案B12A.boasted Bbehaved Cfelt Dlooked解析他认为自己现在从事的事情不重要。feel认为,符合语境。答案C13A.wish Bexpect Chope Dimagine解析前面的“want to”和后面的“Id really like to”都是说明一些人的愿望。从这个空后面的had可知此处是一种虚拟的形式,所以不用hope,应用wish。答案A14A.what Bwhen Cwhy Dhow解析根据前面的“Id really like to get a better job”可知此人想获得一份好的工作,但是不知道怎样获得。答案D15A.survive Bhappen Cgain Dwin解析由后面的“that isnt happening”可知B正确。survive幸存;gain获得;win赢得,均不符合语境。答案B16A.adventurous BactiveCready Dintelligent解析由后句“Maybe you need more time to prepare before you are truly ready.”可知C项正确。adventurous冒险的;active积极的;intelligent聪明的。答案C17A.concern Barrange Cadore Ddesire解析由下一段的“If you desire more from_19_”可知选D项。答案D18A.prepare Benjoy Cimagine Dconduct解析根据文章题目“Preparing for Tomorrow”及文章主旨可知此处选prepare。答案A19A.history Bnature Clife Dmarriage解析由第五段第一句“.with my life.”可知选C项。答案C20A.suffer Bexperience Cstruggle Dwork解析由此句句意“因为你只能经历你准备经历的。”可知B项正确。答案B【2014新课标全国卷 】阅读理解BThe baby is just one day old and has not yet left hospital.She is quiet but alert (警觉)Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it.She stares at it carefully.A researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced.As the cards change from one to the other, her gaze(凝视) starts to lose its focus until a third, with three black spots, is presented.Her gaze returns:she looks at it for twice as long as she did at the previous card.Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes.Perhaps it is just the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects(a comb, a key, an orange and so on),changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves.Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? No again.Babies paid more attention to squares moving randomly on a screen when their number changed from two to three, or three to two.The effect even crosses between senses.Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two;likewise(同样地) when the researchers started with drumbeats and moved to spots.【试题分析】本文主要介绍了研究人员通过卡片或者击鼓等途径来检验婴儿对于数字变化的敏感程度。结果表明,当婴儿发现数字比较多的时候,就会更加关注或变得更加兴奋。1. The experiment described in Paragraph 1 is related to the babys_Asense of hearing. Bsense of sight.Csense of touch. Dsense of smell.解析:细节理解题。根据第一段第四句“She stares at it carefully.”可知,婴儿目不转睛地盯着看,故研究人员的研究与婴儿的视觉有关。答案:B2. Babies are sensitive to the change in_Athe size of cards.Bthe colour of pictures.Cthe shape of patterns.Dthe number of objects.解析:细节理解题。根据第一段第六句“As the cards change from one to the other,her gaze starts to lose its focusuntil a third,with three black spots,is presented.”可知,随着卡片上黑点的变化,婴儿的视线也发生了变化,表明婴儿对于数字的变化比较敏感。答案:D3. Why did the researchers test the babies with drumbeats?ATo reduce the difficulty of the experiment.BTo see how babies recognize sounds.CTo carry their experiment further.DTo keep the babies interest.解析:推理判断题。根据最后一段中的“The effect even crosses between senses.Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two.”可知,研究人员又做了击鼓的实验,发现婴儿的听觉对数字变化也同样敏感,其目的是更加深入地研究婴儿对于数字的敏感程度,故选C项。答案:C4. Where does this text probably come from?AScience fiction. BChildrens literature.CAn advertisement. DA science report.解析:推理判断题。通读全文,并结合多次提到的experiments和researchers等词可推断,研究人员做了一个检验婴儿对于数字变化的敏感度的实验,故可推断本文为一篇科学报道。A项“科幻小说”、B项“儿童文学”和C项“广告”均与本文内容不符。答案:D阅读理解。 In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decades. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油),which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from traditional model to a sustainable one.The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.( ) 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that _. A. It makes the world warmer B. it consumes natural resources C. it brings severe damage to forests D. it makes growth hard to continue( ) 2. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks wind and solar energy. B. China is the leader of the low-carbon market. C. High-speed trains are a low-carbon development. D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.( ) 3. To full develop the low-carbon markets, government can _. A. cut public expenses B. forbid carbon emission C. develop public resources D. encourage energy conservation( ) 4. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to _. A. develop sustainable products B. explore new natural resources C. make full use of natural resources D. deal with the major challenge( ) 5. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model. B. To compare two business models. C. To predict a change of the global market. D. To advocate sustainable development.这是一篇说明文,提倡低碳生活。41. 答案:B解析:细节理解题,根据第一段的“Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm”“ must be able to develop in sustainable ways”可以排除A、C、D选项。42. 答案:B解析:推理判断题,根据第二段“China, for example, has set its mind on leading that market”可以得出答案。3. D 细节理解题,根据第三段“targets for saving and reusing energy.”可以得出答案。“energy conservation”意为节约能源。4. A 细节理解题,根据“but it offers abundant new chances for sustainable product industries.”可以得出答案。5. D主旨大意题,根据全文,不难看出文章提倡的是低碳生活。阅读理解。The young man arrived on the Massachusetts beach early carrying a radio, a shovel, and a strange set of tools: a brick layers trowel, a palette knife, spatulas, spoons, and a spray bottle.He walked down near the waterthe tide was output down the radio and tuned it to soft rock. Then he shoveled wet sand into a pile nearly four feet high and as many feet across. Then he created a rectangular(长方形的)shape.After that, he set to work with palette knife, spatulas, and spoons. He shaped a graceful tower, topped walls, fashioned beautiful bay windows, and carved out big front gate.The man knew his sand. He smoothly finished some surfaces and embroidered(雕刻)artistic designs on others. As the shapes began to dry, he gently kept them slightly wet with water from the spray bottle, in case they might break in the wind.All this took hours. People gathered. At last he stood back, obviously satisfied with a castle worthy of the Austrian countryside or Disneyland.Then he gathered his tools and radio and moved them up to drier sand. He had known for a while what many in the rapt(全神贯注的) crowd still overlooked: the tide was coming in. Not only had he practiced his art with confidence and style, he had done so against a powerful, immutable(不可抗拒的)deadline.As the crowd looked on, water began to lap at the base of the castle. In minutes it was surrounded. Then the rising flood began to eat into the base, walls fell, the tower fell, and finally the gates arch fell. More minutes passed, and small waves erased bay windows and battlementssoon no more than a small part was left.Many in the crowd looked terribly sad; some voiced fears and discouragement. But the sculptor(雕塑家) remained calm. He had, after all, had a wonderful day, making beauty out of nothing, and watching it return to nothing as time and tide moved on.1. In this selection, why did the sculptor start early in the day?A. He knew the tide was out on this particular morning.B. It gave time for the crowd to gather.C. He needed the sun to help dry the sand.D. It was easier to begin with only a few people around. 答案解析:答案为A。本题为推理题。文章的开头提到年轻男子一大早带着他的工具来到了沙滩,由第二段的首句 “the tide was out.” 可知潮水已消退, 他进行后面的工作都是在此前提下进行。故答案为A。2. Which of the following best shows that the sculptor was an expert?A. He attracted a large cro

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论