已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 选修选修 8 8 UnitsUnits 1 1 2 2 单项填空 1 I just can t stop worrying about the result of the job interview There s nothing you can do now but wait A Relax B Go aheadC Go for it D Good luck 解析 该题考查考生对对话及情景的理解以及对选项中动词短语的掌握情况 由对话内 容可知一方对于面试结果表示担忧 另一方安慰其耐心等待 故 A 项为正确答案 A 项 是用于缓解对方压力 B 项用以同意对方的建议或鼓励对方去做 开始吧 去做吧 C 项 不要犹豫不决 要全力以赴 D 项用于预祝对方好运 祝你好运 答案 A 2 By the new law drinking driver should be because many accidents are caused A fined B punished C praised D awarded 解析 句意 根据新的法律 酒驾应该受到惩罚 因为很多事故都是因此而发生的 考 查动词的辨析 fine 意为 罚款 punish 意为 惩罚 praise 意为 表彰 award 意为 获奖 根据句意答案选 B 项 答案 B 3 They used scientific to do a lot of researches on that subject A way B method C means D manner 解析 way 是表示 方式 方法 的最一般用语 method 侧重指系统的 科学的方法 means 指为达到某种目的或目标而使用的方法 手段或途径 manner 多指人的特殊行事 方式或处理问题的特殊方法 答案 B 4 It is that he has been addicted to the drugs and has difficulty quitting it A obviously B apparent C possibly D apparently 解析 It is obvious apparent that 为固定结构 表示 很明显 答案 B 5 After he took the serious situation consideration he made up his mind to look into the matter person A into in B to byC through under D by into 解析 take into consideration 是固定短语 把 考虑进去 in person 也是 固定短语 亲自 2 答案 A 6 The master was very angry and had all the men before him A brought B be broughtC to be brought D being brought 解析 考查句子结构 have n 宾语补足语 men 与 bring 之间是被动关系 所以应 用 have done 结构 故答案为 A 项 答案 A 7 Evidence has been piled up specific speech sounds are recognized by babies as young as five months old A what B which C whose D that 解析 that 引导同位语从句 解释了 evidence 的内容 因为从句中不缺成分 所以其 他选项都不正确 答案 D 8 I am your suggestion we should spend more time on this project A in favour of which B in honor of that C in favour of that D in honor of which 解析 句意 我很赞成你的建议那就是我们应该在这个工程上花费更多的时间 in favour of 赞成 in honor of 向 表示敬意 为纪念 第二个空为 that 引导 的同位语从句 答案 C 9 Clinical evidence began to suggesting that the new drugs had a wider range of useful activities than had been predicted from experiments in animals A operate B strengthenC approve D accumulate 解析 句意 临床证据在不断增加 表明这种新药的用途比先前根据动物实验所预测的 用途更广泛 考查动词辨析 四个动词的主要含义 A 操作 B 加强 强化 C 赞成 同意 D 积累 聚积 从语境的 更广泛的用途 判断选 D 表示证据 在不断积累 增加 答案 D 10 Can I get you some salad A That s very kind of you B With pleasure C You can please D Thank you for the salad 3 解析 对别人提供的服务表示感谢用 Thank you 或 That s very nice kind of you 回 答 答案 A 11 It suddenly to me that there was a simpler way to deal with the problem A appealed B occurred C belonged D referred 解析 occur to sb 某人想到 句意 我突然想到有个更简单的方法来处理这个问 题 appeal to 对某人 有吸引力 belong to 属于 refer to 谈到 参考 答案 B 12 If you master reading skills you can read faster and understand more of you read A how B what C when D which 解析 what 引导宾语从句 作介词 of 的宾语 并且在宾语从句中作 read 的宾语 表示 所 的 句意 要是你掌握了阅读技巧 你就能读得更快 对你所读的内容理解 得更多 答案 B 13 I hate when you speak to me like that Sorry It won t happen again A one B you C them D it 解析 这是 it 作形式宾语的一种特殊用法 少数动词如 like love enjoy hate appreciate 等后接宾语从句 必须先由 it 担任形式宾语 再接从句 答案 D 14 She was on a diet but she couldn t eating sweet food Consequently her weight was gained again A remove B resist C reject D object 解析 句意表示 她抵制不了吃甜食的诱惑 resist doing sth 意为 抵抗做某事 答案 B 15 The new classroom will be constructed this year and a firm from Korea has been chosen to the work A assign B provide C undertake D settle 解析 assign 分配 provide 提供 settle 定居 undertake 承担 符合句意 4 答案 C 阅读理解 Should you stay at home to look after your child or return to work Maybe you don t have the option Combining work and motherhood is an issue faced by increasing numbers of women every day New research for the Institute for Economic and Social Research could solve this quandary once and for all In short it concludes that going back to work after the birth of a child can have a negative impact on the child s development unless you have lots of money Growing up in a family in which the mother chooses to work appears to have some adverse consequences for children s welfare the research says However it adds that extra money brought in by both parents can reduce the negative effect The negative effect is also less apparent in children of better educated mothers The research by John Ermisch and Marco Francesconi is especially downbeat about welfare to work programmes and especially the prospects for the children of some single parents It is hard to see anything but gloomy 阴暗的 prospects for the children of single parents who are generally poor the researchers said This is because in a common family where both parents work extra money brought in by the mother s working would compensate for less time spent with the children In contrast the researchers said the effects of paternal 父亲的 employment were far more modest but this did not mean that fathers had no role in shaping their children s welfare Money brought in by the father would be a major resource for helping children develop The research says however that before parents get too carried away by worrying about working there are more important issues facing a child s development Parents personalities and emotional stability parenting practices and the friends and networks that children experience while growing up will be much bigger factors than whether their mothers work 1 The extra money brought in by both parents A plays different roles in shaping a child s welfare B can reduce the negative effect on a child C has negative effect on a child s development 5 D may damage the life of children 解析 细节理解题 文章第四段第二句说明 父母都工作挣钱可以削减对孩子的负面影 响 答案 B 2 The researchers would agree that A mothers should keep a balance between work and family life B the more money mothers make the worse their children will be C mothers should make as much money as they can D it would be better for mothers to be with children at home 解析 推理判断题 文章第三段最后说明 母亲在外工作可能会对孩子的发展产生消极 的影响 因此研究者应该赞成母亲在家照顾孩子 答案 D 3 We can conclude from the passage that A it doesn t matter how much money a father brings home B education is the only factor in shaping a child s welfare C money made by mothers can also contribute to a child s well being D mothers income can have a deeper effect on a child s development 解析 推理判断题 由文章倒数第三段最后可知 母亲挣的钱也可以弥补因为跟孩子待 在一起的时间少而造成的缺憾 答案 C 4 What can we learn from the last paragraph A Whether mothers work is not worth considering B The research shows family stability is important C Parents should stop worrying about working D More important factors are involved in a child s development 解析 细节理解题 文章最后一段说明 有很多其他更重要的因素影响着孩子的成长 母亲是否工作不是最重要的因素 答案 D 5 The underlined word quandary in Paragraph 3 is closest in meaning to A difficulty B achievement C disease D tendency 解析 词义猜测题 由文章前两段可知 母亲很难在工作和家庭之间做出抉择 而新研 究或许可以解决这一难题 故 difficulty 意思最符合 6 答案 A 写作 假如你是李明 最近你的朋友张华因考试不利情绪低落 学习消极应付 请你用英语给 他写一封 e mail 劝慰他 鼓励他努力学习 并结合自身实际 提出应采取的积极态度和应 对方法 词数 120 150 Dear Zhang Hua I m sorry to hear that Yours ever Li Ming 参考范文 Dear Zhang Hua I m sorry to he
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中信集团校招面试题及答案
- 保育员秋招面试题及答案
- 辽宁公考真题技巧及答案
- 2025年葡萄埋土试题答案及答案
- 2025年体育大学考试题库及答案
- 北京市大兴区2025-2026学年八年级上学期期中考试语文试卷(无答案)
- 广东省四校2025-2026学年高三10月月考语文试题(解析版)
- 四川省德阳市第二中学校2025-2026学年八年级上学期期中考试语文试题(含答案)
- 采购系统自我优化-洞察与解读
- 2025年化学本溪中考真题及答案
- 个人征信修复成果承诺书8篇
- 肛肠科科普知识宣讲
- 大学哲学教学课件
- JTG3410-2025公路沥青及混合料试验规程解读宣贯
- 公司一级安全教育考试试题与答案
- 农村道路施工安全培训课件
- 行车安全教育课件
- 2025年黑龙江省事业单位招聘考试考试试题库(附答案)
- 2025民事起诉状(标准版)
- 2026届内蒙古呼市二中化学高一第一学期期中达标测试试题含解析
- 涂布设备安全知识培训课件
评论
0/150
提交评论