高考英语一轮复习 阅读理解暑假编练(六)2.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解暑假编练(六)2.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解暑假编练(六)2.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解暑假编练(六)2.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解暑假编练(六)2.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

广西平乐县2017高考英语阅读理解暑假编练阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Eating too much fatty food, exercising too little and smoking can raise your future risk of heart disease. But there is another factor that can cause your heart problems more immediately: the air you breathe. Previous studies have linked high exposure (暴露) to environmental pollution to an increased risk of heart problems, but two analyses now show that poor air quality can lead to heart attack or stroke (中风) within as little as a few hours after exposure. In one review of the research, scientists found that people exposed to high levels of pollutants (污染物) were up to 5% more likely to suffer a heart attack within days of exposure than those with lower exposure. A separate study of stroke patients showed that even air that the U. S. Environmental Protection Agency (EPA) considers to be of “moderate” (良好) quality and relatively safe for our health can raise the risk of stroke as much as 34% within 12 to 14 hours of exposure. The authors of both studies stress that these risks are relatively small for healthy people and certainlymodest compared with other risk factors such as smoking and high blood pressure. However, it is important to be aware of these dangers because everyone is exposed to air pollution regardless of lifestyle choices. So stricter regulation by the EPA of pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health. 1. The text mainly discusses the relationship between.A. heart problems and air qualityB. heart problems and exercisingC. heart problems and smokingD. heart problems and fatty food2. The underlined word“modest”in Paragraph 3 most probably means.A. relatively highB. extremely low C. relatively lowD. extremely high3. What can we learn from the text? A. Eating fatty food has immediate effects on your heart. B. The EPA conducted many studies on air quality. C. Moderate air quality is more harmful than smoking. D. Stricter regulations on pollutants should be made. 4. The authors purpose of writing the text is most likely to.A. informB. persuade C. describeD. entertain【参考答案】14、ACDA黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类The International Painting Contest on Googles homepage in 2015 may look pretty strange, but it spotlightings a very serious issue: clean water, which is unusual for an 11-year-old from Long Island. Audrey Zhang, a fifth-grader from Levittown, N.Y, is the winner of this years Doodle 4 Google contest, rising to the top of some 100, 000 entries on the theme of “draw one thing to make the world a better place.” Her piece, titled “Back to Mother Nature,” describes a detailed water-cleaning machine. Zhang worked with a team of artists at Google to animate(使生动)her drawing. “To make the world a better place, I came up with a transformative water purifier, a machine used to remove dirty or harmful substances,” Google quoted Zhang as saying. “It takes in dirty and polluted water from rivers, lakes and even oceans, then massively transforms the water into clean, safe and pure water. When humans and animals drink this water, they will live a healthier life.” She created a whole world around the deviceone populated by humans, a whale in a top hat and dragons. Zhang, s piece is “so vivid and so rich and so full and so complete, Google Doodle team leader Ryan Germick told the Washington Post. “Every leaf seemed to have life in it.” Along with having her artwork featured on Googles homepage, Zhang wins a $30,000 college scholarship. In addition, her school will receive a $50,000 Google for Education technology grant, and the company is donating $20,000 in her name to a charity devoted to bringing clean water to schools in Bangladesh. On Sunday, the night before her work was revealed on net, Zhang told Newsday she was excited by the big win, but said she wouldnt be awake when her art first went online at midnight. “I have school-tomorrow, so I cant stay up late,” she told the paper.【小题1】 Whats the passage mainly about? AThe winner and her work in the painting contest.BThe team of artists at Google to animate drawings.CThe painting contest of Googles homepage in 2015.DThe water-cleaning machine in the painting contest.【小题2】According to the passage, we know that_. AAudrey Zhang is creative and self-disciplinedBa water-cleaning device was made in the contestC$50, 000 will be donated in Audrey Zhangs nameDZhangs piece was printed in all major newspapers【小题3】The underlined word in Paragraph l probably means “_”. Aput up withB1ook for ward toCbreakaway fromDfocus attention on 【2015高考复习】阅读理解Are you the type of person who always says “yes”?Ive come to learn that it is very important to learn to say “no”Its okay.People are still going to like you.They may even respect you more because they know you are honest.Im not saying to say “no” to someone who really needs your help.Im talking about turning down that meeting that you really do not want to attend or that birthday party that you dont want to be a guest at.Think for a moment how you feel when you say “yes” to something that you really dont want to do.If youre like I once was,you cant sleep at night and you think about it too much.It weighs on your mind.You try to find ways out.Whatever youre saying to yourself,if you really wanted to go,you wouldnt have all of these thoughts.So,why not just say “no” from the beginning?Maybe you feel like if you dont show up at the meeting (by the way,it is not one you must attend),your boss isnt going to like you or your coworkers wont respect you.Maybe you feel as if your mom,dad or sisters wont love you as much if you dont do everything for them what they ask every occasion.If these people are your true friends,family members,or a good boss,they will like or love you the same no matter what.People treat you the way you teach them to,and if youre someone who always says “yes”,then thats what theyre expecting.You need to do what is right for you.Of course we do have real obligations in life to fulfill,but we do not have to do everything others want us to do.【语篇解读】生活中,我们有义务完成应该做的事情,但是不必出于太多的顾虑,凡事惟命是从,要学会拒绝,学会说“不”。1Which of the following statements would the writer agree with?AWe should try to do what our friends ask us to do.BWe should help others in need.CAlways saying “yes” means you are dishonest.DAlways saying “no” means you are brave.解析细节理解题。根据第二段第一句的内容可知,作者认为我们应该帮助需要帮助的人,故B项正确。答案B2Generally speaking,we agree to do what we hate to do because we_.Ahave a bad habit Bhave a kind heartChave much concern Dhave obligations解析推理判断题。结合第三段第二句中的“you think about it too much”以及本段后半部分的内容可推知,我们之所以同意做我们讨厌做的事情是因为我们有很多顾虑。答案C3The writer believes that if you say “no” to your family members,youll_.Ahave the same relationship with them as beforeBhave a loose relationship with themCdisappoint themDupset them解析 细节理解题。根据倒数第二段第一句的内容可知,作者认为如果你对你的家人说“不”,他们与你之间的关系仍然会和以前一样。 答案A4What would be the best title for the text?ALearn to Make a Right ChoiceBTo Be YourselfCDo What You Want to DoDLearn to Say “No”解析主旨大意题。文章第一段就开门见山地点明了本文的中心话题,即要学会说“不”,所以D项作为本文的标题最合适。答案D【2015高考复习】阅读理解One of the founding fathers of the Internet has predicted the end of traditional television.Vint Cerf,who helped to build the Internet while working as a researcher in America,said that the television was approaching its “iPod moment”In the same way that people now download their favorite music onto their iPod,he said that viewers would soon be downloading most favorite programs onto their computers.“85% of all videos we watch are prerecorded,so you can set your system to download them all the time,” said Mr Cerf,who is now the vice president of Google,the worlds largest search engine.“Youre still going to need live television for certain thingslike news,sporting events and emergenciesbut increasingly it is going to be almost like the iPod.”Although television on demand has not yet become a mainstream activity in the UK,the BBC,ITV and Channel 4 have all spent vast sums of money on technology which enables viewers to watch their favorite shows on their computers.But some critics (批评人士),including some Internet service providers,have warned that the Internet will collapse with millions of people downloading programs at the same time.Over the next four years,it is thought that the number of videos watched over the Internet will be four times as big as that.Broadband companies claim that the service will cause “traffic jams”,which will cost millions of pounds to get it to normal.But Mr Cerf dismissed the warnings as “scare thoughts”,saying that critics had predicted 20 years ago that the Net would collapse when people all around the world started to use it all together.“In the past 30 years its increased a million times.Were far from reaching the capacity,” he said,“Its an understandable worry when they see huge amounts of information being moved around online.”【语篇解读】随着网络技术的发展,传统的电视将有可能退出历史的舞台。1What would happen to television according to Vint Cerf?ATelevision would come to an end.BTelevision would be replaced by the computer.CViewers would prefer watching TV programs downloaded on their computers.DMost people would prefer the Internet to television.解析细节理解题。根据第二段第一句中的“viewers would soon be downloading most favorite programs onto their computers.”可知,人们喜欢将最喜欢的节目下载到电脑上进行观看,因此选C。答案C2“iPod moment” refers to the time when_.Apeople can enjoy the live broadcast of televisionBpeople can download content to look at laterCall programs are recorded with careful planDthe computer and television are closely combined解析推理判断题。根据第二段叙述可知,像把音乐下载到iPod一样,人们能将最喜欢的电视节目下载到电脑上,稍后观看,故B项正确。答案B3According to the last paragraph,Mr Cerf held the idea that_.Athe Internet will collapse with many people downloading programs at the same timeBthe Net will collapse when people all around the world start to use it all togetherCthe Internet service will break down with many videos watched over the InternetDpeoples downloading TV programs on their computers wont cause the collapse of the Internet解析推理判断题。根据最后一段内容尤其是第一句可知,Mr Cerf认为即使人们把电视节目下载到电脑中,也不会导致网络瘫痪。答案D黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习新闻报道类A new pollen (花粉) study showed that drought was responsible for the extinction of civilizations more than 3,000 years ago during the Bronze Age. The reason behind why the civilizations in and around modern-day Israel suddenly broke down more than 3,000 years ago has remained a mystery up until now. A new pollen study by Tel Aviv University researchers finally solved this Bronze Age mystery. Prof. Israel Finkelstein showed that owing to serious climate changes, the entire world of the Bronze Age crumbled in a short period of time. The discovery was made on the basis of a high-resolution analysis of pollen grains taken from sediments (沉淀物) beneath the Sea of Galilee and the western shore of the Dead Sea. Prof. Finkelstein received support from the European Research Council to conduct research aimed at reconstructing ancient Israel. Researchers of the part of the project that dealt with climate change extracted (提取) about 60 feet of samples of gray muddy sediment from the center of the Sea of Galilee in northern Israel. They had to drill through 1,000 feet of water and into 65 feet of the lake bed and were able to recover

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论