高考英语一轮复习 阅读理解编练151.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解编练151.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解编练151.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解编练151.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解编练151.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河南浚县2017高考英语阅读理解一轮编练阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(原创)Taking exams in a large group setting can be stressful for students and for the staff members who are watching over them. When classrooms are crowded and desks are close together, cheating might be tempting. One university in Thailand came up with an anti-cheating hat that makes it almost impossible for students to see other students papers. A photo of the students wearing the anti-cheating hats made its way to the Internet, and the university was criticized for making students wear those ridiculous looking homemade hats. The hats were made by stapling pieces of paper onto a headband, one to each side of the head. After being criticized, senior academic staff at Kasetsart University in Bangkok, Thailand, released a statement saying that the hats idea came from students. They said that in a bid to prevent cheating they asked the students for ideas on how to prevent cheating in the upcoming exam, which was being taken by almost one hundred students. Students came up with different ideas, then the paper hat idea was selected by them as the most suitable. The university claimed that no one was forced to use the hat, but they all chose to do so. “When wearing the hat during the exam, students felt more relaxed, ”Nattadon Rungruangkitkrai, a lecturer at the university said. “It was not meant to indicate that Kasetsart students often cheat on exams. I apologize if the photo makes other people look at my students in a negative way, ”Rungruangkitkrai added. 【文章大意】很多人在一起考试对监考老师来说压力不小。近日, 泰国某大学就想出了防作弊帽的点子, 这样就不用担心学生偷看其他人的试卷了。此举引起了广泛的争议。1. According to the text, in which case cheating will become easy? A. When desks are crowded into a classroom. B. When too many students are sitting in a classroom. C. When students are too stressful. D. When the staff members who are watching over them are not responsible. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段When classrooms are crowded and desks are close together, cheating might be tempting. 可知本题选B。2. Why was the university criticized? A. The university was too strict. B. The university prevented students cheating. C. The university made students wear strange looking hats. D. The students chose to use the hats. 【解析】选C。细节理解题。由第三段第二句中的the university was criticized for making students wear those ridiculous looking homemade hats. 可知本题选C。3. What can we learn from the last two paragraphs? A. The senior academic staff at the university made the paper hat idea. B. The students felt more stressful when wearing the hat during the exam. C. The students dont like wearing the hats when taking the exam. D. The students are not forced to wear the hats when taking the exam. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段及第五段的观点可知本题选D。4. Whats the best title of the text? A. How to make the anti-cheating hatB. Anti-cheating hat was criticizedC. Anti-cheating hatD. Anti-cheating hat was considered the most suitable choice【解析】选C。主旨大意题。由全文可知, 文章主要介绍的是反作弊帽, 其他选项都是文章细节。故本题选C。【广东省深圳市2014高考英语第一次调研考试】Neil Kerwin became American Universitys(AU) 14th president in September 2007. Kerwin joined AU in 1975 and has held numerous department and leadership positions, including head of the School of Public Affairs. In this interview, he speaks about developing leadership among AU students and inspiring them to public service and the lessons he has learned as the president of American University.“The longer I do this kind of work, the clearer it is to me that leadership is a collective activity. This happens here at American University hundreds of times every day at every level of the doing and managing hard work to reach those goals. Simply, leadership cannot be the field or responsibility of one person or a small group at the top. At its best, it is up to the organization.”“A presidents role is to make that clear, ensure it happens, and provide space, ideas, encouragement and acknowledgment of accomplishments. Vision(有远见卓识) is important, but one that colleagues have not contributed to or are not widely shared will not serve the purpose. I have also learned delegation(授权) is also important to success and that it is a process of constant adjustment, not a single act. No one is perfect in the work we do, and by recognizing this, youre developing a healthy culture that supports reform. And, of course, none of this relieves the president of most responsibility for the institution, and the need to be clearly and visibly accountable.”“Another lesson is that crises(危机) assume a life of their own. They are a great time to learn and a bad time to plan. It is when times are good and stable that you need to examine the things that are of the greatest risk to your organization in the long term. As a leader, you must be able to provide the energy and motivation among your employees to ask these difficult questions, because difficult times will come.”41According to Neil Kerwin, leadership mainly depends on .Athe president himselfBstudents in the universityCsmall group at the topDthe organization itself42In the third paragraph, “ it ” means .Athe managementBthe leadershipCthe responsibilityDthe institution43What are the important qualities of leadership mentioned in the third paragraph?AVision and delegation.BAdjustment and contribution.CResponsibility and accountability.DEncouragement and acknowledgment.44What does the author mean by saying,“difficult times will come.”?ACrises provide us with energy.BCrises are quite likely to happen.CCrises are the greatest risks.DCrises help people make changes.45What does the passage mainly tell us about?AThe lessons Neil learned in University.BThe difficulty Neil has in his office.CNeils opinion on leadership.DNeils motivation and organization.D篇是一篇说明文。Neil Kerwin 作为美国大学的校长在采访中谈到了他对领导力的理解以及他在担任校长期间所获得的教训。 41. 答案为D。考查细节理解的能力。根据文章第二段最后一句可知。42. 答案为B。考查对代词的指代意义的理解能力。根据上文,第二段可知。43. 答案为A。考查细节理解的能力。根据第三段内容理解可知。44. 答案为B。考查推理判断能力。读懂文章最后一段可知。45. 答案为C。考查文章主旨理解能力。理解文章主旨可知。 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 “Any fool can criticize, condemn, and complain (抱怨) but it takes character and self control to be understanding and forgiving.” Dale CarnegieIf we really want to be happy, why do we act like such babies?We can claim(声称) to be proactive(主动的)in our life by settings goals and going after what we want. But if were always whining and complaining all the time, are we really living effectively?71 Whether it be being stuck in traffic, being bothered by the weather, not enough mustard on your sandwich, or whatever it is, there are endless instances where you can find a reason to complain.But its not just outside circumstances that we complain about. 72 We complain about about ourselves too. We complain that we dont have enough time, we dont have enough money (this one is huge because its often “true”), that were not smart enough, cool enough, or just enough. 73 I never really thought about it much until I found this website about “living in a complain free world.”Imagine how much happier you would be if you simply stopped complaining? Much of what you complain about is outside of your control anyway. Whats the point of brooding about something you have no power to change? 74 Simply becoming conscious of how much you complain is the first step to stopping. When you recognize that youre complaining, stop and take notice of it. Ask yourself if you would rather complain, or be happy. 75 AWe complain about ourselves too.BNot very intelligent, if you ask me.CWhy cant we complain about things around us?DAre you ready to live a complaint free, happier life?EWhat youre complaining about may make you quite unhappy.FIf you dont believe me, count how many times you complain in one day.GIve experienced lots of unpleasantness for complaining about things I cant control.参考答案 7175 FAGBD。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【广东省揭阳市2014高考英语一模试题】AWhen several people look at the same person, it is not unusual for each of them to see different things; when you are alone observing one behavior or a person at two different times, you may see different things. The followings are but some of the factors that lead to these varying perceptions(感知,认识):(1)Each persons perceptions of others are formed by his or her own cultural conditioning, education, and personal experiences.(2)Sometimes perceptions differ because of what we choose to observe and how we deal with whatve observed. It is not necessarily true that person perception is based on observations of a particular person. Your observations may be totally controlled by what others have told you about this person; or you may focus primarily on the situation or role relationship. Most people do not use the same standard to measure their parents, their friends, and strangers.(3)Sometimes we see only what we want to see or dont see what may be obvious to others because of our own needs, desires, or temporary emotional states. This is a process known as selective perception. Selective perception is obviously more difficult when contradictory information is particularly obvious, but it can be done. We can ignore the stimulus“Hes basically a good boy so what I saw was not shoplifting(入店行窃).” We can reduce the importance of the contradictory information “All kids get into mischief(顽皮). Taking a book from a bookstore isnt such a big deal.” We can change the meaning of the contradictory information- “It wasnt shoplifting because he was going to pay for it later.”26. The first factor given by the author that affects our perception is _.A. our hearing and visual abilities B. cultural background and personal experiences C. the experience one learns from others D. critical measures taken by other people27. While observing a particular person,_.A. one is likely to take all aspects into consideration B. one pays more attention to his/her advantages C. children often differ from grown-ups in perception D. one tends to choose certain aspects to look at28. Observation of the same person by two people at the same time may differ because _.A. they follow different standardsB. either of them may be slow to catch informationC. the time for observation is not long enoughD. each of them uses different language to express his/her impressions29. The underlined word “stimulus” in Paragraph 4 refers to _.A. something attractive B. selective perception C. contradictory information D. shoplifting30. The worst thing in selective perception is that _.A. the information received runs against your desireB. facts can be twisted or totally ignored C. importance of the contradictory information can be overrated (估计过高)D. misbehaved children may not be punished【参考答案】26-30. BDACB 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Even before my father left us, my mother had to go back to work to support our family. Once I came out of the kitchen, complaining, “Mom, I cant peel potatoes. I have only one hand.”Mom never looked up from sewing. “You get yourself into that kitchen and peel those potatoes,” she told me. “And dont ever use that as an excuse for anything again!”In the second grade, our teacher lined up my class on the playground and had each of us race across the monkey bars, swinging from one high steel rod to the next. When it was my turn, I shook my head. Some kids behind me laughed, and I went home crying.That night I told Mom about it. She hugged me, and I saw her “well see about that” look. The next afternoon, she took me back to school. At the deserted playground, Mom looked carefully at the bars.“Now, pull up with your right arm,” she advised. She stood by as I struggled to lift myself with my right hand until I could hook the bar with my other elbow. Day after day we practiced, and she praised me for every rung I reached. Ill never forget the next time, crossing the rungs, I looked down at the kids who were standing with their mouths open.One night, after a dance at my new junior high, I lay in bed sobbing. I could hear Mom come into my room. “Mom,” I said, weeping, “none of the boys would dance with me.”For a long time, I didnt hear anything. Then she said, “Oh, honey, someday youll be beating those boys off with a bat.” Her voice was faint and cracking. I peeked out from my covers to see tears running down her cheeks. Then I knew how much she suffered on my behalf. She had never let me see her tears.6. Which of the following expressions can be used most suitably to describe Moms attitude when she made the child to peel potatoes?A. Cruel. B. Serious. C. Strict.D. Cold.7. From the passage, we know monkey bars can help a child train _.A. the skill to throw and catch thingsB. the speed of ones hand movementC. the strength and skill to hang and swayD. the bodily skill to rotate round a bar8. What does the sentence “I saw her well see about that look” imply?A. Mom believed every aim could be achieved if you stuck t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论