高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)41.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)41.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)41.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)41.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解选练(三)41.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

济南历城区2017高考英语阅读理解(一轮)选练(三)【由北京市丰台区2014高考模拟改编】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。A Mountain of Green Beans Another envelope in the mail. Theres my name, Alexander Spencer, typed on the front. I throw it under the bed. The piles of envelopes are growing.The envelopes were applications to all the colleges I was supposed to attend. I did open the first envelope. Then I saw the application, all those blank spaces I was supposed to fill with my own writing, spaces for my name and birth date and grade average and statement of purpose. I looked at them for a long time. I could write for hours and not fill all those spaces. So I put the application back in the envelope. I would fill it out the next day, when I had time. But another envelope arrived. And then the pile began.The pile scares me it is really like a monster. All the while, I feel the weight of a million envelopes raining down on my head until my grandmother calls me and wants to know how I am.“I am overcome by too many tasks,” I say.“Honey, you just take it bit by bit,” she says, and she reminds me about the green beans.When I was a little kid I hated green beans. But my mom said I couldnt leave the table until I ate ten green beans. All alone at the table, I stared at the green beans for what seemed like hours. It was a mountain of green beans. I couldnt do it.My grandma came to me and asked if I could eat one green bean.“But Grandma, I have to eat ten!”She said all I had to do was to eat one green bean. One tiny little green bean. So I ate one. It was bad, but not as bad as Id thought it would be. Then she asked me again if I could eat one. So I ate one green bean nine more times.My grandma doesnt know about the envelopes, but she tells me anyone can do one thing every day.Back in my room, I lay down on the bed. Just like I used to do when I was a little kid, I hang my head down to look at the pile of envelopes. There it is. But instead of a monster, I see a pile of green beans. Whos afraid of green beans? 1. Envelopes are piling up because the author _.A. doesnt know how to reply B. feels bored of the paper work C. doesnt want to attend collegeD. has been too busy to open them 2. What does the author learn from the story of the green beans?A. A good start is half done. B. Actions speak louder than words.C. A long journey begins with a single step.D. All work and no play makes Jack a dull boy.3. What do you think the author will do next?A. He will fill out the applications one after another.B. He will go to the college that he dreams of.C. He will throw away all the envelopes.D. He will eat up the green beans.【参考答案】13、BC A 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】When we consider the large number of people who need help, being part of the solution can seem overwhelming. There are hundreds of thousands of kids trapped in quitting schools in the U.S. alone. There are many millions of starving children around the world. How can a single person who isnt a billionaire have an impact? Where do you start? Start with one small act. When Hilde Back was a schoolteacher in Sweden, she decided to sponsor (赞助) one childs education in Kenya. Hildes sponsorship of Chris cost about $15 per month. Most poor children in Kenya cannot afford to pay secondary school tuition. Unfortunately, without an education, an extremely difficult and poor life is practically guaranteed. Thanks to Hildes generosity, Chris avoided that fate.Chris graduated from high school, went to University of Nairobi and then attended Harvard Law School. He became a U.N. Human Rights Advocate, and he started a charity. He got the name of his anonymous (匿名的) sponsor through the Swedish embassy and named his nonprofit organization the Hilde Back Education Fund (HBEF) after the sponsor he never met. HBEF pays tuition for poor students in Kenya. Since the charitys start, 350 children have been supported. Three hundred and fifty lives have been changed directly so far. That doesnt even include the impact on their families. And who knows how many of these students will be inspired, as Chris was, to give back.When talking about why he started HBEF to educate poor children, he said, I think I want to see a world in which children have equal opportunity and are not robbed of their future by poverty, like so many of my friends in the village were.Its interesting that the only reason why Hilde Back was even alive to support Chris was because of a strangers kindness. This is a reminder that we can all make a difference, and you never know what a big impact a small act of kindness can have.26. Whats the function of the first paragraph? A. To tell a story. B. To give an example. C. To introduce the topic. D. To list some questions.27. Which of the following best describes Hilde Back? A. She used to be a poor student in Kenya. B. She did a small act to make a big difference. C. She offered something great to a poor student. D. She did a small act to get a fund named after her.28. What can be inferred from the passage? A. Chris named his fund after meeting Hilde Back. B. Chris would have a fate of poverty without an education. C. Chris fund is aimed to help poor children in his village. D. Chris knew the name of his sponsor before graduation.29. How is the passage organized? A. Topic- Examples - Conclusion B. Topic - Argument - Explanation C. Introduction - Comparison - Discussion D. Introduction- Description- Explanation30. What might be the best title of this passage? A. Help the poor B. Learn from Hilde Back C. To be a generous sponsor D. Start with one small act【参考答案】26-30 CBBAD Hilde Back曾受过陌生人的帮助,也曾帮助过陌生人Chris, Chris后来成功了并成立了一个教育基金(HBEF)来帮助更多需要帮助的人。有时候,一个小小的善举可以产生巨大的影响。26. C。作者意图题。第一段前面的铺垫是为了引出这段的最后一句Start with one small act,这句话也是整篇文章的主题。27. B。推理判断题。第二段介绍了Hilde Back资助Chris的故事,而Chris成立基金会可以帮助更多的人。所以,Hilde Back的善举产生了很大的影响。28. B。推理判断题。根据第二段中Unfortunately, without an education, an extremely difficult and poor life is practically guaranteed. Thanks to Hildes generosity, Chris avoided that fate.可知答案。29. A。文章结构题。文章第一段引出话题,后面用Hilde Back和Chris的故事来做例子,最后一段再归纳主题,故选A。30. D。主旨大意题。根据第一段最后一句Start with one small act.以及最后一段中.and you never know what a big impact a small act of kindness can have.可知答案。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I didnt realize how short I was until I started school. There, a few kids picked on(欺负)me, calling me names. Then I knew. After that, I began to hate the first day of school each year. I didnt know who was new and would stare at me as I struggled to climb the school bus stairs. Some of the kids would point and say, “Look at that kid. Look at her.”As time went on, I just tried to smile and accept the fact that I was going to be noticed my whole life. I was determined to make my uniqueness an advantage rather than a disadvantage. My friends became increasingly protective. Theyd help me up the bus steps. If people were cruel, they would take them aside and correct them. What I lacked in height, I made up for in personalitymy ability to laugh, even at myself. For example, one time I was reaching into the washing machine at my parents house to grab the wet clothes. I fell all the way in and yell for Mother, who was sitting nearby reading the paper. Watching feet flying everywhere, she laughed quietly and said, “I should leave you there.”I laughed with her. Im 47 now, and the stares have not decreased as Ive grown older. People ask my friends if I live in a dollhouse. They look in disbelief when they see me get out of my car on the drivers side. During those times, I try to keep a good attitude. When people are rude, I remind myself, “Look what else I havea great family, nice friends. . .”1. What is the main idea of the second and third paragraphs? A. How the writer changed her disadvantage to advantage. B. The writers friends and mother loved her deeply. C. The writer had many friends helping her. D. The writer had the ability to laugh. 2. By saying “the stares have not decreased”in the last paragraph, the author suggests that_.A. she is able to live a happy life like a normal personB. she isnt afraid of being noticed by others any moreC. some people still dont treat her as a normal personD. more and more people treat her with respect now3. How is the author feeling now about her situation? A. Quite optimistic. B. Very satisfied. C. Deeply upset. D. Rather anxious. 4. We can infer that the author believes that_.A. society should help the disabled as much as possibleB. only your parents and friends can help youC. what people say about you is none of your businessD. all people should be treated with respect【参考答案】35.ACAD 社会生活类-36阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。The other day at a supermarket, I saw a naughty child of about six crying loudly, falling to the floor and refusing to move. All the while the troubled mother was trying to persuade him to behave well but failed. A little smack(打)on his bottom would have done the job, I thought. Teenagers also cause discipline (纪律)problems. As a teacher I had a 16-year-old student who had fallen in love with a waiter at a fast-food restaurant. In fact, she had left home to stay with him. So we decided to put her in the school hostel. She refused. When she heard her mother begging her to stay in the hostel, she turned round and said, “Why dont you stay in the hostel if you like it so much?”My palms were itching to slap her for being so rude but the poor mother continued to cajole her, hoping the gentle persuasion would work wonders. It did not. Later I heard that she had run away from home again. The list goes on and on. Could it be that todays parents are softer and believe that they must not rod (棍棒惩罚) their children for fear of the bad result?Or do they actually believe that the children will get rid of the bad habits and behave well naturally as they grow older?I beg to disagree. I believe it is the parents duty to discipline the children even at a young age. My children who are now adults will prove the fact that I used the rod

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论