




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北红安县2017高考英语阅读理解一轮训练(二)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Having a great teacher can be lifechanging. Mr. Goodney, my 9th grade Advanced English teacher, pushed me in ways I hadnt been pushed in the classroom previously. He didnt grade me compared to my classmates;he graded us on a personal grading scale. Mr. Goodney encouraged me but I just couldnt seem to please Mr. Goodney, no matter how hard I worked.I continued to see the dreaded Bs, sometimes even a C, so frequently that I said goodbye to my hopes of being a middle student. I was a really diligent nerd(令人厌烦的人). Yet at the end of the semester when report cards came out, I had an “A” next to my English class, and I realized that the letter he had written on my report card was just a way to make me work harder than I ever had.He made me push myself to think deeper, write better, and analyze more thoroughly. He didnt hate me as I initially thought, and I looked back embarrassed about all those times when I showed frustration and dissatisfaction with a returned grade. He would write a positive comment on one of my papers that would invigorate_me to work even harder even if I made a little bit progress. These sporadic (零星的) good words would motivate me to do whatever it took to earn those praising comments on my next paper and push me to try and top my last assignment. After we all improved he expected perfection and those high standards made all of us better writers, creators, good students, and useful people. Mr. Goodney inspired me to become an English teacher although I felt like I fell below his standards in a classroom. Now I have become a high school teacher. Thinking of him from time to time makes me try to come up with fresh and creative teaching ways just as he did.From my experience I believe a good teacher is very important. Mr. Goodney inspires me to this day, and I wish I could travel back to the 9th grade for just one day in the old classroom, so I can fully thank him, which I didnt do at that time. 1. According to the passage, Mr. Goodney graded the author_. Ain order to encourage himBaccording to his real marks Ccompared to his classmatesDas most teachers usually do 2. What do we know about the author from the passage?A. He only did well in English and often got praises. BHe didnt study his lessons hard enough. CHe got good marks on one of his report cards. DHe had confidence in becoming a top student. 3. The underlined words “invigorate me” in Paragraph 4 can be replaced by_. Atake pity on meBencourage meCplay tricks on meDoffer me help 4After getting a positive comment, the author_. Atried to do better next time Bthought his teacher liked him best Cthanked his teacher immediatelyDfelt proud of him too much解题导语一个好的老师可以改变一个人的命运。作者永远不会忘记自己在九年级时的英语老师。在他的鼓励和帮助下,作者终于成为了有用之才。1. 解析:选A。细节理解题。从文章第一段中的. he graded us on a personal grading scale和第二段中的Mr. Goodney encouraged me. 可知,这位老师在教育孩子方面的不同, 他是按学生的个人情况给打分,借此来鼓励孩子。2解析:选C。细节理解题。由文章第三段中的Yet at the end of the semester when report cards came out, I had an “A” next to my English class. 可知,作者在他的其中一张成绩单上得到了好的成绩。3. 解析:选B。词义猜测题。根据句中提到的a positive comment.及下文的.work even harder.可推断,invigorate意为“鼓励”,故正确选项为B。4. 解析:选A。细节理解题。从文章第四段中的These sporadic(零星的) good words would motivate me to do whatever it took to.push me to try and top my last assignment. 可知,老师的这些鼓励激励了作者,使他更加努力地去争取在下一次做得更好,更完美。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Papas jaw dropped when Mama told him that Sister had cheated on her final examsnot to succeed but to fail. “Its unbelievable!” he said. “Sister has always been so proud of her good grades!”“Yes, she has,” said Mama. “But its not unbelievable. It just shows how badly she wanted off the swimming team.”“Wanted off the swimming team?” said Papa. “She never said anything about that to me.”“Of course she didnt,” said Mama. “She was afraid youd blow your top. You already had her getting a swimming scholarship to college and winning gold medals at the Olympics. Can you imagine how much pressure she must have felt? For her, being on the team couldnt have been much fun.”“Oh, my gosh!” Papa said, clapping a hand to his forehead. “Ive been so stupid! I just thought shed want to be a champion swimmer because shes so good at it.”“Its like anything else, dear,” said Mama. “No matter how good at it you are, if it stops being fun, you wont want to do it anymore.”Papa put his head in his hands.“She must be really mad at me,” he mumbled. “Maybe I should say sorry to her.”Sisters footsteps could be heard on the stairs. She came into the kitchen and looked hopefully up at her parents.“Honey,” said Mama with a smile, “your papa and I have decided that theres no reason for you to be on the swimming team if you dont want to.”Sisters face lit up like a Christmas tree. “Yippee!” she cried.“And,” added Papa, “theres no need for any more drills. Im sure youll bring your grades back up all by yourself.”Sister ran to Papa and jumped into his arms. She gave him a big hug. “Im going to go play cards with Lizzy!” she said. “See you later!”From the kitchen window, Mama and Papa watched their daughter run down the sunny road toward Lizzys house.“Its good to see her happy again,” said Mama.“It sure is,” Papa agreed. “As for the swimming team, theres always next year.”“If?” Mama prompted him.“Oh, right,” said Papa. “If she wants to.”Mama smiled. “At least youre learning, dear,” she said. She kissed him.“Well, you know what they say,” Papa said. “Better late than never.”1. Sister wanted off the swimming team because _. A. she was not as good at swimming as ever beforeB. she intended to improve her grades in her studiesC. she wanted to play cards far more than swimmingD. she felt it boring to struggle for Papas expectation2. Mama insisted that the child should do _. A. what she was willing to B. what she felt easy to C. what she was able to D. what she felt right to 3. What do you think of Papa?A. Cruel but reasonable. B. Crazy but confident. C. Stubborn but honest. D. Ambitious but considerate.4. Which might be the proper title for the passage?A. Easier Said Than Done B. Health Is Better Than WealthC. Better Late Than NeverD. Something Is Better Than Nothing【参考答案】14、DADC 阅读理解。One of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. That happened last night against the lowly Boston Celtics. They had only won 13 games the whole year and were really struggling. We had just come off a very good win against the Orlando Magic on the road and were feeling good about ourselves.The day did not start out good for us when we learned that T-Mac was going to miss the game with the flu. When you lose your best players (Yao, T-Mac) everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor. We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac. It was a nasty game. We are usually one of the best three point shooting teams in the NBA and we only made 1 of 22 three point shots! I have never seen that happen. Never! Rafer Alston, Luther Head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. Ouch! You arent going to win too many games like that. Even as poorly as we shot the ball, we STILL had a chance to win the game in the fourth quarter but failed to make the winning plays that you must make to leave the floor victorious. In the locker room after the game, everybody felt terrible. When we play a bad game, we feel that we let our teammates down. There is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to anyone. It is a terrible feeling, but it is a feeling that makes you want to try harder and do better the next time. Ill talk to you guys later.Shane 1. What is the passage mainly about? A. To blame the team for losing the game.B. To tell the readers about the feeling after losing the gameC. To explain why they played poorly in the game.D. To blame Yao Ming and TMac for being absent from the game.答案解析:答案为B。本题为主旨大意题。从第一段第一句话 “One of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten.”并结合后段的描述可知,本文作者是在描述比赛失败后的感受。故选B。2. What can the readers learn from the text? A. The Boston Celtics is one of the top teams in NBA.B. The Boston Celtics had a big win over the writers team.C. Every one of the team played poorly with no energy.D. Bonzi Wells starts in the game with T-Mac out.答案解析:答案为D。本题为细节推断题。A选项没有在文章中提到;B选项与第一段第三句话“They had only won 13 games the whole year and were really struggling.”不符;C选项与第二段第二句话 “. everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor.”不符合。D选项可以从第二段最后一句话 “We inserted Bonzi Wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of T-Mac.”相符合,意为“我们插入Bonzi Wells来代替T-Mac,与D选项意思一致,故选D。3. How do you think the writer might describe his performance that night?A. Tough B. Relaxing C. Terrible D. Efficient答案解析:答案为C。本题为细节题。从倒数第二段最后一句话 “It is a terrible feeling”得知,答案为C。4. The text most probably comes from the writers _ .A. blog B. telephone message C. note D. interview答案解析:答案为A。本题考查考生判断文章体裁的能力。A 意为 “博客 ”;B 意为 “电话消息 ”;C 意为“笔记”;D 意为“采访”。解答本题可以结合第一题的问题,通篇文章都是在抒发作者比赛失败后的感觉,所以此内容最有可能是从博客中看到。故选A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。Food CuresOur Price: $31.96 & this item ships for FREE with Super Saver Shipping. SKU: 79133In StockUsually ships in 1 business dayDescription:Did you know that fish oil is emerging as a real treatment for depression? That coffee and cinnamon can actually lower blood sugar in people with diabetes? Here youll find detailed food prescriptions, based on the latest research, for more than 57 common health problems, including colds, hay fever, memory loss and so on. Plus dozens of practical suggestions for getting more of the foods that can help prevent disease, and simple recipes for immune-boosting smoothies, healing teas, and more.Product Details:Hardcover: 352 pagesPublisher: Readers Digest AssociationPublication Date: 2007-09ISBN: 0762107308 Average Customer Rating: based on 3 reviewsAverage Customer Review: Exactly As Described Feb 15, 2010Product arrived quickly. The description said there was a tear on the cover of the book. I was pleased that it was just a small tear and otherwise the book was in very good condition. This seller was honest and did not try to overplay the condition in order to make a sale.Some good information Feb 06, 2010This book does have some good information, but it does not talk at all
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46506-2025茯苓菌种生产技术规程
- GB/T 46271-2025信息技术三维声技术编码、分发与呈现
- 中国浙江成品油项目投资计划书
- 中国二乙基羟胺项目创业计划书
- 中国表面保护膜项目投资计划书
- 2025年中国特种油墨项目商业计划书
- 中国环保型增塑剂项目投资计划书
- 吕梁市中医院科室应急管理配合考核
- 齐齐哈尔市人民医院酶学清创技术考核
- 运城市中医院肿瘤心理学支持考核
- 局文件收发管理制度
- 2025-2030年中国消防机器人行业市场深度调研及前景趋势与投资研究报告
- 2025年全国新高考I卷高考全国一卷真题英语试卷(真题+答案)
- 中枢性抗胆碱药苯海索
- 中国蛇伤救治指南2024
- 父母出资写协议书
- (新版)农产品食品检验员考试题库及答案
- 中医对高脂血症认识与防治课件
- 一二年级科学试卷及答案
- 勤劳的小蜜蜂课件
- 2025-2030中国脱硝催化剂行业市场发展趋势与前景展望战略研究报告
评论
0/150
提交评论