




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高考高三英语二轮专题复习精练:完型填空(5)A2014乌鲁木齐高三年级诊断性测试Dad was always full of advice. One of the biggest lessons he taught me one summer was about having a strong_1_ethic(道德规范). When my brother and I were growing up, we mowed_2_during the summer to earn pocket_3_.Every time we went to mow lawns, Dad was there to watch. I used to_4_why he came with us.He stood watching our work in the_5_weather when he could have been inside relaxing with air conditioning.One day we were_6_our neighbors yard. She always _7_until the grass was kneehigh to call us over. To make matters worse, we had an old lawn mower. That afternoon, I was finishing up and was_8_. I was just about to_9_the mower when I saw Dad pointing to some _10_. I thought about how little I was paid for cutting grass so_11_and it almost broke the mower. I_12_him and kept walking. Dad called me out, “You missed a piece.”I frowned,_13_he would go home. He kept_14_.So worn out and discouraged, I went back to cut that piece of grass. I mumbled(咕哝) to myself,“That one piece isnt _15_anyone. Why wont he just let it go?”Other neighbors took_16_of the good work we did and we soon got_17_business.We started out with one client, but by the end of the summer we had five.The lesson my dad taught me stayed with me: be_18_. If you say you are going to perform a job at a certain time, keep your_19_.Give your customers the kind of service you would like to_20_. It shows how sincere you are and how much pride you take in your work.1. A. work B. familyC. neighbor D. study2. A. banks B. fieldsC. yards D. squares3. A. change B. troubleC. method D. stage4. A. scold B. impressC. beg D. wonder5. A. rainy B. snowyC. hot D. cold6. A. watering B. cuttingC. making D. digging7. A. instructed B. followedC. stopped D. waited8. A. excited B. confusedC. frightened D. tired9. A. pay for B. cut downC. turn off D. cut off10. A. people B. stonesC. grass D. bushes11. A. strong B. thinC. different D. high12. A. ignored B. wavedC. comforted D. appreciated13. A. pretending B. admittingC. hoping D. believing14. A. going B. pointingC. shaking D. raising15. A. hurting B. cheatingC. criticizing D. concerning16. A. care B. advantageC. notice D. proud17. A. longer B. harderC. more D. better18. A. ordinary B. professionalC. brave D. outstanding19. A. space B. peaceC. word D. need20. A. offer B. receiveC. provide D. exchange文章大意 本文是一篇夹叙夹议的文章。一个夏天,作者在给邻居割草坪以赚取零花钱的时候,作者的父亲一直在旁边看着作者并指出他的缺点。通过割草,作者从父亲那里学到了一些工作中的道理。1.A。从文章的最后一句“It shows how sincere you are and how much pride you take in your work.”可知,作者通过给人割草坪学到了“工作”上的道德,所以此处要用work。2.C。根据第三段第一句中的“our neighbors yard”可以得知,作者是在“院子”里割草坪,所以选yards。3.A。从文章第三段中的“I was paid for cutting grass”可知,作者给邻居割草坪能够得到报酬,因此推断作者是想赚点零花钱,所以此处要用pocket change。4.D。从空后面“why he came with us”和下句中的“he could have been inside”可知,作者想知道(wonder)父亲为什么要跟着他们。5C。从第一段最后一句的“during the summer”和下面的“with air conditioning”可知,此时的天气很热,因此要用hot。6.B。从第二段第一句的“Every time we went to mow lawns”可知,此处表示作者是替邻居“割”草坪,所以此处要用cutting。7.D。从后面的“until the grass was kneehigh to call us over”可知,那位女士一直“等”(waited)草齐膝高了才叫作者过去割。8D。根据第四段第三句中的“So worn out”可知,作者感觉很累(tired)。9.C。从前一句中的“I was finishing up”可知,作者完成了割草,因此要“关上”割草机,所以此处要用turn off。10C。从空处所在段最后一句中的“You missed a piece”和下一段第三句的“back to cut that piece of grass”可知,作者的父亲指的是“草”,所以此处要用grass。11.D。从第7空后面的“was kneehigh to call us over”可知,草长得很高,所以此处要用high。12A。从下面的“and kept walking”可知,作者“不理睬”父亲,所以此处要用ignored。13C。 结合后面的“So worn out and discouraged”和“I mumbled(咕哝)”可知,作者不愿再去管那片草,所以“希望”(hoping)父亲回家。14B。从后面的“I went back to cut that piece of grass”可知,作者回去了,据此可以推断父亲一直“指”(pointing)向那块草坪。15A。从后面的“Why wont he just let it go?”可知,作者感觉那些草也不伤人,没有必要再去割,所以此处要用hurting。16.C。从下面的“We started out with one.had five.”可知,作者的工作被其他邻居“注意”到了,所以此处要用take notice of。17.C。从下面的“but by the end of the summer we had five”可知,作者得到了“更多的”工作,所以此处要用more。18B。从后面作者得到的启发来看,父亲要求作者在做工作的时候要“职业”些,不要马马虎虎,所以此处要用professional。19C。从后面的“It shows how sincere you are”可知,此处表示一定要遵守诺言,所以要用keep your word。20.B。给顾客你自己想要的那种服务,所以此处要用receive。B2014石家庄市高中毕业班复习教学质量检测My husband has always had great love for older people and has helped out several elderly friends in the past,but this story is different! Mr. Daves _1_ in the same lake as my husband John for over 15 years. A _2_ developed but when Mrs. Daves died five years ago,it left Mr. Daves alone.They had no children and after sixty years of _3_ he was lost.So John took Mr. Daves fishing with him every time he went. Mr. Daves was energetic and never _4_ being with John. A few years later Mr. Daves had a stroke that paralyzed(使瘫痪) his right side. He lost his _5_ and was put into a nursing home. Confined(限制) to his _6_ and unable to communicate, Mr. Daves began to _7_from depression. This almost _8_ Johns heart. He finally got _9_ from the nursing home to take Mr. Daves out for a ride. They were both _10_ to be together again but it was very _11_ for Mr. Daves to be lifted into Johns truck. The _12_ of his paralyzed side pulled heavily on his good side. John worried about this _13_ still took him out about every ten days.One day he announced he was selling his _14_ truck to buy a van that was equipped for a _15_. We researched these vehicles, sold the truck and got a van. It isnt sporty or fast but it sure _16_ Mr. Daves pain on their outings and they both enjoy them more. Now they can go fishing together more _17_.Mr. Daves is now 86 but is still _18_ life. I dont know anyone who would _19_ their prized possession to help a friend. I hope he can be a(n) _20_ for others to take similar steps to help those who are in need.1. A. droveB. fishedC. played D. swam2. A. friendship B. habitC. problem D. story3. A. fishing B. livingC. marriage D. work4. A. afraid of B. aware ofC. fond of D. tired of5. A. sight B. smellC. speech D. touch6. A. bed B. houseC. office D. truck7. A. escape B. hearC. learn D. suffer8. A. broke B. movedC. stole D. ruined9. A. benefit B. informationC. permission D. promise10. A. excited B. frightenedC. surprised Dworried11. A. easy B. happyC. long D. painful12. A. height B. slimnessC. weight D. wound13. A. and B. butC. so D. thus14. A. broken B. favouriteC. new D. old15. A. bedroom B. kitchenC. toilet D. wheelchair16. A. cures B. easesC. promotes D. worsens 17. A. cheaply B. fortunatelyC. frequently D. greedily18. A. enjoying B. improvingC. living D. planting19. A. put away B. pick upC. hand in D. give up20. A. example B. guideC. hero D. superman文章大意本文为记叙文。文章作者讲述了其丈夫热心帮助一个无子女的孤寡老人的故事,激励人们关爱老人。1B。根据下文中“So John took Mr.Daves fishing with him every time he went.”可知,他们是坚持到同一个湖去钓鱼。故选B项。2A。根据文章第一段“.has helped out several elderly friends in the past.”中的friends可知。故选A项。3C。根据上句“.Mrs.Daves died”以及最后一段首句“Mr. Daves is now 86.”可知,其夫人的去世,结束了他们60年的婚姻。 故选C项。4D。根据本段首句可知,他们在一起钓鱼长达15年之久。根据下文可知,戴夫斯先生在得了偏瘫之后,还乐于与约翰外出钓鱼。显然他对与约翰待在一起“从不厌烦”。故选D项。5C。根据下一句中的“unable to communicate”可知,戴夫斯先生偏瘫后,丧失了说话的能力。故选C项。6A。戴夫斯先生偏瘫后,住进了疗养院,只能待在床上,显然B、C、D三项不合适。故选A项。7D。戴夫斯先生住进疗养院后,由于偏瘫整天待在床上,而且丧失了语言能力,不能与人交流,这样自然“患上”了抑郁症。故选D项。8A。戴夫斯先生的不幸和痛苦让约翰心碎。break ones heart令人心碎。故选A项。9C。戴夫斯先生住进养老院之后,约翰要带其外出,显然需要经过疗养院的“同意、许可”。故选C项。10A。戴夫斯先生和约翰是长达15年的钓友,很长时间没有一起外出钓鱼,再次一起外出钓鱼,两人都很“兴奋”。故选A项。11D。由于戴夫斯先生身患偏瘫,上车的时候肯定不舒服,很“痛苦”。故选D项。12C。根据本句中的heavily可知,说的是瘫痪的那一侧身体的“重量”重重地拖累着另一侧。故选C项。13B。前后为转折关系。虽然约翰担心这点,但还是大约每隔10天带老人出去一次。故选B项。14B。根据下文中“their prized possession”可知,卖掉的卡车是约翰“心爱的”车。故选B项。15D。戴夫斯先生身体偏瘫,坐在卡车上不舒服,约翰卖掉卡车,买了一辆大篷车,自然是在车上装配了“轮椅”,以方便带戴夫斯先生外出钓鱼。故选D项。16B。大篷车上装配了轮椅,这样,就可以“减轻”戴夫斯先生的痛苦了。故选B项。17C。大篷车上的轮椅可以减轻戴夫斯先生外出钓鱼时的痛苦,这样外出钓鱼就更“频繁”了。故选C项。18A。在约翰的热心关爱下,戴夫斯先生一个孤寡老人感受到了关爱,现在86岁了,但依旧“享受”着生活的乐趣。故选A项。19D。根据上文,约翰为了减轻戴夫斯先生外出钓鱼时的痛苦,将自己心爱的卡车卖掉,买了一辆大篷车。其卖掉心爱的卡车,属于“放弃”。故选D项。20A。约翰的行为,为人们帮助那些需要帮助的人树立了“榜样”。故选A项。C2014云南省第一次高中毕业班复习统一检测I was born is Schuyler County, Illinois. I _1_ the first twelve years there. My parents _2_on a farm about three miles southwest of the county. Living in the county, it was quite a _3_ to go to town. _4_ a circus would come to Rushville, and my father and mother would take my sister, Edith, and me to _5_ the sights.But the one situation that still remains so _6_ in my mind was being privileged to see the play, Uncle Toms Cabin. I was about five years old at the time, and I had not _7_ to school yet. The play was given in a tent on a vacant lot.My father and mother, with my sisters and me, _8_ to town in a carriage, drawn by a team of spirited driving _9_. Father was late getting his evening work _10_, and when we arrived at the show, there was standing _11_ only. Of course, I was too small to see well, as we were in the back of the tent, so father _12_ me up on his shoulders.In the time between then and the _13_, I have sat in a large Hollywood Bowl in Los Angeles and marveled(惊叹) at the vast crowd of _14_ there. However, of all the _15_ I have witnessed, the little play, Uncle Toms Cabin, still remains most _16_ in my mind. I did not understand _17_the moral of the play at the time, _18_in later years, when studying history, I knew it _19_ the freeing of the slaves and also the cause of the great _20_ between the North and the South. But the golden memories will be in my mind forever to remind me of the hard pleasure from the hard times.1A. delayedB. formedC. experienced D. spent2A. fed B. decidedC. lived D. relied3A. dinner B. treatC. chance D. challenge4A. On occasion B. In publicC. In advance D. On time5A. meet B. enjoyC. miss D. touch6A. vaguely B. quicklyC. vividly D. simply7A. refused B. plannedC. reported D. started8A. drove B. rodeC. started D. sent9A. cows B. horsesC. trains D. bikes10A. continued B. carriedC. finished D. managed11A. space B. areaC. direction D. room12A. held B. calledC. took D. shut13A. former B. presentC. latter D. absent14A. teachers B. childrenC. people D. actresses15A. examination B. entertainmentC. inspection D. environment16A. divided B. loadedC. shared D. fixed17A. completely B. deeplyC. immediately D. widely18A. so B. andC. for D. but19A. contained B. involvedC. instructed D. disclosed20A. union B. troubleC. conflict D. friendship文章大意作者回忆起童年在乡下时和父母一起去看舞台剧汤姆叔叔的小屋的一些情景。1D。这里指作者在Schuyler County, Illinois 度过的12年时光,spend 和years 形成动宾关系。2C。句中的“about three miles southwest of the county”说明这里指的是当时作者全家居住的环境。3B。句中的“Living in the county”说明能进一次城可真是一大乐事,treat 在这里是名词,意为“款待;乐事”,是对当时的情况来说一次难得的享受和放松。4A。上一句的“Living in the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 诺奖巨磁电阻效应与SXQ理论
- 玫瑰人生温暖世心 中英互译
- 河北省徐水县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 河北省滦平县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 河北省宽城满族自治县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 2025版旅游设施融资租赁担保合同范本解析
- 2025年度机关单位炊事员职业培训合同
- 2025版金融资产管理公司并购保密协议模板下载
- 2025年度高端定制化钢结构安装服务合同范本
- 2025年度塑钢窗安装与建筑节能评估服务合同
- (2024年)知识产权全套课件(完整)
- 体育室内课-足球课件
- 阀门试压方案样本
- 专家委员会组建方案
- 急诊科急诊超声检查在腹部外伤中的应用培训
- 速效救心丸培训课件
- 2022年上海市浦东新区6月线下高考二模英语试题(含答案和听力音频与听力稿)
- 妇产科学课件:妊娠合并病毒性肝炎
- 人脸识别系统软件使用手册
- 路基分层-表格-
- 干部年休假审批表
评论
0/150
提交评论