高考英语二轮复习 天天增分练(十二).doc_第1页
高考英语二轮复习 天天增分练(十二).doc_第2页
高考英语二轮复习 天天增分练(十二).doc_第3页
高考英语二轮复习 天天增分练(十二).doc_第4页
高考英语二轮复习 天天增分练(十二).doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

天天增分(十二)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.阅读理解ATo most people, noise pollution is a jet flying over their head. For one Spanish woman, it is a neighbor playing the piano, The woman has taken her neighbor to court. Now she wants to send her neighbor to prison for over seven years on the charges of psychological damage and noise pollution.In a country known for its noisiness, the case has raised eyebrows. Neighbors often complain about street noise in Spain, but people seeking prison time for someone practicing the piano is unheard of. At the trial,Sonia Bosom says she has been suffering noise pollution up to now due to the practice sessions of Laia Martin, who lives below her. Martin, 27, didnt admit that she played at home that often, saying she took regular classes in other towns and mostly practiced at home on the weekends.On the first day of the trial, the newspaper reported that Bosom told the court she now hated pianos so much that she couldnt even stand seeing them in a film.Bosom says years of hearing constant playing has caused her “psychological injury”. Medical reports show she has suffered from a variety of problems, including insomnia (失眠), anxiety, and panic attacks.She says tests by local authorities have found that the sound levels made by the piano are up to 10 decibels (分贝) higher than the limit. City authorities have asked the family several times to either stop the piano playing or soundproof(隔音) the room. The family told the court they carried out soundproofing work twice but the complaints continued.The court hasnt made a final decision. A spokeswoman says the trial will end before May.1. Bosom wants to send Martin to prison because _.A. Martins playing the piano damaged her healthB. Bosom suffered from heart attackC. Martin refused to take regular classes in other townsD. Martin flew a jet over her head2. How did Laia Martin respond to the complaints?A. She stopped playing the piano.B. She soundproofed the room.C. She didnt admit she played at home.D. She took her neighbor to court.3. Which of the following may probably be the best title for the passage?A. A 7year Sentence Caused by the PianoB. Pianist Charged with Noise PollutionC. Health Problems of a Spanish WomanD. Actions Against Noise by Local Authority【语篇解读】本文是一篇新闻报道。一位西班牙女士因不能容忍邻居练习钢琴的噪声而把对方告上法庭。1解析:细节理解题。根据文章第一段中的“For one Spanish woman, it is a neighbor playing the piano. Now she wants to send her neighbor to prison for over seven years on the charges of psychological damage and noise pollution.”可知,Bosom要把邻居Martin送进大牢是因为Martin练习钢琴的噪声对她的身心造成了极大的伤害。故答案选A。答案:A2解析:细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句“The family told the court they carried out soundproofing work twice but the complaints continued.”可知,遭到投诉后,Laia Martin给自己家的房间做了隔音处理。故答案选B。答案:B3解析:标题概括题。本文主要报道了一位钢琴练习者因制造噪音污染而被告上法庭的案件。故答案选B。答案:BBAs the November cold begins to take control in the UK, Bonfire Night (or Guy Fawkes Night) is a chance to wrap up in winter clothes and warm up by the fire.Celebrated on November 5, Guy Fawkes Night has been part of British history since 1605, when Fawkes was found trying to blow up parliament(议会) with barrels of gunpowder. Now, it is traditional for Britons to make a fake(假的)“Guy” every year from old clothes and burn it on the fire.If you visit a small town in the southwest of the country, you might see men from the village run through the crowded streets with huge wooden barrels on their backs, then fill them with tar(焦油) and set them on fire. And in Lewes, a town in the southern English county of Sussex, different groups of bonfire societies parade (游行) the streets, each wearing their own unique outfits and carrying a giant mascot(吉祥物), which they burn at their own bonfire party at the end of the evening.Bonfire Night is also a time for “chili con carne”, a dish made from slowcooked beef mince, tomatoes, kidney beans,onions, and spices. It is often served on top of a hot jacket potato with butter and cheese. Its not the most elegant dish in the world but its sure to warm people up while they brave the cold for the festivities.But for many Britons, the night is not complete without “bonfire treacle toffee(太妃糖)”,which is also known as “plot toffee”, named after Guy Fawkes plot to blow up parliament. The toffee is rock hard and is often broken with a hammer and handed out to guests.Whether its the sound of fireworks making Britain sound like a war zone, the hearty winter food, or the excuse to light a huge fire, Bonfire Night has something for everyone. Just watch out for those rockets!4. What is Guy Fawkes Night? A. A person to explode the parliament. B. A guy to be controlled in the UK. C. A symbol for Britons to enter winter. D. A dish famous to British people.5. Why do people have “chili con carne”? A. Its the most elegant. B. Its full of energy. C. Its on jacket potatoes. D. Its slowly cooked.6. The underlined word “rockets” refers to “_” A. celebrations B. fireworks C. performances D. bonfires7. What is the text mainly about? A. The origin of Guy Fawkes Night. B. The introduction of a traditional food. C. A complete toffee on Bonfire Night. D. Activities on the night of November 5.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要向读者介绍了英国的一个节日,包括这个节日的历史背景和人们在这个节日里举办的活动等。4解析:推理判断题。根据第一段中的“Bonfire Night (or Guy Fawkes Night) is a chance to wrap up in winter clothes and warm up by the fire”可知,在Bonfire Night那天,人们开始穿上冬天的棉衣,坐在火堆旁取暖。由此可推知,这个节日标志着英国要进入冬季了。故答案选C。答案:C5解析:推理判断题。根据第四段最后一句中的“its sure to warm people up while they brave the cold for the festivities”可知,这道菜能让人们暖和起来,帮助他们抵御寒冷。由此可推知,人们吃这道菜是因为它充满了能量。故答案选B。答案:B6解析:词义猜测题。画线词所在的句子句意为:只需小心那些“火箭”!根据最后一段第一句中的“Whether its the sound of fireworks making Britain sound like a war zone”可知,在Guy Fawkes Night这天,英国人会放烟花,故下文提到的画线词“火箭”应指这些烟花。故答案选B。答案:B7解析:主旨大意题。文章主要介绍了英国的一个节日,这个节日在11月5日举办;文章还介绍了人们在这个节日举行的活动。所以D项“11月5日夜晚的活动”概括了文章的主旨。故答案选D。答案:D.完形填空Please Dress Me in RedI have worked with numerous children infected with the virus that causes AIDS. The relationships that I have had with these special kids have been _1_ in my life and I have especially learned that great _2_ can be found in the smallest of packages.Tyler was born infected with HIV and so was his mother. From the _3_ beginning of his life, he depended on medicine to enable him to _4_ . When he was five, he had a tube surgically inserted in his chest. This tube was _5_ to a pump, which he carried in a small backpack on his back. Medicine was given to this pump and was _6_ supplied through this tube to his bloodstream.Tyler wasnt willing to give _7_ one single moment of his childhood to this deadly disease. It was not _8_ to find him playing and racing around his backyard, _9_ his medicineladen backpack and his tank of oxygen. We were all surprised at his pure joy in being alive and the _10_ it gave him. Tylers mom often joked him _11_ telling him that he moved so fast that she needed to dress him in red so as to check on him _12_ in the yard,and then she could quickly _13_ him.But this terrifying disease _14_ wore down Tyler. He grew quite ill and, unfortunately, so did his HIVinfected mother. _15_ it became obvious that he wasnt going to survive, Tylers mom talked to him about death. She _16_ him by telling Tyler that she was dying too, and that she would be with him soon in heaven.A few days before his death,Tyler _17_ to me at his hospital bed, “I _18_ die soon. Im not scared. When I die, please dress me in red. Mom _19_ shes coming to heaven,too. Ill be playing when she gets there, _20_ I want to make sure she can find me without any effort. ”1. A. things B. lessonsC. gifts D. skills2. A. courage B. abilityC. wisdom D. knowledge3. A. primary B. veryC. first D. right4. A. struggle B. wrestleC. fight D. survive5. A. connected B. givenC. united D. tied6. A. occasionally B. continuouslyC. rarely D. frequently7. A. in B. outC. up D. off8. A. unlucky B. unfamiliarC. unexpected D. unusual9. A. wearing B. dressingC. pulling D. bringing10. A. strength B. energyC. effort D. force11. A. with B. forC. by D. in 12. A. walking B. wanderingC. running D. playing 13. A. recognize B. phoneC. contact D. touch 14. A. extremely B. completelyC. eventually D. wholly 15. A. After B. BeforeC. While D. When 16. A. encouraged B. comforted C. responded D. answered 17. A. whispered B. explainedC. spoke D. talked 18. A. must B. wouldC. might D. should 19. A. agreed B. promisedC. condemned D. rejected 20. A. but B. orC. so D. and【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。一个名叫Tyler的孩子天生患有艾滋病,他的胸部有一根管子跟背包里的泵相连,以不断给他供药,可病魔还是夺走了他的生命。临死前他让“我”给他穿上红色的衣服,以便他的妈妈在天堂里很快就能找到他。1解析:考查名词辨析。根据该句中“in my life”表达的语境,结合正文对Tyler的描写可知,与这些患有艾滋病的特殊孩子的相处是我生命中的礼物。C项意为“礼物”,符合语境。A项意为“事情”;B项意为“功课,教训”;D项意为“技能”,D项意为“全部地”,都与语境不符。答案:C2解析:考查名词辨析。根据下文对患有艾滋病的孩子Tyler勇敢面对疾病和死亡的描述可知,“我”从这些孩子身上学到了勇气。A项意为“勇气”,符合语境。故A项正确。B项意为“能力”;C项意为“智慧”;D项意为“知识”,都与语境不符。答案:A3解析:考查形容词辨析。根据上句可知,Tyler一出生就和他的妈妈一样感染上了艾滋病。B项意为“正是,恰好是”,符合语境。故B项正确。A项意为“初级的”;C项意为“第一”;D项意为“正确的”,都与语境不符。答案:B4解析:考查动词辨析。根据上句可知,Tyler一出生就和他的妈妈一样感染上了艾滋病,要依靠药物才能生存。D项意为“生存”,符合语境。故D项正确。A项意为“挣扎”;B项意为“摔跤”;C项意为“斗争”,都与语境不符。答案:D5解析:考查动词辨析。根据上句可知,他在五岁时通过手术在胸部插入了一根管子,结合该句中的“which he carried in a small backpack on his back”可推知,这根管子和他装在背包中的泵相连。connect. to意为“与连接”,符合语境。故A项正确。B项意为“给”;C项意为“联合”;D项意为“系,绑”,都与语境不符。答案:A6解析:考查副词辨析。根据上下文语境可知,泵中的药物通过管子源源不断地流入他的血液中。B项意为“不断地,持续地”,符合语境。故B项正确。答案:B7解析:考查动词短语辨析。根据该句中“one single moment”及下文“find him playing and racing”表达的语境可知,Tyler决不因这种致命的疾病而放弃自己童年的每一刻。give up为固定搭配,意为“放弃”。故C项正确。give in意为“屈服,让步”;give out意为“分发,筋疲力尽”;give off意为“发出,放出(光、热等)”,都与语境不符。答案:C8解析:考查形容词辨析。根据下文“We were all surprised at his pure joy in being alive”可知,尽管Tyler身患艾滋病,但我们经常看到他在院子里玩耍。D项意为“不寻常的,罕见的”,与否定词连用表示“经常”,符合语境。故D项正确。A项意为“不幸的”;B项意为“不熟悉的”;C项意为“未料到的”,都与语境不符。答案:D9解析:考查动词辨析。根据该句中的“backpack”可知,他时刻背着装满药的背包和氧气瓶。A项意为“带着,穿着”,符合语境。故A项正确。B项意为“穿(衣)”;C项意为“拉”;D项意为“带来”,都与语境不符。答案:A10解析:考查名词辨析。根据该句中的“surprised”“pure joy”可知,他单纯快乐地活着以及由此带给他的活力这些都使我们感到惊讶。B项意为“能量,活力”,符合语境。故B项正确。A项意为“力气”;C项意为“努力”,D项意为“武力”,都与语境不符。答案:B11解析:考查介词辨析。根据语境可知,他的妈妈曾以此跟他开玩笑,说他跑得太快,她要给他穿上红色的衣服来确认他是否在院子里玩耍。C项意为“通过”,符合语境。故C项正确。A项意为“和,连同”;B项意为“为了”;D项意为“在里面”,都与语境不符。答案:C12解析:考查动词辨析。根据上文中的“playing and racing”可知,Tyler经常在院子里奔跑玩耍,由此可知,他的妈妈给他穿上红色的衣服以便确认他是否在院子里玩耍。D项意为“玩耍”,符合语境。故D项正确。A项意为“行走”;B项意为“徘徊”;C项意为“跑”,D项意为“全部地”,都与语境不符。答案:D13解析:考查动词辨析。根据该句的“check on”可知,她给Tyler穿上红色的衣服,以便能很快认出他,看他是不是在院子里玩耍。A项意为“认出”,符合语境。故A项正确。B项意为“打电话”;C项意为“联系”;D项意为“接触”,都与语境不符。答案:A14解析:考查副词辨析。根据下文“He grew quite ill.”可知,这种可怕的疾病最终击垮了他。C项意为“最后”,符合语境。故C项正确。A项意为“相当地,极端地”;B项意为“完全地”;D项意为“全部地”,都与语境不符。答案:C15解析:考查连词辨析。根据语境可知,最终的结果显而易见他不能再活下去了,这时他的妈妈告诉了他关于“死亡”的事。D项意为“当时候”,符合语境。故D项正确。A项意为“在之后”;B项意为“在之前”;C项意为“当时候”,后接进行时态,都与语境不符。答案:D16解析:考查动词辨析。根据该句中的“she would be with him soon in heaven”可知,妈妈安慰Tyler,她也将死去,会很快和他在天堂见面。B项意为“安慰”,符合语境。故B项正确。A项意为“鼓励”;C项意为“回应”;D项意为“回答”,都与语境不符。答案:B17解析:考查动词辨析。根据上文可知,艾滋病击垮了Tyler,他即将死去,由此可推知,他只能在“我”耳边低声说话。A项意为“低声说”,符合语境。故A项正确。B项意为“解释”;C项意为“说,讲”;D项意为“交谈”,都与语境不符。答案:A18解析:考查情态动词辨析。根据语境可知,他低声告诉“我”,他可能很快就要死了。C项意为“可能”,符合语境。故C项正确。A项意为“必须”;B项意为“愿意”;D项意为“应当”,都与语境不符。答案:C19解析:考查动词辨析。根据上文可知,Tyler的妈妈答应他,她很快会在天堂和他见面。B项意为“承诺,答应”,符合语境。故B项正确。A项意为“同意”;C项意为“谴责”;D项意为“拒绝”,都与语境不符。答案:B20解析:考查连词辨析。根据语境可知,妈妈到那儿时, Tyler正在那里玩耍,他要确保妈妈能够毫不费力地找到他。分析空格处前后句关系可知,两句为并列关系。故D项正确。答案:D.短文改错One year ago, I was in great trouble. I worked hard at English and devote all my spare time to practise it. But I failed to p

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论